Cum să găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender

Unii oameni LGBT au experiențe sociale foarte simple, poate chiar să-și întâlnească fundalul Star de la Liceul de la Sly și mai târziu ieșind la o rezistență redusă. Alteori, s-ar putea avea o experiență mai dificilă și ar putea fi util să găsești pe cineva cu care să vorbească. Din păcate, nu numai că sunt mulți consilieri neprofesionali, există numeroase persoane și organizații care încearcă să le spună oamenilor LGBT că sunt LGBT în și de la sine este sursa problemelor lor de viață și le face rău clienților lor în acest proces. În cazuri extreme, terapeuții vor încerca să-și schimbe clientul să-și schimbe orientarea sexuală, în ciuda avertismentelor stricte ale organizațiilor psihologice și psihiatrice de reputație că aceste încercări nu sunt doar inutile, dar sunt, de asemenea, dăunătoare. Terapeuții de susținere există, totuși, dar este greu, dar este necesar să le găsiți: de aceea găsirea unui terapeut de susținere este importantă atunci când sunteți LGBT.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unui terapeut
  1. Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender pas 1
1. Găsiți un terapeut care se specializează sau are experiență cu problemele LGBT și posedă o atitudine afirmativă și simpatică. Asigurați-vă că căutați în mod specific terapeuții care se lărgesc ca "LGBT-afirmarea." La urma urmei, v-ați dori terapeutul care va afirma identitatea LGBT și vă va ajuta să ajungeți la un loc mai bun în timp ce sunteți cine sunteți.
  • Luați în considerare recomandările de la prieteni în comunitatea dvs.
  • Uită-te la paginile galbene.
  • Vedeți dacă există un centru comunitar LGBT sau grupuri de sprijin care ar putea să vă indice în direcția cea bună.
  • Imagine intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender pas 2
    2. Consultați resursele de Internet pentru a localiza un terapeut de afirmație LGBT. Există multe locuri pe Internet pentru a găsi o listă de profesioniști din domeniul sănătății mintale care vă pot ajuta, inclusiv site-uri de asociere profesionale, forumuri, site-uri de grup de asistență și multe altele. Luați în considerare următoarele:
  • Căutați profesioniști din domeniul sănătății mintale la HTTPS: // terapeuți.PsihologieTodey.COM / RMS
  • Utilizați directorul furnizorului Asociației Medicale Gay și Lesbian ATHTP: // Glma.org / pentru a privi printr-o listă de furnizori medicali incluziunii.
  • Verificați indicele de egalitate a sănătății la http: // HRC.Org / Campanii / Indexul egalității de sănătate Pentru a găsi politicile LGBT incluzive ale liderilor organizației în domeniul asistenței medicale.
  • Sfat de experți
    Inge Hansen, Psyd

    Inge Hansen, Psyd

    Psiholog clinic. Inge Hansen, Psyd, este directorul de bunăstare la Universitatea Stanford și la inițiativa Weiland Health. Dr. Hansen are interese profesionale în justiție socială și sex și diversitate sexuală. Ea și-a câștigat psida de la școala de psihologie profesională din California cu formare specializată în domeniul genului și identității sexuale. Ea este co-autor al vânzării etice: menținerea integrității dvs. în epoca compromisului.
    Inge Hansen, Psyd
    Inge Hansen, Psyd
    Psiholog clinician

    Expertul nostru este de acord: Puteți găsi adesea terapeuți care sunt LGBTQ + afirmativ prin verificarea grupurilor naționale și locale axate pe terapia LGBTQ +. De asemenea, uitați-vă la specialitățile fiecărui terapeut pentru a vedea dacă lista zonelor legate de sex și sexualitate. De acolo, poate fi foarte util să aveți o conversație telefonică pentru a pune întrebări directe despre experiența și fundalul unei terapeuți înainte de a începe să lucrați cu ei.

  • Imagine intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender pas 3
    3. Căutați o opțiune de terapie la distanță. Terapeuții simpatici LGBT nu sunt disponibili peste tot. Cu toate acestea, terapia la distanță este o posibilă modalitate de a obține terapia pe care o doriți. Unii terapeuți oferă diferite forme de terapie la distanță într-un efort de a ajunge la o gamă mai largă de persoane din diferite locații și pe distanțe. Terapia telefonică și terapia online sunt mijloace eficiente pentru a angaja un terapeut de afirmație LGBT din afara comunității dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 4
    4. Modalități alternative de cercetare pentru a vă aduce terapia. Nu vă limitați doar la "terapeuți."Există o gamă largă de sănătate mintală și profesioniști din domeniul bunăstării sociale care ar putea să ofere îndrumarea și sprijinul de care aveți nevoie. Luați în considerare următoarele:
  • LICENȚII CLINICE SOCIALE SOCIE: Acești lucrători sociali au experiență clinică. Le veți găsi adesea că lucrează în setările de grup.
  • Consilierii de dependență licențiată: consilierii de dependență nu sunt terapeuți, ci lucrează într-o capacitate similară.
  • Căsătoria licențiată și terapeuții de familie: acești terapeuți se specializează în probleme de familie și de căsătorie.
  • Partea 2 din 3:
    Selectarea terapeutului
    1. Imagine intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 5
    1. Interviu terapeuții potențiali înainte de a vă angaja. Acum că ați găsit câțiva terapeuți, este timpul să le contactați și să le intervievezi. Puteți face acest lucru printr-o consultare inițială, dar ar putea fi mai bine și mai rentabilă pentru a verifica terapeutul dvs. printr-un apel telefonic foarte scurt în care puneți câteva întrebări.
    • Întrebați-le dacă au prieteni sau familii LGBT.
    • Întrebați-le dacă sunt la curent cu cele mai recente lucrări științifice în domeniul lor asupra problemelor LGBT.
    • Întrebați-i dacă au lucrat cu alți oameni LGBT.
    • Întreabă-le dacă se simt confortabil vorbind despre problemele LGBT și dacă sentimentele lor personale sau religioase ar putea să ajungă în cale.
    • Mai presus de toate, cereți-i să fie la fel de deschisi cu tine, așa cum veți fi cu ei.
  • Imagine intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 6
    2. Vizitați terapeutul. După ce ați intervievat terapeutul dvs., trebuie să programați o întâlnire pentru a avea mai mult timp pentru a le evalua și nivelul de confort cu ei. Dacă nu vă simțiți confortabil, iar terapeutul nu a abordat toate preocupările dvs. și nu părea simpatice, atunci ar trebui să mergeți altfel unde. După vizita inițială, luați în considerare următoarele:
  • Această persoană a părut în largul tău cu tine?
  • Au vorbit deschis despre sexualitatea dvs. sau despre identitatea de gen?
  • Te-ai simțit confortabil?
  • Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender pas 7
    3. Ecarta perspectiva terapeutului și intențiile lor. Terapistul dvs. nu ar trebui să consolideze mesajele negative răspândite în societate despre oamenii LGBT. Ei ar trebui să sugereze strategii pozitive de coping pentru a face față discriminării pe care o experimentați. Strategiile de copiere pozitive pot include:
  • Stabilind limite cu oameni dăunători în viața ta.
  • Alăturați-vă unui grup LGBT.
  • Găsirea voluntarilor în comunitate.
  • Sfat de experți
    Inge Hansen, Psyd

    Inge Hansen, Psyd

    Psiholog clinic. Inge Hansen, Psyd, este directorul de bunăstare la Universitatea Stanford și la inițiativa Weiland Health. Dr. Hansen are interese profesionale în justiție socială și sex și diversitate sexuală. Ea și-a câștigat psida de la școala de psihologie profesională din California cu formare specializată în domeniul genului și identității sexuale. Ea este co-autor al vânzării etice: menținerea integrității dvs. în epoca compromisului.
    Inge Hansen, Psyd
    Inge Hansen, Psyd
    Psiholog clinician

    Asigurați-vă că terapeutul vă face să vă simțiți confortabil și acceptat. Fiți conștienți de faptul că, doar pentru că un terapeut se afirmă într-o singură zonă, nu înseamnă că vor afirma în toate domeniile. De exemplu, ele pot fi foarte deschise pentru identitățile gay, dar lupta cu identități trans sau non-binare.

  • Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 8
    4. Să se angajeze în procesul de terapie. Acum că ați cercetat, intervievați și ați ales terapeutul dvs. și ați decis că sunteți confortabil cu acea persoană, trebuie să vă angajați într-un curs de terapie. Lucrul prin problemele dvs., indiferent de acestea, probabil că nu vor fi un proces rapid sau ușor. Terapia este adesea un proces continuu și ar putea dura luni sau chiar ani pentru a începe să lucreze prin problemele dvs. Atâta timp cât vă aflați într-o relație pozitivă și afirmând cu terapeutul dvs. și simțiți că vă ajută să vă vindecați și să creșteți, ar trebui să rămâneți cu procesul!
  • Partea 3 din 3:
    Evitând meciurile rele
    1. Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, homosexuali, bisexuali sau transgender Pasul 9
    1. Educați-vă pe punctele de vedere actuale ale problemelor LGBT din comunitatea psihologică. Au existat multe schimbări pozitive din zilele în care nu sunt heterosexuale au fost privite ca o boală. Cu toate acestea, alte domenii precum identitatea de gen sunt, din păcate, uneori vizualizate printr-o lentilă patologică. Unele dintre punctele principale de reținut sunt:
    • Fiind LGBT nu este o boală, iar cei care spun că sunt în dezacord cu concluziile Asociației Americane de Psihologie, Asociația Americană de Psihiatrie și Asociația Medicală Americană.
    • Nici o știință nu a susținut teorii care sunt rezultatele LGBT din cauza problemelor părinte în timpul copilăriei. Terapeuții care încă susțin acest punct de vedere nu sunt doar pe picior științific dubios, dar consolidează mesajele negative despre a fi LGBT.
    • Încercările de a schimba orientarea sexuală sau identitatea sexuală a cuiva sunt ineficiente și dăunătoare.
    • Fiind LGBT în sine nu a fost considerată o sursă de boli mintale sau să ducă la rate de boli mintale mai mari decât populația generală. În schimb, subliniază că o fețe individuale de la homofobie provoacă o mare durere mintală pentru oamenii LGBT. Terapii care ignoră acest lucru pot crește ratele de sinucidere, anxietate și depresie în cele tratate.
  • Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 10
    2. Caută un terapeut care împărtășește valorile. Consilierii care fac publicitate ca fiind de lucru într-o anumită structură religioasă sunt publicitate în exterior că vor folosi acest lucru ca o schelă de valoare în terapia lor. Acest lucru nu este de a spune că nu găsiți un terapeut care este atât religios, cât și lbgt-afirmând, nici nu este de spus tu nu poate fi de o anumită religie și de asemenea să fie LGBT. Vorbește cu un potențial terapeut despre credințele și valorile lor și dacă au sau nu o poziție morală asupra problemelor LBGT. Dacă nu sunt de susținere, atunci acesta nu este consilierul pentru dvs. Nu permiteți nimănui să încerce să vă schimbe pentru a se conforma propriului lor moralitate religioasă.
  • Imagine intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 11
    3. Identificați terminologia și tehnicile folosite de terapeuții de conversie ilegitimă, gay. Există mulți terapeuți, religioși și non-religioși, care se specializează în a vă face "normal" și vă transformați heterosexualul. Să fie conștienți de tactica lor și de terminologiile lor, astfel încât să le puteți identifica. Dacă terapeutul dvs. folosește oricare dintre aceste tactici sau terminologii, probabil că ar trebui să mergi în altă parte. Pentru a ajuta la identificarea terapeuților de conversie homosexuală, luați în considerare aceste întrebări:
  • Terapistul insistă că ești a "confuz heterosexual" și nu respectați sexul sau identitatea sexuală?
  • Terapistul petrec mult timp vorbind despre cum ți-au tratat părinții când ai fost foarte tânăr?
  • Terapeutul ignoră preocupările dvs. de sănătate mintală și insistă că vă angajați în activitățile de gen "adecvate"?
  • Terapeutul respinge ideea că este bine să fii LGBT?
  • Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 12
    4. Căutați semne că un terapeut ar putea să nu fie simpatic. Când căutați un terapeut, trebuie să știți că nu toți terapeuții vor fi deschisi și simpatici la problemele LGBT. Dacă nu sunt simpatice, experiența dvs. probabil că nu va fi o experiență de vindecare pozitivă. Există o serie de lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare și să fiți conștienți de când alegeți un terapeut:
  • Nu este sigur să presupunem automat că potențialii terapeuți vor fi informați sau simpatici la problemele LGBT.
  • Există încă mulți terapeuți și psihiatri care pot vedea oameni LGBT ca fiind în mod inerent bolnav psihic sau supărător sau au nevoie de a "vindeca" pentru identitatea lor.
  • Terapeuții ar putea să nu conducă în mod deschis cu prejudecățile lor, dar dacă le cereți direct, ar trebui să aveți un sentiment de unde stau pe problemele LGBT sau problemele cele mai apropiate de nevoile dvs.
  • S-ar putea să doriți, de asemenea, să cereți un potențial terapeut dacă ei înșiși sunt sau nu, împărtășirea confortabilă a ceea ce este orientarea lor și dacă sunt sau nu din dulap. Unii terapeuți vor adera la un standard profesional de a nu-și dezvălui niciodată orientarea proprie a clienților lor și poate fi necesar să decideți dacă ați fi în regulă cu asta.
  • sfaturi

    De multe ori, grupurile LGBT locale sau organizația LGBT a campusului dvs. pot recomanda profesioniști din domeniul sănătății mintale care fac lucruri bune pentru comunitate.
  • Unii oameni LGBT au găsit-o util să caute în mod specific terapeuții (sau psihiatri) care sunt înșiși LGBT. Aceasta poate fi o modalitate bună de a găsi oameni nediscriminatorii cu care să lucreze.
  • Dacă aveți o experiență de terapie anti-LGBT, luați în considerare depunerea unei plângeri formale cu consiliul psihologic sau medical al statului sau al regiunii (oricare dintre acestea este aplicabil).
  • Avertizări

    Există o sub-mișcare în comunitatea psihologică pentru a încuraja oamenii LGBT în comunitățile conservatoare să rămână închise și să-i ajute să rămână conectate la religia lor în timp ce face acest lucru. În timp ce intenția ar putea să reducă răul, acest lucru ignoră numeroasele organizații religioase prietenoase gay care sunt acolo, în timp ce își fac clienții o dezactivare, ajutându-i să suprime o parte foarte importantă din cine sunt. Dacă vă aflați într-o situație de a fi închisă într-o comunitate conservatoare, luați în considerare în mișcare. Sănătatea dvs. mintală probabil merită.
  • Terapeutul dvs. nu trebuie să vă hărțuiască niciodată sau să vă facă să vă simțiți sexual incomod. Terapeuții nu ar trebui să facă niciodată contact sexual cu clienții lor. În cazul terapeuților ex-gay, adesea ei înșiși sunt nesiguri în legătură cu sexualitățile lor și frecvent profită de pacienții lor sexual, dar etichetați acest lucru ca "Touch terapie" sau ceva similar. Dacă vă se întâmplă acest lucru, opriți-vă imediat terapeutul și examinați taxele de depunere.
  • Evitați terapia ex-gay. Este acolo, nu este ilegal, iar organizațiile ex-homosexuale profită de cei mai vulnerabili membri ai comunității LGBT și să transforme profiturile mari în timp ce fac acest lucru, scăpând banii și timpul LGBT-urilor care se întorc la ei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar