Cum să găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă

Timiditatea poate face să caute o slujbă dificilă. Într-o lume plină de extroverte, oamenii timizi se pot lupta să fie la fel de asertivă și ambițioasă cât mai multe piețe de locuri de muncă necesită. Din fericire, există tactici care vă pot ajuta să vă jucați la punctele forte și să găsiți un loc de muncă care vă convine. Începeți cu pasul 1 pentru a afla mai multe.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea punctelor forte și a punctelor slabe
  1. Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 1
1. Evaluați-vă nivelul de timiditate. Având timp să vă gândiți la personalitatea dvs. și să vă evaluați timiditatea vă poate ajuta să obțineți conștiința de sine necesară pentru a vă comercializa eficient. Odată ce știți cât de timizi sunteți și care situațiile par să exacerbe problema, vă puteți pregăti pentru a face față provocărilor. Intreaba-te pe tine insuti:
  • Am fost întotdeauna timid?
  • Sunt timid atât la locul de muncă, cât și la locul de muncă?
  • Este timiditatea mea legată în cea mai mare parte la căutarea de locuri de muncă în sine?
  • Am fost considerat o persoană timidă în ultima mea poziție?
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 2
    2. Știți că pregătirea vă va ajuta să vă ocupați de timiditatea legată de căutarea de locuri de muncă în sine. Dacă răspunsurile dvs. la întrebările de mai sus sugerează că cea mai mare parte a timidității este legată de găsirea unui loc de muncă - marketingul dvs., manipularea interviurilor, întâlnirea cu potențialii angajatori și colegi, iar alții - atunci înțelegeți că pregătirea pentru aceste situații specifice vă poate ajuta să depășiți problema.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 3
    3. Înțelegeți că oamenii timizi pot și găsi locuri de muncă satisfăcătoare care le se potrivesc. Dacă timiditatea dvs. pare a fi o trăsătură de personalitate generalizată, nu o manifestare a anxietății cu privire la căutarea de locuri de muncă, atunci va trebui să vă gândiți la punctele forte și punctele slabe și să decideți cum să procedăm. Nu este nevoie să deveniți un extrovert pentru a găsi un loc de muncă. Puteți lucra pentru a ieși în afara zonei dvs. de confort, concentrându-se pe găsirea unui loc de muncă care se potrivește cu punctele forte și punctelor slabe.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 4
    4. Concentrați-vă pe punctele forte. Prin înțelegerea abilităților dvs., puteți determina ce locuri de muncă ar putea fi un meci bun pentru abilitățile dvs. Luați în considerare cele mai puternice trăsături de personalitate și abilitățile cele mai relevante legate de muncă și mergeți de acolo. Dacă, de exemplu, sunteți o persoană extrem de detaliată și un gânditor analitic și aveți experiență pregătirea rapoartelor financiare complete, ați putea decide că o poziție de analist financiar este potrivită pentru dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Căutarea unui loc de muncă
    1. Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 5
    1. Căutați locuri de muncă care se potrivesc cu punctele forte. Pentru a vă simți capabil și de succes, trebuie să găsiți un loc de muncă care să joace la punctele forte. Faceți o listă cu abilitățile, experiența și alte calificări și căutați locuri de muncă care se potrivesc.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 6
    2. Concentrați-vă pe locurile de muncă care vă vor simți confortabil pentru dvs. Dacă sunteți o persoană foarte timidă și introvertită, nu vă puteți simți niciodată confortabil să lucrați ca un vorbitor motivațional sau un profesionist de vânzări. Concentrați-vă pe locurile de muncă care necesită un pic mai puțin în ceea ce privește asertivitatea și comunicarea interpersonală. Exemple de locuri de muncă care sunt cele mai bune pentru persoanele timide includ:
  • programator
  • Clerfier financiar
  • om de stiinta
  • scriitor
  • Manager de conținut web
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 7
    3. Cercetarea potențialilor angajatori. Amintiți-vă că slujba în sine este doar o parte a ecuației - în mod ideal, doriți, de asemenea, să găsiți un mediu de lucru în care vă veți simți confortabil. Pentru postarea de locuri de muncă pe care o vedeți, încercați să aflați ce este cultura companiei. Dacă, de exemplu, sunteți interesat de o poziție de programator, dar aflați că compania în cauză este foarte rapidă și subliniază colaborarea și întâlnirile frecvente, puteți decide să nu aplicați. Site-ul companiei este un loc bun pentru a începe - citiți paginile "despre noi" și "Cariere" pentru a culege ceea ce este compania, cum funcționează și ceea ce se așteaptă de la angajații săi. În plus, încercați:
  • Realizarea unei căutări de cuvinte cheie a companiei pe Internet. Acest lucru vă va ajuta să descoperiți recenzii și articole despre o anumită companie. Puteți să vă încheiați cu o mai bună înțelegere a modului în care se desfășoară o companie și dacă angajații săi sunt fericiți.
  • Pagini de vizionare a companiei și a angajaților social media. Profilurile sociale ale companiei pot furniza informații suplimentare despre companie. Profilurile angajaților pot fi deosebit de utile, deoarece pot sugera dacă compania atrage persoane cu personalități, interese și abilități similare. Întrebați-vă dacă vă simțiți confortabil să lucrați cu acei oameni.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 8
    4. Aplicați pentru locurile de muncă dorite cu încredere. Odată ce ați determinat ce locuri de muncă potențiale s-ar putea să vă simțiți fericiți, aplicați! Nu treceți o oportunitate pentru că aveți încredere sau sunteți îngrijorați că veți întâlni ca timid și introvertit în interviuri. Luați primul pas și trimiteți-vă la cererea dvs. Dacă vizați locurile de muncă potrivite, este posibil să fiți plăcut surprinși să aflați că sunteți chemați la interviuri.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 9
    5. Începeți rețelele. Începeți mici - nu trebuie să mergeți la un eveniment mare și să discutați cu toată lumea prezentă. Vizați unul sau doi angajați și contactați-i prin telefon sau prin e-mail, oricare dintre voi sunteți mai confortabil. Faceți doar contactul inițial și exprimați-vă interesul față de o companie sau un loc de muncă - acest lucru poate fi extrem de benefică în timp ce căutați un loc de muncă.
  • Partea 3 din 3:
    Depășirea timidității în timpul unui interviu de angajare
    1. Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 10
    1. Practicați ce veți spune. Intrarea într-un interviu poate fi înfricoșător, și este bine să vă simțiți neliniștiți - există atât de multe necunoscute că majoritatea oamenilor devin nervoși în aceste situații. Cea mai bună modalitate de a pregăti totuși este să vă revizuiți CV-ul și să vă practicați ce să spuneți când ați cerut întrebări standard cum ar fi "Spune-mi despre tine."Știind cum vă veți explica experiența, educația, abilitățile și obiectivele carierei vă vor ajuta să răspundeți la întrebări dificile cu încredere și poise.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 11
    2. Fiți pregătiți să vă demonstrați punctele forte. Este esențial să fiți capabili să ilustrați punctele forte, oferind exemple de succese și realizări trecute. De exemplu, dacă ați decis că o atenție deosebită la detalii este una dintre punctele forte, ar trebui să fiți pregătiți să oferiți un exemplu: Poate că ați revizuit rapoartele pregătite și ați descoperit ineficiențe, salvând banii dvs. de companie anterioară.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 12
    3. Ia în considerare importanța comunicării nonverbale. Contactul cu ochii, postura bună și strângerea de mână sunt elemente importante ale unei situații de interviu. Toată lumea trebuie să practice astfel de comunicări nonverbale, dar oamenii timizi ar putea fi nevoie să fie deosebit de atenți la această problemă. Practică! Încercați, de exemplu:
  • Ținând o conversație cu cineva pe care îl cunoașteți în timp ce mențineți contactul cu ochii constant.
  • așezat într-un scaun cu postură bună timp de 30 de minute.
  • practicând strângerea de mână ferme.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 13
    4. Stați pozitiv și încrezător. Amintiți-vă: nu ați fi primit interviul dacă nu ați fost calificat să faceți treaba. În acest moment, trebuie doar să vă exprimați cu încredere și să vă concentrați asupra punctelor forte. Rămâneți pozitiv pe tot parcursul intervievatorului și încercați să vă exprimați încrederea și entuziasmul verbal și non-verbal.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca o persoană timidă Pasul 14
    5. Trimiteți o notă de mulțumire. După interviul dvs., trimiteți o notă scurtă mulțumită potențialului angajator pentru timpul său. Dacă doriți să clarificați un punct sau două pe care le-ați făcut în timpul interviului, puteți face acest lucru în acest moment, dar nu spuneți mai mult de unul sau două lucruri și nu vă cereți scuze sau nu vă caracterizați în mod negativ interviul. Concentrați-vă pe entuziasmul dvs. despre locul de muncă.
  • sfaturi

    Acceptarea cine sunteți ca persoană este importantă pentru fericirea dvs. generală și bunăstarea, atât în ​​viața profesională, cât și în viața personală. Nu te critica pentru timiditate - face parte din cine esti.
  • Nu lăsați eșecurile să vă descurajeze să vă urmăriți un loc de muncă pe care îl iubiți. Toată lumea face un interviu acum și apoi și toată lumea pierde un candidat mai calificat acum și apoi. Rezista nevoii de a supranata defectele percepute. Concentrați-vă pe punctele forte și pe succese.
  • Mulți oameni timizi se simt mai confortabil online. Dacă faceți, atunci profitați de oportunitățile pentru rețelele online. Site-uri precum LinkedIn, Facebook și paginile de rețea pentru persoanele din câmpul dvs. special pot fi o modalitate confortabilă și eficientă de a ajunge la oameni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar