Cum de a îngheța aluatul de pâine

Înghețarea aluatului de pâine este o modalitate excelentă de a vă bucura de pâine proaspăt coaptă cu timp de pregătire mică. În timp ce probabil că va trebui să faceți câteva ajustări ale retetei preferate de aluat, cele mai multe rețete pot fi ușor modificate pentru a face blocarea aluatului. Apoi, puteți modela aluatul într-o pâine sau roșii și înghețați-o astfel încât să puteți face pâine proaspătă în jumătate de timp.

Pași

Partea 1 din 2:
Adaptarea rețetei de aluat de pâine
  1. Imagine intitulată Freeze Pâine de pâine Pasul 1
1. Utilizați rețeta de aluat de pâine preferată ca rețetă de bază. În timp ce există ajustări, va trebui să faceți pentru a vă asigura că aluatul de pâine se ridică corect după îngheț, puteți utiliza orice rețetă de aluat de pâine pe care o alegeți ca bază pentru aluatul dvs. înghețat. Prin urmare, urmați mai întâi instrucțiunile pentru rețeaua dvs. preferată pentru a face aluatul, făcând ajustări la făină și conținut de drojdie, după cum doriți să obțineți rezultatele dorite.
  • Este posibil să puteți îngheța cu succes aluatul fără a face ajustări la rețetă. Singura modalitate de a cunoaște cu adevărat, totuși, este să-l încercați. Dacă aluatul nu se ridică și se coace în mod corespunzător după înghețare, probabil că va trebui să faceți unele ajustări făinii și drojdielor pentru a obține gustul și textura pe care o doriți.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de paine Pasul 2
    2. Înlocuiți făina bogată în proteine ​​pentru făină regulată pentru a obține textura potrivită. Când înghețați aluatul de pâine, frigul poate provoca glutenul în pâine pentru a slăbi, ceea ce poate duce la pâine densă și plată. Pentru a evita acest lucru, utilizați făină cu un conținut mai mare de proteine, cum ar fi grâul întregi, durum sau secară. Conținutul ridicat de proteine ​​va împiedica aluatul să piardă prea mult gazul produs în timpul fermentației (în creștere).
  • Multe rețete de pâine necesită o făină de conținut de proteine ​​inferioare, cum ar fi făină albă sau făină de pâine. În majoritatea cazurilor, puteți înlocui făina în rețetă pentru o făină de proteină mai mare fără a face modificări ale măsurătorilor făinii.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de pâine Pasul 3
    3. Utilizați drojdie de creștere lentă sau dublați drojdia pentru a vă asigura că aluatul va crește. Înghețarea aluatului de pâine poate deteriora o parte din drojdie, ceea ce poate împiedica aluatul să crească a doua oară după dezghețare. Pentru a vă asigura că aluatul este capabil să crească după ce a fost înghețat, puteți să dublați fie cantitatea de drojdie cerută în rețeaua dvs. preferată, fie să utilizați o drojdie lentă în creștere în loc de drojdia rapidă, chemată în multe rețete.
  • Dacă utilizați o drojdie de creștere lentă în loc de drojdie rapidă, utilizați aceeași cantitate chemată în rețetă.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de pâine Pasul 4
    4. Lăsați aluatul să crească timp de 45 de minute. Setați aluatul într-un castron ușor de grăsat sau pe hârtie de pergament la temperatura camerei timp de aproximativ 45 de minute pentru a permite ca aluatul să crească (denumit și fermentarea sau proofizarea). Acest lucru vă va permite să modelați aluatul într-o bucată sau rulouri și vă va economisi timp când dezghețați pâinea.
  • Unele rețete de pâine necesită ca aluatul de pâine să fie lăsat să crească de două ori. Dacă este cazul, probabil că va trebui să părăsiți aluatul să crească timp de încă 45 de minute după dezghețare.
  • 5. Puneți în jos și modelați aluatul de pâine în forma dorită. Urmând instrucțiunile pentru rețeaua specifică pe care o utilizați, împingeți aluatul după ce ați crescut timp de aproximativ 45 de minute. Apoi, separați aluatul în câteva secțiuni mici și formați-l în bile dacă doriți să înghețați aluatul în rulouri.
  • Dacă înghețați aluatul într-o tigaie de pâine, nu aveți nevoie să modelați aluatul după ce îl puneți în jos, deoarece își va face forma odată ce este în tigaie de pâine.
  • 6. Transferați aluatul pe o foaie de coacere unsă sau într-o tigaie de pâine. Dacă ați modelat aluatul în rulouri, liniați-le pe o foaie de coacere ușoară. Dacă faceți o pâine, puneți aluatul într-o tigaie de pâine ușor lubrifiată, apăsați-o în colțuri pentru a îndepărta orice spațiu suplimentar sau buzunare de aer).
  • Dacă formați aluatul în rulouri, asigurați-vă că le-ați răspândit, astfel încât nici una dintre rulouri să nu atingă să le păstreze de la înghețare împreună.
  • Partea 2 din 2:
    Depozitarea, dezghețarea și coacerea aluatului de pâine înghețată
    1. Imagine intitulată Freeze Pâine de paine Pasul 7
    1. Transferați aluatul de pâine în congelator descoperit timp de 1 până la 2 ore. Odată ce ați modelat aluatul în role sau puneți-l într-o tigaie de pâine, puneți-o imediat în congelator, deci nu va avea timp să înceapă din nou. Apoi, lăsați aluatul în congelator până când este complet înghețat în forma dvs. aleasă.
    • Permițând ca aluatul să crească o a doua oară, ar putea să o facă prea tare și greu de înghețat. Prin urmare, este important să o înghetați cât de curând ați terminat să o modelați.
  • 2. Pachet aluatul înghețat în folie sau pungi de congelator din plastic. Scoateți aluatul din congelator. Dacă ați modelat aluatul în rulouri, puteți transfera rolele în saci mari de congelare sigilată pentru o depozitare mai ușoară. Dacă aluatul este înghețat într-o tigaie de pâine, scoateți-o din tigaie și înfășurați-o strâns în folie de congelator din plastic.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de paine Pasul 9
    3. Scrieți data de pe plastic, astfel încât să știți când să utilizați aluatul. Utilizați un marker permanent pentru a scrie data de pe plastic. În acest fel, veți ști când ați făcut și ambalați aluatul, astfel încât să știți că trebuie să fie dezghețată și coaptă.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de paine Pasul 10
    4. Puneți aluatul înapoi în congelator timp de până la 6 luni. Întoarceți aluatul la congelator imediat, astfel încât să nu înceapă să se dezghețe. Dezghețați și coaceți aluatul de pâine în decurs de 2 până la 6 luni.
  • În timp ce aluatul poate rămâne în stare proaspătă în congelator timp de până la 6 luni, rețineți că cu cât este mai mult, cu atât mai mare este șansa să dezvolte arderea congelatorului. Prin urmare, poate doriți să planificați să dezghețați și să coaceți pâinea mai devreme, în decurs de 2 până la 3 luni.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de paine Pasul 11
    5. Dezghețați aluatul timp de cel puțin 4 ore la temperatura camerei. Înainte de a coace aluatul de pâine înghețat, scoateți-l din congelator. Dacă ați înghețat aluatul în rulouri, lăsați-i să se dezgheze aproximativ o oră în plastic și apoi să le separe pe o bucată de hârtie de pergament pentru a termina dezghețarea. Dacă ați înghețat aluatul într-o tigaie, lăsați aluatul în tigaie și așezați tigaia să se dezghețe.
  • Timpul de dezghețare va depinde de modul în care ați înghețat aluatul și cât de cald este camera. Prin urmare, începeți să verificați aluatul după aproximativ 4 ore.
  • Unele rețete solicită ca aluatul să crească a doua oară după ce este dezghețată. Dacă este cazul, setați aluatul într-un castron ușor uns sau pe hârtie pergament timp de aproximativ 45 de minute după ce este complet dezghețată pentru a lăsa să se ridice din nou.
  • Imagine intitulată Freeze Pâine de paine Pasul 12
    6. Coaceți aluatul de pâine în conformitate cu instrucțiunile de rețetă. În cele mai multe cazuri, aluatul de pâine dezghețată se va coace ca normal. Prin urmare, după ce este dezghețată și înviat din nou (dacă este necesar), urmați instrucțiunile pentru rețeta pe care ați folosit-o pentru a face aluatul.
  • În unele cazuri, aluatul de pâine dezgheț poate dura un pic mai mult pentru a se coace. Prin urmare, dacă pâinea nu se face destul de după timpul de coacere instruit, adăugați încă 10 până la 15 minute la timpul de coacere.
  • Odată ce aluatul de pâine este dezghețat, îl puteți folosi Faceți rulouri de degustare proaspătă sau o pâine delicioasă.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile cercetate de personalul ?Deblocați răspunsurile cercetate de personal prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Pot îngheța aluatul mașinii de pâine?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      da. Înghețați aluatul mașinii de pâine în același mod în care ați altcă aluat de pâine. Odată ce sunteți gata să îl utilizați, lăsați-l să se dezghețe timp de 3 ore la temperatura camerei sau peste noapte în frigider.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 1
    • Întrebare
      Puteți îngheța aluatul fără drojdie?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      Înghețarea este o modalitate excelentă de a stoca aluatul fără drojdie dacă nu o veți găti imediat. Puteți chiar să modelați aluatul înainte de ao îngheța, astfel încât să nu trebuie să-l dezghețați înainte de a găti.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 1
    • Întrebare
      Când ar trebui să înghețe aluatul de drojdie?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      Cel mai bun moment pentru a îngheța aluatul de drojdie este după ce ați frământat-o ​​și înainte de prima creștere. Cu toate acestea, îl puteți lăsa să se ridice o dată și să-l pună în jos înainte de îngheț, dacă vă place.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 4
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar