Cum să evaluați eficacitatea grupului dvs. De asistență medicală mintală

Mergând la un grup de asistență poate fi înălțătoare, încurajatoare și incredibil de ajutor, dar rețineți că nu este pentru toată lumea. Dacă grupul dvs. de suport vă ajută și vă simțiți mai bine ca urmare a mergeului, păstrați-l. Cu toate acestea, dacă sunteți pe gard despre faptul că vă ajută sau nu, gândiți-vă. Poate doriți să încercați un alt format sau o altă abordare a sănătății mintale. În general, prioritizați ceea ce este mai bun pentru dvs. și ce vă sprijină cel mai mult sănătatea mintală.

Pași

Partea 1 din 3:
Contemplând sentimentele tale
  1. Imagine intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 1
1. Întrebați-vă cum vă simțiți. Când doriți să știți dacă un grup de sprijin vă beneficiază de dvs. sau nu, întrebați-vă: "Mă simt mai bine?"Dacă da, atunci merită probabil. Dacă nu, este posibil să fie nevoie să dați grupului mai mult timp sau să găsiți o alternativă.
  • Întrebați-vă ce sa schimbat în viața voastră de la început grupul de asistență. Simți că vă puteți face față mai bine cu sănătatea mintală? Cum te descurci stresul? Cum este să mergem la întâlniri?
  • Un grup de suport ar trebui să vă ofere sprijin. Te simți sprijinit de oamenii din grup?
  • Imaginea intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 2
    2. Observați dacă vă simțiți mai speranță. Mai ales dacă introduceți grupul senzație de scăzut, s-ar putea să vă simțiți motivați și încurajați de oameni mai departe în tratamentul și recuperarea lor. Auzind poveștile altor persoane și cum au reușit să facă față vă pot ajuta să vă simțiți speranță în propriul dvs. tratament. Având exemple de succes ale călătoriilor altor persoane pot face și o recuperare reușită să vă atingă și dumneavoastră.
  • Alți membri vă inspiră? Cum te-au afectat poveștile lor și te-au încurajat în propriul tău coping și recuperare?
  • Imagine intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 3
    3. Recunoașteți sentimentele de siguranță. Un grup de suport ar trebui să fie un loc sigur pentru dvs. de a vorbi și de a discuta despre experiențele dvs. și sentimentele dvs. Când vorbiți, ar trebui să vă simțiți confortabil și capabil să vă exprimați. Nu trebuie să vă simțiți judecat sau ați criticat pentru experiențele dvs.
  • Dacă nu vă simțiți în siguranță să vă exprimați, este posibil ca un grup de asistență să nu fie o priză eficientă pentru dvs.
  • Ar trebui să aveți permisiunea de a se întrista și ar trebui să aveți permisiunea de a vă simți fericit.Ar trebui să vă simțiți sprijinit în succesele dvs. și, de asemenea, acceptate atunci când faceți greșeli.
  • Imagine intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de sprijin pentru sănătatea mintală Pasul 4
    4. Întrebați-vă dacă vă simțiți izolați. O mare parte a participării unui grup de sprijin se simte ca și cum nu sunteți singuri în lupta dvs. Unii oameni simt că se luptă și nu pot vorbi cu alții despre asta, iar un grup de sprijin poate ajuta la ridicarea sentimentelor de izolare sau că ceva este "greșit" cu dvs. Un grup de sprijin eficient ar trebui să vă ajute să vă simțiți binevenit, inclusiv și o parte a grupului.
  • Dacă vă simțiți singuri sau că nu vă puteți referi la oamenii din grup, puteți beneficia de mai multă participare. În caz contrar, poate să nu se simtă ca și cum grupul vă beneficiază de mult.
  • Imagine intitulată Evaluează eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 5
    5. Obțineți oa doua opinie. Adresați-vă terapeutului sau unui prieten apropiat pentru opinia lor despre grupul dvs. de sprijin. Ei ar putea vedea lucruri dintr-o perspectivă diferită sau pot vedea cum Grupul ți-a afectat viața. Întrebați persoana ", ați observat modificări în mine de când am început grupul de asistență? Ce lucruri pozitive credeți că mă adaugă la viața mea? Există beneficii continuării?"Puteți, de asemenea, să întrebați pe cineva din grup despre orice preocupare pe care o aveți.
  • Uneori, oamenii părăsesc grupuri de sprijin pentru că se simt frica. S-ar putea să simțiți presiunea de a schimba sau de a confrunta lucruri dificile pe care ați prefera să le evitați. Obținerea unei a doua opinii vă poate ajuta să vedeți un punct de vedere diferit și să decideți cum să continuați.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea grupului
    1. Imagine intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 6
    1. Luați în considerare rolul dvs. în grup. Te simți ca un participant activ sau cineva în fundal? În timp ce este posibil să beneficiați de sfatul oamenilor sau să vă împărtășiți experiențele la începutul participării grupului, este posibil să doriți să oferiți sfaturi și suport după ce vă aflați în grup. Poate fi frumos să știți că vă simțiți utili și sprijiniți alți membri ai grupului. Pe ambele părți, probabil că doriți să vă simțiți auzit și o parte din grup.
    • Dacă sunteți nou și vă simțiți inconfortabil sau nesigur de rolul dvs., este posibil să doriți să-l lipiți și să observați cum se schimbă lucrurile cu cât participați mai mult. Dacă continuați să vă simțiți neimportant sau nu este inclus, este posibil să doriți să vă reconsiderați calitatea de membru al grupului.
  • Imaginea intitulată Evaluează eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 7
    2. Evaluați utilitatea Grupului. Un grup de sprijin ar trebui să fie un loc de căutare și schimb de ajutor și sprijin. Ar trebui să puteți pune întrebări despre obținerea tratamentului și îngrijirii pentru sănătatea dvs. mintală. Puteți obține abilități practice pentru modul de a trăi cu boli mintale, cum să facă față medicamentelor și să solicitați sfaturi pentru strategiile de coping.
  • Întrebați-vă dacă vă simțiți ca grupul este util și dacă găsiți discuțiile utile în timpul întâlnirilor. Dacă nu găsiți grupul util, amintiți-vă că este bine să plecați și să încercați ceva diferit. Grupurile de sprijin nu sunt pentru toată lumea. Adresați-vă terapeutului sau psihiatrului despre celelalte opțiuni.
  • Imagine intitulată Evaluează eficacitatea grupului dvs. de sprijin pentru sănătatea mintală Pasul 8
    3. Evaluați conducerea grupului. Unele grupuri de sprijin sunt conduse profesional de un terapeut, în timp ce altele sunt conduse de colegi. Un grup condus profesional poate facilita împărtășirea. Un grup condus de colegi nu poate avea nici un lider formal sau un format specific. Dacă vă place formatul grupului dvs. curent, rămâneți cu el. Dacă nu, știți că sunt disponibile alte formate care pot funcționa mai bine pentru dvs.
  • Un tip de grup, în general, nu este "mai bun" decât altul. Depinde de tine Ce tip de format se simte cel mai bun.
  • Imagine intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 9
    4. Gândiți-vă la suportul pe Internet. În timp ce mulți oameni obțin sprijin de la un grup local de sprijin în comunitatea lor, alții aleg să ajungă la sprijin prin intermediul internetului. Grupurile de asistență pe Internet vă pot ajuta să vă simțiți mai conectați la alții cu aceeași sănătate mintală. Cu toate acestea, ele nu par să contribuie la minimizarea simptomelor.
  • Dacă doriți asistență socială și un sentiment de a nu fi singuri, un grup de asistență pe Internet poate fi de ajutor. Cu toate acestea, dacă doriți să micșorați simptomele și să construiți abilități, Internetul nu poate furniza aceste obiective.
  • Suportul pe Internet poate fi grozav în funcție de obiectivele dvs. De asemenea, puteți alege să faceți și un grup de asistență în persoană și un suport la internet.
  • Partea 3 din 3:
    Având în vedere suport diferit
    1. Luați în considerare diferite tipuri de grupuri de suport. Grupurile de sprijin pentru sănătate mintală vin în diferite tipuri, deci dacă un tip nu funcționează pentru dvs., luați în considerare un alt tip de grup. De exemplu, dacă grupul dvs. de asistență medicală mentală este condus de un profesionist de sănătate mintală sau de asistent social, atunci s-ar putea să luați în considerare un grup care este condus de cineva care are aceeași condiție ca și tine. Sau, dacă sunteți parte dintr-un grup de asistență online și nu funcționează pentru dvs., atunci vă puteți lua în considerare căutarea unui grup care se întâlnește în loc.
    • Adresați-vă terapeutului sau psihiatrului pentru recomandări despre diferitele tipuri de grupuri de asistență care vă sunt puse la dispoziție.
  • Imaginea intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 10
    2. Transferați la terapia de grup. Dacă un grup de asistență nu vă satisface nevoile, dar doriți să continuați cu formatul grupului, luați în considerare participarea la terapia de grup. Terapia de grup este condusă de un psiholog sau un asistent social instruit în sănătatea mintală. Fiecare întâlnire poate discuta despre strategiile de coping sau abilitățile de învățare pentru a vă gestiona sănătatea mintală. Multe grupuri sunt bazate pe abilități și oferă oportunități de a-ți exercita abilitățile în timpul sesiunilor de grup și între întâlniri.
  • Adresați-vă furnizorului de asigurări sau clinicii de sănătate mintală dacă există grupuri de lângă dvs. De asemenea, puteți obține o recomandare de la un prieten sau membru al familiei.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să participați la consiliere în grup.
  • Imaginea intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de asistență medicală mentală Pasul 11
    3. Luați în considerare vederea unui terapeut individual. Dacă va fi de sprijin, grupul nu vă ajuta, atunci luați în considerare ce alte alternative ați beneficia. S-ar putea să lucrați mai bine cu un terapeut individual dacă vă luptați și aveți nevoie de mai multă atenție și sprijin individual. Un terapeut individual poate lucra săptămânal pentru a crea obiective și pentru a lucra la mecanisme specifice de coping pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală. Sesiunile de obicei durează 50 de minute și se concentrează asupra vindecării și recuperării.
  • Verifică Cum se pregătește pentru o sesiune cu un terapeut pentru mai multe informatii.
  • Imagine intitulată Evaluați eficacitatea grupului dvs. de sprijin pentru sănătatea mintală Pasul 12
    4. Întrebați-vă dacă este timpul să mergeți mai departe. Dacă vă simțiți ca grupul de asistență și-a servit "locul, poate fi timpul să-l lăsăm să plece. În timp ce unii oameni se bucură să rămână în grup să fie un mentor, alții pot simți că este timpul să plece. Dacă vă simțiți că este timpul dvs., puteți alege una dintre mai multe moduri de a ieși din grup. În funcție de relațiile dvs. cu ceilalți membri ai grupului, este posibil să doriți să exprimați un revedere oficial. De asemenea, este posibil să doriți să reduceți treptat implicarea în grup sau la participarea la întâlniri.
  • Fii recunoscător pentru rolul grupului dvs. de sprijin în viața voastră. Ce ați găsit cel mai util? Cum te-a ajutat când ai nevoie? Exprimați-vă recunoștința față de ceilalți membri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar