Cum să devii psihiatru

Fiind un psihiatru poate fi o carieră cu adevărat plină de satisfacții care implică ajutarea oamenilor cu o varietate de probleme, cum ar fi boala mintală, dependența și trauma. Dacă vă place să ajutați oamenii și sunteți interesați de știință, medicină și sănătate mintală, devenind psihiatru ar putea fi doar cariera potrivita pentru tine. Obținerea licenței de psihiatrie poate fi un drum lung, dar veți învăța atât de mult pe drum și să dobândiți abilitățile pentru a face cu adevărat o diferență în viața oamenilor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Întâlnirea cerințelor educaționale
  1. Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 1
1. Obțineți o diplomă de licență de știință. Drumul de la absolventul de liceu al psihiatrului licențiat este unul lung și începe cu o diplomă de licență. Mulți oameni care sunt interesați de psihiatrie aleg să majoreze în psihologie, chimie, biologie sau inginerie pentru a începe să învețe despre modul în care mintea funcționează. Lucrul important este de a obține o diplomă de la o universitate de 4 ani care vă va pregăti să vă aplicați la școala medicală.
  • Trebuie să aveți un an de chimie anorganică, 1 an de chimie organică, 1 an de biologie, 1 an de matematică, inclusiv calculul și 1 an de fizică pentru a aplica pentru școala medicală.
  • Gradurile trebuie să fie restante pentru a asigura admiterea. Pentru fiecare persoană admisă la școala medicală, 7 vor fi respinse.
  • Unele universități oferă programe pre-Med care sunt concepute pentru a îndeplini toate condițiile prealabile pentru aplicarea la școala medicală.
  • Mergând la cea mai bună școală pe care o puteți intra este o idee bună atunci când obiectivul final devine un psihiatru. Școlile medicale sunt foarte competitive, deci asigurați-vă că participați la o școală de top și obțineți cele mai bune note pe care le puteți obține.
  • În timp ce sunteți în colegiu, obțineți experiență în domeniul psihiatric luând un stagiu la un spital sau să faceți o muncă voluntară. Asigurați-vă că psihiatria este cu siguranță pentru dvs. înainte de a vă petrece timpul și banii necesar pentru a deveni licențiat.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 2
    2. Obțineți medicul dumneavoastră în medicina osteopatică (DO) sau medicul de medicină (MD). Psihiatrii trebuie să treacă prin același program de formare medicală pe care toți medicii trec. În plus față de învățarea despre minte, veți învăța despre modul în care funcționează corpul și cum să tratați toate tipurile de boli. Școala medicală vă va oferi cunoștințele fundamentale pe care trebuie să le aveți un medic responsabil și excelent. Va trebui să transmiteți medicină internă, chirurgie, neurologie, obstetrică, medicină de urgență, practică familială și pediatrie.
  • Fă bine pe mine și aplicați la cea mai bună școală pe care o puteți intra. Veți avea o gamă mai mare de opțiuni de carieră dacă mergeți la o școală medicală excelentă.
  • Pentru a deveni psihiatru, va trebui să finalizați 4 ani de colegiu, 4 ani de școală medicală, 4 ani de formare și, eventual, un an suplimentar sau 2 de formare suplimentară. Cu toate acestea, lucrul ca psihiatru este o experiență extrem de plină de satisfacții și interesante.
  • În primii patru ani de școală medicală luați cursuri, faceți munca laboratorului și aflați despre etica medicală. Este posibil să nu aveți ocazia să faceți o lucrare de psihiatrie practică în acest stadiu, dar câștigarea gradului dvs. medical este o cerință pe calea de a deveni psihiatru, așa că rămâneți cu ea.
  • Metoda 2 din 3:
    Studierea psihiatriei
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 3
    1. Decideți ce sub-specialitate doriți să intrați. Vă puteți concentra asupra cercetării psihiatrice, asupra unei anumite abordări terapeutice sau a unui set specific de boli. Faceți cercetări asupra diferitelor sub-specialități și aflați ce doriți să urmați în timpul rezidenței. Luați în considerare următoarele opțiuni:
    • Dependența de Psihiatrie, care implică tratarea pacienților care se ocupă de dependență (cum ar fi abuzul de substanțe, jocurile de noroc, alimentele și dependența de sex).
    • Psihiatrie pentru copii și adolescenți.
    • Psihiatrie geriatrică.
    • Psihiatrie de urgență, care implică abordarea situațiilor de urgență care pot pune în pericol viața unei persoane (de exemplu, încercările de sinucidere, schimbările violente în comportament, auto-vătămarea, psihoza).
    • Psihiatrie medico-legală, care este psihiatria în domeniul criminologiei, care se ocupă adesea de utilizarea apărării de nebunie într-un proces.
    • Neuropsihiatria, care este psihiatria legată de bolile sistemului nervos.
    • De asemenea, puteți studia noi tratamente noi în psihiatrie, inclusiv utilizarea medicamentelor precum ketamina sau psihedelicele, precum și stimularea magnetică transcranială (TMS).
  • Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 4
    2. Completați rezidența. După ce aveți dvs. sau MD, veți petrece următorii patru ani obținând experiență practică cu pacienții sub supravegherea medicilor licențiați. Primul an de rezidență va include câteva luni în medicina și neurologia internă. Veți pune în practică tot ce ați învățat în sala de clasă în timp ce vă urmăriți gradul medical. Residency-ul dvs. va fi configurat prin școala dvs. și completat la un spital sau o clinică.
  • Residența dvs. va include rotații generale de medicamente, neurologie, psihiatrie și electives orientate spre domeniile specializate ale psihiatriei care vă interesează. Veți lucra în ambulatoriu și în psihologia spitaționată.
  • Mulți studenți ai psihiatriei își completează rezidența în secția de psihiatrie a unui spital. Veți lucra cu pacienții pentru a trata problemele de depresie, tulburare bipolară, tulburare obsesiv-compulsivă, psihoză, schizofrenie, tulburări de anxietate, demență, tulburare de stres post-traumatic, tulburări de identitate disociativă și tulburări de somn.
  • Metoda 3 din 3:
    Devenind psihiatru licențiat
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 5
    1. Ia licențiat de stat în care veți practica. Asociația Americană de Psihiatrie (APA) impune ca psihiatrii să treacă examenele de stat pentru a deveni licențiate. Îndepliniți cerințele de licențiere ale statului dvs. prin adoptarea examenului medical de licențiere medicală din Statele Unite și / sau examenul cuprinzător de licențiere medicală osteopatică. Fiecare stat are cerințe de examinare ușor diferite, având în vedere legile specifice de stat.
    • Dacă mutați statele, este posibil să trebuiască să stați pentru un alt examen pentru a practica psihiatria de acolo.
    • Pentru a prescrie medicamente, trebuie să obțineți, de asemenea, o licență federală de narcotice și să vă înregistrați la administrația de aplicare a medicamentelor (DEA).
  • Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 6
    2. Deveniți certificați de către Consiliul American de Psihiatrie și Neurologie (ABPN) sau Consiliul american osteopatic de neurologie și psihiatrie (AOBNP). Aceasta nu este o cerință, dar vă îmbunătățește șansele de a obține un loc de muncă ca psihiatru. ABPN oferă certificate în domeniul psihiatriei generale și al domeniilor specializate, cum ar fi psihiatria adolescentă. Câștigați certificatele care se aplică domeniului psihiatriei pe care doriți să le urmăriți.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de psihiatru 7
    3. Lucrează ca psihiatru. După ce ați fost licențiat, aveți mai multe alegeri atunci când vine vorba de ocuparea forței de muncă. Puteți aplica pentru un loc de muncă la un spital, lucrați la o clinică psihiatrică sau deschideți-vă propria practică privată. Aflați ce situație de lucru este cea mai potrivită pentru dvs., apoi completați aplicațiile sau luați pași spre deschiderea unui birou și primiți pacienți.
  • Amintiți-vă că unul dintre cei mai importanți factori din tratamentul unui pacient este raportul pe care îl au cu dvs., tratați fiecare pacient la un nivel individual. De exemplu, unii pacienți pot dori să urmărească terapia fără medicamente, unii pot prefera numai medicamentele, iar unii pot dori să combine cele două. Treaba ta este să dai seama cum să-și echilibreze dorințele cu cel mai adecvat tratament clinic.
  • Funcționarea unui spital sau a unei setări clinică oferă stabilitate și structură, dar orele pot fi lungi, așa cum sunt pentru orice doctor.
  • Deschiderea unei practici private este profitabilă, dar poate fi dificilă să obțineți pacienți atunci când începeți mai întâi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Una dintre cele mai prestigioase școli care oferă studii de psihiatrie în Statele Unite este Școala Medicală Harvard din Boston, Massachusetts.
  • Amintiți-vă că încă mai practici medicamente, deci trebuie să urmați jurământul hipocratic. Aceasta include respectarea regulii de confidențialitate medic-pacient.
  • Având abilități bune de gândire analitice, răbdare și abilități de ascultare vă vor ajuta foarte mult să reușiți ca psihiatru.
  • Veți petrece cel puțin 12 ani în învățământul post-secundar și instruirea pentru a deveni un psihiatru (și destul de mult doctor). Dacă nu sunteți în măsură să vă angajați la această sumă de școală, luați în considerare un alt domeniu de carieră. Nu toți cei care vrea pentru a deveni un psihiatru poate fi unu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar