Cum de a construi un cv în colegiu

Colegiul este momentul perfect pentru a începe să vă construiți CV-ul. După absolvire, veți avea nevoie de un CV bun când aplicați stagii, locuri de munca, și școli absolvente. Ieșiți de la alți solicitanți cu un CV care arată că sunteți bine rotunjit și aveți deja abilități relevante. Faceți-vă CV-ul mare prin aderarea la cluburi, studiind în străinătate și obținerea de locuri de muncă și stagii în timp ce sunteți în colegiu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Câștigând experiență
  1. Imaginea intitulată Construiți un CV în colegiu Pasul 1
1. Obțineți un stagiu. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru CV-ul dvs. Angajatorii din fiecare sector caută studenți cu experiență de internă. Stagii vă învață cum este să lucrați în câmpul dvs. Veți învăța totul de la cum să vă îmbrăcați în ce este o zi medie.
  • Rețea și muncește din greu în timpul stagiului dvs. Dacă vă arătați că sunteți bine la locul de muncă, puteți obține o scrisoare de referință de la supervizorul dvs. De asemenea, dacă impresionați oamenii în care sunteți intern, vă pot oferi un loc de muncă în viitor.
  • Conectează-te cu personalul de la Centrul de carieră al Campusului și Oficiul de Internship din campus. Angajatorii solicită adesea trimiteri directe din aceste birouri. Dacă membrii personalului vă cunosc, vă pot trimite. De asemenea, vă pot informa despre stagii pentru care puteți câștiga credit de clasă.
  • Vorbiți cu profesorii dvs. cu privire la posibilele stagii pentru studenții din departamentul dvs. sau la școală și solicitați sfatul lor despre interservare. Acestea vă pot oferi contacte utile. Dacă aveți un mic câmp de focalizare, nu vă fie frică să ajungeți la angajatorul dvs. ideal direct pentru a le spune despre abilitățile și interesele dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un CV în Colegiul Pasul 2
    2. Ia-ti o slujba. Căutați locuri de muncă care vă vor învăța abilitățile de carieră. Aplicați la locul de muncă în zone care vă interesează, cum ar fi Departamentul Athletic sau Biblioteca. Veți face contacte bune, să aflați despre lucrul într-un mediu profesional și să dezvoltați abilități specifice pe care le puteți lista pe CV-ul dvs.
  • Discutați cu profesorii dvs. Adesea știu despre studenții de locuri de muncă în campus. Mulți angajează, de asemenea, asistenți editoriali, de cercetare și de laboratori.
  • Este o idee bună să obțineți un loc de muncă legat de studiile dvs., de exemplu ca un tutore sau asistent de laborator.
  • Imaginea intitulată Construiți un CV în colegiu Pasul 3
    3. Căutați oportunități de a volunta. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a învăța noi abilități pe care le puteți lista pe CV-ul dvs. Căutați oportunități care se vor referi la studiile sau la interesele de carieră. Ca și interning, voluntariatul vă poate arăta ceea ce lucrați în câmpul dvs. este într-adevăr.
  • Multe organizații non-profit au poziții de voluntariat care necesită abilități profesionale, cum ar fi contabilitatea, traducerea sau lucrul în științele mediului.
  • Rețea cu diferite persoane din organizație în care vă voluntar și demonstrați că sunteți un lucrător bun - poziția dvs. de voluntariat ar putea duce la un stagiu sau un loc de muncă.
  • Imaginea intitulată Construiți un CV în colegiu Pasul 4
    4. A studia in strainatate. Studierea în străinătate vă poate ajuta CV-ul să se ia în considerare angajatorilor. Căutați oportunități care se referă la studiile sau obiectivele de carieră. Încercați să găsiți programe care vă vor provoca sau vă vor învăța să apreciați noi perspective și culturi.
  • Căutați programe de învățare de servicii care organizează voluntariat în comunitățile de peste mări. Veți învăța noi abilități interesante și va arăta grozav de CV-ul dvs.
  • Aplicați pentru finanțare prin intermediul unor programe de burse de prestigiu, cum ar fi Boren, Gilman sau Bursa de Limbi Critice. Acestea vor arăta foarte impresionante pe CV-ul dvs. și veți învăța propunerea importantă de scriere a propunerii.
  • Metoda 2 din 3:
    Învățarea unor noi abilități
    1. Imaginea intitulată Construiți un CV în colegiu Pasul 5
    1. Luați cursuri interesante. Puteți învăța abilitățile de carieră relevante în cursurile de colegiu. Aflați ce abilități specifice ar putea fi necesare în locuri de muncă care vă interesează și căutați clase conexe. De exemplu, dacă doriți să deveniți un avocat, ați putea dori să luați cursuri în retorică.
  • Imagine intitulată Construiți un CV în Colegiul Pasul 6
    2. Aflați o limbă nouă. Abilitățile lingvistice arată foarte impresionant pe un CV. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, învățarea unei limbi străine vă va ajuta să vă prezentați potențialilor angajatori. Angajatorii știu că lucrătorii care pot vorbi o limbă străină au un avantaj atunci când lucrați cu partenerii globali.
  • Dacă sunteți interesat să lucrați în afaceri internaționale sau bancare, luați în considerare studierea mandarinei, japonezilor sau germană.
  • Dacă doriți să lucrați în relații externe, ați putea studia una dintre limbile oficiale ale Organizației Națiunilor Unite, cum ar fi rusă, arabă sau spaniolă.
  • Imagine intitulată Construiți un CV în Colegiul Pasul 7
    3. Implicați în activități extrașcolare. Activitățile extracurriculare vă vor ajuta să vă construiți abilitățile de conducere și de construirea echipei, să învățați managementul timpului și să vă perfecționați etica de lucru. Angajatorii caută studenți care au abilități de conducere și care pot demonstra că lucrează bine pe o echipă. Aceste activități sunt, de asemenea, o modalitate bună de a afla mai multe despre comunitatea dvs. campus și de a găsi alte locuri de muncă, internă și oportunități de voluntariat.
  • Dacă sunteți atletic, vă puteți alătura unei echipe sau puteți juca sporturi intramural. Dacă aveți un talent special, utilizați-l: Acționați într-o piesă, scrieți pentru ziarul școlii sau ilustrați Anuarul.
  • Căutați cluburi care se potrivesc cu major. De exemplu, alăturați-vă Clubului de biologie dacă sunteți o biologie majoră.
  • Porniți-vă propriul club dacă aveți o idee bună. Acest nivel de inițiativă și conducere va arăta grozav în CV-ul dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Puneți-vă Reluarea împreună
    1. Imagine intitulată Construiți un CV în Colegiul Pasul 8
    1. Consultați serviciile de carieră. Consilierii Centrului de carieră sunt dedicați să vă ajute să vă pregătiți CV-urile. Au mai multe șabloane și vă pot ghida în modul de a scrie un CV pentru anumite domenii și industrii. Ei vă vor oferi feedback și sfaturi pe măsură ce scrieți diferite proiecte ale CV-ului dvs.
    • Centrele de carieră colegiu oferă adesea ateliere de reluare-scriere.
  • Imaginea intitulată Construiți un CV în Colegiul Pasul 9
    2. Faceți o cercetare. Înainte de a vă scrie CV-ul, uitați-vă la postările de locuri de muncă pentru a vedea cum angajatorii descriu poziții care vă interesează. Găsiți cuvintele-cheie și listele de calificări. Utilizați acele cuvinte cheie și calificări atunci când sunt relevante pentru experiența dvs.
  • De exemplu, dacă vedeți că mulți angajatori caută "un jucător de echipă extrem de resurse", ați putea folosi acest lucru în secțiunea Rezumat. De asemenea, ați putea folosi fraze precum "a demonstrat nivelul ridicat al resurselor" sau "colaborate cu succes pe o echipă" pentru a descrie una dintre experiențele dvs.
  • Includeți responsabilități specifice de muncă pe care le-ați făcut, cum ar fi "compilați și analizați informațiile financiare pentru a pregăti intrările generale de registru" pe CV-ul dvs.
  • Utilizați aceste informații pentru a vă adapta CV-ul la orice loc de muncă pe care le aplicați.
  • Imagine intitulată Construiți un CV în colegiu Pasul 10
    3. Organizați-vă CV-ul. Gaseste un șablon care vă va ajuta să vă subliniați educația, abilitățile și experiențele dvs. Există șabloane online disponibile din multe centre de carieră universitate. Începeți cu cele mai importante informații din partea de sus, astfel încât angajatorii să nu poată fi ratați. Păstrați interesul cititorului prin descrierea abilităților și experiențelor dvs. cu verbele de acțiune.
  • Unele secțiuni care apar în CV-urile studenților sunt: ​​rezumat sau obiectiv, educație, experiență conexă, cursuri conexe, activități / conducere, onoruri și premii, abilități.
  • Unele profesii au șabloane sau așteptări specifice domeniului în ceea ce privește formatul de reluare. De exemplu, designerii grafici au adesea CV-uri creative care merg dincolo de textul simplu. Priviți-vă peste eșantionii reia din câmpul dvs. pentru a obține o idee de organizare comună.
  • Imaginea intitulată Construiți un CV în Colegiul Pasul 11
    4. Utilizați un format profesional. Angajatorii vor aprecia un CV curat și profesional. Păstrați CV-ul la o singură pagină și utilizați 1 inch (2.5 cm) margini, astfel încât este ușor de citit. Evidențiați rubricile importante și titlurile secțiunilor utilizând italice sau îndrăznețe. Facilitează scoacerea prin organizarea de informații cu punctele de bullet în schimb.
  • Păstrați-l concis pentru că aveți doar o singură pagină.
  • Corecționați foarte atent. De asemenea, puteți solicita un profesor sau unei persoane în servicii de carieră pentru a face o recenzie finală.
  • Utilizați un font standard.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar