Bumps pe scalp: ce sunt cauzele și tratamentele?

Bumps pe scalpul dvs. pot fi stresante și iritante. Din fericire, majoritatea acestor lovituri plictisitoare sunt ușor de tratat, odată ce vă dați seama ce îi cauzează. Cauzele comune includ foliculita, reacțiile alergice și păduchiul capului. Dacă tratamentele la domiciliu nu funcționează pentru a vă clarifica loviturile, consultați un medic pentru ajutor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea cauzelor comune
  1. Imagine intitulată Bumps pe scalp Pasul 1
1. Verificați pentru mâncărime, umpluturi umplute pentru a identifica foliculita acneei sau a scalpului. Foliculita este o condiție comună a scalpului care provoacă umflături asemănătoare acneei, în special în jurul părului părului. Această condiție apare atunci când foliculii de păr se înfundă și inflamați. Dacă aveți niște cosuri mici, mâncărime împrăștiate peste scalpul tău, poate fi foliculită.
  • Dacă scalpul scade foarte mult, puteți dezvolta scabs sau crudând peste loviturile de a le zgâria.
  • Foliculita scalp poate avea multe cauze, inclusiv infecții bacteriene, acumularea de drojdie în scalpul dvs. sau o reacție la acarienii mici care trăiesc pe scalpul tău.
  • Imagine intitulată Bumps pe scalp Pasul 2
    2. Căutați mâncărime severă și o erupție roșie dacă suspectați dermatita de contact. Dacă aveți o reacție rea la un produs de păr sau la o altă substanță care vine în contact cu scalpul dvs., puteți dezvolta o erupție dureroasă sau mâncărime. Urmăriți și umflarea, umflarea și sensibilitatea.
  • În unele cazuri, s-ar putea să obțineți blistere sau uscate, degustați pielea.
  • Erupțiile cauzate de dermatita de contact sunt de obicei clar pe cont propriu în 2-4 săptămâni, dar simptomele dvs. ar putea dura mai mult dacă nu identificați și eliminați cauza iritației imediat.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 3
    3. Identificați stupii prin căutarea unor igiențe neregulate, mâncărime. Dacă aveți umflături mari, plate, în formă neregulată pe scalpul dvs., care vin și mergeți, ați putea avea stupi. Căutați binele care sunt declanșate de expunerea la un alergen, anumite medicamente sau declanșatoare de mediu, cum ar fi stresul, căldura sau presiunea pe piele.
  • De exemplu, s-ar putea să dezvoltați stupi pe scalpul dvs. după ce ați exercitat sau purtați o pălărie sau o bandă de cap.
  • Stupii pot fi extrem de mâncărime. Acestea ar putea să dispară și să reapară foarte repede sau să schimbe dimensiunea sau forma.
  • Alte reacții inflamatorii, cum ar fi Lichen Planus, pot provoca, de asemenea, umflături pe scalpul tău. Lichen Planus cauzează de obicei umflături mici, o erupție roșie dureroasă și, uneori, pierderea părului.
  • Imagine intitulată Bumps pe scalp Pasul 4
    4. Face notă de febră și alte simptome ale unei infecții virale. Ocazional, loviturile de pe scalpul dvs. pot fi un simptom al unei infecții virale mai răspândite, cum ar fi varicela sau șindrilele. Dacă dezvoltați o erupție cutanată brută pe scalpul dvs., acordați atenție simptomelor mai sistemice, cum ar fi febră, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, oboseală sau un sentiment general de a nu fi rău.
  • Cele mai multe erupții virale se clarifică pe cont propriu în câteva zile până la câteva săptămâni. Dacă erupția dvs. va începe să se înrăutățească în loc de mai bine sau dacă dezvoltați simptome severe, cum ar fi dificultatea respirației, o febră mare sau durere și rigiditate în gât, vezi un medic imediat.
  • Imagine intitulată Bumps pe scalp Pasul 5
    5. Examinați-vă părul pentru mici, perle pentru păduchi. Păduchii de cap poate provoca umflături mici, mâncărime sau răni pe scalp și gât. Dacă observați aceste simptome, ridicați părul de pe spatele gâtului și uitați-vă într-o oglindă sau întrebați pe altcineva să se uite la el pentru dvs. Dacă există ova năsuri de culoare alb, alb sau maroniu, care se agăță de arborii de păr, atunci probabil aveți o infestație de păduchi.
  • Nits sunt ouăle păduchiilor de cap. Ele de multe ori devin mai ușor de văzut odată ce au tras, deoarece niturile goale sunt mai ușoare în culoare.
  • S-ar putea să vedeți, de asemenea, păduchiul înșiși, deși sunt de obicei mai greu de observat. Acestea sunt mici insecte gri sau bronz, despre mărimea unei semințe de susan.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 6
    6. Uita-te la umflături netede, fără durere pentru a recunoaște chisturile. Chisturile sunt colecții de keratină și lipide (grăsimi) care uneori se formează în foliculii de păr. Dacă dezvoltați o bombă mare, fermă pe scalpul dvs., poate fi un chist. Ele sunt de obicei dureroase, deși pot deveni dureroase dacă se infectează sau inflamate.
  • Chisturile sunt de obicei inofensive și adesea disparându-le pe cont propriu fără tratament. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să obțineți o bucată neobișnuită sau o creștere de către un medic sau dermatolog. În cazuri rare, o creștere ca aceasta se poate dovedi a fi cancer de piele.
  • Metoda 2 din 3:
    Încercarea de remedii acasă
    1. Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 7
    1. Aplicați o compresă caldă de apă sărată la orice umflătură iritată. S-ar putea să fiți capabili să obțineți o ușurare de la foliculită, chisturi sau alte umflături inflamate pe scalpul dvs. prin aplicarea unei comprese calde și umede. Se amestecă 1 lingură (17 g) de sare cu 2 cani (470 ml) de apă caldă. Umeziți un prosop în soluție și apăsați-l în zona afectată. Puteți face acest lucru de câte ori pe zi după cum vă place.
    • O compresă caldă poate ajuta, de asemenea, să scurgă o pustulă sau chist.
    • Ca o alternativă la apă sărată, încercați amestecarea 1.5 cani (350 ml) de apă caldă cu 1 lingură (15 ml) de oțet. Utilizați acest amestec de 3-6 ori pe zi. Proprietățile antimicrobiene ale vițetului pot ajuta la clarificarea oricăror infecții din scalpul dvs.
    • Utilizați o cârpă proaspătă, curată de fiecare dată când aplicați o compresă caldă. Nu utilizați același prosop pentru a curăța alte zone ale pielii, deoarece ați putea răspândi infecția.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 8
    2. Spălați-vă părul după transpirație sau folosirea produselor de păr. Șamponarea părului în mod regulat poate împiedica acumularea murdăriei, a uleiurilor, a sudoarei și a produselor de păr. Este deosebit de important să vă spălați părul după ce ați lucrat, transpirați sau folosiți produse care se pot construi în păr, cum ar fi părul, gelurile sau cerurile.
  • Iritarea scalpului poate fi un semn de supra-sau sub-spălare părul, deci experimentați cu programul dvs. normal de șamponare. Este posibil să aveți nevoie să vă spălați părul mai des dacă aveți un scalp uleios sau mai puțin de multe ori dacă este uscat.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 9
    3. Evitați pălării sau acoperitoarele de cap care sunt strânse sau fierbinți. Suprafețele strânse, fierbinți sau non-respirabile pot contribui la breakouts și iritație. Dacă purtați o pălărie, o bandă de cap sau un centru, alegeți unul care este făcut dintr-un material ușor și se potrivește liber pe cap.
  • Căldura sau frecare pe scalpul dvs. pot contribui la probleme precum foliculita sau urticarie.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 10
    4. Luați o pauză de la bărbierit dacă vă radeți capul. Dacă vă radeți capul, lăsați-vă părul să crească puțin până când scalpul dvs. a avut timp să se vindece. Rasul poate irita orice răni active, cosuri sau erupții cutanate și poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea firelor de păr sau a ardelor de ras.
  • Dacă loviturile de pe scalpul dvs. sunt cauzate de bărbierit, ar trebui să se limpezească în câteva săptămâni după ce ați oprit rasul.
  • Puteți reduce șansele de a dezvolta arsuri sau foliculită de ras prin utilizarea unui aparat de ras electric și lubrifiați în mod corespunzător părul și pielea cu apă caldă și un gel de ras blând.
  • Imagine intitulată Bumps pe scalp Pasul 11
    5. Încercați un șampon medicamentos OTC pentru a trata foliculita. Foliculita este una dintre cele mai frecvente cauze ale loviturilor sau cosurilor pe scalp. În funcție de ceea ce provoacă foliculita dvs., ați putea fi capabil să o eliminați cu un șampon anti-fungic sau anti-dandruff. Căutați șampoane care conțin ingrediente cum ar fi ketoconazol, ciclopirox, seleniu sau propilen glicol.
  • Există unele dovezi că uleiul de arbore de ceai poate ajuta la combaterea bacteriilor sau ciupercilor care contribuie la o varietate de condiții de piele, inclusiv foliculita. Încercați un șampon sau un balsam care conține ulei de arbore de ceai sau adăugați câteva picături la balsamul preferat.
  • De asemenea, puteți încerca să puneți un unguent antibacterian pe pielea afectată sau spălați-l cu un săpun antibacterian, dar acest lucru va ajuta numai dacă foliculita dvs. este cauzată de bacterii (spre deosebire de drojdie sau ciupercă).
  • Creme anti-mâncărură liniștitoare pot ajuta la ameliorarea disconfortului și poate preveni iritarea ulterioară cauzată de zgârieturi.
  • Imagine intitulată Bumps pe scalp Pasul 12
    6. Treceți la produse de păr hipoalergenic dacă aveți dermatită sau urticarie. Uneori, loviturile de pe scalpul dvs. pot fi cauzate de o reacție alergică la un produs de păr. Dacă suspectați că aceasta este problema, încercați să treceți la produsele Gentler care sunt formulate pentru pielea sensibilă.
  • Căutați șampoane și alte produse de păr care sunt marcate "hipoalergenic", "sensibile" sau "gratuite și clare."Evitați produsele care conțin coloranți și parfumuri.
  • Verificați cu atenție lista ingredientelor pentru orice ingrediente pe care le cunoașteți că sunteți alergic la.
  • În afară de parfum, unii alți alergeni obișnuiți din șampon includ cocamidopropil betaine, metilcloroizotiazolone, conservanți de formaldehidă, propilenglicol, parabeni și vitamina E.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 13
    7. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre suplimentele de vitamine pentru a vă îmbunătăți sănătatea pielii. Unele vitamine și suplimente pot contribui la îmbunătățirea sănătății scalpului, reducerea loviturilor și a breakout-urilor. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ați putea beneficia de suplimente, cum ar fi:
  • Vitamina B
  • Zinc
  • acizi grasi omega-3
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 14
    8. Utilizați medicamente OTC pentru a trata o infestație de păduchi de cap. Dacă credeți că aveți păduchi de cap, este posibil să fiți capabili să scape de ei cu un șampon de păduchi deasupra. Aceste produse pot lua mai multe tratamente pe parcursul a 1-2 săptămâni pentru a lucra, astfel încât citiți și urmați cu atenție instrucțiunile.
  • Puteți, de asemenea, să eliminați multe dintre păduchi și nituri de la părul dvs. folosind un pieptene Fine-dinți NIT. Umeziți părul și adăugați un balsam sau un ulei, cum ar fi uleiul de măsline, pentru a ajuta la lubrifierea părului. Uleiul ar putea ajuta, de asemenea, să sufle și să omoare păduchiul.
  • Puteți cumpăra tratamente de păduchi și piepteni la majoritatea magazinelor de droguri.
  • Odată ce scapi de păduchi, loviturile și mâncărimea ar trebui să se limpezească.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea unui ajutor medical
    1. Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 15
    1. Consultați un medic dacă remediile OTC nu ajută. Dacă ați încercat medicamente OTC sau remedii acasă pentru câteva săptămâni fără nicio modificare, sunați la medic și faceți o programare. Acestea pot examina scalpul dvs. și vă pot pune întrebări despre simptomele, istoricul sănătății și obiceiurile de îngrijire a părului pentru a determina cauza problemei.
    • Lăsați medicul să știe când au început simptomele și dacă ați experimentat orice schimbări recente de sănătate sau stil de viață care ar putea fi legate.
    • Dați-le o listă completă a oricăror medicamente sau suplimente pe care le luați, deoarece acest lucru le poate ajuta să identifice cauza problemei. De asemenea, aceștia pot avea nevoie de aceste informații pentru a afla ce medicamente pot prescrie în siguranță.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 16
    2. Obțineți ajutor medical dacă vedeți semne de infecție. Multe cauze de umflături pe scalpul tău sunt destul de inofensive și ei vor clarifica adesea singuri sau cu îngrijire la domiciliu. Cu toate acestea, uneori se poate dezvolta o infecție secundară, sau loviturile pot fi un semn de o problemă mai gravă care are nevoie de asistență medicală. Consultați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil dacă observați semne de o infecție mai severă, cum ar fi:
  • Creșterea durerii, umflarea, căldura sau sensibilitatea în zona afectată
  • O febră sau un sentiment general de a nu fi rău
  • Puroi sau alte descărcări de descărcare de la umflături
  • Dungi roșii se îndepărtează de zona afectată
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 17
    3. Luați medicamente în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră. În funcție de ceea ce provoacă problema, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament pentru a trata loviturile de pe scalpul dvs. De exemplu, dacă aveți foliculită, acestea ar putea recomanda utilizarea cremelor sau pilulelor antibiotice sau antibiotice sau o cremă de steroizi pentru a reduce inflamația. Urmați instrucțiunile medicului dvs. pentru a utiliza exact aceste medicamente.
  • Nu combinați tratamentele cu prescripție medicală și prescripție decât dacă medicul dumneavoastră spune că este în regulă.
  • Dacă luați un medicament antibiotic sau antibiotic, terminați cursul complet al medicamentelor, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă spune să faceți altfel. Oprirea medicamentului prea devreme ar putea provoca infecția să se întoarcă sau să se înrăutățească.
  • Imagine intitulată Bumps pe Scalp Pasul 18
    4. Au un dermatolog să se uite la creșteri sau moli suspecte. În cazuri rare, loviturile de pe scalpul dvs. pot fi un semn de cancer de piele. Dacă observați orice moli de aspect neobișnuit, se schimbă la orice moli de pe scalpul dvs., răni care nu se vor vindeca, sau creșterile ferme, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră sau cu dermatolog. Ele pot examina scalpul dvs. și pot face teste pentru a determina dacă creșterea sunt ceva de îngrijorat.
  • Dacă medicul dumneavoastră suspectează cancerul de piele, pot lua o probă de biopsie sau de țesut, pentru testare. Ei vă vor da un anestezic local pentru a amorți zona, astfel încât să nu simțiți nici o durere.
  • Încercați să nu vă faceți griji dacă găsiți o bucată neobișnuită sau o molie pe scalpul dvs. Cele mai multe tipuri de cancer de piele sunt foarte tratabile dacă le prindeți și tratați-le mai devreme.
  • sfaturi

    În plus față de eliminarea loviturilor de scalp, șampoanele medicinale pot, de asemenea, să ajute cu alte condiții comune, cum ar fi un scalp sau mătrea de mâncărime cauzată de dermatita seboreică.
  • Dacă aveți un scalp grav, consultați un dermatolog. Acesta poate fi un simptom al unei afecțiuni care are nevoie de tratament medical, cum ar fi Scabia sau Ringworm Scalp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar