Cum să devii un psiholog legal

Profesia psihologiei medico-legale combină psihologia și dreptul penal. În calitate de psiholog legal, veți aplica abilitățile dvs. de a evalua infractorii penali, să ajute deținuții cu nevoile lor mentale și să consultați personalul de aplicare a legii și avocații. De asemenea, puteți efectua cercetări care se concentrează asupra relației dintre lege și psihologie. Pentru a deveni un psiholog criminalist, va trebui să înțelegeți mai întâi ceea ce este necesar și așteptat de la dvs. în acest rol. Pentru a intra în câmp, va trebui să obțineți educația și acreditările necesare, apoi căutați o poziție.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea rolului
  1. Imaginea intitulată deveni un psiholog criminalist Pasul 1
1. Fiți conștienți de așteptările profesionale ale rolului. Rolul unei psihologii medico-legale are mai multe aspecte. Puteți fi folosit într-un caz penal pentru a restrânge o listă suspectă sau pentru a descoperi dovezi pentru o crimă. De asemenea, puteți preveni criminalitatea participând la reabilitarea criminalilor sau să efectuați cercetări privind metodele de reducere a activității criminale.
  • Va trebui să aveți cunoștințe solide despre teoria și practica psihologică, precum și cunoașterea sistemului de justiție penală. Este posibil să vi se solicite să oferiți mărturie într-un caz de judecată ca martor expert și puteți oferi, de asemenea, expertiză cu privire la problemele din sfera privată, cum ar fi sfaturile privind vătămarea corporală, răspunderea, dizabilitatea sau tutela.
  • De asemenea, puteți evalua și trata infractorii, precum și familiile care sunt implicate în cazuri de abuz sau neglijare. Puteți lucra cu victimele, precum și cu potențialii infractori și infractorii din trecut. Rețineți că, deși veți fi de așteptat să analizați și să evaluați criminali, nu vă veți aștepta să faceți profântare penală. Mulți psihologi criminalist fac o formă de profilare, dar este adesea mai largă și mai generală.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog criminalist Pasul 2
    2. Recunoașteți trăsăturile unui psiholog bun legist. Deși va trebui să puteți îndeplini toate așteptările profesionale ale rolului, va trebui, de asemenea, să afișați anumite trăsături pentru a deveni reușite ca psiholog legal. În plus față de menținerea unui comportament profesionist în timp ce lucrați, ar trebui, de asemenea, să puteți îndeplini anumite abilități intrapersonale, cum ar fi:
  • Rezolvarea problemelor: ar trebui să fiți proactivi să veniți cu soluții la o problemă rapid și eficient. Este posibil să trebuiască să schimbați tactica la mijlocul conversației pe măsură ce vorbiți cu suspecții criminali sau să mărturisiți într-o sală de judecată și ar trebui să puteți face acest lucru fluidly și ușor.
  • Răbdarea și diligența: Cercetarea de psihologie medico-legală poate fi consumatoare de timp și poate necesita mai mult de o abordare sau o încercare la o soluție. De asemenea, va trebui să fiți diligentă cu privire la vorbirea cu suspecți de mai multe ori sau în moduri diferite. În aceste situații, va trebui să demonstrați răbdarea și să vă hotărâți în rolul dvs. pe măsură ce intervievați suspecți și să vă analizați cercetarea.
  • Abilități observaționale puternice: ca psiholog legal, va trebui să fiți atenți la suspecți în timp ce îi întrebați, astfel încât să puteți deduce rapid motivația și comportamentul lor. De asemenea, ar trebui să le urmăriți îndeaproape pe măsură ce răspund la întrebările dvs. și să se concentreze asupra aspectelor cheie care vă vor ajuta să construiți un profil mai bun al acestora.
  • Abilitățile oamenilor: În acest rol veți fi forțați să lucrați cu mulți indivizi diferiți, de la oficialii de aplicare a legii, cum ar fi poliția la reprezentanți legali, cum ar fi avocații și judecătorii. De asemenea, va trebui să vă angajați cu victimele și criminali pe o bază aproape zilnică. Menținerea abilităților puternice de comunicare vă va permite să navigați cu succes aceste relații.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog legal Pasul 3
    3. Țineți minte mediul de lucru și scara de plată. Ca psiholog criminalist, puteți lucra într-o varietate de setări, cum ar fi stațiile de poliție, tribunalele, firmele de avocatură, închisorile și centrele de detenție juvenilă. De asemenea, puteți lucra ca consultant și de lucru de la domiciliu sau de la un birou.
  • Psihologia medico-legală este considerată un domeniu în creștere și a crescut în popularitate datorită imaginilor de televiziune și film ale psihologilor medico-legali. Salariile pentru psihologul medico-legal sunt adesea similare cu psihologul tradițional, care poate câștiga aproximativ 86.000 de dolari. Un salariu psiholog medicogen poate varia de la 68.000 de dolari la 90.000 de dolari, în funcție de zona în care lucrați și la nivelul dvs. de expertiză. Dacă deveniți consultant și sunteți angajat pe cont propriu, puteți câștiga un grad de plată mai mare.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea educației și certificării necesare
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog criminalist Pasul 4
    1. Câștigați o diplomă de licență în psihologie, cu un minor în justiție penală sau criminologie. Puteți face mai mult în psihologie sau puteți face mai mult în justiția penală sau neuroștiința dacă este oferită la Universitatea dvs. aleasă. Educația dvs. de licență ar trebui să se concentreze asupra claselor în psihologie, criminologie și criminalistică. Cele mai multe grade de psihologie medico-legală de licență durează patru ani pentru a finaliza.
    • Cele mai multe grade de psihologie acoperă o serie de subiecte de psihologie de bază, cum ar fi istoria psihologiei, psihologia dezvoltării, psihologia cognitivă, psihologia socială, psihologia anormală sau clinică și statisticile psihologice și metodele de cercetare.
    • De asemenea, puteți lua puncte de psihologie care se concentrează pe psihologia personalității, psihologia educațională și psihologia evolutivă. De asemenea, veți fi obligați să luați cursuri generale cum ar fi matematica, știința, arta, compoziția și literatura de specialitate.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog criminalist Pasul 5
    2. Obțineți o diplomă de masterat în psihologia medico-legală. Se așteaptă ca psihologii medico-legali să aibă o diplomă de masterat și o diplomă de doctorat. Unele programe doctorale vor accepta solicitanții cu doar o diplomă de licență în psihologie, dar majoritatea diplomelor de doctorat vor necesita și o diplomă de masterat. O diplomă de masterat în psihologia medico-legală vă va permite să aplicați în aplicarea psihologiei legale într-un cadru de sănătate mintală și în comunitate, planificați programe și să învățați cum să efectuați evaluări în domeniu și să obțineți un sens mai bun al relației dintre psihologie și juridic sistem.
  • Majoritatea programelor de masterat iau doi ani de studiu cu normă întreagă sau mai mult dacă sunteți student cu fracțiune de normă. Spre deosebire de gradul dvs. de licență, studiile de masterat vor fi foarte concentrate și veți fi obligați să luați cursuri în zona dvs. de focalizare. Veți face cursuri în psihologie și drept, profilare psihologică, psihologie și management de conflict, psihologie socială și comportamentală, comportament criminal și diversitate și psihologie.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog legal Pasul 6
    3. Completați un program de doctorat în psihologie. La nivel de doctorat, puteți decide dacă veți lucra la un pH.D grad sau o psy.D (doctor de psihologie). Elevii se înscriu de obicei într-un pH.D. în psihologie dacă intenționează să facă mai multe cercetări în domeniu. Un psihic.D. diploma este mai orientată către studenți interesați să lucreze ca practicieri psihologi. Unele universități oferă doctorate în psihologie medico-legală, dar mai multe universități oferă doctorate în psihologie sau psihologie clinică. Se recomandă apoi să luați o specializare psihologică criminalistică după ce ați finalizat programul de doctorat.
  • Cele mai multe programe de doctorat iau cinci până la șapte ani pentru a finaliza și, de obicei, includ un stagiu de un an într-o justiție penală sau unitate medico-legală. De asemenea, va trebui să selectați un curs de studiu pentru disertația dvs., ceea ce se va concentra probabil pe un subiect în domeniul psihologiei criminalistice.
  • Imaginea denumită devenind un psiholog legal Pasul 7
    4. Treceți examenul de licențiere în statul dvs. Toate statele au nevoie de licențiere pentru a practica ca psiholog legal. Cerințele vor varia de la stat la stat, dar toți candidații ar trebui să treacă un examen de licențiere.
  • Discutați cu consilierul dvs. de doctorat despre examenul de licențiere din statul dvs. și conținutul examenului de licențiere, astfel încât sunteți pregătit să o luați atunci când vă completați diploma de doctorat.
  • Imaginea denumită devine un psiholog legal Pasul 8
    5. Deveniți bord certificat prin consiliul american de psihologie medico-legală. Este recomandat să deveniți bord certificat ca psiholog legal prin intermediul consiliului american de psihologie medico-legală (ABFP), care este supravegheată de Consiliul American de Psihologie Profesională. Pentru a vă califica pentru certificarea ABFP, trebuie să aveți o diplomă de doctorat dintr-un program de psihologie profesională și să fiți licențiat pentru a practica în statul dvs. De asemenea, trebuie să completați cel puțin 100 de ore de educație formală și la 1.000 de ore de experiență practică în domeniu.
  • Pentru a deveni certificat de bord, trebuie să luați examinarea de certificare care constă într-o secțiune scrisă, două eșantioane de practică și o secțiune orală. Secțiunea scrisă conține 197 întrebări cu răspunsuri multiple care testează adâncimea și lățimea cunoștințelor dvs. criminalistice. Va trebui să trimiteți două eșantioane de practică care vor fi revizuite și utilizate pentru secțiunea orală a examenului. Secțiunea orală va necesita discutați și analizați cele două eșantioane de practică pentru a demonstra înțelegerea eticii criminalistice și a relației dintre lege și criminalistică.
  • Informații mai detaliate despre examenul de certificare a consiliului pot fi găsite pe site-ul ABFP: http: // ABPP.org / i4a / pagini / index.CFM?PageD = 3443.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea unei poziții
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog legal Pasul 9
    1. Căutați o bursă postdoctorală. Piața muncii pentru psihologie poate fi competitivă, deci o poziție postdoctorală sau un "postdoc", vă poate ajuta să vă stimulați acreditările și să vă facă mai atrăgătoare pentru angajatori. Dacă sunteți mai multă cercetare axată în studiile de psihologie medico-legală, puteți solicita postdocs disponibil la principalele universități din zona dvs. și în întreaga țară.
    • Cele mai multe burse postdoctorale durează unu până la doi ani și solicită să lucrați la cercetarea finanțată de granturi la o universitate mare.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog legal Pasul 10
    2. Luați în considerare aplicarea pentru o poziție prin stagiul dvs. de doctorat. Dacă ați finalizat un stagiu la o unitate educațională sau într-o unitate juridică în timpul diplomei de doctorat, puteți lua în considerare utilizarea conexiunilor acolo pentru a încerca să aterizați o poziție plătită. Crearea unor legături profesionale puternice cu supervizorii și contactele în timpul stagiului dvs. vă poate ajuta să vă expuneți la oportunități de carieră odată ce vă completați diploma de doctorat.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog legal Pasul 11
    3. Aplicați pentru poziții din sistemul juridic. Dacă sperați să lucrați în sistemul juridic, este posibil să doriți să aplicați pentru poziții în setări precum închisorile, facilitățile de reabilitare, firmele de avocatură, departamentele de poliție și agențiile guvernamentale locale și statale. Adesea, ca un psiholog nou angajat, va trebui să finalizați formarea de locuri de muncă sub un supraveghetor înainte de a putea ieși în domeniu.
  • Atunci când solicitați poziții în sistemul juridic, trebuie să vă subliniați abilitățile intrapersonale, cum ar fi abilitățile dvs. de observare, abilitățile dvs. de comunicare, abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea dvs. de a analiza informația medico-legală. De asemenea, ar trebui să menționați fundalul educațional complet și orice stagiu sau burse postdoc pe care le-ați finalizat. Ar trebui să includeți subiectul dvs. de disertație în CV-ul dvs., mai ales dacă se referă la psihologia legală într-un cadru legal.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar