Cum să se ocupe de gelozia socială a mass-media

Social media gelozia este sentimentul de invidie care este uneori asociat cu citirea a ceea ce oamenii postează și împărtășește online. Social media vă bombardează cu imagini perfecte din viața altor oameni. Uneori aceste imagini și posturi vă pot duce să vă simțiți invidie de viața altora sau să deprimați despre starea propriei vii mai puțin decât perfecte. Pentru a face față geloziei sociale media, gestionați modul în care utilizați social media, creați relații sănătoase online și vă distanțați de social media pentru o vreme dacă toate celelalte nu reușesc.

Pași

Metoda 1 din 3:
Gestionarea modului în care vă apropiați de media socială
  1. Imagine intitulată Deal cu media socială Gelozie Pasul 1
1. Recunoașteți că profilurile media sociale nu reflectă întotdeauna realitatea. Este ușor să fii invidios atunci când derulați prin Facebook și Instagram, deoarece oamenii postează de obicei despre experiențe pozitive în viața lor. Ei vor împărtăși imagini dintr-o călătorie recentă la Caraibe sau un festival de muzică uimitor, cum ar fi Coachella. Când vedeți aceste fotografii, trebuie să țineți cont de faptul că aceasta nu este o descriere a vieții regulate.
  • Amintiți-vă că acești oameni întâmpină, de asemenea, dificultăți în viața lor, la fel ca tine, dar ei nu împărtășesc aceste dificultăți pe social media.
  • În plus, postările și fotografiile pe care le vedeți nu spun povestea adevărată a modului în care indivizii sunt capabili să aibă aceste experiențe. Ei pot avea cheltuielile plătite de alții sau ar putea intra în datoria masivă pentru a menține stilul de viață - lucrurile pe care nu le doriți pentru dvs.
  • De asemenea, o mulțime de fotografii postate pe medii sociale sunt decupate sau editate folosind filtre speciale pentru a le face să arate chiar mai plăcut decât fotografia originală.
  • De exemplu, fotografiile pot fi luminate pentru a face o zi care a fost acoperită de fapt apar soare.
  • Imagine intitulată Deal cu social media gelozie Pasul 2
    2. Evitați să faceți comparații. Majoritatea sentimentelor de invidie și gelozie care sunt asociate cu utilizarea socială a mass-media sunt cauzate de compararea vieții dvs. reale la viața construită a celor pe care urmați-o online. Comparând în mod constant viața dvs. prietenilor dvs., puteți pierde din vedere lucrurile uimitoare despre viața voastră. Concentrați-vă pe ceea ce aveți, nu ceea ce au prietenii dvs.
  • De exemplu, cineva pe care l-ați cunoscut în școala de grad ar fi putut fi angajat într-un avocat de succes, atractiv și vă simțiți gelos pentru că sunteți încă unică.
  • În schimb, ar trebui să vă concentrați asupra marilor părți ale vieții dvs., cum ar fi prietenii, cariera, casa, sănătatea și familia. Apreciați ceea ce aveți și fiți recunoscător pentru propriile dvs. realizări.
  • Când vă simțiți că începeți să faceți comparații, amintiți-vă că alții se compară și cu dvs. În timp ce vă puteți simți nesigur că nu ați mers într-o mare vacanță în acest an sau că nu ați găsit un partener, altcineva ar putea să vă gândiți că viața dvs. este mai îngrijorătoare și interesantă decât a lor este sau că familia dvs. pare să aibă o relație mai bună.
  • Imagine intitulată Deal cu mediile sociale Gelozie Pasul 3
    3. Postați despre lucruri bune și rele din viața voastră. Încercați să oferiți o portretizare mai bine rotunjită și realistă a propriului dvs. viață, prin împărtășirea experiențelor pozitive și negative asupra mediilor sociale. Acest lucru va permite adepților dvs. să vă vadă ca o persoană mai autentică. Nu întăriți ciclul de gelozie pe social media, făcându-vă viața perfectă. Dacă mai mulți oameni încep să împărtășească experiențe negative, poate schimba cultura social media. Media socială Gelozia va scădea dacă oamenii împărtășesc atât experiențe pozitive, cât și negative.
  • De exemplu, ați putea posta fotografii care nu au mai pus bine și folosesc hashtag-uri de auto-depreciere, cum ar fi #selfiefiefiail sau #vacationFail etc.
  • Ați putea posta o mass-media socială despre o experiență negativă pe care ați avut-o în acea zi, pentru a demonstra că viața voastră nu este întotdeauna perfectă și că vă confruntați cu situații stresante zilnic.
  • Luați în considerare schimbul de timpuri grele pe care îl întâmpinați mai degrabă decât o greșeală sau o zi proastă. Puteți constata că prietenii dvs. vă pot oferi un mare sprijin și sfaturi în timpul necesarului dvs. de nevoie. Exemple de lucruri de împărțire includ o pierdere recentă de locuri de muncă, o boală sau la sfârșitul unei relații. Nu uitați să fiți tactici atunci când împărtășiți informații care implică altele.
  • Metoda 2 din 3:
    Angajarea în relațiile sociale sociale sănătoase
    1. Imagine intitulată Deal cu Gelozia Media Social Pasul 4
    1. Conectează-te cu prietenii actuali pe social media. Majoritatea oamenilor folosesc platforme media sociale, cum ar fi Facebook, pentru a rămâne în contact cu oamenii. Deși acest lucru poate fi un instrument uimitor, poate duce, de asemenea, la gelozia mass-media sociale. De exemplu, puteți urma mai mulți oameni care ați fost la școală sau chiar la școală, dar nu ați văzut de fapt în ani. Este mai probabil că vă veți simți gelos în căutarea posturilor de către foștii prieteni și cunoștințe decât prietenii reali.
    • Urmați doar prietenii adevărați pe social media, deoarece acest lucru va oferi un context real real pentru unele dintre posturile lor, reducând instanțele de gelozie.
    • Dacă cineva devine supărat că nu vrei să fii prieteni pe social media, atunci vei ști că ai făcut alegerea potrivită. Nu trebuie să-ți explicați alegerile nimănui. Concentrați-vă pe ceea ce este mai bun pentru dvs.
    • Este mai probabil să fii fericit pentru realizările unui prieten apropiat decât o cunoaștere unică.
  • Imagine intitulată Deal cu Gelozia Media Social Pasul 5
    2. Purtați conturile dvs. de social media. Diferite platforme media sociale sunt utilizate în scopuri diferite. De exemplu, Facebook este de obicei folosit ca o modalitate de a rămâne conectat cu prietenii. Alternativ, Instagram și Twitter pot fi folosite ca o modalitate de a urmări prietenii existenți și de a face noi conexiuni. Indiferent de platformă, ar trebui să treceți prin lista persoanelor pe care le urmați și să le ștergeți pe oricine care vă face să vă simțiți mai rău despre dvs. sau de orice branduri sau companii care vă fac să vă invidieze de produsele lor și, în consecință, inadecvate.
  • Nu vă simțiți niciodată vinovați sau rușine pentru nefolosind sau ștergeți pe cineva, chiar dacă acea persoană este bine înțeles, cum ar fi prietenul care împărtășește o mulțime de "inspirație" Posturi. Faceți alegeri care vă vor ajuta să vă simplificați și să vă simțiți mai bine și care nu are nimic de-a face cu ei ca persoană.
  • De exemplu, multe companii, branduri și designeri au conturi Instagram și vor face publicitate mărfii lor prin postarea fotografiilor profesionale. Aceste tipuri de posturi vă pot determina să fiți invidios de bunuri materiale și să vă faceți să vă simțiți ca și cum posesiunile dvs. nu sunt "destul de bune" sau "destul de cool."
  • Imagine intitulată Deal cu Gelozia Media Social Pasul 6
    3. Urmați conturi noi care vă inspiră. O altă modalitate de a evita gelozia socială a mass-media este de a urmări oamenii care vă inspiră, mai degrabă decât oameni care vă simțiți competitivi. De exemplu, este posibil să doriți să urmați oameni creativi care lucrează într-un câmp complet diferit de tine. În acest fel, nu vă puteți compara viața lor, pentru că conduceți diferite vieți, dar puteți găsi inspirație prin creativitatea și etica lor de lucru.
  • Metoda 3 din 3:
    Distantează-te de social media
    1. Imagine intitulată Deal cu Gelozia Media Social Pasul 7
    1. Deconectați-vă din conturile dvs. de social media. Dacă suferiți de gelozia socială a mass-media, este probabil o idee bună să reduceți timpul pe care îl cheltuiți derulați prin feedurile sociale media. O modalitate ușoară de a face acest lucru este de a vă deconecta conturile sociale media. Acest lucru va face mai dificil de a accesa social media. Alternativ, ați putea șterge aplicațiile sociale media, cum ar fi Facebook și Pinterest, de pe telefon sau tabletă. În acest fel, dacă aveți doar cinci minute pentru a ucide, va fi mai dificil să petreceți acel timp de navigare de site-uri de social media.
  • 2. Setați obiective pentru modul în care veți utiliza social media. Planificați cum veți folosi social media într-un mod care vă sprijină sănătatea mintală. De exemplu, desemnează un timp pentru a prinde cu prietenii și familia și pentru a stabili o limită de timp pentru cât timp veți cheltui pe social media în fiecare zi. Alegeți o perioadă de zi când sunteți mai puțin probabil să vă deplasați de către media socială sau deprimați despre ceea ce fac alții.
  • De exemplu, nu începeți derularea prin intermediul mass-media sociale atunci când sunteți plictisit la locul de muncă sau la școală, deoarece vă poate determina să petreceți mai mult timp derulare. În plus, vă puteți simți mai rău despre dvs. deoarece nu aveți o zi de lucru îndeplinită.
  • Încercați un timp care precede ceva ce vă place. De exemplu, verificați conturile dvs. de social media înainte de a vă îndrepta la clasa de dans la sala de gimnastică sau pentru a vă întâlni cu un prieten pentru cafea. Veți avea mai multe șanse să rămâneți la limita de timp și să vă distrați ceva în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu media socială Gelozie Pasul 8
    3. Deconectați de la social media. Dacă începeți să vă simțiți deprimați ca urmare a geloziei sociale media și vă găsiți în mod constant comparând viața cu oamenii de pe conturile dvs. Facebook, Pinterest, Instagram sau Twitter, ar trebui să deconectați de la social media. Acest lucru vă va permite să vă concentrați mai mult pe propria dvs. viață. S-ar putea să găsiți că nici măcar nu doriți ca geanta dvs. să fie postată săptămâna trecută, iar apartamentul dvs. mic este dimensiunea perfectă.
  • Dacă nu sunteți bombardați cu imagini ale oamenilor care trăiesc vieți uimitoare, veți începe să apreciați lucrurile pe care le aveți în viața voastră. Faceți obiceiul de a identifica lucrurile să fie recunoscători pentru fiecare zi. Luați în considerare încorporarea acestora în jurnalul dvs., rugăciunile, meditația sau terapia. De asemenea, puteți posta o listă de recunoștință în casa dvs.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă vă simțiți deprimați din cauza mediilor sociale, faceți timp să vă întrebați cum vă simțiți după ce îl utilizați. Puneți întrebări ca, "Cum mă simt despre viața mea chiar acum?" și "Mă simt mulțumit de mine?"
  • Dacă vă simțiți în jos, vedeți dacă se termină înapoi la social media. Încercați să vă jurnalizați gândurile pentru a vedea dacă vă compariți în liniște cu oamenii pe care îi urmați.
  • Imagine intitulată Deal cu media socială Gelozie Pasul 9
    4. Alegeți să construiți relații fără social media. Acest lucru poate suna modă veche, dar o modalitate de a gestiona gelozia socială media este de a construi și de a dezvolta relații fără a folosi social media. Reunirea cu prietenii față în față vă va ajuta să cunoașteți ceea ce se întâmplă cu adevărat în viața lor de zi cu zi. Este mai probabil să simțiți compasiune pentru prietenii dvs. dacă dezvoltați relații reale și semnificative. Încercați aceste sfaturi pentru a menține prietenii fără medii sociale:
  • Apelați sau scrieți un prieten pentru a face planuri, mai degrabă decât trimiteți un mesaj printr-o platformă media socială.
  • Împreună cu un prieten pentru a le arăta fotografii ale celei mai recente vacanțe, mai degrabă decât postarea imaginilor online.
  • Întâlniți cu un prieten pentru a le felicita asupra noului lor loc de muncă, angajament, nuntă sau nașterea unui copil, mai degrabă decât "plăcerea" sau comentând pe un post social media.
  • Dacă aveți prieteni sau familii care trăiesc din oraș, luați în considerare utilizarea Skype sau FaceTime pentru a avea vizite față în față sau comunicarea prin telefon.
  • sfaturi

    Nu măsurați-vă valoarea de sine prin "Îi place" și comentariile despre social media.
  • Treaba dvs. vă poate solicita să utilizați social media, ceea ce face dificilă deconectarea completă. Încercați să configurați un cont de lucru și un cont personal. Astfel puteți păstra un profil online profesionist și puteți evita comparați-vă prietenilor.
  • Lucrați prin sentimentele dvs. de gelozie, oferind comentarii și comentarii pozitive la alte postări, chiar dacă este greu la început. Prin împărtășirea în bucuria lor, deveniți o parte din ea. De asemenea, sunt mai susceptibile de a vă oferi plăcerea și comentariile în schimb.
  • Avertizări

    Social media poate provoca, de asemenea, gelozie în relațiile romantice. Asigurați-vă că comunicați cu partenerul dvs. dacă vă aflați vreodată supărat de acțiunile lor online.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar