Cum de a alege între două locuri de muncă

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, ați putea considera că Lucky să ajungă la două oferte de locuri de muncă foarte atrăgătoare simultan. Cu toate acestea, este posibil să fie aproape imposibil să decideți între cele două oferte. Din fericire, există mai multe criterii pe care le puteți îmbunătăți pentru a face alegerea între două oferte oferă un proces mult mai ușor.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea priorităților dvsObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 1
1. Scrieți obiectivele de carieră pe termen lung. Indiferent de locul de muncă pe care îl ajungeți, veți dori să vă ajute în cele din urmă să ajungeți la obiectivele pe care le-ați stabilit pe termen lung. Păstrați o listă sau "hartă" a acestor obiective în apropiere și consultați-l continuu pe măsură ce decideți între cele două oferte.
  • De exemplu, obiectivul dvs. de carieră pe termen lung poate fi să devină CEO al unei companii majore. Dacă acesta este scopul dvs., atunci veți dori să vă gândiți dacă fiecare dintre locurile de muncă pe care le aveți în vedere vă ajută să realizați în cele din urmă acest obiectiv.
  • Încercați să faceți obiective cât mai detaliate, deoarece acest lucru va face mai ușor să vă dați seama cum să lucrați cu ei într-un mod concret. De exemplu, dacă doriți să fiți CEO, scrieți industria specifică sau, dacă este posibil, compania actuală, doriți să lucrați.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 2
    2. Faceți o listă de beneficii și atribute pe care doriți să le aveți următorul loc de muncă. În plus față de obiectivele de carieră pe termen lung, ar trebui să luați în considerare și ceea ce doriți din următorul dvs. loc de muncă pe termen scurt. Notați diferitele avantaje, beneficii și abilități pe care doriți să le primiți de la următorul loc de muncă și le cântăresc împotriva obiectivelor pe termen lung în considerentele dvs.
  • Când creați lista de obiective pe termen scurt, puneți-le în ordine ierarhică de la cele mai importante și mai puțin și decideți care dintre ele nu sunt complet necesare. De exemplu, dacă o ofertă de locuri de muncă include un birou spațios, cu o fereastră, în timp ce acesta este cu siguranță un perk, este posibil să nu se situeze foarte mult pe lista de priorități și, prin urmare, nu ar trebui să se bazeze mult în decizia dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 3
    3. Echilibrați obiectivele pe termen scurt cu planurile pe termen lung. Este posibil să aveți obiective pe termen scurt pe care doriți să le realizați următorul loc de muncă, cum ar fi doar o sursă de venit, dar ar trebui, de asemenea, să vă păstrați planurile pe termen lung în timp ce încercați să decideți între două oferte de muncă. În mod ideal, veți dori să alegeți slujba care vă oferă avantaje, beneficii și experiențe care vă ajută să vă atingeți obiectivele pe termen lung.
  • De exemplu, dacă scopul dvs. este de a deveni în cele din urmă un manager de nivel înalt al unei companii, alegeți lucrarea care vă oferă câteva dintre obiectivele dvs. pe termen scurt (e.G., O scurtă navetă, asigurare de sănătate decentă), oferindu-vă, de asemenea, abilitățile și experiența pe care o puteți folosi pentru a vă atinge obiectivele pe termen lung.
  • Când luați în considerare ofertele de locuri de muncă, întrebați-vă întotdeauna ce oportunități de creștere sau deplasare într-o organizație Fiecare loc de muncă vă oferă. Acestea nu pot părea relevante pe termen scurt, dar vor fi foarte importante pe termen lung.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 4
    4. Stabiliți ceea ce sunt dealbarkers. O parte a stabilirii priorităților dvs. atunci când căutați un loc de muncă, de asemenea, implică cunoașterea a ceea ce trebuie să aveți absolut aspecte următoarea dvs. loc de muncă sau să nu aibă. Faceți o listă de verificare a acestor dealbare și folosiți-o pentru a vedea dacă fie oferta de locuri de muncă nu reușește să respecte cerințele dumneavoastră.
  • De exemplu, este posibil să aveți nevoie de un anumit nivel de compensare și să luați în considerare orice sumă mai mică pentru a fi un Dealbreaker.
  • Să fie cât mai rezonabil posibil atunci când veniți cu afacerile dvs. Este important să știți diferența dintre ceea ce cereți absolut și ceea ce doriți prost.
  • Partea 2 din 3:
    Determinarea culturii unei companiiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 5
    1. Vizitați fiecare companie pentru a obține un sens al spațiilor de lucru respective. Indiferent de oferta de muncă vă decideți să luați, probabil că veți ajunge să cheltuiți mult timp în spațiul de lucru al companiei. Cereți să vizitați locația în care ați lucra pentru fiecare companie și luați note despre ceea ce este spațiul pentru a măsura cum ați putea simți că ați lucrat acolo.
    • De exemplu, notați cât de mult spațiu este dat fiecare angajat dacă sunt plasați în cabine sau birouri, fie că fiecare birou are o fereastră cu o vedere, ce fel de facilități sunt oferite etc.
    • Faceți o listă cu caracteristicile specifice pe care doriți ca următorul spațiu de lucru să aibă și să-l aducă cu dvs. la vizita dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 6
    2. Fiți atenți la modul în care vă simțiți despre colegii potențiali. În timpul interviului, luați notă de orice "steaguri roșii" care vă evidențiați despre modul în care acționează potențialul dvs. șef sau colegii. Dacă comportamentul lor sau cultura companiei se află în afara dvs., cântărește avantajele locului de muncă împotriva modului în care lucrul la companie v-ar face să vă simțiți în timp.
  • De exemplu, dacă șeful dvs. potențial este caustic și greu de înțeles, imaginați-vă cum ar putea simți că funcționează sub ei timp de 8 ore în fiecare zi. Știți ce sunt limitele dvs. și ce puteți tolera într-un mediu de lucru.
  • Sfat de experți
    Meredith Walters, MBA

    Meredith Walters, MBA

    Cariera certificată CoachMedith Walters este un antrenor de carieră certificat care îi ajută pe oameni să dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a găsi o muncă semnificativă, îndeplinită. Meredith are peste opt ani de experiență de coaching de carieră și de viață, inclusiv efectuarea de formare la școala de afaceri Goizueta a Universității Emory și Corpul de Pace din SUA. Ea este fostul membru al consiliului de administrație al ICF-Georgiei. Ea și-a câștigat acreditările de coaching de la New Ventures West și un maestru al Administrației Afacerilor de la Universitatea din San Francisco.
    Meredith Walters, MBA
    Meredith Walters, MBA
    Antrenor de carieră certificat

    Expertul nostru este de acord: Când încercați să decideți dacă să acceptați un loc de muncă, gândiți-vă la tipul de oameni cu care veți lucra și dacă credeți că veți lucra bine cu ei. De asemenea, luați în considerare lungimile proiectelor, tipul de feedback pe care îl veți obține, și filozofia și cultura de management.

  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 7
    3. Cercetați prezența online a fiecărei companii. De multe ori puteți spune multe despre cultura unei companii prin săparea adânc în activitățile lor online și materiale publicate. Căutați indicii despre cultura fiecărei companii pe site-urile lor și conturile sociale.
  • De exemplu, este posibil să găsiți că o companie postează numeroase imagini ale angajaților în concediu de companie sau evenimente festive, indicând faptul că acea companie are grijă de fericirea angajaților lor.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 8
    4. Rețineți cum vă tratează ca solicitant. Veți dori să lucrați pentru o companie care vă respectă ca persoană, precum și respectul pentru ceea ce este rolul dvs. în companie. Fiți atenți la modul în care sunteți managerii potențiali ai dvs., cât de timp răspund la e-mailurile dvs. și la apelurile telefonice și cum vă tratează în timpul procesului de interviu pentru a obține un sentiment al modului în care își respectă angajații (potențiali).
  • Partea 3 din 3:
    Compararea și contrastarea ofertelor de locuri de muncăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 9
    1. Determinați volumul de muncă al fiecărei lucrări și dacă merită să vă facă. Faceți o comparație laterală a ceea ce vă va cere fiecare companie de dvs. și ceea ce veți primi în schimb pentru a obține un sens mai bun de care oferta este mai în concordanță cu așteptările și dorințele dvs.
    • De exemplu, dacă ambele locuri de muncă oferă salarii și avantaje similare, dar unul implică o navetă mult mai lungă și are o cultură a companiei care glorifică o mulțime de ore suplimentare, puteți decide că oferta de muncă nu vă va oferi cea mai mare returnare pentru munca dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 10
    2. Nu vă fie frică să întrebați despre avantaje suplimentare și despăgubiri în fiecare loc de muncă. Multe companii oferă beneficii suplimentare angajaților lor care nu sunt incluse în pachetul standard de salarizare și beneficii. Fiți dispuși să întrebați despre aceste avantaje în interviu și să le luați în considerare atunci când cântărește cele două oferte una lângă cealaltă.
  • Exemple de astfel de avantaje ascunse includ trecerile muzeului gratuit, biletele la evenimente sportive și rambursarea școlarizării pentru studenții universitari.
  • Deși ar trebui să fiți dispuși să întrebați despre aceste avantaje, faceți acest lucru într-un mod tact. Nu vrei să întâlnești potențialul dvs. angajator ca îngrijire doar despre bani și beneficii.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 11
    3. Luați în considerare modul în care fiecare loc de muncă ar afecta obiectivele dvs. de carieră. Faceți predicții despre locul în care veți fi în 1, 5 și 10 ani în fiecare companie. Rețineți ce abilități și experiențe noi ar putea să vă aducă fiecare loc de muncă și dacă veți fi într-o poziție mai bună pentru atingerea obiectivelor pe termen lung.
  • O întrebare bună de întrebat, atât pe voi, cât și potențialul dvs. angajator, este ceea ce oportunitățile de creștere oferă locul de muncă. Vă puteți aștepta să câștigați o promovare într-o perioadă rezonabilă de timp? Veți deveni din ce în ce mai pregătiți să vă ocupați de noi responsabilități după fiecare an la locul de muncă?
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 12
    4. Creați o diagramă cumulată "Pro și Contra" pentru ambele oferte de locuri de muncă. La toate beneficiile și dezactivarea fiecărei oferte de locuri de muncă conține și le puneți pe un bord, astfel încât să vă puteți uita la ele. Externalizarea ofertelor în acest mod vă va ajuta în mod semnificativ să alegeți cea mai bună ofertă între cele două.
  • Dacă este posibil, faceți diagrama dvs. astfel încât argumentele pro și contra să poată fi deplasate și reorganizate pe măsură ce vă gândiți prin oferte. S-ar putea să găsiți că, după cum vă gândiți prin oferte, unele lucruri pe care le-ați considerat o prioritate superioară poate să nu contabilizeze atât de mult pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 13
    5. Organizați-vă graficul pe baza priorităților dvs. Când aveți toate beneficiile și dezavantajele fiecărei oferte de locuri de muncă scrise, organizați-le prin ordin prioritar, de la absolut esențială pentru greu importantă. În acest fel, puteți vizualiza cu ușurință ce ofertă de muncă este cea mai bună în conformitate cu obiectivele și prioritățile dvs.
  • De exemplu, puneți toate beneficiile care vă ajută să vă îndepliniți obiectivele pe termen scurt și pe termen lung în partea de sus a listei profesionale - plasați-i pe cei care vă ajută doar pe margini să vă atingeți obiectivele în mijloc și plasați pe cei care nu vă ajută vă atingeți obiectivele de la partea de jos.
  • Pentru o mai bună vizualizare a valorii relative a ofertelor fiecărui loc de muncă, luați în considerare codarea culorii pro și contra prin semnificație. De exemplu, evidențiați toți profesioniștii de sus în albastru, profesioniștii mijlocii în albastru deschis, și profesioniștii scăzuți în galben. Apoi, comparați oamenii din fiecare loc de muncă pentru a vedea care dintre ele are mai albastru în el (și astfel este o ofertă mai bună).
  • Imagine intitulată Alegeți între două lucrări Pasul 14
    6. Alegeți lucrarea pe care o simți că ar fi cea mai bună pentru dvs. În cele din urmă, odată ce ați făcut toate beneficiile și dezavantajele fiecărei oferte de locuri de muncă, faceți o decizie informată bazată pe diagrama pe care ați creat-o. Când vă faceți alegerea, luați-vă intuiția în considerare și în alte cuvinte, ascultați intestinul dvs. și alegeți slujba pe care o simțiți cel mai bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar