Cum să devii un psiholog copil

Dacă doriți să ajutați copiii cu sănătatea lor emoțională și psihică, atunci vă recomandăm să deveniți un psiholog copil. În calitate de psiholog al copilului, veți cerceta, evalua, studia și trata tulburările psihologice, problemele de dezvoltare și deficitele cognitive, cu sugari, copii mici, copii și adolescenți. În timp ce profesia poate fi plină de satisfacții, devenind un psiholog copil nu este ușor. Va trebui să faceți ani de învățământ și experiență pentru a începe tratarea tulburărilor psihice ale copiilor. Din fericire, cu pasiune și dedicare, scopul de a deveni psiholog copil este realizabil.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea educației
  1. Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 1
1. Atinge o diplomă de licență în psihologie sau în domeniu conex. În timp ce o diplomă de psihologie generală vă va ajuta să intrați în școala absolventă, luați în considerare o anumită măsură în dezvoltarea copilului, studiile pentru copii sau studiile cognitive. Specializarea gradului dvs. vă va oferi mai multe cunoștințe în domeniul dvs. Acesta vă poate oferi, de asemenea, mai multă înțelegere în lumea psihologiei copilului, astfel încât să puteți determina dacă este calea de carieră potrivită pentru dvs.
  • Uită-te la gradele disponibile atunci când caută o universitate care să participe. Unele colegii oferă mai multe specializări psihologice legate de copii.
  • Unele dintre cele mai bune colegii pentru a-ți obține gradul de psihologie includ Universitatea Stanford, Universitatea din Pennsylvania, Universitatea Yale și Universitatea din Michigan.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 2
    2. Determinați ce domeniu al psihologiei copilului doriți să lucrați. Odată ce obțineți diploma de licență, veți avea nevoie de un doctorat pentru a lucra ca psiholog copil în majoritatea circumstanțelor. În timpul Ph.D. Program, va trebui să vă concentrați pe unul dintre cele patru domenii ale psihologiei copilului, care includ psihologia clinică, de dezvoltare, școală și educațională. Determinați ce tip de loc de muncă ați dori post-absolvire și specializați în ea.
  • Psihologii de copii clinici se ocupă direct de copii și contribuie la evaluarea, diagnosticarea și tratarea copiilor cu tulburări de dezvoltare sau psihologică, precum și cercetarea științifică și academică în aceste domenii.
  • Dezvoltarea copiilor psihologi lucrează mai mult la o mai bună înțelegere a comportamentului copilului într-un cadru bazat pe cercetare.
  • Psihologii școlari se ocupă de nevoile de sănătate mintală ale copiilor într-o școală sau o educație. Ele determină eligibilitatea copilului pentru programele sponsorizate de guvern și ajută la construirea curriculei pentru a se potrivi nevoilor copiilor.
  • Educație Copiii psihologi lucrează pentru a îmbunătăți procesele de învățare și predare în școli. Acestea sugerează schimbări în clase și curriculum, astfel încât să se potrivească mai bine nevoilor sănătății psihologice ale copiilor.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 3
    3. Obțineți diploma de absolvent în psihologie. O diplomă de masterat nu vă va permite să practici ca psiholog, dar o diplomă de masterat în consiliere de sănătate mintală vă va permite să obțineți licențiată pentru a vedea pacienții, deși nu veți fi psiholog și, ca atare, nu va fi permis să efectueze teste psihologice.Căutați școli care au programe bune pentru tipul de psihologie a copilului pe care doriți să o urmăriți. Numai un grad de licență nu vă va permite să faceți o cercetare avansată sau să tratați și să diagnosticați pacienții.
  • Cursurile de absolvent includ adolescența și dezvoltarea tinerilor adulți, dezvoltarea copilului și psihopatologia la copii.
  • Școlile bune absolvente pentru psihologia copiilor includ Universitatea din Kansas și Universitatea din Virginia Curry Școala de Educație.
  • O diplomă de masterat durează de obicei două până la trei ani pentru a finaliza.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 4
    4. Obțineți doctoratul. Obținerea de doctorat va dura între patru și șase ani în medie și vă va permite să deveniți psiholog licențiat și să diagnosticați direct și să evaluați pacienții, precum și să efectuați cercetări științifice și academice. Nu trebuie să obțineți programul de masterat înainte de a aplica la un program de doctorat. Mai degrabă, veți câștiga gradul de masterat ca o piatră de hotar importantă față de doctoratul dvs. în cursul educației dvs. absolvent. Dacă știți că doriți să fiți psiholog licențiat și să fiți capabili să testați psihologic și să efectuați cercetări academice, atunci vă recomandăm să obțineți doctoratul dvs. Dacă sunteți interesat să fiți un terapeut, puteți realiza că printr-un program de consiliere de sănătate mintală pentru a fi un consilier de sănătate mintală licențiat.
  • Un psihic.D. este un doctorat clinic aplicat. Principala diferență dintre doctorat și un PSYD este că doctoratul este în mod tradițional o diplomă de cercetare, deși majoritatea programelor se încadrează pe undeva de-a lungul spectrului de practicieri de știință. PSSY a fost creat în mod specific pentru cei care doresc să fie psiholog licențiat, dar nu sunt interesați de cercetare. O altă distincție importantă este că, deoarece un doctorat este o diplomă de cercetare, de obicei, există finanțare disponibilă pentru studenți sub forma unei scutiri de școlarizare și a unei burse, în timp ce PSYD trebuie să plătească pentru educația lor din buzunar.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea experienței
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 5
    1. Completați stagiul sau practicumul. Dacă obțineți doctoratul dvs., supus unui stagiu de un an, în timp ce studiați este de obicei necesar. Acest lucru este, de obicei, urmat de un alt an rezident sub supraveghere înainte de a putea atinge licența dvs. de a practica.
    • În timpul practicului dvs. puteți lucra pentru un departament de sănătate intern la școala dvs. sau la spitalele dvs. locale, clinicile și facilitățile de cercetare.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 6
    2. Obțineți certificarea dvs. de stat. Diferitele state diferă asupra cerințelor lor de a deveni psiholog licențiat de stat. Pentru majoritatea statelor, va trebui să aveți doctoratul în psihologia copilului și să aveți ore de experiență sub supraveghere. Căutați site-ul statului dvs. pentru a găsi formulare și cerințe de cerere.
  • În Washington, trebuie să aveți gradul dvs. de doctorat și rezidența de 750 de ore și practica de 300 de ore.
  • În New York, trebuie să aveți doctoratul dvs. de la un program acreditat, precum și doi ani de experiență supravegheată cu normă întreagă.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 7
    3. Obțineți certificarea plăcii dvs. O certificare a consiliului de administrație din consiliul american al copilului clinic și al psihologiei adolescenților vă va permite să desemnați o specializare. Acesta arată că aveți capacitatea și competența de a servi ca psiholog copil. Puteți vizita site-ul oficial pentru consiliul american al copilului clinic și al psihologiei adolescenților și completați formularele de specializare și aplicație pentru a începe.
  • A fi certificat de bord va face, de asemenea, abilitățile dvs. mai comercializabile.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea locului de muncă
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 8
    1. Se aplică organizațiilor care au nevoie de psihologi copii. Odată ce aveți licențele, certificările și educația corespunzătoare, puteți începe să căutați locuri de muncă la diferite organizații. Unele organizații care au nevoie de psihologi de copii includ clinici de sănătate mintală, organizații juridice, spitale și centre de cercetare, cum ar fi universitățile. Utilizați panouri de locuri de muncă online pentru a găsi locuri de muncă în zona dvs.
    • Luați-vă timpul și faceți cercetări pentru fiecare companie pentru a determina cea mai bună potrivire pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 9
    2. Utilizați conexiunile de rețea pentru a găsi un loc de muncă. Pentru că ați suferit deja rezidența și stagiul sau perioada practică, există o șansă bună pe care ați reușit deja o rețea cu oameni din domeniul psihologiei sau al sănătății. Ajungeți la bătrânii colegi sau șefii și să știți că ați terminat educația și sunteți gata să practici.
  • Adesea, dacă există o poziție disponibilă, veți obține prioritate față de cineva care nu și-a făcut rezidența acolo.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 10
    3. Merge la interviu. Odată ce ați aplicat și ați obținut un apel invers, potențialul dvs. angajator va dori să veniți la un interviu. Asigurați-vă că aveți un comportament bun, mai ales dacă veți lucra în contact direct cu copiii.
  • Spitalul sau organizația de care lucrați va căuta, de asemenea, abilități și cunoștințe suplimentare în cele mai noi tehnici din terapia cognitivă și psihoterapia interpersonală.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog copil Pasul 11
    4. Începeți propria practică. De obicei, veți avea nevoie de ani de practică în industrie înainte de a vă deschide propria practică. În plus față de a fi în partea de sus a câmpului dvs., va trebui, de asemenea, să înțelegeți principiile de bază ale afacerilor și marketingului pentru a vă face ca practica să iasă în evidență de restul. Păstrați pacienții vechi și încercați să obțineți o afacere nouă prin trimiteri și cuvânt-de-gură.
  • Lucrați cu un consultant de dezvoltare a afacerilor Dacă nu sunteți de afaceri Savvy sau nu sunteți sigur de aspectele tehnice ale pornirii propriei practici cum ar fi facturarea și obținerea de noi clienți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar