Cum de a diagnostica buchetele în cobai

Porcul tău Guineea are o bucată pe corpul său? Dacă da, acea bucată ar putea fi una din câteva lucruri: un abces (un buzunar mare de puroi), o lipomă (tumorală plină de celule grase), o tumoare a pielii sau un chist (bucată plină de fluid). Probabil că nu va fi greu să vedeți bucata, dar numai veterinarul dvs. va fi capabil să determine ce a cauzat să apară bucura. Când observați o bucată ciudată pe cobai, luați porcul de la Guineea la veterinarul dvs. pentru un diagnostic.

Pași

Partea 1 din 2:
Examinând porcul guineei la domiciliu
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 1
1. Căutați abcese pe cap și gât. Abcesele sub piele sunt foarte frecvente în cobai. Ele sunt încercarea organismului de a "de pe perete" o infecție și să o păstreze de la răspândire. Abcesele se pot forma fie după o mușcătură de la un alt cobai, fie dacă este ceva dur și ascuțit (e.G., paie) trece prin piele. Ei pot forma oriunde pe corpul unui cobai, dar cele mai frecvente locații sunt capul și gâtul.
  • Un abces în gât ar putea fi o umflare a nodului limfatic în acea zonă. Ganglionii limfatici sunt glandele mici care ajută corpul să lupte împotriva infecției.
  • Un abces se poate simți ferm sau moale.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 2
    2. Identificați abcesele în gura și maxilarul de cobai. Abcesele se pot forma, de asemenea, în gura sau maxilarul unui cobai. Abcesele din aceste zone pot deveni foarte repede foarte repede. Porcul de guinee poate să arate bine într-o zi, apoi au un abces mare a doua zi.
  • Când vă ocupați de porcul de la Guineea, deschideți ușor gura pentru a vedea abcesul. Dacă abcesul este în maxilar, veți vedea o bătaie mare de-a lungul maxilarului guinei.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 3
    3. Examinați înapoi înapoi pentru chisturi. Porcii Guineei pot obține mai multe tipuri de chisturi, cu cea mai frecventă fiind un chist sebaceos. Chisturile sebacee conțin ulei din glandele pielii care produc ulei (glande sebacee). Chisturile sebacee sunt de obicei amplasate pe spatele și în apropierea guinei, dar se pot forma și în alte locuri. Deși pot deveni foarte mari, chisturile sunt de obicei cu privire la dimensiunea unui mazăre.
  • Chisturile devin o problemă dacă devin mari.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 4
    4. Verificați tumorile de pe coadă și piept. Tumorile pot forma, de asemenea, bucăți. De exemplu, o bucată pe coada guineei dvs. ar putea indica o tumoare de piele numită trichofolliculoma.O bucată pe piept ar putea indica un alt tip de cancer numit limfosarcom.
  • Un porc de la Guineea de sex feminin poate dezvolta o tumoare mamară, pe care o vei vedea ca o bucată pe burtă.
  • Lipoamele sunt tumori formate din celule grase. Nu există locuri specifice în care ați căuta o lipomă pe porcul dvs. Guineea. Porcul dvs. de guinee poate avea mai multe lipomi la un moment dat.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 5
    5. Detectați un apetit scăzut. Uneori, o bucată poate face un porc de guinee să se simtă atât de rău încât nu vrea să mănânce. De exemplu, dacă porcul dvs. Guineea nu își mănâncă mesele și nu dorește nici o tratare gustoasă, verificați gura pentru un abces. Chiar dacă porcul dvs. Guineea vrea să mănânce, dimensiunea abcesului în gura sau maxilarul ar putea face dificilă mestecarea alimentelor.
  • Uneori, un porc de guinee va înceta să mănânce chiar înainte de o rupturi de abces (un abces poate uneori să se rupă pe cont propriu).
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 6
    6. Mirosi respirația guineei. Când țineți cobai, luați un miros rapid de respirație. Dacă porcul dvs. Guineea are un abces al gurii, respirația va mirosi probabil destul de neplăcut. Mirosul neplăcut ar fi datorat infecției. Împreună cu respirația urâtă, puteți observa, de asemenea, să drooling.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 7
    7. Respectați schimbările în comportament. Un abces poate fi foarte incomod pentru un cobai. Dacă porcul dvs. Guineea se strecoară cu durere când o luați, pare foarte obosită sau nu vrea să se joace cu dvs., ar putea avea un abces. De asemenea, puteți observa că porcul dvs. Guineea se îngrijește foarte mult în zona abcesului.
  • Partea 2 din 2:
    Obținerea unui diagnostic veterinar
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 8
    1. Luați porcul de la Guineea la veterinarul dvs. Dacă vedeți o bucată pe corpul cobaiului, programați o întâlnire cu VET dvs. VET dvs. va efectua diferite teste pentru a determina cauza forfetelor. Nu întârziați să luați porcul de guinee la veterinarul dvs. - dacă bucura este un abces, ar putea face ca porcul dvs. Guineea să fie foarte bolnav de copleșitorul apărării naturale ale guinei împotriva bacteriilor rele.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 9
    2. Explicați istoria guinei. În timpul întâlnirii dvs., oferiți-vă medicului ca informație cât mai multe informații despre porcul dvs. Guineea. De exemplu, discutați despre sănătatea generală a guineei și când ați observat mai întâi forfetarea. În plus, furnizați informații despre dieta guinei, mediul de viață și dacă are cască.
  • VET dvs. va folosi informațiile pe care le furnizați pentru a veni cu un diagnostic. Prin urmare, cu atât mai multe informații furnizați, cu atât mai bine.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 10
    3. Permiteți medicului veterinar să examineze porcul dvs. Guineea. O examinare fizică vă va oferi indicii importante ale veterinarului despre ceea ce a cauzat forma forfetară. Veterinarul tău va cântări porcul tău de guinee, uită-te de la cap până la picioare, și ascultă inima și plămânii. VET dvs. va acorda o atenție deosebită zonei forfetare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea bucăți în Guineea Porci Pasul 12
    4. Permiteți medicului veterinar să efectueze teste suplimentare. VET-ul dvs. poate dori să ruleze câteva teste suplimentare pentru a confirma diagnosticul de bucată. Un tip de test se numește aspirație fină a acului (FNA), în timpul căreia veterinarul dvs. va folosi un ac mic pentru a retrage o probă fluidă de la bucată. VET-ul dvs. va privi la acest lichid sub microscop pentru a detecta diferite tipuri de celule (e.G., Celulele grase, celulele albe din sânge). Un alt tip de test este o biopsie, care ar ajuta VET-ul dvs. să diagnosticheze o tumoare.
  • Veterinarul dvs. ar trebui să se așeze sau să anesteze guinea dvs. pentru FNA sau o biopsie.
  • O probă fluidă de la bucată poate fi utilă pentru identificarea bacteriilor. Testul pentru a identifica bacteriile se numește "cultură."
  • sfaturi

    Verificați pielea guinei pentru bulgări o dată pe săptămână. Cu cât veți vedea mai devreme bulgări, cu atât mai devreme veterinarul dvs. poate diagnostica și trata bucățile.
  • Cu cât veterinarul dvs. este mai devreme poate diagnostica bucata, cu atât mai devreme porcul dvs. Guineea poate începe să primească tratament.
  • Tumorile mamare și ale pielii din cobai sunt de obicei benigne, ceea ce înseamnă că nu sunt susceptibile de a se răspândi în alte părți ale corpului.
  • Uneori, un abces este un semn exterior al unei alte stări de sănătate, cum ar fi problemele comune.
  • Avertizări

    Abcesele pot obține la fel de mari ca bile de golf.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar