Cum să se ocupe de un freak de control

Fiind în jurul unui Freak de control nu este niciodată ușor sau plăcut, indiferent dacă aveți de-a face cu cel mai bun prieten abossy, un șef de micromanaging sau o sora mai mare care vrea totul să o facă. Cu toate acestea, există uneori momente când nu puteți scăpa de persoana și trebuie să învățați cum să faceți față comportamentului său, astfel încât să nu vă apropiați de tot părul. Când vine vorba de a face față unui ciudat de control, este vorba despre a rămâne calm, înțelegere unde vine comportamentul și evitarea situației când puteți. Dacă doriți să știți cum să vă ocupați de un freak de control, vedeți pasul 1 pentru a începe.

Pași

Partea 1 din 4:
Înțelegerea nevoii de control
  1. Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Freak Pas 01
1. Înțelegeți ceea ce face ca o persoană să fie un freak de control. Oamenii afectați de această tendință au nevoie de a controla rezultatele și adesea alți oameni. Ei simt în afara controlului și caută să controleze pe altcineva. Ele sunt îngrozite de eșec, în special proprii și de a fi în imposibilitatea de a înțelege consecințele atunci când lucrurile merg prost. Există un nucleu de frică sau de anxietate cu privire la propriile lor limitări (adesea neexplorate), o îngrijorare care nu este respectată și o neîncredere în capacitatea altora de a face ceea ce le întreabă.
  • Freakul de control nu poate avea încredere că oricine va face o treabă mai bună decât vor. Și într-o epocă când suntem în mod constant i-am spus ce să facem fără a fi pe deplin spus de ce (gândiți-vă la toate regulile, regretele și avertismentele pe care le trăim zilnic), Freakul de control îi place să intre în decalaj și să apară ca fiind singura autoritate în jurul valorii de , indiferent dacă au sau nu o înțelegere corectă a faptelor (și din păcate, adesea nu o fac).
  • Calitățile de bază ale unei persoane de control sau de o persoană se numără o lipsă de încredere în altele, necesitatea de a critica, un sentiment de superioritate (aroganță) și o plăcere pentru putere. Ei pot, de asemenea, simți că merită lucruri pe care alte persoane nu le merită și simt că nu au nevoie să-și petreacă timpul cu sau să-și prezinte respectul altora.
  • Imagine intitulată 399476 2
    2. A se vedea dacă persoana de control are nevoie de ajutor profesional. Uneori, o persoană este doar un ciudat control, dar există momente în care nevoia de control depășește fiind o trăsătură de personalitate enervantă. Controlul sau poporul șef poate suferi de o tulburare de personalitate (eventual tulburare de personalitate narcisistă sau tulburare de personalitate antisocială) care provine din copilărie / experiențe adulte pe care nu le-au putut rezolva cu nici o claritate. Dacă persoana bossă are o adevărată tulburare de personalitate, atunci cel mai bun mod de a face față este ca persoana să primească ajutor.
  • Dacă bănuiți că este cazul, atunci tulburarea exactă ar trebui să fie identificată de un profesionist. Cu toate acestea, ar trebui să știți că obținerea unei persoane care îi place să fie în control pentru a accepta că are nevoie de o astfel de evaluare va fi dificil. În cele din urmă, această persoană trebuie să-și dea seama de tendințele lor de control și vrea să facă ceva despre ei. Majoritatea oamenilor care controlează și seful preferă să vina pe alți oameni pentru problemele lor.
  • În plus, este posibil să nu fiți întotdeauna în poziția de a sugera ajutor profesional persoanei șefului. Dacă persoana, de exemplu, este un șef sau un adult mai în vârstă în familia dvs., este posibil să nu fiți în cea mai bună poziție pentru a sugera un astfel de lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Freak Pasul 02
    3. Înțelegeți modul în care o persoană de control afectează pe alții. Bossy sau controlul oamenilor sună ca un părinte fără compromisuri perene. Ei ar putea folosi termeni precum "Fa-o acum!", "Eu sunt șeful, face ceea ce spun",sau "Mergi mai departe cu situatia asta!", fără a cere frumos sau folosind orice altă formă de maniere. Dacă vă simțiți întotdeauna copilului în jurul acestei persoane, este un pariu corect că această persoană încearcă să vă controleze și / sau la situație. Această persoană poate ignora abilitățile, experiențele și drepturile dvs., preferând să-și impresioneze abilitățile asupra dvs. Tipul de control tinde să creadă că au dreptul să se bască pe ceilalți și să fie responsabili. Acest lucru îi ajută să se simtă mai bine despre ei înșiși.
  • Chiar și în situațiile în care această persoană are autoritate asupra dvs. (cum ar fi un profesor, ofițer de executare sau șef), tendințele de control sunt dezvăluite prin modul de utilizare a puterii lor. Dacă acestea sunt lipsite de respect, arogant în ton, pushy și dictatorial, acesta este un semn bun că persoana controlează mai degrabă decât să solicite, să negocieze și să respecte. Oamenii din pozițiile de autoritate fac lideri sau manageri buni numai dacă îi respectă pe alții sub îndrumarea lor. Aceasta include direcționarea prin exemplu sau sugestie, încrezându-vă și delegând responsabilitatea față de dvs.
  • Imagine intitulată 399476 4
    4. Fiți conștienți de faptul că chiar "Grozav" oamenii pot fi bossy sau controlează. Acesta este tipul de personalitate "Nags", insistând că "Dacă nu faceți X, cerul va cădea"- Acest lucru vă poate fi spus dulce, cu așteptările că veți fi recunoscători pentru mementourile nagging. Ei se pot prezenta ca vocea rațiunii, permițându-vă să știți că sunteți extrem de nerezonabili. Dacă vă aflați la sfârșitul deciziilor de primire fără contribuția dvs "pentru binele tau" și sunteți de așteptat să fiți mulțumiți, atunci puteți fi la sfârșitul primului dictator benign.
  • Multe persoane de control lipsește empatia și este adesea mai degrabă conștientă (sau nu este necesară) cu privire la impactul cuvintelor și acțiunilor lor seful asupra altora. Acest lucru poate fi un rezultat al nesiguranței (manifestând ca superioritate și putere) și nefericire. Ar putea, de asemenea, să semnaleze aroganța.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 09
    5. Realizați că valoarea dvs. nu este derivată din această persoană. Ar trebui să vă vedeți întotdeauna ca fiind egal cu persoana de control, chiar dacă comportamentul său sugerează altfel. Acest lucru este crucial pentru bunăstarea voastră. Freakul de control, mai ales dacă el sau ea este membru al familiei, poate schimba cu adevărat stima de sine pentru mai rău. Indiferent cât de groaznic, persoana te poate face să te simți uneori, să-ți amintești că natura lui sau de controlul ei este problema lui, nu a ta. Dacă lăsați controlul de control să intre în interiorul capului, atunci el sau ea câștigă.
  • Amintiți-vă că sunteți cel care este rațional și are așteptări rezonabile pentru ceea ce poate și nu poate face o persoană. Nu lăsați dorințele nerezonabile ale unei alte persoane să vă determine să se simtă deficiențe în vreun fel.
  • Partea 2 din 4:
    Răspunzând în mod constructiv
    1. Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Freak 03
    1. Afirmați-vă. Acest lucru nu va fi ușor dacă nu sunteți obișnuit să o faceți, dar este o abilitate pe care o puteți practica și persoana dvs. șef este o țintă de bună practică ca oricare. Este important ca persoana de control să fie conștientă că nu veți tolera să fiți despărțiți - cu cât îl lăsați mai mult, cu atât mai mult devine modelul stabilit și se presupune că acceptați acest lucru.
    • Abordați persoana de control în privat pentru a vă explica preocupările. Nu faceți o afacere publică din asta.
    • Păstrați conversația sa concentrată asupra modului în care comportamentul de control vă afectează - nu îl insultați pe persoana care îl cheamă pe el sau pe șeful ei. De exemplu, dacă ați simțit că șeful vostru vă spune întotdeauna ce să faceți fără să vă recunoașteți abilitățile, ați putea spune ceva de genul: "Am lucrat în această capacitate timp de cinci ani și sunt bun la acest loc de muncă. Cu toate acestea, când îmi spui să vă dau rezultatele astfel încât să puteți relua totul, mă simt ca și cum calificările mele sunt trecute cu vederea și că intrarea mea nu este evaluată. Practic, nu simt că sunt de încredere să vin cu ceea ce sunt bine pregătit să fac și că nu sunt respectat. Aș dori să fiu rostit și tratat cu respect."
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 04
    2. Mențineți calmul dvs. Este important să se comporte calm și cu răbdare cu un ciudat de control, chiar dacă vă simțiți ca țipând în interior.Negând-te doar nu funcționează. De asemenea, poate fi util să oferiți persoanei o daneză largă atunci când este clar că sunt obosiți, stresați sau rău. Dacă începeți să vă agravați, comportamentul persoanei șefului va deveni mai intens. Este important să respirați profund, să evitați limba agresivă și să vă păstrați vocea stabilă și chiar.
  • Dacă pari evident agravate sau supărat, atunci persoana va vedea că el sau ea sa ridicat cu adevărat la tine, care va alimenta doar comportamentul.
  • Să vă supărați sau supărați, de asemenea, va face ca persoana șefa să vă vadă ca fiind slabă și chiar mai ușor de controlat. Nu vrei să renunți la această impresie sau te va face și mai mult decât o țintă.
  • Imagine intitulată 399476 8
    3. Evitați persoana cât de mult puteți. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este doar pentru a evita comportamentul. Deși vorbește cu persoana despre comportament și cum te face să simțiți, poate ajuta persoana să înțeleagă comportamentul său și să se îndrepte spre un plan care vă va ajuta să lucrați împreună și să vă luați mai ușor, uneori puteți simți că singurul lucru pe care l-ați lăsat Pentru a face este să vă îndepărtați de situație. Desigur, depinde de persoana pe care încercați să o evitați, dar aici sunt câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte:
  • Dacă este cineva din familia ta, încercați doar să rămâneți din calea lor. Uneori ar putea părea că nu este plăcut freak-ul de control. Această persoană vă va critica pe tot și este foarte greu să nu o luați personal. Te poate face furios și vă poate răni sentimentele. cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să luptați cu o astfel de persoană, deoarece tocmai vă va pierde timpul. Ei nu vor, și nu pot schimba fără ajutor. Amintiți-vă că acest comportament de control este mecanismul lor de coping și nu este o devalorizare a dvs. - problema lor adâncă, nu a ta.
  • Dacă o relație personală devine abuzivă ca urmare a comportamentului de control al persoanei, atunci ar trebui să ieșiți și să plecați. Spuneți acestei persoane că aveți nevoie de o pauză de la el sau ea pentru moment și treceți în viața voastră. Oamenii care recurg la utilizarea violenței sau tacticii abuzive nu vor fi mai bune până când caută o terapie pe termen lung.
  • Dacă sunteți un adolescent, încercați să fiți de acord și să păstrați foarte ocupat tot timpul. Puteți să stați departe și să ieșiți din casă făcând sport sau studiind și obțineți grade foarte bune. Spune-le că ți-ar plăcea să stai sau să vorbești, dar ești ocupat cu studierea, jocul, voluntariatul etc. Face scuze bune. Apoi ieșiți și găsiți foarte frumos oameni care vă fac să vă simțiți bine despre voi înșivă. Setați obiective ridicate, dar realiste și să le atingeți doar pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 08
    4. Monitorizați nivelurile de anxietate ale persoanei de control. Un ciudat de control nu are abilități de coping atunci când el sau ea este stresat și atunci când conduc peste oameni. Ei cred că nimeni nu poate face la fel de bine de un loc de muncă la ceva așa cum vor. Ei se vor împrăștia pentru că au luat prea mult pentru ei înșiși și apoi lovesc. Încercați să fiți atenți la schimbarea dispoziției și să fiți pe degetele de la picioare. Dacă sunteți conștienți de nivelurile de anxietate ale persoanei Bossy, atunci veți ști că el sau va fi mai probabil să controleze.
  • Observând în mod activ faptul că această persoană pare să fie spirală în afara controlului și oferirea de a ajuta la a lua ceva de pe farfuria lor poate fi suficientă pentru a alinia seful. De exemplu, ați putea observa că atunci când prietenul dvs. este stresat, el devine foarte rapid și controlează. Într-o zi când pare a fi subliniat la maximul despre o prezentare viitoare de lucru, încercați să-i dați un impuls de morală, recunoscând cât de obosit sau stresat pare și îl liniștește că va face o treabă minunată. Nu o suprapuneți și fiți conștienți de faptul că el poate să se pună în continuare, dar să fie conștient de faptul că această reasigurare mică poate ajuta la ameliorarea unei presiuni de anxietate.
  • Imagine intitulată 399476 10
    5. Căutați pozitiv. Acest lucru poate părea imposibil, dar poate fi o modalitate foarte utilă pentru tu pentru a recâștiga controlul, în special în cazul în care nu aveți de ales decât să continuați cu această persoană zilnic. Ai putea crede, "Șeful meu este într-adevăr controlând și cerând, dar pe partea plus, ea este fermecătoare cu clienții și aduce o mulțime de afaceri. Ea este, de asemenea, foarte capabilă la x, atâta timp cât reușim să o ținem departe de y." Căutați modalități de a gestiona în jurul aspectelor negative, precum și găsirea unor modalități pe care le puteți face ceea ce trebuie să faceți.
  • Privind pe partea strălucitoare, poate necesita creativitate, dar veți găsi că o persoană șef care înțelege că ați primit măsura și păstrați-vă că amintește atributele lor pozitive va înceta să vă vadă ca o amenințare în mintea lor de anxietate.
  • Imagine intitulată 399476 11
    6. Lăudați persoana de control atunci când este meritată. Observați când persoana de control prezintă afișări de încredere. Dacă persoana șefa vă arată încredere, respectați sau vă oferă o mică responsabilitate, puneți-o și laudă-o. Observând binele și recunoscându-l în mod deschis, nemesisul dvs. de control se poate simți suficient de bun în interior pentru a vrea să o facă din nou.
  • De exemplu, spune ceva de genul: "Vă mulțumim că ați încredere în mine cu această sarcină." Acest lucru va face ca persoana de control să se simtă bine și să-l ajute să-l ușureze pe domnii un pic.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Freak Pasul 10
    7. Înțelegeți că vocea dvs. nu poate fi auzită. Dacă sunteți o persoană de idei, o persoană creativă sau un solver, care lucrează cu o persoană de control vă poate lăuda. Se pare că sugerați idei, soluții sau avertizați de posibile consecințe, doar pentru a fi ignorate în mod deschis sau chiar pune. Apoi iată și iată, ideea sau soluția dvs. este prezentată ca "el sau ea" Realizări, săptămâni sau luni mai târziu. Cumva, ceea ce ați spus că ați filtrat-o pe care tocmai ați fost recunoscuți. Acest comportament frustrant este din păcate, prea comun atunci când vine vorba de controlul freaks. Dacă acest lucru se întâmplă, iată câteva modalități de a face față:
  • Recunoașteți acest lucru pentru ceea ce este. Uneori este mai bine să plutiți ideea sau soluția decât să nu se întâmple deloc. În acest caz, rânjet și purtați-l pentru binele grupului, organizației sau companiei dvs. Să sprijine rezultatul și să nu-l luați personal.
  • Chemați persoana pe ea. Acest lucru poate fi riscant și va depinde de context, dinamica grupului și de persoana implicată. Dacă este foarte important să vă clarificați că ați crezut că este mai întâi, ar trebui să încercați să utilizați fapte grele, cum ar fi "Oh, a fost ideea că am discutat în mai 2012 și încă mai am desene prototip în dosar. Înțelegerea mea a fost că echipa noastră ar fi implicată în dezvoltarea sa și sunt destul de sigur că am observat asta. Sunt puțin dezamăgit că primul pe care îl auzim este atunci când este deja în faza de testare. Dar, a spus că, din moment ce este deja aici, suntem liberi să-l testați."
  • Păstrați înregistrări foarte bune. Dacă într-adevăr trebuie să dovedești asta tu a venit mai întâi cu ideea, păstrați înregistrările sonore care ar putea fi folosite în apărarea dvs. dacă vine vreodată la asta.
  • Opriți sugerarea ideilor noi la locul de muncă dacă intrarea dvs. continuă să fie ignorată sau luată de la dvs. Doar continuați să acceptați, pentru a păstra pacea și încercați să păstrați controlul de control să vă îngrijorați de sfârșitul dvs. Este posibil să trebuiască să îi asigurați în mod constant că sunt "șeful" și că îți prețuiești slujba. Dacă este posibil, începeți să căutați un nou loc de muncă.
  • Partea 3 din 4:
    Verificarea propriilor tendințe
    1. Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Freak Pas 05
    1. Luați în considerare propriul dvs. rol în sefiere. Uneori s-ar putea să fiți la sfârșitul primului bossing sau nagging din cauza lucrurilor pe care le-ați făcut. Acest lucru nu este de a scuza niciun comportament de control manipulativ. Mai degrabă, este vorba despre păstrarea lucrurilor în perspectivă și recunoscând că pot exista momente când ați exasperat pe cineva! Fiți cinstiți în autoevaluarea dvs. dacă doriți cu adevărat să ajungeți la inima bossingului. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
    • Ați făcut ceva (sau ați făcut ceva) care ar fi putut provoca atitudinea de control? De exemplu, dacă nu reușiți să respectați termenele limită sau niciodată nu vă curățați camera, nu ar trebui să fiți surprinși dacă cineva responsabil fie pentru creșterea dvs., fie pentru verificarea dvs. de plată devine un pic bossy cu dvs.
    • Oamenii bossi se pot ridica adesea la sefurile lor în fața a ceea ce percep ca fiind nefolositoare. În special, oamenii bossy găsesc un comportament pasiv-agresiv similar cu o cârpă roșie la un taur - îi determină pur și simplu să devină și mai controlați, deoarece sunt frustrați la răspunsul subfocat. Este mai bine să fiți deschisi cu nemulțumirea dvs. și să vă afirmați decât să căutați subminarea persoanei bossiste.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 06
    2. Observați-vă propriile tendințe bossy. Nimeni nu este un sfânt atunci când vine vorba de a fi bossy - fiecare dintre noi are o tendință de a se face pe alții în jurul valorii de diferite momente în viață. Poate că atunci când știți ceva în detaliu, poate fi pentru că sunteți într-o poziție de autoritate sau vă puteți simți puțin mai puțin decât de obicei din cauza anxietății sau a presiunii, dar vor fi momente în viața voastră când voi Ia-o pe Bossy. Utilizați memoria acestei experiențe pentru a vă ajuta să înțelegeți persoana constantă mai bună și poate vedea motivul din spatele comportamentului lor.
  • Încercați să fiți mai sensibili la alte persoane când simțiți declanșatorul șefului - observați reacțiile lor. În acest fel, învățați multe despre manipularea emoțiilor care controlează oamenii simt o mulțime de timp.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 07
    3. Aflați cum să vă evaluați sincer propriile forțe și eșecuri. Puteți face acest lucru prin discutarea problemei (privat) cu o terță parte, neinvolvată. Asigurați-vă că ați ales pe cineva care poate avea încredere în informații, care înțelege cum să se ocupe de situații similare și care vă cunoaște suficient de bine pentru a vă oferi feedback precis. Nimeni nu este totul bun sau al tuturor-rău - toată lumea are punctele forte și slăbiciunile lor. Când știți adevărul despre dvs. (bun sau rău), nu veți fi păcăliți de capriciile și tacticile emoționale ale lui Freak.
  • Având un sentiment mai bun al modului în care vă aflați, fie că este vorba de locul de muncă sau într-o relație, vă poate oferi un sentiment mai bun pentru cât de rezonabil sunt așteptările persoanei Bossy sunt într-adevăr. Dacă aveți o altă persoană înapoi, atunci veți vedea că nu aveți nimic de paranoic și că persoana de control este într-adevăr nerezonabilă.
  • Partea 4 din 4:
    Hotărând să vă desființați
    1. Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 11
    1. Realizați că viața dvs. este importantă. Există întotdeauna alte locuri de muncă și alte persoane care să aibă relații sănătoase cu. Dacă situația este intolerabilă, nu vă torturați - în schimb, găsiți o cale de ieșire. Nimeni nu ar trebui să i se acorde puterea "Control" viata ta. Este viața ta. Nu-l uitați. Chiar dacă credeți că nu veți putea niciodată să găsiți un alt loc de muncă, dacă sunteți într-un mediu de lucru toxic, atunci este mai bine să plecați pentru propria sănătate mintală.
    • Pentru adolescenții care trebuie să aștepte până când sunt suficient de bătrâni pentru a scăpa, caută o muncă voluntară, activități sportive, un loc de muncă sau alte lucruri care vă scot din mediul de origine. Cereți părinților dvs. să plătească pentru colegiu dacă au banii, apoi se aplică colegiilor care nu sunt statale. Dacă susțin despre asta, explicați că colegiul pe care doriți să-l faceți este singura ofertă "X" (găsiți ceva realist și rezonabil).
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Freak Pasul 12
    2. Alege să ierta. Freak-urile de control sunt pline de temeri și nesiguranță care le lasă mereu nesatisfăcute și nefericite. Ei cer perfecțiunea de la ei înșiși, ceva dificil și adesea imposibil de realizat. Incapacitatea lor de a înțelege că eșecul face parte din ciclul vieții îi dăunează capacității lor de a crește în ființe umane pe deplin competente și le împiedică emoțional - este un stat destul de trist pentru a se bloca. Oricare ar fi situația ta, poți să pleci și să găsești fericirea pentru tine, dar dacă nu fac o alegere să-și schimbe obiceiurile de gândire, ei nu pot găsi niciodată pace în viața lor.
  • Găsirea fericirii nu înseamnă întotdeauna plecarea. Ați putea să luați un hobby consumator de timp, ați putea găsi chiar religia, pentru a petrece mai puțin timp cu controlul controlului. Amintiți-vă că opinia lor despre dvs. nu are nevoie să vă reduceți stima de sine.Concentrează-te pe tu și amintiți-vă că sunteți nu Responsabil pentru transformarea persoanei de control.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 13
    3. Începeți să vă construiți încrederea. Cel mai probabil a luat o lovitură. Fii bland cu tine insuti. Dacă sunteți sub degetul mare al unui freak de control, el sau ea ar fi vrut să vă convingă că sunteți fără valoare - el sau ea face acest lucru ca o modalitate de a vă opri să vă deplasați și să-l lăsați. Nu credeți că acest lucru devalorizator pentru un minut. Controlul ciupercilor ca să facă oamenii să se simtă nesiguri despre ei înșiși. Nu cădeți pentru trucurile lor. Începeți să vă distanțați încet. Cred în valoarea dvs. - este în tine.
  • Puteți merge mult timp în construirea încrederii dvs. doar petrecând timp cu oamenii care vă fac să vă simțiți bine despre dvs. și care nu simți nevoia de a vă controla.
  • Faceți lucruri care vă fac să vă simțiți apreciate și capabile. Este probabil ca ciupercile de control să vă simțiți că nu ați putea face nimic corect. Faceți timp pentru a face sarcini de care aveți încredere, indiferent dacă faceți yoga sau scrieți un raport anual.
  • Imagine intitulată Deal cu un Freak de control Pasul 14
    4. Decideți ce să faceți în continuare. În acest caz, proiectați un plan pentru a rămâne și continuați relația de lucru / romantică sau concediu, dar a stabilit o limită de timp, astfel încât să simțiți că aveți un anumit control asupra problemei. Dacă trăiți cu un freak de control, încercați să rezolvați lucrurile strategic și cu atenție. Nu combate argumentele - împărtășiți ceea ce vă simțiți eficient și calm. Nu trebuie să fiți sub control - amintiți-vă că aveți dreptul de a face cum vă rog.
  • În cele din urmă, uneori plecarea este tot ceea ce puteți face, mai ales atunci când încercați să vă afirmați și să faceți acest lucru nu duce la lucruri mai bune pentru dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Persoana de control poate spune că o pasă de tine și că ei fac numai lucrurile pe care le fac pentru că le pasă. Acest lucru vă poate face să vă simțiți în largul lucrurilor și, probabil, vă întrebați dacă luați lucrurile pe care le fac în mod greșit. În acest fel, veți cădea sub controlul lor.
  • Este mai important ca un ciudat de control să simtă că are dreptate cu privire la ceva decât relația cu tine. Dacă este un sef, sunteți de acord cu ei cu privire la lucrurile mici, chiar dacă nu. Cu toate acestea, nu vă compromiteți fie prin încălcarea legii, fie prin rănirea altor persoane. Stați la pământ și fiți persoana cu morală și valori.
  • Un ciudat de control vă poate face să simțiți că sunteți paranoic și că sunteți cel care are problema (iluminatul de gaz). Acest lucru vă poate face ca bunăstarea dvs. mentală să fie rănită. Este nu tu cu problema, dar această tactică vă poate pune de la gardă, ceea ce este destinat controlorului.
  • Dacă sunteți adolescent și părintele dvs. este un ciudat de control, este important să le explicați cum vă afectează acest lucru. S-ar putea să încerce să vă "protejeze" de deciziile rele, dar trebuie să-și dea seama că aveți dreptul să vă faceți propria dvs., pentru că este viața voastră și este în natura voastră să doriți să vă controlați propria viață.
  • Fiți atenți dacă o persoană șefică dorește să facă totul pentru dvs. într-o relație, cum ar fi conduce, magazin pentru tine, etc. Testați-le spunându-le că aveți alte planuri pentru un weekend. Dacă nu se pot opri să vă sune și să încercați să fiți implicați în viața voastră, aveți un potențial "obsedat de control". Fiți avertizați - vă îndreptați Fordisaster.
  • Realizați că freakul de control ar putea trece printr-o mulțime. încercați să simpatizați cu ei, acest lucru vă va ajuta să fiți mai calme în jurul lor și să nu vă frustrați atât de ușor. S-ar putea să nu fie un comportament acceptabil, ci să-i văd ca o modalitate de a se simți mai bine despre ei înșiși sau de a face față stresului. Acestea fiind spuse, nu trebuie să vă răsturnați și să le lăsați așa cum vă place - să recunoașteți doar ceea ce motivează comportamentul, apoi să încerce să se ocupe de ea într-un mod care vă protejează.
  • Încercați să evitați să primiți o relație sau să lucrați pentru un freak de control, dacă este posibil. Există avertismente de pavilion roșu că persoana este una dacă trebuie să insiste că totul se va face numai în felul lor, să găsească greșeli în mod constant în alte persoane, nu pot să se relaxeze și să lase altor persoane să se ocupe de un proiect. Ei ar putea fi nevoie să vă controleze fiecare acțiune într-o relație personală. Ele pot fi extrem de geloase și posesive fără nici un motiv.
  • O persoană de control poate folosi emoții pentru a vă controla, de exemplu, ei pot panica despre lucruri, deoarece acest lucru vă va atrage în controlul lor atunci când simpatizați cu ei.
  • Când se întâlnește, asigurați-vă că căutați semnele. Gelozia și vinovăția pot fi o modalitate de a controlul oamenilor. Freak-urile de control sunt foarte bune la manipulare, de asemenea. Ține-ți ochii și urechile deschise!
  • Avertizări

    Nu presupuneți că un freak de control este o persoană pe care nu o puteți face, în special în contexte de lucru și sociale. Da, există oameni dispuși violent acolo și da, există mai multe entanglemente intime cu unii oameni care sunt imposibil de rezolvat fără a le lăsa pentru totdeauna, dar în ansamblu, scopul de a încerca să se întâlnească cu oamenii de tot felul în viața ta. Minimizarea contactului poate fi un răspuns mai sănătos decât crearea mai multor drame. Păstrați comportamentul lor în perspectivă, abordând în același timp orice neajunsuri pe care le simțiți că aveți în legătură cu crearea de granițe cu alte persoane, cum ar fi învățarea de a vă afirma sau de a comunica mai clar.
  • Înregistrați toate amenințările posibile pe care acest tip de persoană le face dacă nu vă va lăsa să ieșiți dintr-o relație. Apoi mergeți la poliție și obțineți o comandă de restricție. Asigurați-vă că persoana este conștientă de acest lucru și păstrați detaliile poliției privind apelarea rapidă pe telefoanele dvs. Cereți vecinilor să vă supravegheze. Dacă vă simțiți foarte speriați, mutați-vă din oraș sau într-un adăpost dacă simțiți că sunteți în pericol și nu aveți prieteni apropiați să rămâneți cu dvs. Dacă aveți prieteni apropiați sau familii cu care ar fi înțelept să vă asigurați că sunt capabili să vă protejeze atât pe voi cât și pe ei înșiși. Întrebați pe cineva cu care vă simțiți în siguranță și care este dispus să se ridice la Freakul de control și, în mod ideal, cineva care nu ar vrea să intre într-o confruntare (și anume, cineva pe care îl simt că nu pot controla).
  • Anumite tipuri de ciuperci de control pot fi dificile și uneori chiar periculoase atunci când sunt respinse într-o relație personală. Dacă știți că această persoană tinde să zboare de pe mâner și are sentimente fragile, aveți grijă atunci când îl rupeți. Dacă este posibil, dați-le reasonto se descompune cu dvs., cum ar fi slăbiciunea despre comunicații, cheltuirea prea multor bani sau orice altceva care sugerează că sunteți greu de controlat - astfel este ideea lor și va sta mai bine cu ei. Dacă acest lucru este prea greu, rupeți-vă într-un mod care vă lasă să vă simțiți în siguranță, cum ar fi telefonul sau cu prietenii care stau în spatele tău. Acesta vă poate ajuta să arătați că aveți o rețea de sprijinire a prietenilor și a familiei inainte de Această persoană încearcă să vă amenințe în vreun fel.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar