Cum să intrați în liceul la alegere

Dacă sunteți în clasa a VIII-a, s-ar putea să vă pregătiți să aplicați liceelor. Acesta este primul pas pentru a vă pregăti pentru cariera viitoare, deci este o decizie destul de importantă. Cu toate acestea, vă puteți asigura că aveți o șansă bună să intrați în școala la alegerea dvs. prin alegerea școlilor care se potrivesc obiectivelor dvs., punând împreună o aplicație puternică și faceți bine în școală și pe teste standardizate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea școlilor potențiale
  1. Imaginea intitulată intră în liceul la alegerea ta Pasul 1
1. Verificați care școlile puteți participa în funcție de locul în care locuiți. Unele state solicită ca fiecare școală să accepte un anumit număr de studenți din zona imediată înconjurătoare, cum ar fi orașul sau cartierul. Încercați să acordați prioritate aplicațiilor la școlile care se află în orașul dvs. și să se aplice la câteva alte școli din afara orașului dvs. dacă doriți.
  • Unele școli au voie să accepte studenții din afara zonei înconjurătoare, în timp ce altele nu sunt. Asigurați-vă că verificați reglementările din zona dvs.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul de alegere Pasul 2
    2. Participați la un târg de liceu dacă există unul în zona dvs. Aduceți un dosar și un stilou la târg și veniți cu o listă de 10-12 școli pe care doriți să le aflați mai multe despre. În timp ce sunteți la târg, discutați cu reprezentanții de admitere din școlile în care vă gândiți să le aplicați și să le puneți întrebări despre aplicarea la școală și despre ce viața este ca student.
  • În unele orașe, cum ar fi New York City, Departamentul de Educație găzduiește un târg mare cu toate liceele din oraș. Unele zone au chiar târguri suplimentare pentru orașe și boroughii individuale.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 3
    3. Vizitați toate școlile care sunteți interesați să participați. Verificați site-ul școlii și programați un tur pentru potențialii studenți cu biroul de admitere. Unele școli ar putea avea chiar și zile speciale în care oferă turnee pentru toți potențialii studenți dintr-o dată.
  • Dacă nu puteți programa un tur, încercați să participați la un eveniment la școală, ca un joc sportiv sau muzical, pentru a obține o mai bună înțelegere a școlii și a studenților.
  • Rețineți că unele școli consideră dacă ați venit sau nu pentru un tur în deciziile de admitere. Dacă credeți că ar putea, este mai bine să o jucați în siguranță și să faceți un tur.
  • Imaginea intitulată intră în liceul la alegerea ta Pasul 4
    4. Adunați o rubrică de admitere de la fiecare școală pe care o vizitați. În timp ce sunteți în turneul dvs., nu vă fie frică să puneți întrebări. Dacă un membru al personalului oferă turneul, așteptați până la sfârșit, apoi întrebați dacă au o rubrică de admitere pentru potențialii studenți. Acest lucru va descrie modul în care decid cine intră în școală și vă va spune ceea ce cred că sunt cele mai importante părți ale aplicației dvs.
  • În unele state, fiecare școală poate avea propria rubrică de admitere. Cu toate acestea, unele state au o rubrică generală pentru toate liceele.
  • Dacă aveți întrebări, nu vă fie frică să trimiteți un e-mail consilierului de admitere și să întrebați.
  • Metoda 2 din 3:
    Completați aplicațiile dvs
    1. Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 5
    1. Aplicați cât mai multe școli și programe posibil pentru a vă crește șansele. În funcție de locul în care locuiți, s-ar putea să fiți în măsură să aplicați într-un număr nelimitat de școli sau puteți să puteți alege doar câteva. Încercați să aplicați cât mai multe școli posibil pentru a vă mări șansele de a fi acceptat. Alegeți o varietate de școli, inclusiv școli competitive, școli locale și programe de specialitate.
    • De exemplu, în New York City, puteți aplica până la 12 școli. Încercați să aplicați în cele 12 școli de vârf, chiar dacă nu le iubiți pe toți. Amintiți-vă să le clasificați în ordine de la favoritul dvs. preferat la aplicația dvs.
  • Imaginea intitulată intră în liceul la alegerea ta Pasul 6
    2. Completați aplicația online sau de hârtie pentru școală. În funcție de locul în care locuiți, ar putea exista o aplicație online pentru toate școlile din zonă sau fiecare școală ar putea avea o altă cerere. Asigurați-vă că răspundeți la toate întrebările din aplicație și includeți toate materialele necesare pentru aplicație, astfel încât școala să nu vă descalifică.
  • În funcție de locația dvs., este posibil să vi se solicite să trimiteți scoruri de testare, să faceți un interviu, să cereți recomandări sau să răspundeți la întrebări scrise.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să accesați o aplicație online sau nu știți cum să găsiți o aplicație de hârtie, adresați-vă profesorului, unui părinte sau unui consilier de îndrumare pentru a vă ajuta.
  • Asigurați-vă că scrieți numele de utilizator și parola pentru aplicațiile dvs. online, astfel încât să vă puteți conecta și să lucrați la aplicația când aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 7
    3. Acceptați ajutorul părinților sau tutorelui dvs. pentru a crea o aplicație puternică. Părinții dvs. ar putea să vă ajute să vă creați profilul pentru aplicații, inclusiv întrebări despre unde plătesc impozite și alte informații pe care le-ați putea cunoaște. Dacă nu înțelegeți nici o parte a aplicației, nu vă fie frică să întrebați un părinte pentru ajutor.
  • Studiile arată că elevii au o șansă mai bună de a intra în școli mai competitive atunci când familiile lor sunt implicate.
  • Dacă părinții dvs. nu pot răspunde la o întrebare pe care o aveți, puteți solicita unui profesor sau consilier de îndrumare pentru a vă ajuta să găsiți un răspuns.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 8
    4
    Adresați-vă profesorilor Pentru a scrie scrisori de recomandare pozitive pentru dvs. dacă este necesar. Încercați să alegeți profesorii și alți membri ai personalului cu care ați avut experiențe bune sau care ați învățat multe. Aproximativ 1-2 luni înainte ca cererea dvs. să fie datorată, faceți o programare pentru a vorbi cu privire la obiectivele dvs., astfel încât să vă poată scrie cea mai bună recomandare posibilă.
  • De exemplu, vă puteți aborda profesorul dvs. spunând: "Bună, doamnă. Bradley. Voi trimite cererea mea la liceul McKinley luna viitoare, și mă întrebam dacă vă simțiți confortabil să scrieți o scrisoare de recomandare pozitivă pentru mine? Mi-a plăcut cu adevărat de clasa ta și mândresc de faptul că am o clasă bună. Vă puteți întâlni cu mine după școală în această săptămână pentru a vorbi despre cererea mea?"
  • Unele școli solicită să aveți o recomandare de la un profesor, un administrator sau ambele.
  • Chiar dacă nu ați fi foarte vorbăreț în clasă, dacă ați făcut bine și ați muncit din greu, profesorul dvs. va avea probabil lucruri frumoase de spus despre dvs.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 9
    5. Trimiteți aplicațiile în conformitate cu termenul limită al școlii. Verificați site-ul școlii pentru a vizualiza termenele limită pentru diferite programe și studenți. Pentru a trimite online, în majoritatea cazurilor tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe "Trimiteți" sau "Confirmați aplicația". Pentru o aplicație pentru hârtie, asigurați-vă că adresați-vă și ștampilați plicul și plasați-l în poștă cu cel puțin o zi înainte de termenul limită.
  • Unele state au un termen general de aplicare pentru toate școlile din stat. Majoritatea școlilor vor avea acest termen postat pe site-ul lor.
  • Dacă aplicați târziu, există o șansă că cererea dvs. nu va fi analizată.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 10
    6
    Practicați pentru interviu Dacă aplicați la o școală privată. Cereți unui părinte sau unui profesor să organizeze un interviu practic cu dvs. cu câteva săptămâni înainte de interviul real. Îmbrăcați-vă în hainele de interviu, scuturați mâna și răspundeți la întrebările lor ca și cum ar fi fost interviul real. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de unele dintre nervozitatea voastră înainte de interviul real.
  • De exemplu, le puteți pune întrebări cum ar fi "Care este subiectul dvs. preferat și de ce?"" De ce vrei să vii la școală?"Și" Cum intenționați să fiți un student bun la școala noastră?"
  • După interviu, discutați cu părintele sau profesorul dvs. despre ceea ce ați făcut bine și unde vă puteți îmbunătăți pentru interviul real.
  • Imaginea intitulată intră în liceul la alegerea ta Pasul 11
    7. Rămâneți pozitiv în timp ce așteptați rezultatele dvs. Este ușor să fii nervos în timp ce aștepți să auziți din școlile dvs. de vârf. Încercați să rămâneți ocupați prin concentrarea pe școală sau pe alte hobby-uri. Amintiți-vă că puteți avea succes indiferent de școala, atâta timp cât încercați cel mai greu și continuați să obțineți grade bune.
  • Odată ce ați acceptat într-o școală, încercați să le informați cât mai curând posibil dacă veți putea sau nu să puteți merge.
  • Dacă nu intrați în școala pe care ați dorit-o, verificați dacă puteți să re-aplicați într-o a doua rundă de admitere sau să apelați decizia școlii. În caz contrar, încercați să acceptați un loc la cea mai bună școală în care ați fost acceptat.
  • Metoda 3 din 3:
    Întâlnirea cu cerințele academice
    1. Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 12
    1. Obțineți grade bune în clasele dvs. în 3-4 ani înainte de liceu. Majoritatea școlilor se uită la gradele de la clasa a 5-a până la clasa a VIII-a, deci asigurați-vă că încercați cel mai greu în toate clasele dvs. Încercați să vizitați ca și BS în toate clasele dvs. pentru a intra în cea mai bună școală posibilă.
    • Utilizați un planificator și un calendar pentru a vă ajuta să urmăriți toate misiunile dvs.
    • Unele școli nu vor accepta pe nimeni cu un grad de C sau mai mic.
    • Dacă aveți un grad scăzut, puteți atașa uneori un eseu scurt la aplicația dvs. explicând de ce nu ați făcut bine în clasă. Amintiți-vă să fiți cinstiți și să discutați despre cum v-a ajutat să crească ca student.
  • Imaginea intitulată intră în liceul la alegerea ta Pasul 13
    2. Luați examenele de practică pentru a înscrie bine pe testele standardizate. Descărcați testele de practică și ghidurile de studiu pentru examenul dvs. de stat de pe Internet sau cumpărați o broșură de practică la librărie. Lucrați prin problemele de pe teste și faceți ce vă dau probleme. Apoi, reveniți și revizuiți aceste abilități și dați seama de problema.
  • Dacă aveți probleme cu multe dintre probleme, luați în considerare cererea părinților dvs. să vă trimită un tutore sau să vă înscrieți pentru îndrumarea după școală.
  • Majoritatea statelor necesită un test standardizat sau un test de admitere la școală pentru studenții care se aplică la liceu.
  • Uneori aceste teste sunt date în timpul orelor de clasă, dar alte ori trebuie să vă înscrieți pentru a le lua în afara clasei. Verificați regulile statului dvs. pentru mai multe informații.
  • Imaginea intitulată intrați în liceul la alegerea dvs. Pasul 14
    3. Participați la toate clasele dvs. pentru a vă arăta angajamentul de a învăța. Unele școli se uită la câte clase ați ratat în ultimii 3-4 ani. Nu uitați să mergeți la toate clasele dvs., dacă nu sunteți bolnav sau aveți altă scuză valabilă. Dacă aveți o scuză valabilă, discutați cu profesorii sau directorul dvs. despre obținerea absenței eliminate sau "scutite" de la înregistrarea dvs. de participare.
  • Dacă absența este "scutită", liceul va fi capabil să vadă că ați pierdut o zi de școală, dar va fi o notă că absența a fost pentru un motiv aprobat.
  • Imaginea intitulată intră în liceul la alegerea ta Pasul 15
    4. Implicați în activități în afara clasei. Liceele competitive arată studenții care au multe abilități diferite. Arătați-le toate talentele, învățând cum să jucați un instrument, acționând într-un muzical, jucând pe o echipă sportivă sau să se alăture unui alt tip de club la școala dvs. Dacă sunteți cu adevărat pasionați de ceva, nu vă fie frică să discutați cu ei despre el în cererea dvs!
  • De exemplu, dacă sunteți foarte interesat de informatică și doriți să mergeți la o liceu științifică, vă puteți alătura sau chiar începeți, o echipă de robotică la școala dvs.
  • Dacă jucați un instrument și doriți să mergeți la o școală de arte spectacol, arătați-le că sunteți interesați de o varietate de tipuri de performanță, efectuând în jocul școlii sau cântând cu corul.
  • sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur de o școală, încercați să discutați cu unii dintre studenții care merg acolo. Întrebați-i cum le place școala și dacă simt că au învățat foarte mult.
  • Fiți întotdeauna cinstiți în aplicația dvs. Dacă minți, este foarte probabil ca școala să afle la un moment dat și pot lua înapoi acceptarea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar