Cum să intrați în oxbridge

Noțiuni de bază acceptate pentru a studia la Oxford sau Cambridge nu este o sarcină ușoară. Fiind bun la școală nu este singura cerință. Va trebui să planificați bine în avans și să vă asigurați că scrieți cea mai bună aplicație posibilă. Polisați abilitățile de interviu și pregătiți-vă să fiți admiși în aceste două universități de prestigiu.

Pași

Partea 1 din 2:
Având un plan pe termen lung
Imaginea intitulată intrați în Oxbridge Pasul 1
Imaginea intitulată intrați în Oxbridge Pasul 1
1. Decideți dacă Oxbridge este potrivit pentru dvs. Oxford și Cambridge sunt locuri minunate pentru a studia și a arăta foarte bine pe un CV. Unul din cinci membri ai Parlamentului a mers la Oxbridge! În câteva cazuri, este posibil să doriți să luați în considerare universitățile de peste mări sau la o altă universitate pentru un grad specializat (e.G. Inginerie Mecanică). De asemenea, ați putea dori să studiați într-o altă țară europeană pentru a vă bucura de alte culturi sau pentru a învăța o limbă.
  • Asigurați-vă că vizitați Oxford și Cambridge. Puteți accesa colegiile și discutați cu elevii. De asemenea, puteți contacta universitățile și colegiile prin paginile lor web sau prin telefon. Nu trimiteți e-mailuri la lectori și profesori. Ei nu se ocupă de interogări generale și sunt deja ocupate.
  • Dacă nu ați studiat în Regatul Unit, uitați-vă la criteriile online sau contactați echipele de admitere. Acestea au criterii foarte specifice pentru fiecare țară de pe planetă.
  • Imaginea intitulată ajunge în pasul Oxbridge 2
    Imaginea intitulată ajunge în pasul Oxbridge 2
    2. Decideți dacă sunteți dispus să vă angajați mai devreme. Nivelurile dvs. A vor determina dacă sunteți admis sau nu. Ca adolescent, vă va fi de așteptat să lucrați peste 40 de ore pe săptămână pentru unele subiecte, deci asigurați-vă că sunteți dispus să vă dedicați munca grea.
  • Rezultatele la nivel A sunt extrem de importante. Dacă simțiți că veți putea obține foarte mult atunci când luați mai mult de trei rezultate la nivel A, atunci vă simțiți liber să faceți acest lucru. Cu toate acestea, numărul de rezultate este mult mai puțin important decât clasele. Este mai bine să faceți mai bine cu trei nivele (cel puțin AAA sau mai mare, dependente de curs și de universitate), decât să facă mai puțin bine cu patru sau mai multe. Majoritatea tutorilor de admitere vor fi de acord cu acest lucru.
  • Nu este obligatoriu să renunțați la gradele dvs. GCSE, dar ele sunt adesea folosite pentru a distinge între intrarea datorită numărului mare de A realizat la un nivel. Deoarece nu sunt obligatorii, există oficial niciun nivel pentru a ajunge. În practică, cu atât mai bine sunt, cu atât mai probabil trebuie să fii acceptat.
  • Imaginea intitulată Intrați în Oxbridge Pasul 3
    Imaginea intitulată Intrați în Oxbridge Pasul 3
    3. Decideți ce vreți să studiați la universitate. Alegerea dvs. de niveluri are nevoie să reflecte dorința dvs. de a studia o disciplină. Nu puteți studia medicina dacă nu ați avut niciodată interes pentru știință. Este întotdeauna o idee bună să verificați în prealabil ceea ce este necesar în câmpul dvs. aspirant. Este, de asemenea, o idee minunată să vă asigurați că sunteți pasionați de subiectul dvs., nu faceți-o doar pentru Oxbridge, pentru o slujbă sau pentru că sunteți bun la el. Veți fi slogging-o în următorii trei sau mai mulți ani, asigurați-vă că este ceva ce vă puteți bucura. Intervievatorul va căuta, de asemenea, această pasiune.
  • Gandeste inainte. Gradul dvs. va decide ce faceți în viață. Ar trebui să vă dați seama că nu puteți lucra în istorie, chiar dacă aveți o diplomă în domeniu. Decideți ce este potrivit pentru dvs. și nu lăsați pe alții să aleagă pentru dvs.
  • Imaginea intitulată ajunge în Oxbridge Pasul 4
    Imaginea intitulată ajunge în Oxbridge Pasul 4
    4. Luați în considerare rotunjirea aplicației dvs. cu activități extrașcolare. Mulți solicitanți vor avea grade perfecte la GCSE și la niveluri. Când toate celelalte sunt egale, în funcție de programul în care vă aflați, Oxbridge vă poate uita la viața voastră și la cine trebuie să decideți cine a făcut extra mile.
  • Obțineți experiență de conducere. Având responsabilități și abilitatea de a conduce o echipă este întotdeauna o modalitate de a străluci. Încercați să deveniți căpitanul echipei dvs. de sport sau al președintelui clubului dvs. de dezbateri.
  • Voluntar cu organizații caritabile. Ajutându-vă pe alții și arătând că vă interesează înconjurarea dvs. vă va face să arătați ca o adăugare valoroasă într-o comunitate.
  • Să se angajeze cu activități culturale. Oxbridge se bazează pe tradiții și istorie. Chiar dacă doriți să studiați știința, arătați că vă interesează trecutul și cultura.
  • În cele din urmă, totuși, activitățile extra-curriculare nu sunt cele mai bune și toate. Persoanele care revizuiesc cererea dvs. vor fi academicieni, deci este mult mai important să arătați o adevărată pasiune pentru subiectul dvs. și să vă retrageți creanțele cu dovezi. Acest lucru poate include listarea cărților relevante pe care le-ați citit, filme sau documentare pe care le-ați urmărit sau evenimentele pe care le-ați participat.
  • Partea 2 din 2:
    Mastering procesul de aplicare
    Imaginea intitulată ajunge în Oxbridge Pasul 5
    Imaginea intitulată ajunge în Oxbridge Pasul 5
    1. Alegeți între Cambridge și Oxford. Ar putea fi evident, dar trebuie să știți unde doriți să studiați când aplicați. Există o rivalitate puternică între cele două universități și probabil că aveți deja o preferință. Cea mai rațională modalitate de a alege instituția potrivită pentru dvs. este prin alegerea celor mai puternici din domeniul dvs. Oxford îndeplinește mult mai rău în inginerie și tehnologie decât Cambridge, dar este mai bine pentru științele vieții, medicina și umanitații.
    • Este puțin mai ușor să ajungeți la Cambridge din Londra.
    • Gândiți-vă la implicațiile financiare. Taxele de școlarizare sunt în prezent de 9.250 de lire sterline pe an și ar trebui să permiteți încă 9,670 de lire sterline pe an să trăiască în Cambridge.. Oxford este puțin mai scump în ceea ce privește costurile de trai.
  • Imaginea intitulată intra în Oxbridge Pasul 6
    Imaginea intitulată intra în Oxbridge Pasul 6
    2. Alegeți colegiul dvs. Va trebui să alegeți un colegiu atunci când aplicați și scrieți cererea. Citiți mai multe colegii cum puteți. Puteți vedea statisticile fiecărui colegiu online pentru a vedea câte persoane au fost aplicate și au intrat pentru fiecare curs. Studiați istoria colegiului și încercați să vă amintiți numele câtorva dintre membrii săi proeminenți. Este important să vă arătați că vă pasă.
  • Asigurați-vă că alegeți un colegiu care vă oferă subiectul dvs. Puteți găsi informații despre acest lucru pe site-urile universitare.
  • Doar luați o aplicație deschisă dacă nu sunteți sigur la ce colegiu doriți să mergeți. Acest lucru nu vă va afecta șansele, dar veți fi întrebat de ce nu ați aplicat pentru un colegiu la interviu. Asigurați-vă că subliniați că nu are nimic de-a face cu dvs. care nu vă îngrijește sau nu le citiți pe ele.
  • Imaginea intitulată intra în Oxbridge Pasul 7
    Imaginea intitulată intra în Oxbridge Pasul 7
    3. Scrieți un excelent declarație personală și aplicația UCAS. Oxbridge se va uita doar la declarația dvs. personală pentru câteva minute. Trebuie să fie perfectă. Cereți mai multor profesori să se uite peste el și chiar să-ți aducă prietenii să verifice dublu. Asigurați-vă că luați sfatul profesorilor cu experiență. Există multe modalități de a aborda o declarație personală, dar asigurați-vă că menționați următoarele în scrisoarea dvs.:
  • Introducere despre subiect, de ce vrei să o faci, etc. (Afișați câteva cunoștințe despre curs)
  • Realizarea academică
  • Realizarea non-academică
  • Activități extra curriculare și hobby-uri
  • Concluzie (includeți ceea ce doriți să faceți după universitate).
  • Imaginea intitulată ajunge în Oxbridge Pasul 8
    Imaginea intitulată ajunge în Oxbridge Pasul 8
    4. A lua testul. Există pași suplimentari între UCAS și interviul pentru unele cursuri. Primul este un test de admitere. Subiecții diferiți necesită examene de intrare diferite, deci verificați-vă la universitatea dvs. care teste trebuie să luați și când trebuie să vă înregistrați.
  • Testul nu este sistematic. Este necesar atunci când aveți nevoie de cunoștințe sau abilități specifice, cum ar fi limba latină și greacă pentru studiile clasice. O listă completă și câteva exemple de teste sunt disponibile pe paginile web ale Universității din Oxford și la Universitatea din Cambridge.
  • Fiecare test este diferit. Asigurați-vă că ați citit ce este necesar și criteriile despre disciplina dvs. specifică.
  • Imaginea intitulată ajunge în pasul Oxbridge 9
    Imaginea intitulată ajunge în pasul Oxbridge 9
    5. Trimiteți-vă munca scrisă. Este posibil să trebuiască să trimiteți lucrări scrise în funcție de subiectul dvs. Piesa trebuie marcată și nu poate fi mai mare de 2.000 de cuvinte. Asigurați-vă că selectați cea mai bună lucrare scrisă pe care o puteți. Colegiul pe care îl solicitați vă va spune cum să trimiteți munca dvs. scrisă.
  • Lucrarea scrisă ar trebui să fie relevantă pentru calea viitoare de carieră. Nu trimiteți un eseu de istorie dacă doriți să studiați biologia.
  • Imaginea intitulată Intrați în Oxbridge Pasul 10
    Imaginea intitulată Intrați în Oxbridge Pasul 10
    6. Strălucește la interviu. Dacă sunteți chemat pentru un interviu, va trebui să vă pregătiți. Ei vă vor pune întrebări dificile și încercați să vă testați. Trebuie să vă dovediți cunoștințele și dorința dvs. de a învăța în acea universitate respectivă. De asemenea, vă vor întreba despre hobby-urile dvs. Amintiți-vă că caută ființe umane care pot contribui la viața colegiului.
  • Știți de ce doriți să mergeți la colegiu, de ce doriți să vă studiați cursul și ceea ce vă place despre cursul dvs.
  • Stai încrezător pe tot parcursul interviurilor.
  • Este întotdeauna un bonus pentru a vă căuta intervievatorii pentru a vedea zonele în care se specializează. Citiți aceste zone, deoarece ar putea fi probabil să vă pună întrebări cu privire la aceste subiecte. Este întotdeauna mai bine să fii indicat și le vei impresiona.
  • Există cursuri organizate în fiecare an pentru ca studenții să se pregătească pentru interviu. Acestea sunt extrem de scumpe, uneori costă sute de kilograme. Acestea nu sunt necesare dacă sunteți susținut de școala dvs. și instruiți de profesorii dvs.
  • Este o idee bună să obțineți profesorii să vă dea mai multe stiluri diferite de interviuri falsă. Asigurați-vă că studiați subiectele relevante și fiți pregătiți să răspundeți la întrebări care necesită gândire independentă.
  • Nu uitați să vă îmbrăcați în mod corespunzător și să vă comportați impecabil. Prima impresie contează foarte mult.Cu toate acestea, asigurați-vă că vă simțiți confortabil în hainele voastre, acest lucru poate părea minor, dar ar putea afecta performanța dvs. în interviul, care este de departe cea mai importantă parte a acestui proces. Dacă să poarte un costum sau nu este un subiect ambiguu. Unii tutori se pot îmbrăca mult mai casual decât alții (acest lucru poate avea o corelație cu care subiectul pe care îl predau). Scrisoarea sau e-mailul care vă invită la interviu poate conține un indiciu pe ce fel de haine sunt acceptabile.
  • Imaginea intitulată ajunge în pasul Oxbridge 11
    Imaginea intitulată ajunge în pasul Oxbridge 11
    7. Asigurați-vă locul. Oxbridge vă va informa în mod obișnuit deciziile cu șase luni înainte de nivelul dvs. final. Dacă sunteți acceptat, veți mai trebui să vă îndepliniți bine la nivelurile dvs., deoarece oferta va fi condiționată de primirea anumitor clase. Oferta tipică Oxford este AAA la nivel A, dar oferă, de obicei, Cambridge solicită noul an *.
  • Dacă sunteți respins, va trebui să vă gândiți la opțiunile dvs. Dacă doriți să încercați anul după, asigurați-vă că faceți ceva constructiv, cum ar fi voluntariatul, în timpul anului dvs. De asemenea, puteți alege să aplicați pentru o altă universitate.
  • sfaturi

    Avertizări

    Asigurați-vă că aplicați pentru schema de acces special dacă veniți dintr-o familie și o școală în care puțini oameni intră în educație ulterioară.
  • Fiți pregătiți să nu vă întâlniți la Universitatea preferată - au un plan de back-up și să aplicați mai multe universități.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar