Cum să devii valedictorian

Ciudat al yankovic, alicia chei și Jodi Foster. Ce au în comun toate aceste celebrități? Toți erau valesictorici ai clasei lor. Deși a fi valedictorian nu vă va face un supermodel sau cântăreață, vă poate stabili pe o cale impresionantă care vă poate duce să reușiți în cariera Colegiului și în lume în general. Tot ce aveți nevoie este să aveți duritate mentală, rezistență și o etică de lucru imbatabilă. Deci, cum o faci? Urmați doar acești pași.

Pași

Partea 1 din 3:
Se pregateste
  1. Imaginea denumită devenind pasul valedictorian
1. Începeți tinerii. Din păcate, în cele mai multe cazuri, nu poți să-l faci pe Waltz în liceul tău în prima zi a anului Freshman și să decidă să fii valedictorian. Va trebui să vă dovediți în școala medie, luând cele mai riguroase cursuri de matematică și engleză pe care școala dvs. de mijloc a avut de oferit. Unele școli de mijloc nu au urmăria claselor lor, dar unele oferă cursuri de onoare încă din clasa a șaptea sau a opta. Fiind în aceste cursuri vă va stabili pe o cale spre cursuri de onoare din liceu, deci asigurați-vă că ați pus bazele pentru acest lucru.
  • Vă puteți deplasa în engleză mai ușor, dar odată ce ați fost "blocat" într-o pistă de matematică, va fi mai greu să mergeți înainte. De exemplu, dacă sunteți în algebră obișnuită în clasa a VIII-a, va trebui să mergeți la geometria regulată în 9, cu excepția cazului în care v-ați dovedit cu adevărat. Dacă puteți lua două clase de matematică, deoarece acest lucru vă poate ajuta să mergeți mai departe.
  1. Imaginea intitulată devin Pasul Valedictorian
    1. Aflați cum își alege școala valedictorică. Unele școli se clasifică pe elevi cu un GPA neputincios, în timp ce alții acordă puncte suplimentare pentru clase mai grele. Majoritatea școlilor do Oferiți puncte suplimentare pentru a face cursuri mai grele, astfel încât să încercați să luați aceste lucruri - și chiar dacă școala dvs. nu oferă puncte suplimentare pentru cursuri mai grele, ar trebui să vizați în continuare succesul - la urma urmei, dacă doriți să fiți valedictorian, atunci probabil că sunteți probabil doriți să mergeți la o școală de top, ceea ce înseamnă că va trebui să luați cele mai dificile clase oricum.
  2. De exemplu, dacă școala dvs. folosește un GPA ponderat pentru a determina Valedictorian, atunci puteți primi un 4.0 pentru an "A" în clase regulate, un 5.0 pentru an "A" în clasele de onoare și A 6.0 pentru an "A" în clasele AP.
  3. Un valedictoric oferă, de asemenea, un discurs de absolvire în fața colegilor lor de clasă. Dar dacă aceasta este partea care vă atrage cel mai mult, atunci asigurați-vă că dăruitorul de vorbire este valetictorianul. Unele școli au președintele corpului elevului să dau un discurs, unii au votul studenților pentru care elevul ar trebui să dea discursul, în timp ce alții au valetictorian și Președintele corpului studențesc și un alt student dau un discurs.
  4. Unele școli au mai mult de un valedictoric - sau până la 29 de ani!
  5. Imaginea intitulată devine pas medicul 3
    2. Alegeți clasele cu înțelepciune. Dacă școala dvs. face GPA ponderată în decizia lor de a alege Valedictorianul, atunci ar trebui să luați cele mai riguroase cursuri ori de câte ori este posibil. Dacă credeți că clasele mai grele pot fi prea dure pentru dvs., atunci este posibil să fie nevoie să regândiți să fiți valedictorian. A fi valedictorian, trebuie să obțineți ca în cele mai grele clase de la școala dvs. destul de mult de fiecare dată. Ești pentru provocare?
  6. Luați cursurile AP peste clasele de onoare când puteți, dacă merită mai multe puncte.
  7. Electives-urile dvs. pot răni cu adevărat GPA-ul dvs. ponderat, deoarece tind să fie considerați clase regulate. Cu toate acestea, toți elevii din școala dvs. vor fi cel mai probabil de așteptat să ia unele electives, cum ar fi sală de gimnastică sau clasa de artă. Ori de câte ori poți încerca să faci o alegere care merită mai multe puncte, dacă aveți opțiunea. De exemplu, nu luați scrisul creativ dacă este considerat o limbă și o compoziție de clasă regulată dacă este oferită tuturor.
  8. Sigur, s-ar putea să vă lipsiți pe unele clase de distracție pe parcursul carierei dvs. de liceu. Dar acele clase nu te vor face sa fii valetictorian.
  9. Dacă școala dvs. are opțiunea de a nu fi nevoie să luați sală de gimnastică dacă faceți un sport, atunci luați în considerare alegerea unui sport dacă nu luați sala de gimnastică vă va stimula GPA. Dacă doriți să fiți valedictorian, atunci ar trebui să fiți bine rotunjiți, astfel încât să vă aflați în aplicațiile colegiului pentru mai mult decât gradele dvs. Însă, ar trebui să nu luați un sport, dar doar pentru a vă face GPA mai mare, deoarece timpul suplimentar pe care îl dedicați la sport vă poate ține departe de studiile dvs.
  10. Imaginea intitulată devine pas medicul 4
    3. Amintiți-vă că Fiind Valedictorian nu vă va garanta un loc la nici un colegiu de elită. Dacă doriți să fiți valedictorian, atunci trebuie să fiți foarte ambițioși, având atracțiile voastre asupra școlilor de elită, cum ar fi Harvard, Yale, Duke sau Amherst. Dar amintiți-vă că atunci când aplicați colegiilor, cum ar fi acestea, Valedictorienii vor fi o duzină de dime. Fiind Valedictorian vă va ține în curs de desfășurare și veți impresiona ofițerii de admitere, dar doriți să evitați să vă uitați ca un automat de grad rece obsedat și să arătați că aveți profunzime, mai multe alte interese și că sunteți un bun cetățean al comunității dvs.
  11. Chiar și William R. Fitzimmons, decanul de admitere la Harvard, a spus recent: "Cred că este un pic de anacronism. Aceasta a fost o tradiție îndelungată, dar în lumea admiterilor colegiului, nu face diferența reală."
  12. Fiind valedictorian în plus față de a arăta punctele forte în sport, serviciul comunitar sau artele vă va ajuta să fiți un candidat uimitor. Dar fiind clasat # 10 în clasa ta și să faci aceleași lucruri nu te va face să arăți mult mai rău.
  13. Scorul dvs. SAT va avea, de asemenea, un impact major asupra acceptărilor colegiului. Multe colegii plasează o greutate egală pe GPA și Scorul dvs. SAT - înseamnă că efortul dvs. timp de patru ani de cursuri de liceu va ajunge la fel de mult ca și eforturile dvs. pe 3.Exam de 5 ore! Fair de sunet? Nu este, dar trebuie să te obișnuiești cu asta.
Partea 2 din 3:
Muncind din greu
  1. Imaginea intitulată devin Pasul 5 Valedictorian
1. Studiu inteligent. Dacă vrei să fii valedictor, atunci trebuie să studiezi inteligent obține note bune. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-ți petreci toate orele de veghe cocoțate peste cartea ta, dar asta înseamnă că ar trebui să studiezi cât mai eficient și bine posibil. Iată câteva sfaturi pentru a vă studia din greu:
  • Faceți un program de studiu eficient. Poate că veți petrece 2-3 ore de a studia o noapte sau poate veți studia timp de 3-4 ore în fiecare noapte. Indiferent ce faceți, faceți un plan în avans, astfel încât să nu ajungeți să vă copleșiți sau să vă procrastinați.
  • Linisteste-te. Setați un obiectiv - 10-15 pagini pe zi și nu mergeți prea mult sau veți arde.
  • Profitați de chestionarele practice. Cărțile dvs. de istorie, manualele de matematică sau alte materiale de curs pot veni cu întrebări practice pe care le puteți folosi pentru a vedea cât de bine știți materialele cursului. Chiar dacă profesorul dvs. nu utilizează aceste resurse, ele pot fi valoroase pentru dvs.
  • Efectuați cărți flash. Dacă FlashCards vă ajută să memorați conceptele istorice, limbile străine sau chiar operațiunile matematice, utilizați-le.
  • Imaginea intitulată devin valedictorian pasul 6
    2. Stați în clasă. Nu trebuie să fii animalul de companie al profesorului să fii stelar în clasă. Ar trebui, totuși, să ajungeți la clasă la timp, să participați la discuții de clasă și să puneți întrebări când sunteți confuzi cu ceva. Fiind concentrat în sala de clasă vă va ajuta să absorbiți mai mult informațiile despre curs, ceea ce vă va duce să faceți mai bine pe teste și vă va face și profesorul dvs. ca dvs. mai mult și vă va ajuta să câștigați orice puncte de clasă alocate pentru curs, astfel ca puncte de participare.
  • Păstrați discuția cu alți studenți la minimum. Este posibil să pierdeți câteva informații importante.
  • Luați note stelare pentru a studia de la. Nu doar scrieți ceea ce spune profesorul cuvânt pentru cuvânt - încercați să puneți notele în propriile dvs. cuvinte, astfel încât să absoarbă cu adevărat materialul.
  • Discutați cu profesorul după clasă ocazional. Nu trebuie să vă deranjați profesorul dvs. întotdeauna, dar cunoașterea învățătorilor dvs. un pic mai mult vă va ajuta să ieșiți în ochii lor.
  • Imaginea intitulată devin Pasul 7 Valedictorian
    3. Organizeaza-te. Dacă doriți să reușiți în sala de clasă și pe tot parcursul studiilor, atunci trebuie să fiți organizat. Trebuie să aveți un notebook pentru fiecare clasă, lianți clar etichetați, un dulap curat și un birou organizat la domiciliu. Dacă viața dvs. este plină de aglomerație, atunci nu veți putea păstra informațiile la fel de ușor și nu veți avea cât de mult să vă concentrați asupra cursului dvs. așa cum doriți.
  • Păstrați un planificator în care scrieți toate temele datorate în fiecare zi.
  • Păstrați un calendar peste biroul dvs. unde puteți marca datele importante de testare.
  • Imaginea intitulată devin Pasul 8 Valedictorian
    4. Citiți înainte. Citind mai departe materialul pe care profesorul dvs. o va acoperi a doua zi sau săptămâna viitoare vă va oferi un picior pe conținut de curs și vă va împiedica să vă confundați sau să nu absorbiți cât mai multe informații cum ați putea. Atâta timp cât nu acoperiți nimic prea dificil, care ar fi mai ușor să înțelegi dacă a fost explicat pentru prima dată de către profesorul tău, vei da un picior în sus făcând asta.
  • Citirea înainte este o modalitate excelentă de a vă oferi o margine. Doar nu-l aduceți atunci când participați la clasă sau profesorul poate fi supărat că vă furați tunetele sau confuzii cu alți studenți cu informații suplimentare.
  • Imaginea intitulată devin Valedictorian Pasul 9
    5. Obțineți ajutor suplimentar. S-ar putea să vă gândiți, "Dacă încerc să fiu valetictorian, atunci de ce aș avea nevoie de ajutor suplimentar?" Aici sunteți foarte greșit. Dacă doriți să fiți valedictorian, atunci trebuie să obțineți un avantaj asupra competiției. Obțineți mai multe informații sau mai multă repetare a subiectului, indiferent dacă vă adresați profesorului dvs. pentru ajutor suplimentar după clasă, adresați-vă părinților dvs. pentru ajutor mai mult dacă vă înțeleg mai bine temele mai bine decât faceți sau chiar adresați un student mai mare de succes pentru o anumită asistență.
  • Puteți investi, de asemenea, într-un tutore privat, dar aceștia pot deveni destul de scumpe.
  • Partea 3 din 3:
    Șederea centrată
    1. Imaginea intitulată deveni Pasul 10 Valedictorian
    1. Participați la activități extrașcolare. Lăsați întotdeauna timp pentru cluburi, sport, voluntariat sau alte activități în afara clasei. Credeți sau nu, angajamentele extracurriculare vă pot spori gradele, deoarece vă pot ajuta să vă organizați timpul mai bine. Studiile arată chiar că studenții-sportivi tind să facă mai bine la școală decât non-sportivi.
    • Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să rămâneți întemeiat și vă va împiedica să obseziți prea mult studiile.
  • Imaginea intitulată devin valetictorian Pasul 11
    2. Mențineți viața dvs. socială. Nu vrei să fii ascuns în camera ta, studiind timp de zece ore sub strălucirea unui bec prea luminos. Vrei să ai timp să studiezi, dar vrei, de asemenea, să faci timp să-ți urmărești prieteniile, să mergi la petreceri, să stea la filme, sau chiar să mergi la carnavalul școlar. Dacă vă petreceți 100% din timpul dvs. cu nasul înmormântat într-o carte, puteți începe să vă simțiți puțin dezamăgit și singuratic. Nu trebuie să fiți viața partidului, dar având cel puțin câteva prietenii semnificative vă va face să vă simțiți mai motivați să studiați. Asigurați-vă că vă aflați departe de cea mai mare parte a dramei la școala dvs., pentru că poate fi foarte consumatoare de timp.
  • Găsiți niște prieteni cu care puteți studia. Având un grup de studenți asemănători vă poate ajuta să studiați mai distractiv și mai productiv. Încercați să începeți un grup de studiu pentru una dintre clasele dvs. și să vedeți cum funcționează - dacă sunteți în stare să vă concentrați, atunci tocmai v-ați îmbunătățit șansele de a vă acționa clasele.
  • Imaginea intitulată deveniți prieteni cu un tip de tip 5
    3. Fiți conștienți de concurența dvs., dar nu obseda cu privire la rivali. Nu vrei să pierzi timpul pe narcisism și înjunghiere nervoasă. Nu mergeți în jurul valorii de rivalii dvs. Ce au primit pe testele lor, cât timp au petrecut studiind pentru ultimul examen sau ce clasă cred că vor ajunge într-o clasă. Acest lucru vă va face să vă concentrați eforturile în locurile greșite și vă va continua să vă concentrați asupra a ceea ce tu Trebuie să facem.
  • Amintiți-vă că toată lumea este diferită. Poate că trebuie să studiezi timp de 4 ore la Ace un examen și elevul de lângă dvs. trebuie doar să studiezi timp de 3 ore pentru a face bine. Nu trebuie să fii cel mai natural talentat pentru a fi Valedictorian - trebuie doar să lucrezi cel mai greu.
  • Imaginea intitulată deveni Pasul Valedictorian
    4. Tratați corpul cu grijă. A deveni valedictorian nu este un test al intelectului brut, este un test de rezistență. Fii sănătos. Mănâncă micul dejun și stai departe de droguri și alcool. Numai atunci când corpul tău este puternic, poți să faci la cel mai înalt nivel. Deși puteți să vă bucurați de pizza și pe bomboane o dată, mâncați alimente de alimentare cum ar fi piulițele, legumele și proteinele vă vor fi concentrați asupra muncii dvs. și vă vor împiedica să vă prăbușiți sau să pierdeți aburul.
  • Puteți avea în continuare o viață socială, evitând în același timp droguri sau alcool. Dacă vrei să fii valedictorian, atunci trebuie să rămâi cu mulțimea potrivită.
  • Imaginea denumită devenind pasul valedictorian 14
    5. Obțineți o mulțime de odihnă. Obținerea de 7-8 ore de somn pe noapte și de a merge la culcare în același timp și trezirea în jurul valorii de același timp vă va menține corpul să se simtă energic și puternic și vă va oferi combustibilul pe care trebuie să-l acordați în clasă, să reușiți în dvs. examene și să fie un student stelar. Asigurați-vă că vă dați o mulțime de timp pentru a studia, astfel încât să nu vă culcați la culcare la trei dimineața și să dormiți prin cursurile dvs.
  • Încercați să mergeți la culcare nu mai târziu de 10 sau 11:00 și să vă dați cel puțin 45 de minute până la o oră înainte de a părăsi casa dimineața, astfel încât să vă simțiți alertă când vă îndreptați spre clasă.
  • Imaginea intitulată deveni Valedictorian Pasul 15
    6. Nu puneți prea multă presiune asupra dvs. Dacă vrei să fii valedictor, atunci trebuie să te relaxezi puțin. Nu vă spuneți că fiecare categorie mică contează și vă va influența soarta și șansele dvs. de a merge la un colegiu bun. Sigur, notele sunt importante, dar este așa de sunet mental și având mari prietenii. Amintiți-vă că nu este sfârșitul lumii dacă nu primiți o notă de testare perfectă - veți obține data viitoare.
  • A fi valetictorian, va trebui să fiți într-o stare liniștită de spirit sau să găsiți că presiunea este brusc prea mult pentru a face față.
  • Rămâi pozitiv și întotdeauna așteptăm cu nerăbdare - nu-ți pierde timpul subliniind despre gradul de testare de la o lună sau acum un an. Doar nu merită.
  • sfaturi

    Dacă doriți să deveniți un valetictorian, asigurați-vă că nu sunteți distrași și nu oferiți altora șansa de a vă excela peste dvs. când nu ar trebui.
  • Rămâi concentrat. Dacă chiar vrei să fii valedictorian, atunci trebuie să lupți pentru asta.
  • Devenind valedictorian este doar jumătate din luptă. Te primește doar jumătate din calea. De asemenea, trebuie să Scrieți un discurs valedictor.
  • Ia cât mai multe onoruri și clase AP ca tine.Dacă școala dvs. merge prin GPA ponderată, vă oferă mai multe puncte decât clasele obișnuite, permițându-vă să obțineți peste 4.0 GPA.
  • Stați departe de droguri, alcool sau influențe rele. Ei nu vă vor ajuta să deveniți Valedictorian și veți avea efecte negative pe termen lung.
  • Alăturați-vă cât mai multe grupuri și cluburi la școala dvs., cum puteți, cum ar fi CSF și societatea națională de onoare.
  • Dacă școala dvs. are programul internațional de bacalaureat, este recomandabil să vă alăturați, deoarece vă oferă cursuri mai riguroase pentru a alege de la.
  • Nu petreceți mult timp așezat în fața unui televizor sau a unui computer. Nu te mișcă înainte. Petreceți-vă timpul și banii pe cărți și / sau experiențe.
  • Avertizări

    Amintiți-vă: Mai este mai mult decât viața de clasă! Nu vă fie frică să eșuezi. Zece ani de acum, nu contează cine a fost Valedictorian. Ceea ce contează sunt prietenii pe care i-ați păstrat și pasiunile pe care le-ați descoperit. Păstrați-vă bărbia în sus și urmați-vă visele.
  • A deveni predictorian nu este un avantaj semnificativ care garantează acceptarea în orice școală de Ivy League.Valedictorienii sunt respinși tot timpul, adesea pentru cei din al doilea sau al treilea loc. Face și sporturi sau alte activități extracurriculare, cu excepția cazului în care acestea devin prea consumatoare de timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar