Cum să evitați să intrați într-o situație periculoasă

În fiecare zi, se pare că auzim despre tot mai multe atacuri, jafuri și crime pe știri. Încercați să nu vă faceți griji. Deși nu puteți prezice viitorul, există o mulțime de moduri în care puteți rămâne în siguranță în timp ce sunteți afară și despre. Pentru a vă oferi o liniște suplimentară a minții, am pus împreună o listă rapidă, la îndemână de sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să evitați orice situații riscante și periculoase.

Pași

Metoda 1 din 16:
Stai atent.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 1
1. Tune în ceea ce se întâmplă în jurul tău. Încercați să faceți contact vizual cu oamenii din apropiere, astfel încât hoții nu vor fi la fel de probabil să vă vizeze. De asemenea, nu mergeți și în schimb, concentrați-vă asupra împrejurimilor dvs., astfel încât să nu fiți luați prin surprindere.
  • De exemplu, s-ar putea să urmăriți pe cineva care vă urmează sau pe cineva care se ascunde suspicios de-a lungul laterală a străzii.
  • Dacă ascultați muzică în mișcare, ascultați doar cu 1 Earbud. În acest fel, puteți auzi ce se întâmplă în jurul tău.
Metoda 2 din 16:
Purtați punga în fața dvs.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 2
1. Nu purtați obiecte de valoare în buzunarul din spate. Pe măsură ce mergeți, acoperiți fermoarul sau dispozitivul de fixare al sacului cu mâna, astfel încât criminalii nu au acces ușor. Ca o precauție suplimentară, apucați numai portofelul sau telefonul dacă aveți absolut nevoie de ea.
Metoda 3 din 16:
Nu purtați obiecte grele.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 3
1. S-ar putea să arătați vulnerabili dacă vă luptați cu ceva greu. În schimb, purtați doar pungi ușoare sau pachete atunci când sunteți singur.
  • Dacă trebuie să transportați sau să mutați ceva greu, întrebați un prieten sau iubit unul pentru ajutor. Acest lucru vă va ajuta să arătați mult mai puțin vulnerabil.
Metoda 4 din 16:
Călătoriți în zone bine populate.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 4
1. Nu luați comenzi rapide prin intermediul unor pete izolate. Dacă aveți în pericol, puteți apela cu ușurință ajutor de la un bystander. De asemenea, mergeți pe străzi bine luminate cât de mult puteți. Nici o comandă rapidă întunecată, izolată nu merită să riscați siguranța personală!
  • Dacă trebuie să treceți printr-o zonă întunecată, izolată pentru a ajunge acasă, descărcați o aplicație de siguranță pe telefon. Aplicații precum Tripwhistle, Chirpey, Norzină și Redzone vă ajută să semnați zone riscante și, de asemenea, să luați legătura cu autoritățile locale.
Metoda 5 din 16:
Acționați erratic dacă cineva vă hrănește.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 5
1. Oamenii periculoși nu vor dori atenția suplimentară. Dacă cineva suspicios vorbește cu tine sau te apropie de tine, începi să râzi cu voce tare, să-ți drooliți sau să vorbești cu tine însuți. Orice comportament sălbatic, imprevizibil va atrage atenția, ceea ce este exact ceea ce prădători și criminali nu vrei.
  • De exemplu, dacă un străin vă oferă avansuri nedorite, strigați să atrageți atenția asupra dvs.
Metoda 6 din 16:
Ascultați-vă intestinul.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 6
1. Instinctele dvs. pot ridica alarma înainte de a se întâmpla ceva periculos. Fiți atenți la oricine care acționează suspect, sau oricine vă face să vă simțiți incomod. Dacă aveți un sentiment rău despre o situație, nu ezitați să vă întoarceți și să rulați invers.
  • Dacă un străin pare prea prietenos și curios, s-ar putea să vă scuzați în loc să continuați conversația.
  • Dacă vă plimbați singur și observați pe cineva care se îmbolnăvește sau acționează suspicios, creați la fel de multă distanță cât puteți între dvs. și străinul.
Metoda 7 din 16:
Mișcați cu încredere.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 7
1. Întotdeauna acționează ca și cum ai un loc de a fi. Mergeți cu încredere și asertiv, mișcându-vă picioarele într-o mișcare netedă, fluidă în timp ce mergeți. De asemenea, stați cu alertă, postură în poziție verticală și îndoiți-vă ușor brațele pe măsură ce vă mutați. Urmați viteza mulțimilor din jurul vostru, astfel încât să nu vă așezați la criminali potențiali.
  • Dacă puteți, evitați să luați pași super-lungi. Criminalii sunt mai probabil să vă vizeze dacă modelul dvs. de mers pe jos este ciudat.
Metoda 8 din 16:
Purtați telefonul mobil cu dvs.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 8
1. Un telefon mobil vă poate scoate dintr-o situație potențial periculoasă. Înainte de a ieși singur, verificați dublu că aveți telefonul mobil la îndemână. Încercați să încărcați frecvent telefonul, așa că este suculent când aveți nevoie de ea.
  • Păstrați contactele de urgență salvate în telefon, precum și numărul pentru o companie locală de taxi.
Metoda 9 din 16:
Creați un plan de evadare.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 9
1. Rutele de ieșire reprezintă o modalitate excelentă de a planifica înainte. Scout în împrejurimile dvs. ori de câte ori sunteți într-un loc nou, nefamiliar. Brainstorm Moduri rapide și ușoare pe care le puteți scăpa de zonă dacă sunteți vreodată în pericol. Fiți în căutarea telefoanelor de urgență și a spectatorilor utile, prea-o mână de ajutor sau un apel telefonic rapid ar putea veni la îndemână.
  • S-ar putea să căutați o evadare de incendiu sau o scări care oferă o ieșire ușoară.
Metoda 10 din 16:
Spune-i pe cineva unde te duci.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 10
1. Un prieten sau iubit pe care îl va avea spatele dacă ceva nu merge bine. Dă-i pe cineva coborâți unde mergeți și la ce oră vă așteptați să vă întoarceți. Dacă îmbarcați o călătorie mai lungă, lăsați un iubit să știe când intenționați să verificați. Dacă ceva ar trebui să meargă prost, prietenul tău poate alerta imediat autoritățile.
  • Ai putea spune: "Mă duc într-o excursie de o zi la carieră și nu mă voi întoarce până la ora 20. Voi verifica cu tine în jurul prânzului."
  • S-ar putea spune, de asemenea,: "Mă duc la camping în weekend, dar voi face tot posibilul pentru a verifica o dată pe zi. Dacă nu auziți de la mine din vreun motiv, sunați la Parcul local Ranger."
Metoda 11 din 16:
Petreceți cu oameni în care aveți încredere.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 11
1. Nu petreceți prea mult timp cu persoane pe care nu le cunoașteți. Poate fi distractiv să întâlniți oameni noi, dar nu ar trebui să vă sacrificați niciodată siguranța personală pentru o excursie distractivă. Doar ieșiți și cu prietenii apropiați care știți că vă vor face spatele.
  • De exemplu, dacă o cunoaștere pe care o întâlniți la o petrecere vă invită să ieșiți la locul lor, spuneți nu.
Metoda 12 din 16:
Fii atent dacă bei în public.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 12
1. Nu luați niciodată o băutură de la un străin sau lăsați-vă băutura curentă nesupravegheată. Dacă trebuie să utilizați toaleta sau să părăsiți zona, comandați o băutură nouă după ce vă întoarceți. Dacă sunteți la o petrecere, nu luați o băutură de la un răcitor comun sau un castron de pumn.
  • Dacă cineva oferă să vă cumpere o băutură, să le supravegheați și pe barman în timp ce băutura se pregătește.
Metoda 13 din 16:
Alcătuiesc o scuză dacă sunteți presați.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 13
1. Întotdeauna puneți propriul confort și siguranță deasupra altora. Dacă cineva vă presară în ceva riscant sau periculos, veniți cu o scuză rapidă pentru a ieși din ea. Nu vă faceți griji cu privire la ofensarea celeilalte persoane - siguranța dvs. personală întotdeauna vine primul!
  • Ai putea spune: "Mama mea tocmai a avut o intervenție chirurgicală săptămâna trecută și chiar am nevoie să ajung acasă și să verific" sau "mi-am promis colegul de cameră că mă voi întoarce până la ora 21 și vor fi cu adevărat îngrijorați dacă" m out prea târziu."
  • S-ar putea să spuneți, de asemenea, "Apreciez oferta, dar alerg târziu pentru o întâlnire importantă" sau "Am o mulțime de școală pentru a termina înainte de clasa mea mâine."
Metoda 14 din 16:
Blocați ușile mașinii.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 14
1. Nu lăsați criminalii să aibă acces ușor la vehiculul dvs. Ia-ți cheile afară și gata în timp ce vă apropiați de mașina dvs., astfel încât nu sunteți luați prin surprindere în timp ce căutați prin geantă. În general, încercați să obțineți obiceiul de a vă bloca ușile mașinii de îndată ce intrați sau ieșiți din vehiculul dvs.
Metoda 15 din 16:
Planificați o călătorie în siguranță acasă.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 15
1. Alegeți un traseu aproape de un spital sau o secție de poliție. Cunoașterea opțiunilor dvs. vă poate oferi o liniște în timp ce conduceți acasă, mai ales dacă sunteți îngrijorat de a fi urmat.
  • În drum spre casă de la locul de muncă, ați putea lua un traseu care trece la spital.
Metoda 16 din 16:
Utilizați autoapărare.
  1. Imaginea intitulată Evitați să intrați într-o situație periculoasă Pasul 16
1. Lovi cu piciorul sau a lovi pe cineva într-o zonă sensibilă. Dacă sunteți amenințați sau atacați, loviți atacatorul în gaură, genunchi, nas, urechi, ochi, gât sau temple. Acest lucru ar putea ajuta la incapacitarea atacatorului dvs. și vă va oferi o deschidere pentru a scăpa.
  • Dacă doriți să mergeți în plus, înscrieți-vă la clasele de autoapărare în comunitatea locală. Verificați online pentru a vedea ce cursuri sunt oferite în apropierea dvs.

sfaturi

Dacă sunteți părinte și copilul dvs. are un telefon mobil, asigurați-vă că vă monitorizați astfel încât să știți ce fac online.
  • Nu purtați sume mari de bani cu dvs. în timp ce sunteți afară și despre. În acest fel, nu veți pierde la fel de mult într-un rob de potențial.
  • Avertizări

    Nu acceptați niciodată plimbări de la străini. Întotdeauna călărește cu un prieten, iubit unul sau un serviciu de taxi renumit sau de serviciu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar