Cum de a repara aluatul care nu va crește

Toți ai planificat: cina, vinul, pâinea de pâine proaspătă, împreună cu acele coaste uimitoare de grătar, direct de la fabrica de pui. Totul se apropie când descoperi că aluatul de pâine nu este în creștere. Aceasta este o problemă obișnuită pentru mulți brutari de acasă: te duci la o mulțime de eforturi pentru a face o pâine frumoasă în formă, dar drojdia ta pare să fi plecat în vacanță. Din fericire, este o problemă care este relativ ușor de diagnosticat și rezolvat. Continuați să citiți pentru instrucțiuni despre cum să vă aduceți din nou drojdia.

Pași

Metoda 1 din 2:
Repararea aluatului
  1. Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
1. Întoarceți temperatura. Drojdie nu iubește nimic mai bun decât un climat cald, umed pentru a-și trăi viața frică la maxim. Dacă vrei ca aluatul să se ridice, trebuie să dai drojdie ce vrea.
  • Umpleți o tigaie de coacere cu apă fierbinte și o-o pe cel mai mic rack din cuptor. Așezați recipientul de aluat pe suportul de mijloc și închideți ușa cuptorului și lăsați aluatul să se ridice.
  • Alternativ, puteți fierbe o ceașcă de apă în cuptorul cu microunde, apoi așezați recipientul de aluat în cuptorul cu microunde cu apa și închideți ușa. (Nu microunde aluatul!)
  • Unii oameni se aprind pe cuptor și așezați aluatul deasupra aragazului, acoperit cu un prosop umed. Cuptorul păstrează suprafața încălzirii aragazului, iar prosopul umed asigură umiditatea.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    2. Adăugați mai multă drojdie. Dacă cald și umed nu activează drojdia (veți ști în mai puțin de o oră), puteți încerca să adăugați mai multă drojdie.
  • Deschide A nou pachet de drojdie și amestecați o linguriță de drojdie cu 1 cană (240 ml) de apă caldă (la aproximativ 110 ° F / 43 ° C) și 1 lingură de zahăr. Lăsați această problemă să reziste timp de aproximativ 10 minute, până când ajunge la 1/2 până la 1-inch de spumă. Dacă acest lucru nu reușește, va trebui să obțineți drojdie proaspătă și să încercați din nou.
  • În timp ce verificați acest amestec de drojdie, încălziți ușor aluatul plat la aproximativ 100 ° F (38 ° C) prin plasarea castronului într-un loc cald.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    3. Amestecați în starter. Adăugând mai multă făină după cum este necesar: un raport de 60% făină la 40% lichid este, de obicei, un raport bun pentru aluaturile de pâine, adăugați o făină suficientă necesară echilibrului. Frământați amestecul de drojdie activ în aluat, apoi lăsați-l să se ridice într-un loc cald, umed.
  • Acest lucru poate fi, de asemenea, un indicator pentru a vedea dacă drojdia dvs. nu este activă. Această metodă face ca drojdia să fie foarte activă astfel încât atunci când este adăugată la aluat, ar trebui să se ridice perfect. Dacă aluatul dvs. nu reușește să crească, acesta va indica drojdia nu este de vină: există o altă problemă.
  • De asemenea, puteți face acest lucru la începutul retetei data viitoare când faceți un aluat diferit de drojdie.
  • 4. Frământați mai multă făină. Verificați dacă aluatul este lipicios la atingere. Dacă da, acest lucru este probabil sub-aluat frământat. Frământați în făină suplimentară până când neted și matasos la atingere și aluatul nu mai rămân în mână. Să se odihnească și să crească într-un mediu umed cald. Repetați dacă este necesar. Este posibil să aveți nevoie să lăsați aluatul să se odihnească peste noapte înainte de modelare și coacere.
  • 5. Frământați aluatul în mod corespunzător. Există o artă pentru a frământa. Prea puțin, și nu puteți distribui drojdia prin aluat. Aluatul va fi apoi prea slab pentru a putea să crească. Prea multă frământare poate face ca aluatul să fie atât de greu încât nu se poate extinde. Aluatul ar trebui să se simtă neted și elastic, nu este strâns ca o minge de cauciuc sau un aluat moale ca biscuiți.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 2:
    Depanarea problemelor de aluat
    1. Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    1. Găsiți problema. Luați în considerare câteva dintre următoarele aspecte pentru a face un diagnostic preliminar. Este posibil ca o simplă corectare a mediului să remedieze problema fără efort suplimentar.
    • Verificați aluatul și tipul de drojdie. Unele culturi sufocante sunt foarte lente și pot avea nevoie de câteva ore de creștere. A
    • Asigurați-vă că drojdia este încă în data de expirare. Drojdie pulbere în pachete durează mult timp, la fel ca și stocarea borcanelor de drojdie uscată în congelator. Cu toate acestea, atât drojdie proaspătă, cât și uscată are o durată de viață după care vor funcționa slab sau deloc.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    2. Verificați mediul. Temperatura ideală este de aproximativ 100 ° F (38 ° C) și umiditate ridicată. Mișcați prea departe din acea gamă, iar drojdia voastră nu va fi fericită.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    3. Verificați tipurile de făină. Pâinea făcută cu prăjituri sau făină universală, au un conținut scăzut de gluten și de proteine, astfel încât aluatul dvs. poate crește - și apoi colaps.
  • Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă aveți un aluat care are un raport prea mare de apă la făină.
  • Unele făină conțin ingrediente antifungice pentru a prelungi durata de valabilitate. Pe măsură ce drojdia este un membru mândru al Ciuperci Regatul, aceasta va inhiba cu siguranta cresterea.
  • Organic, Făină de paine alb lipicioasă fără aditivi funcționează cel mai bine pentru o pâine bună de pâine albă.
  • Fluxul mai greu, cum ar fi grâul întregi, secară și alte tipuri de făină de cereale integrale, vor avea ca rezultat o pâine grea care nu se ridică la fel de mult ca făină fină de pâine albă.
  • 4. Lăsați aluatul să se odihnească. Nu deranjați aluatul în timp ce crește, mai ales dacă este un aluat deosebit de umed.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    5. Utilizați recipientul adecvat. Panul, Banneton sau tava pe care îl utilizați va face o diferență. Prea mare, iar aluatul nu are nimic de a împinge când se ridică, așa că nu se va ridica în sus. În schimb, se va răspândi și se va prăbuși.
  • Bunurile mici fac bine plasate destul de aproape împreună.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    6. Verificați ingredientele. Unele mirodenii, cum ar fi scorțișoară, sunt în mod natural anti-fungice.
  • Pentru chifle de fructe dulci sau rulouri de scorțișoară, de obicei doriți o creștere rapidă, deoarece scorțișoară va ucide în cele din urmă drojdia.
  • Unele fructe uscate sunt, de asemenea, acoperite cu antifungice ca conservant. Fructele uscate organice sunt scumpe, dar mult mai bine pentru coacere. Ce fac mulți brutari sunt folosiți fructe uscate standard, dar nu o adăugați până la izolarea finală.
  • Imagine intitulată Fix Auat care a câștigat
    7. Ușurează sarea. Sarea este un ingredient necesar pentru dezvoltarea proteinelor de gluten care fac pentru un aluat elastic neted, dar prea mult va ucide drojdie. Adăugați numai suma necesară și adăugați-o la făină, nu la apă, la început.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că cuptorul este preîncălzit cu cel puțin 5 minute înainte de a avea nevoie de ea. Folosind o piatră de pizza poate ajuta, de asemenea, transferul de căldură la tavă sau în pâinea este așezată sau puteți pune pâinea direct pe piatra fierbinte. O mulțime de pâine nu reușește într-un cuptor de pornire rece.
  • Aluatul de pâine eșuată poate fi reciclat în bateri, produse de patiserie și alte produse coapte fără a-l pierde în întregime. În acest caz, vă veți baza pe un produs de aerare non-drojdie, cum ar fi praful de copt, bicarbul și acidul citric, bere, limonadă, apă de sodă sau untul stratificat ca pe produse de patiserie.
  • Verificați raportul dintre făină în apă. 60:40 Făină-la-apă este cea mai bună. Prea umed ar putea funcționa bine, dar este mai probabil să se răspândească bine sau să se clătească bine și apoi să se prăbușească.
  • Testați periodic apa și făina. PH-ul poate fi o problemă: dacă este prea mare sau prea scăzut, va ucide drojdie. Testați un eșantion de apă singur și o probă cu apă neutră amestecată cu făină într-o probă și o parte din făină amestecată cu apă neutră și apoi testarea cu soda de coacere (pentru aciditate) sau oțet (pentru alcalinitate). Dacă lichidul spumă ușor, înseamnă că pH-ul este dezechilibrat. Dacă nu există spumă, pH-ul dvs. este bine. Notă: De asemenea, puteți achiziționa un kit de testare a pH-ului la magazinul local de aprovizionare cu piscină.
  • Marea problemă cu creșterea lentă pentru pâine este aluatul este frământat pentru a activa glutenul și proteinele pentru a forma un aluat elastic neted. De-a lungul timpului, acest lucru se relaxează astfel încât aluatul devine slab și bulele din interiorul ei se prăbușesc. Este un truc de sincronizare pentru a dezvolta și a privi pentru a vedea dacă aluatul tău slăbește înainte ca drojdie să fie gata. Puteți îmbunătăți aluatul prin adăugarea de amelioratori de gluten sau de pâine, dar pentru pâine fără gluten, nu este ușor fixă ​​și este pur și simplu o parte a pâinii pe care o va aștepta. Când doriți un aluat fin, cum ar fi chifle dulci sau produse de patiserie de drojdie, o demonstrație lentă este ideală, astfel încât nu are bule foarte mari - acest lucru este uneori făcut chiar în frigider peste noapte.
  • Avertizări

    În cazul în care toate încercările de reparare eșuează, este posibil să trebuiască să schimbați ingredientele în întregime și să începeți din nou.
  • Fixarea produselor de patiserie de drojdie poate fi foarte dificilă în unele cazuri, mai ales dacă este stratificată cu unt cum ar fi produse de patiserie pentru puțuri drojdie croissants. Dacă ați fi reintrodus-o, veți crea un aluat în stil brioche, care poate fi bine - dar dacă doriți ca caracteristica fulgantă, va trebui să începeți din nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar