Cum să devii un psiholog clinic

Psihologii clinici evaluează și tratează tulburările mentale, emoționale și comportamentale. Psihologii clinici individuali pot aborda acest lucru fie prin cercetarea metodelor, cât și prin eficacitatea lor sau prin punerea în practică clinică prin tratarea și consilierea pacienților. În ambele cazuri, drumul spre a deveni psiholog clinic este unul lung și greu, și numai cei mai dedicați studenți reușesc. Programele de absolvent în psihologia clinică sunt competitive și acceptă doar cele mai bune dintre cele mai bune. Trebuie să o faceți prin unul dintre aceste programe și să treceți de încă doi ani de formare înainte de a putea deveni un psiholog clinic licențiat.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea învățământului superior și al învățământului de licență
  1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 1
1. Finalizați cursurile de liceu cu cel puțin 3.0 GPA. Pentru a intra într-un program de psihologie bun de licență, veți avea nevoie de un GPA impresionant în liceu. Luați orele de psihologie oferite la școala dvs. pentru a vă simți pentru ce este vorba despre psihologia clinică.
  • Adresați-vă instructorului de orice clase de psihologie la școala dvs. despre diferențele de asistență socială clinică, psihologia, psihiatria și psihologia clinică, astfel încât să puteți începe să decideți ce ramură a profesiei de sănătate mintală este potrivirea potrivită pentru dvs.
  • Dacă liceul dvs. are un club de psihologie, acest lucru va ajuta, de asemenea, la aplicațiile colegiului, precum și continuarea vă familiarizați cu disciplina.
  • În timp ce puteți intra în multe colegii cu un GPA inferior, este posibil să aveți mai multe opțiuni de prestigiu, care la rândul lor vor ajuta la programele școlare postuniversitare.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 2
    2. Înscrieți-vă într-un program de psihologie de licență la o universitate acreditată la alegere. Cele mai multe programe oferă grade de psihologie generală fără nici un fel de specialitate până când ajungi la școala absolventă. Ace cursurile de psihologie și să vă mențineți GPA-ul ridicat.
  • Ca student de psihologie universitară, vă puteți aștepta să studiați cursuri introductive, precum și cursuri grele de date statistice și metode de cercetare. De acolo, veți alege, de asemenea, din cursurile superioare care vă oferă prezentări generale de psihologie socială, de dezvoltare, anormală și comparativă, care vă va ajuta să alegeți un accent specific pentru școala absolventă.
  • Dacă universitatea dvs. oferă un tip de cursuri de onoruri pe departamentul de psihologie, luați în considerare luarea celor pe care le vor ajuta să vă distingă aplicațiile școlare absolvente.
  • Școala dvs. poate oferi fie un BS sau o BS în psihologie pentru studenți. Nici nu este mai avantajos decât celălalt când vine vorba de școala absolventă. Lucrul important este pur și simplu să faci bine.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 3
    3. Să participe la proiecte de cercetare, la stagii și să difuzeze programele asistente cât mai mult posibil. Verificați cu biroul dvs. de consiliere sau departamentul de psihologie pentru a afla ce oportunități sunt disponibile pentru dvs. Deoarece programele de absolvent de psihologie clinică sunt competitive, obțineți cât mai multă experiență sub centura dvs. după cum puteți.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 4
    4. Alăturați-vă cluburilor de psihologie și rămâneți activi cu ei. Acest lucru poate merge pe CV-ul dvs., iar programele pentru psihologii clinici necesită de obicei ca un CV să fie trimis împreună cu cererea dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Urmărirea programelor de masterat și doctorale
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 5
    1. Se cântăresc programele de masterat în psihologia clinică. Nivelul de masterat este locul în care este posibil să începeți să vedeți specializarea veniți în joc. Dacă știți deja zona în care doriți să vă specializați, căutați programe care oferă o diplomă în această specializare. Puteți căuta un program în dezvoltarea de dezvoltare, mediu, consiliere sau psihologie criminalistică, de exemplu.
    • Puteți alege să stați la aceeași școală sau să găsiți un altul cu un program care vă place mai bine. Verificați toate cerințele de admitere și asigurați-vă că le veți întâlni odată ce ați absolvit. Ar trebui să începeți căutarea cu aproximativ un an înainte de a absolvi gradul de psihologie de licență.
    • Nu vă îngrijorați dacă decideți să urmați un program de absolvent în psihologia clinică după aproape completarea (sau chiar completarea completă) a unei diplități de licență într-un alt domeniu. Deși toate programele necesită o diplomă de licență, mulți necesită doar una sau eventual două semestre de cursuri introductive, de cercetare și statistic în psihologie. Deși o diplomă în psihologie, evident, nu face rău să dovedească că ești serios despre disciplină.
    • Aplicați la orice programe care vă atrag. Deoarece programele sunt atât de competitive, trebuie să vă aplicați mai multor pentru a vă ajuta să vă acceptați. Să depună tot ceea ce cere școala până la termenul limită. Este posibil să trebuiască să luați examenul de înregistrare a absolvenților (GRE) înainte de a vă putea trimite cererea.
    • Studiile au arătat că elevii care aplică programe de doctorat care au absolvit deja diplomele de masterat sunt mult mai probabil să termine, atât de multe programe de doctorat vă vor considera un candidat mai calificat dacă ați finalizat o diplomă de masterat înainte de a aplica.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 7
    2. Studiați-vă greu odată ce introduceți programul de absolvent al psihologiei clinice. Colaborați-vă cu profesorii de-a lungul acestui timp și începeți să vă pregătiți teza bine înainte de a absolvi.
  • Pentru cei care ar putea să ia în considerare perspectivele locurilor de muncă pentru o diplomă de masterat în psihologie, să fie conștienți de politica americană de Asociația Psihologică (APA) și toate legile de licențiere de stat rezervă clasificarea "psihologului" pentru cei care au absolvit un program de doctorat. Există nișe pentru absolvenții de masterat în psihologie. De exemplu, un masterat în psihologie industrială / organizațională, dar această nișă se referă în mare parte la departamentele de resurse umane pentru companii mari, mai degrabă decât să lucreze ca un psiholog clinic sau de cercetare.
  • Imagine intitulată 1076994 7
    3. Aplicați la programele de doctorat. În acest moment, veți avea absolut o specializare în minte și va trebui să căutați un program care se referă la acea specializare. Aceasta va necesita, de asemenea, o alegere între un pH tradițional.D. program sau unul dintre noile Psy.D. Programe. Programele tradiționale sunt mai ușor de găsit la instituțiile publice, dar sunt foarte competitive. Asigurați-vă că programul este acreditat de APA, deoarece aceasta este adesea o cerință pentru licențiarea de stat. De asemenea, veți trebui să examinați dacă programul se sprijină mai mult față de clinică / consiliere sau cercetare / academică în metodologiile sale. Puteți găsi, de exemplu, un program în psihologia anormală, care este specializarea dvs., dar programul poate fi axat pe găsirea de noi metode pentru tratarea tulburărilor (lucrări de cercetare), în timp ce vă concentrați pe tratarea celor cu tulburări (muncă clinică) ca și dvs. carieră.
  • Întrucât un doctorat.D. va pune un accent egal pe lucrările de cercetare, precum și pe munca clinică, o psy.D. va pune un accent sporit pe munca clinică și mai puțin pe cercetare. Datorită acestui lucru, ar trebui să luați în considerare majoritatea.D. Dacă intenția dvs. este să intrați în practică clinică, cum ar fi consilierea, proiectarea programelor de tratament pentru instituții etc. unde veți lucra pentru a trata pacienții. Un doctorat.D. este încă mai potrivit pentru cineva care dorește să urmărească cercetarea și munca academică în domeniul psihologiei clinice.
  • Ca o notă laterală, cei care au absolvit o psy.D. tind să înscrie mai puțin la testul național de licențiere, examenul pentru practica profesională a psihologiei, decât cei cu un pH.D.
  • Programul dvs. de doctorat va consta în formarea mai specializată în funcție de accentul dvs. Pe baza interesului și a specializării dvs., puteți lucra în mod exhaustiv în învățarea de a trata condițiile specifice variind de la fobii la schizofrenie. Vă puteți specializa în tulburări de stres post-traumatic. De asemenea, vă puteți concentra pe cele mai bune metode de tratare a populațiilor specifice, indiferent dacă sunt tineri, cupluri sau familii, grupuri minoritare etnice sau membri ai comunității LGBTQ.
  • Unele programe nu pot transfera cursuri de nivel master de la alte instituții decât ale lor, deci păstrați acest lucru în minte atunci când decideți unde să aplicați, deoarece anumite programe pot necesita repetarea unor cursuri similare.
  • Imagine intitulată 1076994 8
    4. Să se angajeze și să muncească din greu în programul dvs. de doctorat. Vă puteți aștepta să petreceți oriunde de la cinci la șapte ani care vă completează gradul de doctorat, deși pot exista cursuri suprapuse care transferă de la lucrările de masterat pentru a reduce acest timp total.
  • Candidații doctoranzi în domeniul psihologiei clinice trebuie, de obicei, să scrie și să apere o disertație înainte de a-și completa studiile - cu toate acestea, instituțiile selectate care oferă o psy.D. poate necesita un proiect pe scară largă, cum ar fi proiectarea unui program de tratament.
  • Programul dvs. va necesita probabil un stagiu de un an în specializarea dvs. Instituțiile acreditate APA sunt obligate să ofere informații despre plasarea studenților la stagiu, deci păstrați-vă și acest lucru în minte.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea formării post-doctorale și a licențelor
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 8
    1. Formarea completă post-doctorală cu un psiholog clinic licențiat. Înainte de a putea aplica chiar la un consiliu de stat pentru licențiere, trebuie să completați doi ani de experiență profesională supravegheată. Utilizați acest timp pentru a învăța de la supervizorul dvs. și pentru a vă perfecționa tehnicile. Va trebui să știți cum să faceți consiliere, să oferiți teste psihologice, să efectueze evaluări pentru tulburări psihice și să ajuți oamenii în crize.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic Pasul 9
    2. Trimiteți cererea pentru o licență de psihologie clinică de stat. În plus față de o aplicație și comisioane asociate, unele state pot necesita, de asemenea, un test pentru a obține licența dvs.
  • Un comisie de revizuire va trece peste aplicația dvs. în mod lung înainte de a vă oferi o licență. Cerințele specifice sunt determinate pe baza unei baze de stat și puteți găsi mai multe informații despre starea dvs. specifică aici: Asociația consiliilor de psihologie de stat și provinciale
  • Imagine intitulată 1076994 9
    3. Creați-vă noul dvs. practică sau discutați că rămâneți la practica dvs. post-doctorală a supraveghetorului dvs. Dacă lucrați deja la o practică sau o instituție de cercetare, sunteți investit și pasionați, atunci puteți discuta o poziție permanentă acolo. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat să începeți propria practică privată, atunci vă puteți consulta Cum să începeți o practică privată în psihologie pentru mai multe informatii. Indiferent, acum sunteți un psiholog clinic licențiat. Felicitări!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar