Cum să intrați în colegiu fără a lua sat

SAT a fost mult timp o cerință pentru admiterea în universitățile americane, dar lucrurile încep să se schimbe. Plăcile de admitere încep să realizeze că testele standardizate determină mulți studenți o mare anxietate și nu sunt întotdeauna o reprezentare corectă a abilităților lor academice. Din acest motiv, tot mai multe școli admit studenții fără scoruri SAT. Dacă nu doriți să luați SAT pentru un motiv sau altul, aveți încă o mulțime de opțiuni pentru colegiu!

Pași

Metoda 1 din 2:
Având în vedere alternativele tradiționale
  1. Imaginea intitulată intrați în colegiu fără a lua pasul SAT 1
1. Ia în schimb actul. Dacă nu vă opuneți complet să luați un test standardizat, puteți alege să luați actul în loc de SAT. Cele mai multe colegii vor accepta, dar există multe diferențe între cele două.
  • Sâmbătă pune un accent pe vocabular, în timp ce actul pune un accent pe știință și matematică avansată.
  • Întrebările cu privire la act sunt, în general, mai simple decât întrebările de pe Sat.
  • Scorurile dvs. pentru cele trei secțiuni ale SAT sunt privite în mod individual, în timp ce scorul dvs. pe act este cumulativ. Aceasta înseamnă că dacă sunteți slab într-o singură zonă, dar puternic în altul, este posibil să fiți în stare să faceți bine pe act.
  • Partea de scriere a actului este opțională, deși multe școli o cer. Porțiunea de scriere a SAT nu este opțională.
  • Imaginea intitulată intrați în colegiu fără a lua pasul SAT 2
    2. Participați la colegiul comunității. Multe programe la colegii comunitare nu necesită scoruri standardizate de testare pentru admitere. Puteți alege dintr-o gamă largă de programe asociate.
  • Dacă alegeți să transferați la un colegiu de patru ani după ce ați participat la colegiul comunitar, este posibil să nu fiți obligați să luați SATS. Unele școli vor renunța la cerința dacă vă puteți arăta că ați făcut bine în colegiul comunității.
  • Imaginea intitulată intra în colegiu fără a lua pasul SAT 3
    3. Luați în considerare învățarea la distanță. Există o mare varietate de programe academice, de la programele de certificare la programele de masterat, disponibile online. Multe colegii și universități online nu necesită scoruri standardizate de testare, deși politicile sunt diferite la fiecare instituție.
  • Imaginea intitulată intrați în colegiu fără a lua pasul SAT 4
    4. Studiu într-o altă țară. Toate țările au cerințe diferite pentru admiterea colegiilor, iar unele nu necesită teste standardizate. Dacă sunteți interesat să frecventați colegiul într-o altă țară, asigurați-vă că faceți o cercetare amănunțită privind reputația școlii, costul, programele oferite și limba de instruire.
  • În Austria, de exemplu, singura cerință de înscriere în multe programe de licență este o diplomă de liceu, deși poate fi necesar să luați cursuri în limba germană.
  • Unele universități din Belgia vor renunța la cerințele pentru scorurile SAT dacă aveți o diplomă IB.
  • Metoda 2 din 2:
    Profitând de noile politici de testare
    1. Imaginea intitulată intrați în colegiu fără a lua pasul SAT 5
    1. Determinați dacă vă calificați pentru admiterea automată. În unele state, studenții care absolvesc în partea de sus a clasei lor sunt acceptate automat în universitățile publice din acel stat. În Texas, de exemplu, toți studenții care absolvesc în primele 10% din clasa lor sunt acceptate automat la școlile publice.
    • Este posibil să trebuiască să luați SAT pentru a fi admis la o universitate publică din Texas, în funcție de școala pe care o alegeți, dar scorurile dvs. nu vor factura în decizia de admitere, deci nu contează dacă ați făcut-o prost.
  • Imaginea intitulată intrați în colegiu fără a lua pasul SAT 6
    2. Găsiți o școală flexibilă de testare. Unele universități oferă o mare varietate de opțiuni pentru depunerea scorurilor standardizate de testare, care ar putea fi foarte benefice pentru studenții care îndeplinesc foarte puternic în anumite zone academice.
  • Universitatea din New York, de exemplu, va accepta scorurile din trei teste SAT subiecte, teste AP sau teste IB la nivel superior în loc de scoruri tradiționale SAT sau ACT. Acest lucru permite elevilor să prezinte scoruri care reflectă realizările lor înalte în anumite subiecte.
  • Imaginea intitulată intra în colegiu fără a lua pasul SAT 7
    3. Găsiți o școală opțională de testare. Un număr tot mai mare de universități din SUA sunt acum "Testați opțional," ceea ce înseamnă că elevii pot decide dacă să prezinte sau nu scoruri standardizate de testare ca parte a cererii lor. De fapt, mai mult de 800 de universități admit acum cel puțin unii studenți fără scoruri SAT sau ACT.
  • Dacă alegeți să nu trimiteți SAT sau alte scoruri de testare standardizate cu aplicația dvs., trebuie să vă asigurați că restul aplicației dvs. este foarte puternică. Ar trebui să cheltuiți timp suplimentar pe eseul personal, asigurându-vă că vă spune povestea dvs. unică de realizare personală.
  • S-ar putea să fiți obligat să trimiteți mostre de muncă academică pe care ați făcut-o pentru clasele dvs. de liceu în locul scorurilor de testare. Cerințele sunt diferite pentru fiecare școală, citiți cu atenție instrucțiunile de aplicare.
  • Imaginea intitulată intrați în colegiu fără a lua pasul SAT 8
    4. Alegeți o școală care nu acceptă scorurile SAT deloc. Colegiul Hampshire are a "Testul orb" politică, în care afirmă că nu va lua în considerare scorurile SAT sau ACT pentru admitere, dacă scorurile sunt bune sau rele. În schimb, admiterea se bazează pe transcrieri, eseuri personale, interviuri și implicare extracurriculară.
  • Politica Colegiului Hampshire este foarte unică, dar este posibil ca alte colegii să adopte politici similare în anii următori.
  • sfaturi

    Centrul Național de testare corectă și deschisă menține o listă completă de colegii care dezvăluie scorurile SAT în procesul de admitere într-un fel sau altul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar