Cum să obțineți grade bune

Oricine poate obține note bune indiferent cine sunt. Trebuie să luați în serios școală pentru că vă poate afecta întregul viitor. Succesul în școală contează foarte mult pentru cei care doresc să înceapă mai devreme să meargă la cele mai bune școli, să obțină cele mai bune locuri de muncă, și făcându-se cei mai mulți dintre ei și este ceea ce determină totul. Pentru sfaturi despre cum să obțineți note bune, citiți mai departe!

Pași

Partea 1 din 5:
Obținerea organizată
  1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 1
1. Obțineți un planificator. Indiferent dacă este vorba de un planificator de zi pe care îl transportați în rucsac, un calendar pe peretele dvs. la domiciliu, o listă de sarcini, vă poate ajuta să urmăriți când sunt datorate și stați organizate. La începutul termenului, când obțineți planificatorul dvs., notați fiecare test, testul și data scadenței de atribuire. Faceți acest lucru pentru fiecare clasă.
  • În fiecare zi când ajungi acasă de la școală, verificați calendarul dvs. și vedeți ce trebuie făcut înainte de mâine, precum și ce se află la orizont pentru următoarele câteva zile. Verificați ce ați făcut deja.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 2
    2. Utilizați un fișier expandabil. Puneți hârtiile în fișier, astfel încât să aveți întotdeauna lucrurile corecte la momentul corect. Păstrați fișierul în sac, birou sau dulap, oricare dintre acestea este cel mai convenabil.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 3
    3
    Organizați-vă dulapul, rucsac, și birou. Organizarea indiferent de ce utilizați în fiecare zi vă ajută mintea să se simtă aglomerată. S-ar putea să sune prost, dar când mediul dvs. vizual este simplu și ordonat, mintea voastră se poate concentra asupra lucrurilor mai importante. O dată pe săptămână, curățați dulapul sau rucsacul și organizați-vă biroul. Durează doar câteva minute.
  • Nu veți pierde lucrurile când le puneți automat unde aparțin. Având un rucsac, birou sau dulap care este plin de hârtii libere, devine confuz și frustrant.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 4
    4
    Face un program de studiu. Aveți un calendar pentru săptămâna sau luna, dar aveți nevoie de un program de studiu săptămânal, de asemenea. Hartă săptămâna dvs. pentru a vedea când poate studia și ar trebui să se facă. Astfel știți cât de mult timp vă puteți dedica fiecărei clase și când face cel mai mult sens să studiezi pentru fiecare. Asigurați-vă că respectați planurile pe care le faceți.
  • Utilizați-vă bunul simț atunci când vine vorba de alocarea timpului pentru anumite clase. De exemplu, Badminton are nevoie de mult mai puțin timp decât principiile mecanicii cerești.
  • Asigurați-vă că aveți o agendă, astfel încât să puteți scrie toate testele dvs., când trebuie să studiați și când aveți temă datorată.
  • Partea 2 din 5:
    Absorbția informațiilor
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 5
    1
    Cunoașteți stilul dvs. de învățare. De fapt, este că anumite tehnici nu funcționează pentru anumiți oameni. Unii dintre noi învață cu mâinile, unii dintre noi cu ochii noștri și unii dintre noi cu urechile noastre (și altele o combinație). Dacă nu-ți poți aminti că profesorul tău a spus, poate că doar mergi în mod greșit.
    • Odată ce ați aflat stilul dvs. de învățare, puteți zona în ceea ce este mai bine pentru dvs. Îți amintești cel mai bine lucrurile pe care le-ați văzut? Apoi studiați aceste note și faceți grafice! Lucrurile pe care le-ați auzit? Mergeți la clasă și înregistrați aceste prelegeri. Lucrurile pe care le faci cu mâinile tale? Transformați conceptele în ceva ce puteți construi.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 6
    2. Citiți manualul. La fel de mult ca este plictisitor și monoton, este incredibil de util - uneori profesorii nu menționează nici măcar informațiile din clasă! După ce ați citit un paragraf, revizuiți-l în capul dvs. fără a căuta. Apoi citiți-o din nou. Va rămâne în mintea ta pentru o perioadă mai lungă de timp. Este deosebit de eficient atunci când aveți mai puțin timp pentru a studia.
  • Lucrurile menționate în clasă care sunt menționate și în carte sunt adesea cele mai importante. Dacă treceți peste câteva dintre acestea în timp ce citiți, evidențiați-o. Veți dori să știți unde este să o găsiți mai târziu.
  • Nu scrieți beneficiile scanării. Concentrarea asupra ideilor principale (textul evidențiat, italic, etc.) vă va face mintea. Dacă puteți completa blank-urile, minunate! Dacă nu puteți, citiți mai adânc.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 7
    3. Ia notițe bune. Pentru cele mai multe cursuri din școala medie, liceul și colegiul de juniori / comunități, cea mai mare parte a ceea ce este pe teste și temele vor fi discutate în clasă. Dacă profesorul dvs. atrage o diagramă pe bord, copiați-l în jos - vă poate ajuta să vă amintiți informațiile.
  • Scrieți note bune, lizibile. Utilizați Highlighters Dacă există ceva ce trebuie să găsiți cu ușurință flipping prin notele dvs., dar nu evidențiați prea mult text sau învinge scopul. Pixurile colorate sunt distractive pentru a scrie dacă doriți să obțineți mai creativi cu notele dvs., dar le folosiți numai pentru secțiunile notelor pe care le considerați că veți fi pe un test sau sunt importante.
  • Imagine intitulată Obțineți grade bune Pasul 8
    4
    Studiu eficient. Pierzând nopțile care se toarnă peste cărți și sentimentul emergent ca și cum ați obține nimic din ea este doar cel mai rău. În loc să adormi peste manualul dvs., încercați următoarele:
  • Faceți un ghid de studiu și revizuiți-l. Uită-te în manual și pune toate ideile și detaliile importante în notele dvs. Treceți-o până când simțiți că știți bine materialul. Dacă ați scris-o, vă veți aminti mai mult de ea.
  • Face pe cineva te teste pe ghidul de studiu. Vorbind despre informațiile cu voce tare este mult mai ușor de reținut decât să treacă peste aceleași lucruri în creierul tău și peste. Când trebuie să-i explicați altcuiva, vă forțează a intelege Nu doar să știi asta.
  • Inventați modalități distractive de a studia. Faceți cărți flash, aveți un prieten peste sau să vă alăturați unui club de acasă după școală, dacă puteți ajuta de la un profesor sau un prieten din aceeași clasă. Puteți face un joc de bord pentru a face să studieze distractiv și ușor sau puteți doar să tastați notele dacă face mai ușor să citiți. Faceți cât mai mult posibil pentru a vă asigura că știți materialul.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 9
    5. Participați la clasa. Ți-ai făcut temele, așa că ești complet pregătit să participi la clasă. Arată că știi lucrurile tale! Există câteva motive că aceasta este o idee bună. Cel mai important este că participarea la clasă va cimentul în capul tău lucrurile pe care le-ai învățat să-ți faci temele (înainte de a fi mai mult ca Jell-O).
  • Al doilea motiv bun este că va cimenta informațiile din creierul dvs. Serios. Vorbind despre asta cu voce tare (mai ales în clasă, unde este un pic mai stresant decât atunci când cu un prieten) folosește o altă parte a creierului decât să scrie despre asta. În acest fel, acoperiți toate bazele.
  • Al treilea motiv bun este că profesorul dvs. va aprecia în totalitate acest lucru. Nici un profesor nu-i place o cameră plină de greieri. Intrați pe partea lor bună și veți fi tratați mai bine când timpul de grad este în jur sau când cereți un credit suplimentar.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 10
    6. Întreabă pentru ajutor. Dacă nu sunteți sigur ce este necesar pentru o clasă bună sau se luptă cu cursurile, adresați-vă profesorului dvs. pentru ajutor. Nu trebuie să fie o întrebare complexă - profesorul dvs. este întotdeauna fericit să vă ajute. Întrebați după clasă, în timpul orelor de program sau într-un e-mail pentru asistență.
  • Adesea, lucrurile pe care ni le-am spus un singur stick cu noi mai mult decât lucrurile pe care le-am fi fost lecționate. În plus față de sesiunea de învățare personalizată, profesorul dvs. vă va aprecia eforturile și, probabil, vă place mai mult. Având un profesor care vă place să puteți veni foarte, foarte, foarte util.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 11
    7. Ia un tutore. Dacă în cele din urmă subiectul este super greu, și nu o puteți înțelege, obțineți un tutore pentru a vă ajuta. Uneori, un tutore este chiar mai util decât obținerea unui unu-la-unu cu un profesor, deoarece sunt mai aproape de vârsta dvs. și vă poate explica lucrurile într-o manieră pe care o puteți înțelege mai bine.
  • Partea 3 din 5:
    Făcând temele
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 12
    1. Faceți-vă temele imediat după școală. Gestionarea timpului este esențială. Dacă vi se oferă o misiune care se datorează săptămâna viitoare, nu începeți să începeți în câteva zile de la primirea misiunii. Cu cât aveți mai mult timp, cu atât mai puțin veți stresa.
    • Dacă este posibil, încercați să obțineți sarcini finalizate cu cel puțin două sau trei zile înainte de data scadenței. Aceasta este de a evita urgențele de ultimă oră, cum ar fi "Câinele mănâncă hârtia," o invitație de partid, imprimanta care iese din cerneală, boală, urgență familială etc. Majoritatea profesorilor vor deduce puncte pentru fiecare zi munca ta târziu. Unii nu acceptă deloc lucrări târzii. Dacă vă ajută, încercați să vă dați temele cu câteva zile înainte de a fi datorată.
    • Temele contează pentru o mare parte din clasa ta. Dacă profesorul dvs. are alte misiuni de credit, faceți-le! Nu va face rău dacă încercați. Chiar dacă obțineți ceva greșit, profesorii dvs. vor observa în continuare efortul dvs. de a încerca învăța Mai mult.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 13
    2. Obțineți ajutor de la alții. Dacă nu vă înțelegeți temele, este o idee bună să scrieți orice întrebări pe care trebuie să le cunoașteți și să întrebați profesorul după poliție. Alăturați-vă claselor suplimentare, vă va ajuta să obțineți rapid grade mai bune. Obțineți lecții de tutore. Dacă nu vă puteți permite un tutore, profesorul dvs. vă va ajuta gratuit dacă ea sau dorește.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 14
    3
    Puneți în primul rând temele. Setați-vă obiectivele și asigurați-vă că le veți ajunge înainte de a ieși și petreceți. Având o viață socială este importantă, dar notele dvs. pot afecta o mulțime de alegeri pentru viitor. Timp timpul în fiecare zi pentru a studia, la fel cum ați programa date sau petreceri.
  • Vă puteți răsplăti pentru a vă face temele! Odată ce ați terminat-o, este TV, mâncare sau timp de petrecere. Dacă acest lucru nu este suficient, întrebați dacă mama sau tata vă poate ajuta să obțineți stimulați. Ei vor să obțineți și grade bune!
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 15
    4. Lucrați cu prietenii. Studierea pentru testele cu prietenii este super benefică, deci de ce să nu faceți temele cu prietenii, de asemenea?! Nu numai că veți rămâne motivați (și, eventual, veți rămâne interesați de clasă), dar veți putea să vă combinați nivelurile de minunat și să faceți lucrurile mai repede, mai eficient și, eventual, creativ.
  • Cheia aici este de a alege un prieten care îi va trage greutatea. Nu vrei să lucrezi cu un prieten care te așteaptă să faci toată munca. Nici nu vrei un prieten care vrea nici din partea ta să lucrezi! Alege un prieten care este orientat spre obiectiv ca tine.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 16
    5. Nu plagiat. Cea mai rapidă modalitate de a obține un zero pe o misiune este să o plagiat. Tehnologia este uimitoare în zilele noastre și profesorul tău voi știți dacă sunteți plagiat. Fie că este vorba de Google Translate sau un discurs al lui Martin Luther King, JR., ei vor ști. Așa că nu riscați.
  • Partea 4 din 5:
    Pregătirea pentru teste
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 17
    1. Studia cu un prieten. Există o putere în numere, chiar și atunci când vine vorba de studiu. Bouncing idei de pe celălalt și combinarea cunoștințelor este o resursă care este de neprețuit. Asigurați-vă că nu vă distrageți reciproc sau vă petreceți tot timpul să discutați cu ceilalți despre zi!
    • Aceasta ia informațiile de pe pagină și o face distractivă și memorabilă. Când trebuie să explici ceva unui prieten, creierul tău trebuie să învețe în jurul ei, în loc să-l iau și să speră că rămâne. Efectuați ghiduri de flash și ghidaje de studiu pentru a acoperi toate materialele.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 18
    2. Utilizați trucuri de memorie. Lucruri precum dispozitivele mnemonice pot declanșa într-adevăr informații care nu doresc să rămână. Șansele sunt probabil știți roy g. Biv pentru ordinea culorilor curcubeului sau "Mama mea foarte epuizată a dormit până la prânz." Pentru ordinea planetelor. De ce este asta? Sunt dispozitive mnemonice eficiente care rămân în mintea ta!
  • Asociațiile de lucru, de asemenea. Dacă încercați să vă amintiți că India obișnuia să fie o colonie britanică, imaginați turele de jogging Queen în jurul Taj Mahal. Când vine testul, este posibil să nu vă amintiți ce voi de fapt ar trebui să vă amintiți, dar vă veți aminti suficient pentru a vă face memoria!
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 19
    3. Studiu în locurile pe care te simți confortabil. Aveți nevoie de un loc bun, calm pentru a studia. Asigurați-vă că aveți un pulover în cazul în care se răcește, un scaun bun, confortabil, o ciocolată neagră (puterea creierului!), o sticlă de apă și orice altceva aveți nevoie. În felul ăsta, veți avea puține întreruperi.
  • Cercetarea arată, de asemenea, că ar trebui să studiezi mai mult de un loc. Sună puțin amuzant, dar creierul tău face asociații cu mediul tău. Deci, cu cât mai multe asociații pe care le are, cu atât este mai probabil să păstrați informațiile. Localizați toate scaunele confortabile și studiați în ele!
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 20
    4. Opriți aglomerația. Deși este uneori inevitabil, înghesuirea nu este calea de a merge. De fapt, luarea de pauze este bună pentru creierul dvs. și vă va ajuta să păstrați Mai mult. Încercați să studiați în intervale de 20-50 minute, luând cinci sau zece minute între ele.
  • Dacă sunteți în partea de sus a lucrurilor, este mai bine să studiați într-o săptămână completă. Mai multe sesiuni vor cimenta cunoștințele din cap și până la capăt veți putea observa cât de mult știți conținutul, permițându-vă să vă relaxați și să fiți încrezători.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 21
    5. Relaxa. Mai ușor de zis decât de făcut? Amintiți-vă - aveți toate răspunsurile din capul dvs. deja! Singura provocare îi scoate! Primul dvs. instinct este aproape întotdeauna corect. Nu vă întoarceți și schimbați răspunsurile. Dacă nu sunteți sigur, săriți-vă și reveniți mai târziu.
  • Citiți întotdeauna întrebările referitoare la un test. Skimming-ul asupra lor ar putea să vă spună opusul a ceea ce trebuie să faceți.
  • Dacă nu sunteți sigur de formularea unei întrebări de testare, mergeți și întrebați profesorul ce înseamnă. Atâta timp cât nu plantați cereți răspunsul la o întrebare, exact ceea ce au însemnat prin întrebare - vor răspunde de obicei.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 22
    6. Obțineți o odihnă bună. Aveți nevoie de somn pentru a rămâne concentrat și fără ea, veți avea un timp greu să vă ocupați de sarcină și să uitați ce ați învățat. Asta face parte din motivul pentru care aglomerarea este atât de rău!
  • Somnul este minunat. Deprivarea somnului poate duce la accidente, vă dau în jos și poate provoca probleme de sănătate. Dacă trebuie să alegeți între o ultimă perioadă de sesiune și somn, alegeți Sleep.
  • Partea 5 din 5:
    Efectuarea deciziilor de gradul A
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 23
    1. Alegeți clasele potrivite. În colegiu, deși, uneori, în liceu, este tentant să alegi clase care arata super impresionante sau sunt pur și simplu de la îndemâna ta. În timp ce luați cursuri dificile este grozav și veți învăța foarte mult, limitați-l la unul sau două. Dacă tot ce aveți este știința rachetelor, sunteți obligat să vă copleșiți. Luați Rocket Science 101 și Volei de nisip. Creierul tău merită pauza!
    • Alegeți dreapta Cantitate de clase, de asemenea. Fiind absolut înmormântat, nu vă va face nici o favorizare. Când veți studia? Lipiți la suma normală (4 sau 5 clase pe semestru pentru colegiu) și faceți bine în aceia. Este mai bine să faci bine în câțiva decât să faci mediocru în multe.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 24
    2. Ajunge la clasă la timp. Cea mai simplă modalitate de a obține grade bune este doar să ne arătăm în clasa în primul rând. Nu numai că veți obține creditul pentru participare (sperăm), dar nu veți pierde niciun anunț imperativ, concepte profesor solicită sau întrebări bonus pe care profesorul include în clasă (Bugerii Sneaky, nu sunt ei?).
  • Dacă sunteți vreodată la limita între clasele, mergând la clasă vă va ajuta. Profesorii se uită adesea la participarea pentru a vedea dacă gradul elevului ar trebui să fie rotunjit sau în jos în circumstanțe discutabile. Dă-ți beneficiul îndoielii și du-te!
  • Imagine intitulată Obțineți grade bune Pasul 25
    3. Mănâncă un mic dejun bun și sănătos în fiecare zi. Se știe că, dacă studenții mănâncă un mic dejun bun și sănătos în fiecare dimineață, ei obțin, în general, note bune și pot să se concentreze mai bine la școală. Chiar dacă nu sunteți foame devreme dimineața, aduceți ceva cu dvs. mai târziu.
  • Vrei să nu fiți foame - nu umplute la brim și bolnav. În loc de o omletă de șase ouă, mergeți la un castron de cereale și o portocală. Vă veți simți mai capabili să vă concentrați asupra studiilor în loc de acea stâncă din stomac.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 26
    4
    Îmbunătățiți-vă memoria cu jocuri. Dați-vă creierului un antrenament - încercați câteva exerciții de puzzle distractiv în fiecare zi, cum ar fi încrucișate, Sudoku și alte jocuri care sunt suficient de ușor pentru oricine să facă. Acest lucru vă va stimula creierul și veți putea memora mai multe informații la școală.
  • Site-uri precum lumozitatea și memorarea sunt resurse excelente! Memorați chiar vă permite să introduceți propriile informații pentru a învăța!
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 27
    5. Utilizați timpul cu înțelepciune. Dacă vi se oferă 30 de minute pentru a finaliza un test de 60 de întrebări, este de 30 de secunde pe întrebare. 30 de secunde pot fi făcute într-o mulțime de timp. Multe dintre întrebări vor dura mult mai puțin de 30 de secunde, deci aplicați echilibrul unei întrebări mai dure. Nu gândiți prea adânc pe timp și nu vă lăsați să vă distrați de bifarea ceasului.
  • Limitele de timp sunt uneori arbitrare. Dacă aveți nevoie de un extra 5 minute, întrebați. Un elev diligent care are nevoie de un pic mai mult timp este o concesiune pe care majoritatea profesorilor vor fi dispuși să o facă.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune Pasul 28
    6. Nu vă fie frică să fiți minunați. Nu vă faceți griji dacă oamenii cred că sunteți un perfecționist sau un overrachiever. Fi persistent cu munca ta în timp ce oricine altcineva se încadrează în clasă. În câțiva ani, veți mai vedea niciodată niciodată acești oameni, dar tu voi a se vedea A și B-urile pe transcrierea dvs. care ar fi putut fi C și D dacă nu ați practicat!
  • sfaturi

    Efectuați un document pe care îl puteți utiliza pentru a vă urmări notele pe fiecare termen pentru a vedea dacă ați îmbunătățit.
  • Adresați-vă profesorului dvs. dacă puteți face un eseu sau o foaie suplimentară de probleme pentru un credit suplimentar. Dacă spune da, dați-o în ziua următoare. Dacă el / ea o dă înapoi înainte de testare, veți vedea greșelile dvs. și veți putea să le reparați.
  • Căutați informații suplimentare despre tot ce studiați. Acesta va ajuta la creșterea înțelegerii informațiilor, faceți mai interesant și faceți mai ușor să vă amintiți. Profesorii dvs. vor fi impresionați dacă puteți adăuga informații pe care nu ați învățat în clasă în eseu sau testare.
  • Citiți în fiecare noapte și apoi întrebați-vă întrebări cu privire la ceea ce tocmai ați citit să recapitulați. Acest lucru vă va arăta, de asemenea, cât de mult trebuie să lucrați la înțelegerea citirii. Puteți recapita ceea ce ați învățat în timpul plimbărilor și în timp ce sunteți angajat în alte lucrări.
  • Având obiective mici ajută. Obiectivele dvs. ar trebui să încerce să se îmbunătățească încet și, în final, să se stabilească pe asta. Care vizează un drept vă lasă să vă simțiți nerecuperați și vă face ca obiectivul să pară inaccesibil.
  • Fiți atenți în clasa dvs. și încercați să înțelegeți ce spune / explică profesorul dvs.
  • Nu vă faceți griji cu privire la concurența cu oamenii din jurul vostru, deoarece acestea pot avea alte obiective. Doar muncesc din greu și încercați să vă atingeți obiectivele pentru că faceți acest lucru pentru dvs. și numai tu.
  • În loc să studiezi târziu în noapte, du-te la culcare cu o oră mai devreme decât de obicei. Studiile arată că somnul vă ajută creierul să vă amintiți din ziua precedentă și vă curăță mintea de stres și anxietate.
  • Asigurați-vă că vă treziți la timp. Oversleeping-ul te face mai obosit. Nu este deloc folosirea în clasa care a scăzut peste tot acest test pe care l-ați studiat pentru tot anul!
  • Notați tot ce ați greșit pe un test, testare sau alocare și studiați aceste lucruri.
  • Modul în care știi cum să faci ceva nu poate fi modul în care profesorul tău vrea să o faci. În funcție de instructor, poate fi mai important să urmați mai degrabă pașii decât să obțineți rezultatul corect.
  • Nu lăsați clasa fără să înțelegeți cu adevărat ceea ce ați învățat acolo. Puneți întrebări dacă toți ceilalți nu. Fiți omul mai mare și obțineți această cunoaștere pentru viitor.
  • Examinați întotdeauna notele de lecție la sfârșitul școlii și revizuiți-le dacă este necesar.
  • Dacă nu vedeți îmbunătățiri la început, Nu renunta! Veți fi mândri de tine când vă vedeți că gradele dvs. se îmbunătățește!
  • Chiar dacă ar putea părea ca o tragere, punerea într-o mulțime de eforturi bune la începutul anului este esențială. Aceasta va forma obiceiuri bune și veți face bine cu materialele ulterioare.
  • Avertizări

    Formarea obiceiurilor de studiu proaste sau ignorarea pentru învățare și studierea vă va ține înapoi în viitor. Deși pare departe, nu este.
  • Dacă vă pedepsiți pentru grade rele, atunci asigurați-vă că încercați să încercați mai bine decât ați făcut ultima oară. Amintiți-vă că există întotdeauna timp pentru îmbunătățire!
  • Nu vă așezați cu prietenii care nu sunt serioși în educația lor. Întotdeauna stați aproape de băieții inteligenți, chiar dacă prietenii tăi râd de tine. Gradurile și viitorul dvs. nu le subminează. Ceea ce puneți în el este ceea ce ieșiți din ea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar