Cum să intrați în yale

Universitatea Yale, o universitate privată situată în New Haven, Connecticut, a fost înființată în 1701 și este o școală de elită Ivy League. Înscrierea sa totală este, în general, mai mică de 12.000 de studenți. Yale primește mai mulți solicitanți decât școala este capabilă să accepte în fiecare an - acceptă doar 6.3% dintre acești solicitanți. Aceasta înseamnă că procesul de admitere este foarte selectiv. Nu trebuie doar să faceți rola de onoare și să arătați excelență academică, dar trebuie să găsiți ceva care vă face să ieșiți din mulțime pentru a fi acceptat.

Pași

Partea 1 din 3:
Construirea unui portofoliu academic puternic
  1. Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 1
1. Luați cursuri de pregătire AP sau College dacă sunt disponibile. Provocați-vă cu curriculum de pregătire a colegiului dificil în liceu. Deoarece Yale este o școală de ligă Ivy, ofițerii de admitere caută studenții care s-au dovedit că pot supraviețui unei încărcături grele. Realizarea unor grade înalte în cursuri ușoare va fi probabil suficientă pentru a vă aduce în Yale, astfel încât să se încarce pe cursuri avansate de plasare și colegiu pregătit pentru a vă dovedi că vă aflați printre colegii dvs.
  • Dacă liceul dvs. oferă cursuri neobișnuite sau unice care nu au fost găsite în cele mai multe licee, ia-le. De exemplu, dacă liceul dvs. oferă o limbă exotică, cum ar fi japoneză sau mandarină, în plus față de spaniolă, franceză și germană, alegeți japoneză sau mandarină. Acest lucru vă va ajuta să ieșiți în evidență.
  • Nu luați "ușor" sau "lovit" electives. Obținerea unui 4.0 în clase electrice ușoare nu vă vor ajuta să obțineți admiterea la Yale. Deci șanțați clasa de doză și luați ceva mai puțin provocator.
  • Imaginea intitulată intră în Yale Pasul 2
    2
    Obține note bune. Primul lucru Yale se va uita la performanța dvs. academică pe tot parcursul liceului. Menținerea unei medii de punct de înaltă calitate în mod constant de-a lungul liceului este un pas critic în aplicarea pentru Yale.
  • Ca școală de elită Ivy League, Yale va examina istoria clasei dvs. din toți cei patru ani de liceu, în timp ce școlile mai puțin exclusive tind să cântărească performanțele în anul tău junior și senior mai mult.
  • Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că sarcina dvs. de curs senior reflectă un program riguros de studiu. Nu vă răsfățați "Senioritita."
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 3
    3. Înscrieți-vă în cursurile de pregătire a SAT sau ACT. Există o serie de programe și cursuri concepute pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru SAT și ACT. Aceste cursuri vă pot ajuta să elaborați metode de studiere și luare a examenelor care vă vor ajuta să obțineți cel mai mare scor pe care îl puteți putea.
  • Aceste cursuri sau programe oferă în general tehnici concepute pentru a vă ajuta să maximizați scorul pe actul sau să vă așezați, cum ar fi cum să creșteți viteza cu care lucrați prin întrebări individuale sau cum să eliminați alegeri clar greșite atunci când nu cunoașteți răspunsul.
  • Centrele comunitare și școlile publice oferă uneori aceste clase gratuit sau la o rată redusă, deci verificați zona dvs. pentru a vedea ce opțiuni sunt disponibile pentru dvs.
  • Testele supuse SAT sunt recomandate, dar nu sunt necesare pentru admiterea la Yale. Cu toate acestea, aceste teste sunt o modalitate excelentă de a vă prezenta cunoștințele într-o anumită zonă și vă poate ajuta să vă distingă de restul pachetului.
  • Imaginea intitulată intră în Yale Pasul 4
    4. Programați-vă cu atenție datele examenului. Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită datelor atunci când puteți lua actul sau ați stat în zona dvs. și comparați datele la termenele anuale ale aplicației Yale. Acest lucru vă va ajuta să planificați un program care să vă maximizeze șansele de a pune în evidență un test standardizat înainte de a vă aplica Yale.
  • Termenul de aplicare pentru aplicațiile de acțiune timpurie cu o singură alegere - în cazul în care sunteți de acord să acceptați o ofertă de admitere dacă este făcută - este 1 noiembrie. Termenul regulat de aplicare este 1 ianuarie. Dacă solicitați admiterea obișnuită, Yale vă recomandă să luați SAT sau să acționați mai târziu de decembrie.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 5
    5. Luați în considerare luarea de mai multe ori SAT sau ACT. Dacă sunteți îngrijorat de scorul dvs., luați în considerare luați SAT sau a acționa de mai multe ori. Scorul dvs. pe aceste examene este o componentă majoră a pachetului de aplicații. Cu toate acestea, Yale sugerează că nu reușesc testul dacă scorul dvs. este deja în Ballpark, deoarece timpul dvs. va fi mai bine cheltuit întărirea altor elemente ale cererii dvs.
  • Yale nu are cutoffs standard de scor de testare. Cu toate acestea, cea mai recent clasa proaspătă înscrisă a înregistrat scoruri SAT cuprinse între 2130-2400 și scorurile de act cuprins între 32-36.
  • Yale nu participă la "alegerea scorului" Raportarea privind examenele generale SAT și ACT. Aceasta înseamnă că trebuie să trimiteți toate examenele generale SAT și ACT la Yale.
  • Pe testarea subiectului SAT, Yale permite raportarea "alegerii scorului", ceea ce înseamnă că puteți alege ce scoruri doriți să vă supuneți universității pe testarea subiecților SAT.
  • În timp ce puteți lua aceste teste de mai multe ori, există puține dovezi care să susțină ideea că scorul dvs. va crește drastic după a doua sau a treia oară când luați examenele. Salvați-vă timpul, banii și durerile de cap, concentrându-vă pe pregătirea examenului la început, mai degrabă decât să încercați să maximizați numărul de ori pe care îl faceți testul.
  • Partea 2 din 3:
    Angajarea în activități extrașcolare
    1. Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 6
    1. Alăturați-vă unei echipe atletice la școala dvs. Școlile din Liga Ivy nu dau burse atletice la studenți. Totuși, angajarea în atletism vă va ajuta să arătați Yale că sunteți mai mult decât un vierme de cărți. Redarea sporturilor de liceu în timp ce menținerea unor grade înalte demonstrează că sunteți o persoană bine rotunjită care poate echilibra mai multe responsabilități.
    • De asemenea, dacă vă excelezi într-un sport în care participă Yale, iar clasele dvs. de liceu sunt peste medie, este posibil ca Yale să "îndoaie" unele dintre cele mai stricte standarde academice pentru admitere pentru a obține sportivii de dorit pentru a participa la școală.
    • În timp ce Yale nu este cunoscut pentru programul său de atletism, Universitatea a avut un succes în scufundarea și înotul bărbaților, golful, hocheiul și gardurile femeilor.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 7
    2. Implicați-vă în politica studenților la școala dvs. Implicarea în guvernul studenților din liceul dvs. este o modalitate excelentă de a arăta Yale că sunteți angajat în mediul academic și sunteți gata să luați roluri de conducere în acest mediu. Deci, condus pentru președintele de clasă, vicepreședinte sau trezorier.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 8
    3. Găsiți un club sau un grup la școala dvs. În timp ce se alătură cluburilor și activităților de grup în școală sunt activități extracurriculare de pe o aplicație colegiu, nimic nu este mai impresionant decât un tânăr student care ia în considerare inițiativa de a găsi un grup de student Group sau Spearhead un proiect. Identificați zonele în care școala dvs. lipsește activități extracurriculare și lobby administrația școlii dvs. pentru a vă permite să începeți un nou grup.
  • Când faceți acest pas, asigurați-vă că identificați alți studenți care vor participa și un membru al facultății care poate supraveghea grupul. Acest lucru va face "pitching" ideea la administrația școlii dvs. mult mai ușoară.
  • Imaginea intitulată intră în Yale Pasul 9
    4. Să se angajeze în activități care vă ajută comunitatea. Implicați în serviciul comunitar, caritate și programe publice de informare. Yale caută indivizi inteligenți care își vor folosi inteligența și ambiția de a-și îmbunătăți comunitatea și cei din jurul lor. Ajutarea la îmbunătățirea comunității în timpul liceului va demonstra că sunteți exact tipul de persoană care se gândește la outway vrea la școala lor.
  • Imaginea intitulată intră în Yale Pasul 10
    5. Construi o înregistrare puternică a ocupării forței de muncă. Funcționarea unui loc de muncă cu fracțiune de normă în timpul muncii dvs. de liceu va demonstra munca dvs. de lucru și unitatea personală la consiliul de admitere la Yale. Lucrul la un restaurant local, magazinul auto sau magazinul de vânzare cu amănuntul va dovedi că puteți jongla mai multe responsabilități în timp ce vă excelezi în multe zone.
  • Doar asigurați-vă că munca dvs. nu afectează notele dvs. și nu se taie în timpul de studiu necesar. De asemenea, nu vă concediați, ca fiind terminată dintr-o poziție de angajare, nu vă va îmbunătăți șansele de admitere.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea procesului de aplicare
    1. Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 11
    1. Vizitați site-ul de admitere Yale. Înainte de a aplica, citi cu atenție și îndeaproape instrucțiunile de admitere ale lui Yale și cerințele de aplicare. Veți dori să știți ce aveți nevoie înainte de a începe să puneți împreună aplicația.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 12
    2. Identificați starea dvs. la școală. Asigurați-vă că menționați pe cineva din familia dvs. care a participat la Yale în trecut. Este bine cunoscut faptul că Yale acordă preferință studenților "moșteniți" - în trecut, ei au recunoscut că aproximativ 20-25% din solicitanții moșteniți sunt admis, comparativ cu aproximativ 6-7% din solicitanții globali.
  • De asemenea, informați școala dacă sunteți o minoritate rasială, etnică, religioasă sau un colegiu de primă generație undeva în pachetul dvs. de aplicații. Yale are cote de diversitate pe care ei încearcă să le atingă și pot da preferință celor care au rupt mucegaiul pentru a deveni prima persoană din familia lor de a participa la o universitate de patru ani.
  • Imaginea intitulată intră în Yale Pasul 13
    3. Proiectarea de eseuri stelare. Scorurile de testare, mediile punctului de liceu și scrisorile de recomandare vor reflecta ceea ce alții gândesc la dvs. și la performanța dvs. la biroul de admitere Yale. Esemnul aplicației este șansa dvs. de a vă reprezenta la universitate. Eseurile personale reprezintă o componentă majoră a pachetului de admitere a lui Yale și sunt adesea elementul aplicației unei persoane care le va despărți. Un eseu puternic de aplicare ar trebui să abordeze următoarele întrebări:
  • Cine ești tu?
  • Ce experiențe ți-au modelat viața și perspectivele tale până în prezent?
  • Ce ați realizat în timpul petrecut în liceu?
  • Ce sperați să realizați în viitor?
  • Cum pot participa la Yale vă ajută să obțineți obiective viitoare?
  • Ce puteți aduce la Yale pentru a spori, îmbunătăți sau a beneficia de comunitatea studenților?
  • Amintiți-vă, toate eseurile puternice conțin o introducere clară și creativă care va "cârlig" cititorul, un corp bine organizat care oferă exemple concrete ca întărire pentru revendicările din introducerea dvs. și o concluzie plină de viață și semnificativă care leagă restul eseului împreună în mod concis.
  • Întotdeauna corectați eseul dvs., căutați erori gramaticale, sintactice și tipografice. De asemenea, aveți altcineva, cum ar fi un profesor părinte sau respectat, citiți eseul dvs. și oferiți feedback înainte de a trimite. O pereche proaspătă de ochi poate face minuni pentru îmbunătățirea clarității scrisului dvs.
  • Întrebările care urmează să fie abordate în cele două eseuri de aplicație ale lui Yale se schimbă de la an la an, deci asigurați-vă că ați citit și luați în considerare întrebările pe care le solicită cu atenție înainte de a încerca să elaborați eseurile aplicației. Nu vă puteți potrivi povestea vieții în scurt eseuri și Yale știe acest lucru, așa că nu încercați să strângeți totul în eseurile voastre. Stați concentrat pe o anumită temă și tratați această temă cuprinzătoare.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 14
    4. Rămâi în cadrul numărului de cuvinte. Esemnul aplicației comune trebuie să fie între 250-650 de cuvinte, iar eseul suplimentului de scriere Yale trebuie să fie de 500 de cuvinte sau mai puțin. Nu veți putea să vă trimiteți cererea dacă eseurile dvs. depășesc numărul de cuvinte.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 15
    5. Finalizați aplicația comună și suplimentul Yale. Puteți completa atât online, vizitând site-ul comun al aplicației. Plătiți taxa curentă de aplicație cu un card de credit sau un control electronic.
  • De asemenea, puteți să descărcați și să trimiteți aceste forme la Yale, dar o majoritate covârșitoare a solicitanților le trimite online. Adresa poștală pentru Yale este: Biroul de admiteri de licență, Universitatea Yale, PO Box 208235, New Haven, Connecticut, 06520-8234
  • Includeți un cec sau o comandă de plată plătibilă pentru Universitatea Yale.
  • Imaginea intitulată intră în Yale Pasul 16
    6. Dobândesc scrisori de recomandare. Întrebați doi dintre profesorii dvs. de liceu să scrie o scrisoare de recomandare personalizată pentru dvs. Profesorii pot trimite scrisorile online folosind un link pe care le furnizați site-ul web comun. Yale vă recomandă să vă întrebați profesorii de clasa a 11-a și a 12-a pentru recomandări, deoarece acei profesori te-au învățat cel mai recent și în cursuri mai riguroase.
  • Ar trebui să aveți un CV, c.V., sau lista realizărilor pregătite pentru profesorii dvs., astfel încât aceștia să poată face trimiteri specifice la lucrurile pe care le-ați făcut sau realizate în scrisoarea de recomandare.
  • Yale caută recomandări care evidențiază performanța dvs. în clasă, precum și energia, motivația, relația cu colegii de clasă, curiozitatea intelectuală și impactul asupra mediului dvs. de clasă.
  • Aceste recomandări sunt confidențiale și dvs., ca elev, nu ar trebui să aibă acces la ele. Ca atare, asigurați-vă că selectați doi profesori care vă cunosc bine, gândiți-vă foarte mult la performanța dvs. în sala de clasă și vă puteți evidenția realizările dvs. particulare. Dacă puteți, este o idee bună să cereți recomandări din partea profesorilor de diferite subiecte.
  • Dacă aveți realizări semnificative într-un alt domeniu, cum ar fi muzica sau cercetarea, puteți solicita o scrisoare suplimentară de recomandare de la o persoană care este foarte familiarizată cu realizările dvs. și poate vorbi despre ele în detaliu. Cu toate acestea, Yale recomandă să faceți acest lucru numai dacă acesta va adăuga substanțial la cererea dvs. Ar trebui să fie etichetate ca a "Suplimentar" scrisoare de recomandare.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 17
    7. Solicitați asistență din partea consilierului dvs. de îndrumare. Adresați-vă consilierului de orientare a liceului să depună o scrisoare de recomandare în numele dvs. și în transcrierea oficială a liceului. Recomandarea ar trebui să ajute Yale să înțeleagă dificultatea claselor dvs. în liceu, precum și informații generale despre fundalul dvs., inclusiv orice roluri de conducere pe care le-ați asumat în timpul anilor dvs. în liceu.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 18
    8. Trimiteți scorurile SAT sau ACT. Trimiteți aceste scoruri prin intermediul site-ului comun de aplicații. Vizitați pagina de testare standardizată de pe site-ul Yale pentru a determina dacă programul solicitați necesită alte teste.
  • De asemenea, puteți trimite scorurile dvs. indicând că doriți ca scorurile dvs. să fie trimise la Yale. Faceți acest lucru introducând codul școlar al Yale în secțiunea corectă a actului sau a examenului SAT. Pentru act, codul școlar al lui Yale este "0618". Pentru codul SAT, Yale este "3987".
  • Privind site-ul de testare standardizat al lui Yale poate fi util înainte de a lua aceste examene, de asemenea. Site-ul web conturează modul în care Yale vizionează performanța dvs. pe aceste teste și identifică criteriile generale pentru performanța acestor teste.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 19
    9. Trimiteți un raport la jumătatea anului. Adresați-vă consilierului de ghidare a liceului să prezinte un raport de la jumătatea anului, deși site-ul web comun de îndată ce sunt disponibile primele dvs. grade de senior semestru. Yale dorește să se asigure că solicitanții sunt mențin un nivel ridicat de succes academic pe tot parcursul anului lor senior.
  • Imaginea intitulată intra în Yale Pasul 20
    10. Monitorizați aplicația dvs. Așteptați până la 3 săptămâni după ce ați trimis cererea dvs. pentru un e-mail de la Yale. Acest e-mail va avea instrucțiuni pentru configurarea contului dvs. "ELI". E-mailul va fi trimis la adresa pe care ați inclus-o pe aplicația dvs. Puteți utiliza contul dvs. ELI pentru a urmări documentele pe care Yale le-a primit și vă va permite să verificați starea aplicației dvs.
  • Dacă ați solicitat admiterea acțiunii timpurii cu o singură alegere, veți primi notificări la jumătatea lunii decembrie. Dacă ați solicitat admiterea obișnuită, veți fi anunțat până la 1 aprilie.
  • S-ar putea să vi se ofere un interviu de admitere. Dacă vi se oferă unul, ar trebui să acceptați. in orice caz, nu Fiind oferit un interviu nu înseamnă că nu veți fi admis.
  • sfaturi

    Reia WikiChows

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar