Cum se acceptă în școlile de terapie fizică

Terapia fizică (PT) este un domeniu exigent și competitiv. Pt este tratamentul rănirii sau durerii prin exerciții fizice sau alte mijloace corective. Ca parte a profesiei de sănătate, terapeuții fizici trebuie să înțeleagă anatomia, biologia, diagnosticul medical și fizica, precum și tratamentele pentru afecțiuni comune. Aceste programe pot fi greu de intrat, dar există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă face un candidat perfect pentru a vă accepta în școli PT.

Pași

Partea 1 din 2:
Se pregătește înainte de aplicarea dvs
  1. Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 1
1. Luați cursurile potrivite. Dacă știți că doriți să fiți într-un câmp de sănătate, cum ar fi PT, veți avea ocazia să vă dovediți interesul și cunoașterea temelor necesare pentru un grad PT. Există anumite clase care sunt cerințe comune în cariera dvs. de licență pentru a vă face cel mai bun candidat pentru un program de absolvent în PT. Cu toate acestea, dacă știți programul pe care doriți să îl intrați, asigurați-vă că verificați cerințele specifice. Cursurile comune includ:
  • Anatomie și fiziologie.
  • Toate nivelurile de biologie.
  • Chimie.
  • Fizică.
  • Psihologie.
  • Engleză.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 2
    2. Mențineți un GPA ridicat. Deoarece programele PT sunt atât de competitive, trebuie să vă asigurați că arătați cât mai bine pe hârtie posibil. Multe sau cele mai multe școli PT folosesc GPA ca un factor decisiv puternic pentru admitere. GPA medie tinde să fie de la 3.5 până la 3 ani.8.
  • Dacă aveți un timp greu să vă păstrați GPA-ul, gândiți-vă la îndrumare, luând cursuri de vară pentru a dedica mai mult timp la o clasă sau studiind mai mult. Deoarece programele sunt atât de competitive, GPA dvs. trebuie să fie cât mai mare posibil.
  • Cele mai multe programe PT au cerințe minime de GPA, deci verificați programul care vă interesează să știți ce GPA să aspire.
  • Imagine intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 3
    3. Vă faceți griji mai puțin despre majoritatea dvs. Nu există nici un mare major pe care școlile PT îl caută atunci când acceptă un student. Cu toate acestea, deoarece luați atât de multe clase în științe, este probabil ca un important care să se refere la știință să vă facă gradul mai ușor asupra dvs. În acest fel, nu va trebui să luați prea multe clase în afara științelor pentru a vă completa majoritatea.
  • Există câteva specializări comune, care includ biologia, psihologia, știința exercițiilor și kinesiologia.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 4
    4. Obțineți cât mai multă experiență posibil. Școala PT nu este ușoară. De asemenea, ar trebui să fiți pregătiți să lucrați din greu în clase mental și fizic. Ele sunt, de asemenea, extrem de competitive. Multe școli aleg doar 30 de studenți de la peste 200 la 600 de solicitanți. Trebuie să găsiți modalități de a câștiga experiență și de a lucra din greu pentru a fi acceptat într-un program de absolvent al terapiei fizice. Programele caută în mod obișnuit aproximativ 100 de ore observaționale într-o varietate de setări.
  • Găsiți modalități de a obține o experiență voluntară sau plătită cu un terapeut fizic licențiat. Uită-te la spitalele înconjurătoare, clinicile de terapie fizică, casele de îngrijire medicală sau alte instituții de asistență medicală pentru a găsi undeva pentru a obține o experiență observațională.
  • Aceste experiențe sunt adesea necesare pentru program. Asigurați-vă că orele dvs. sunt verificate de terapeutul licențiat pe care îl observați.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 5
    5. Țineți la curent în profesie. Pe măsură ce lucrați pentru a aplica pentru școala PT, trebuie să țineți la curent în ceea ce se întâmplă în profesie. Citiți jurnalele curente despre noile practici care se întâmplă în domeniu. Aflați despre specialitățile pe care le oferă câmpul, astfel încât să știți opțiunile pentru viitorul dvs. și despre ceea ce ați putea dori să vă specializați.
  • Aflați ce zici de câmpul vă face să doriți să o urmăriți. Acest lucru vă va ajuta mai târziu când vi se cere acest fel de întrebare într-un interviu de admitere.
  • Partea 2 din 2:
    Aplicând la un program
    1. Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 6
    1. Luați examenul de înregistrare absolvent (GRE). Când vă pregătiți pentru aplicații, care este de obicei în ultimul an al diplomei dvs. de licență, trebuie să luați GRE. Scorul necesar necesar pentru programul dvs. va varia în funcție de școala pe care o aplicați, dar scorurile variază de la 130-170 pentru raționamentul verbal și cantitativ și 0 la 6 pentru scrierea analitică. Puteți aranja să luați GRE prin școala dvs. sau să mergeți la site-ul serviciului de testare a educației pentru a găsi centre de testare locale.
    • Dacă nu faceți scorul pe care aveți nevoie pentru prima dată în jur, există clase pregătitoare pe care le puteți lua sau cărți pe care le puteți ajuta să vă măriți scorurile. Există, de asemenea, întrebări gratuite de pregătire a testelor pe site-ul serviciului de testare educațională.
    • Chiar dacă nu ați luat încă o școală, trebuie să mergeți mai departe și să luați GRE cât mai curând posibil. Cu cât o luați mai devreme, cu atât mai mult trebuie să-l reluați dacă aveți nevoie de scoruri mai mari.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 7
    2. Găsiți programul potrivit pentru dvs. Înainte de a aplica, trebuie să vă asigurați că aveți programul potrivit. Când căutați școala potrivită pentru dvs., uitați-vă la locul școlii, cerințele pentru programul PT, costul programului și orice finanțare disponibilă. De asemenea, trebuie să vă asigurați că programul pe care îl căutați este acreditat în orice țară în care se află școala.
  • Fiind acreditat înseamnă că țara în care se află școala o recunoaște ca o școală legitimă care a avut calificările pentru a vă oferi abilitățile și cursurile necesare pentru gradul dvs.
  • Dacă ajungeți să obțineți o diplomă la o școală fără acreditare, gradul dvs. poate fi lipsit de valoare.
  • Fiecare școală de terapie fizică este puțin diferită. Toate școlile vor enumera cerințele lor de aplicare online sau în broșurile lor. Poate doriți să alegeți o școală care se aliniază cu experiența și calificările dvs.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 8
    3. Cereți scrisori de recomandare. Aproape toate programele de absolvent necesită scrisori de recomandare din partea profesorilor și profesioniștii care pot atesta abilitățile și meritele tale ca un individ, un student și un viitor terapeut fizic. Încercați să faceți o mare impresie asupra terapeuților cu care lucrați și profesorii pe care îl studiați. Apoi, le puteți întreba pentru scrisori de recomandare care vor fi umplute cu laudă pentru dvs.
  • De obicei, veți avea nevoie de cel puțin trei referințe atunci când aplicați la o școală de terapie fizică. Una dintre referințele dvs. ar trebui să fie un terapeut fizic. Este posibil să puteți utiliza aceleași referințe pentru toate școlile la care alegeți să aplicați.
  • Asigurați-vă că oricine vă cereți să vă cunoașteți suficient de bine pentru a vă scrie o scrisoare mare. Nu doriți să aveți scrisori de recomandare mediocre. Vrei să ieșiți împotriva restului mii de studenți care se aplică la școala PT în fiecare an.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 9
    4. Scrieți un eseu mare de admitere. Majoritatea aplicațiilor vor cere un eseu de admitere. În eseul dvs., doriți să convingeți consiliul de admitere ceea ce vă face cel mai bun candidat la școala lor. Discutați despre experiențele dvs. în domeniu, cursurile pe care le-ați terminat pentru a vă pregăti pentru o diplomă avansată și cât de greu veți lucra în program. De asemenea, exprimați de ce doriți să fiți un terapeut fizic, ceea ce înseamnă profesia și ce sunt obiectivele viitoare.
  • Eseurile vă pot pune în afară de alți solicitanți care au luat cursuri similare, au GPA similare și o experiență similară cu dvs. Eseul vă poate face mai accesibil și atractiv pentru consiliul de admitere.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 10
    5. Aplicați la mai multe școli. Deși fiecare școală este cel mai probabil necesită o taxă de cerere, veți crește șansele de a intra într-o școală dacă aplicați la trei la cinci școli. Dacă intrați în mai multe, puteți alege ce școală vă place cel mai bine.
  • Să fie meticulos în procesul de aplicare. Evitați greșelile și întrebați-vă prietenilor să vă dovedească munca. De asemenea, puteți solicita indicații de la orice terapeuți fizici la care ați lucrat. Furnizați toate documentele necesare așa cum s-a solicitat sau aplicația dvs. poate fi trecută cu vederea.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 11
    6. Continua sa incerci. Dacă nu intrați la prima încercare, nu renunțați. Este un domeniu cu adevărat competitiv, iar majoritatea programelor devin sute de studenți în fiecare an. Poate doriți să vă lărgiți baza școlilor pe care le aplicați Anul Toapach, pentru a vă ajuta să vă admiși șansele.
  • Poate dura câteva încercări pentru a intra în programul dorit, dar nu pierdeți speranța.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 12
    7. Obțineți experiență suplimentară. În timp ce așteptați ca următoarea rundă de aplicații să vină, obțineți mai multă experiență cu terapeuții fizici licențiați pentru a vă asigura că aveți mai multă experiență și puteți adăuga mai mult la aplicația dvs. data viitoare. Asigurați-vă că aveți setări variate cum ar fi reabilitarea, ambulatoriu, spitalul și sănătatea la domiciliu.
  • Imaginea intitulată este acceptată în școlile de terapie fizică Pasul 13
    8. Practicați-vă abilitățile de intervievare. Chiar dacă nu vă invitați la interviu pentru școlile (școlile) pe care le-ați aplicat, este o idee bună să practicați interviurile cu interviuri condimentate.De preferință, acest lucru cu o practică p.T. care ajută la interviuri sau la facultatea care efectuează interviuri. Feedback-ul lor va fi de neprețuit. Există cărți despre Amazon și Nook care se află în continuare în complexele necesare pentru a vă face un solicitant de succes.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar