Cum să demonstreze responsabilitatea

Responsabilitatea este o trăsătură admirabilă care face viața mai bună pentru toată lumea din jurul tău. Nu este vorba doar de a-ți face temele sau de a hrăni câinele. Este vorba despre alegerea corectă și a face ceea ce este corect. Rămâneți organizat și consecvent în eforturile dvs. de a face mai bine. De asemenea, practicați responsabilitatea cu alte persoane și comunitatea dvs. pentru a vă arăta caracterul. Afișarea responsabilității nu este întotdeauna ușoară, dar practicarea și realizarea unui efort vă va ajuta să vă îmbunătățiți în timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind responsabilă de zi cu zi
  1. Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 1
1. Faceți un program pentru a vă planifica rutina zilnică. Toată lumea are propriul lor set de sarcini pentru a finaliza în fiecare zi. Acesta include mici treburi cum ar fi curățarea camerei sau periajul dinților, precum și cele mari ca munca sau școala. Gândiți-vă la ceea ce trebuie să faceți în timpul zilei și etichetei care sunt cele mai importante. Utilizați această listă pentru a rămâne organizată și utilizați timpul într-un mod mai responsabil.
  • Păstrați un calendar sau un planificator zilnic pentru a vă ajuta să rămâneți pe partea de sus a lucrurilor. Există, de asemenea, o mulțime de aplicații de calendar și planificator pentru ca telefonul dvs. să se utilizeze pentru a rămâne pe drumul cel bun.
  • Înregistrați-vă timpul pentru sarcinile dvs., cum ar fi scrierea "alegeți hainele de pe podea, 4: 00-4: 30."Vă va ajuta să vizualizați ceea ce trebuie să faceți.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 2
    2. Fi fiabil făcând ceea ce sunteți de acord să faceți. Indiferent dacă este vorba de temele de noapte de ultima noapte sau se afișează la numirea medicului dumneavoastră la timp, acțiunile reprezintă o mare parte a responsabilității. Asigurați-vă promisiunile în valoare de greutatea lor. Când urmați cu promisiunile dvs., oamenii încep să aibă încredere în care spui. Cineva care backtracks pe acorduri este obligat să pară puțin schițe.
  • Punctualitatea este importantă. Apăsați când spui că o vei face. Fiind târziu, te face să arăți nesigure.
  • Nu trebuie să fiți de acord cu toate solicitările. Dacă vi se cere să abordăm un proiect mare pe care nu-l puteți gestiona, sunteți mai bine să spuneți nu decât să vă acordați. Luând pe nu mai mult decât vă puteți gestiona este un lucru foarte responsabil de făcut.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 3
    3. Practicați autocontrolul, rămânând departe de ceea ce nu aveți nevoie. Toată lumea vrea lucrurile distractive în viață, dar uneori nu sunt lucrurile potrivite. Această pereche nouă de pantofi de la magazin poate arăta frumos, dar întrebați-vă dacă aveți nevoie de ea. Auto-controlul este, de asemenea, despre a face alegeri pozitive pentru a rămâne fără probleme. Păstrați-vă răcoarea și veți deveni cunoscută ca pe cineva cu o mulțime de auto-control.
  • De exemplu, auto-controlul este ca și cum ați lăsa ultima felie de pizza în urmă când sunteți plin. Evitați să fiți impulsivi. Opriți-vă de la luați mai mult decât aveți nevoie sau intrați în lupte.
  • Imaginea intitulată demonstrează responsabilitatea Pasul 4
    4. Master auto-disciplina pentru a trece prin treburile voastre. Școală, muncă și treburi toate vin mai întâi înainte de a juca. Aceste lucruri, de obicei, nu sunt distractive și ați fi mai degrabă în soare. O parte a responsabilității este cunoașterea când să vă plimbați și să mergeți la locul de muncă. Amintiți-vă că distragerile vor fi încă acolo odată ce ați terminat munca.
  • Rămânând disciplinată este o provocare în epoca social media. Luați în considerare oprirea telefonului și stabiliți-o deoparte, astfel încât nu sunteți tentați să verificați actualizările de stare când sunteți ocupat.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 5
    5. Afișați responsabilitatea zi după zi. Consistența este esențială atunci când vă aflați la răspundere. Găsiți canelura și aveți grijă de toate responsabilitățile dvs. zi după zi. Alunecări sunt bine, dar prea mult slăbiciune vă face să arătați iresponsabil.
  • De exemplu, dedicați o oră în fiecare zi pentru a studia. Păstrarea acestui program este mai bună decât să o faceți timp de o săptămână și apoi renunțând la o lună.
  • Consistența dovedește că sunteți fiabil. Efectuarea unui program ajută foarte mult cu acest lucru, astfel încât să utilizați un planificator sau o aplicație telefonică dacă aveți nevoie.
  • Metoda 2 din 3:
    Interacționând cu ceilalți
    1. Imaginea intitulată Demonstrați răspunderea Pasul 6
    1. Gândiți-vă la consecințele înainte de a vorbi sau a acționa. Deciziile rele conduc adesea la o mulțime de noi probleme. De multe ori, puteți evita aceste probleme, gândindu-vă la ceea ce sunteți de făcut înainte de a trece cu el. Oamenii iresponsabili acționează adesea fără a-și realiza cum afectează pe alții. Gândindu-vă, vă dați șansa de a lua decizii mai bune.
    • Gândiți-vă de două ori despre intrarea într-o luptă cu un prieten, de exemplu, sau să săriți o întâlnire. Deciziile mai mari au consecințe mai grave. A face ceva ilegal ca furtul te-ar putea aduce într-o mulțime de probleme pe termen lung.
    • Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă imagina consecințele, scrieți o listă de argumente pro și contra. Descrie rezultatele bune și rezultatele rele care s-ar putea întâmpla atunci când faceți o alegere.
  • Imaginea intitulată Demonstrați răspunderea Pasul 7
    2. Întrerupeți și reflectați asupra acțiunilor dvs. pentru a vedea ce puteți face mai bine. Luați un timp să vă uitați înapoi la ceea ce ați spus sau ați făcut, mai ales după o decizie dificilă. Cele mai multe decizii afectează alți oameni, deci răspundeți pentru alegerile dvs. Luați în considerare ce a mers bine, ce a mers prost și ce ați putea face în mod diferit data viitoare. Utilizați ceea ce învățați să deveniți mai înțelepți și mai responsabili.
  • De exemplu, când vă uit la temele pentru a juca, gândiți-vă la ceea ce ați face diferit. S-ar putea să vă gândiți: "Skipping-ul a fost distractiv, dar acum am o mulțime de lucruri pentru a face. Data viitoare când o voi face cât mai curând posibil."
  • Dacă răniți sentimentele cuiva, luați în considerare de ce au reacționat în acest fel. S-ar putea să vă dați seama că "acest comentariu a fost mai insensibil decât mi-am dat seama, așa că voi asculta și îmi cer scuze pentru a face lucrurile mai bune."
  • Amintiți-vă, făcând schimbări în tine este un proces, deci fii răbdător cu tine și nu te aștepta să se întâmple dintr-o dată. Continuați să încercați să vă îmbunătățiți puțin în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 8
    3
    Spune adevarul pentru a fi sincer cu ceilalți. Dacă nu sunteți de încredere, nimeni nu va crede vreodată că sunteți o persoană responsabilă. Se străduiesc să fii cât mai cinstit posibil. Minciuna duce la găuri mai adânci pe termen lung, așa că recunoașteți când faceți ceva greșit. Acest lucru poate fi foarte greu de făcut uneori, dar este ceva ce vă puteți ocupa când sunteți o persoană responsabilă.
  • Minciuni mici, cum ar fi spuneți pe cineva care vă place noua lor tunsoare, nu sunt o afacere mare. Evitați minciunile mari care ar putea răni sentimentul cuiva dacă doriți ca oamenii să aibă încredere în tine.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 9
    4
    Scuza Pentru orice greșeli pe care le faceți. Nimeni nu este perfectă și indiferent cât de responsabili încerci să fii, ai putea să te încurci uneori. În loc să vă ascundeți greșelile sau să vină pe altcineva, să le dea. Dacă răniți pe cineva, spuneți-i că vă pare rău și veți face mai bine data viitoare.
  • De exemplu, ați putea uita ziua de naștere a cuiva. Spune: "Îmi pare rău că am uitat, dar o să mă refer la tine."
  • Minciuna este iresponsabilă și vă poate aduce mai multe probleme. Dacă oamenii știu că ai făcut o greșeală, nu ai nimic de pierdut ascunzându-l.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 10
    5. Găsiți soluții pentru probleme în loc să vă învinovățesc pe alții. În loc să încerci să afli cine este responsabil pentru o problemă, să se ocupe și să găsească modalități de a face situația mai bună. Dacă a fost vina dvs., cereți-vă mai întâi, apoi găsiți o modalitate de ao face mai bine. Problemele se întâmplă, dar nu face nimic adesea să se înrăutățească.
  • De exemplu, spuneți: "Îmi pare rău că am intrat într-o luptă. Cred că am înțeles greșit ceea ce ai vrut să spui. Putem vorbi despre asta?"
  • Controlați reacțiile dvs. și încercați să evitați să treceți la oameni. Respirați adânc și gândiți-vă la ce să faceți în continuare. Atacurile personale par copilăresc și nu vă ajută.
  • Metoda 3 din 3:
    Abordarea provocărilor pe termen lung
    1. Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 11
    1
    Deveniți un model de rol Prin stabilirea unui bun exemplu pentru alții. Un model de rol este cineva care poate căuta alte persoane. Pentru a deveni un model de rol, încercați să faceți tot ce vă stă în putință în orice situație. Fii prietenos, fel și a stabilit exemple bune pentru alte persoane. Gândiți-vă la ceea ce ar face atletul dvs. preferat, muzicianul sau super-eroul în timp ce alți oameni urmăresc. Fii persoana pe care o doriți ca alții să vă vadă ca.
    • De exemplu, tratarea altor persoane cu respect stabilește un bun exemplu. Nu țipați în locuri publice, includeți alții care par a fi lăsați afară și
    • Fiind un model de rol este foarte important atunci când sunteți în jurul fraților mai mici sau copii. Ia posibilitatea de a le îngriji și de a le arăta cum să se comporte. Este o responsabilitate destul de mare, dar una care adesea înregistrează o mulțime de puncte cu alții.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 12
    2. Găsiți modalități de a voluntar și să vă îmbunătățiți comunitatea. Există oportunități nesfârșite de a se implica la școală sau în jurul cartierului dvs. Ați putea ajuta alți studenți cu temele, ridicați gunoiul sau organizați evenimente, de exemplu. Voluntariatul are un efort suplimentar, motiv pentru care este o modalitate atât de eficientă de a vă face să parcă mai responsabil.
  • Dacă sunteți în căutarea de a vă impresiona familia, încercați să vă ajutați și la domiciliu. Adresați-vă familiei ce puteți face pentru a vă ajuta. Abordarea unor treburi de uz casnic pentru a preveni construirea unei grămezi de rufe murdare, de exemplu.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 13
    3. Luați treburile fără a fi rugați să le faceți. Dacă doriți să arătați responsabilitatea, ieșiți și luați-o în loc să așteptați să vină la dvs. Faceți un efort suplimentar pentru a vă arăta că vă pasă de ceilalți. Utilizați-l ca o șansă de a arăta oamenilor că știți ce trebuie făcut și sunteți dispuși să o faceți fără să vă spun cineva.
  • De exemplu, ați putea arăta responsabilitatea părinților prin curățarea în jurul casei. Faceți felurile de mâncare și îndreptați-vă camera. Dacă puteți face ceea ce trebuie făcut fără a fi rugat să o facă, atunci arăți foarte responsabil.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 14
    4. Acceptați problemele și deciziile pe care nu le puteți schimba. Când ceva nu merge bine, uneori nu ai de ales decât să perseverezi. Acceptarea unui negativ este dificilă, dar este posibilă atunci când practicați responsabilitatea. Când nu puteți schimba ceva, luptând împotriva ei tinde să creeze noi probleme și să facă mai rău. Faceți tot posibilul pentru a vă deplasa și a găsi alternative.
  • Când cineva spune că nu tu, nu-i presa să-și schimbe mintea. Presiunea ar putea să-i facă incomod și să se gândească la tine ca fiind imatur pentru a nu respecta decizia lor.
  • Imaginea intitulată Demonstrați responsabilitatea Pasul 15
    5. Stick cu angajamente pe termen lung cât de mult poți. Responsabilitățile, cum ar fi aderarea la un club sau îngrijirea unui animal de companie, sunt continuu. O responsabilitate care pare a fi ușoară de multe ori devine adesea mai dificilă, pe măsură ce timpul continuă. Dacă aveți dedicarea, lipiți cu o sarcină. Rămâi dedicat-o după ce entuziasmul inițial se răcește.
  • De exemplu, ați putea deveni lider într-o organizație de voluntariat sau practică greu pentru echipa dvs. sportivă. Rămâneți cu el pentru o vreme și nu vă neglijați angajamentul.
  • Un angajament pe termen lung nu trebuie să fie pentru totdeauna. Încercați să stabiliți o perioadă de timp, cum ar fi un an, pentru ao păstra. Dacă trebuie să renunți absolut, fii grațios despre asta.
  • sfaturi

    Afișarea responsabilității este importantă pentru ca cineva să-i convingă pe părinți să-i lase să facă ceva, cum ar fi obținerea unui telefon mobil nou. Dacă vă arătați responsabilitatea, veți avea o șansă mai bună de a-și schimba mintea.
  • Greșelile se întâmplă și este în regulă dacă faceți ceva. Stick cu încercările dvs. de a fi responsabili și căutați modalități de îmbunătățire.
  • Nu aveți nevoie să investiți în nimic fantezist pentru a vă păstra pe drumul cel bun. Un planificator sau un calendar ieftin este mai mult decât suficient.
  • Fi politicos când cereți ceva. Este posibil să aveți nevoie să reamintiți pe cineva de solicitarea dvs., dar să așteptați fără să vă dovedească că sunteți răbdători și respectuos.
  • Avertizări

    Responsabilitatea ia un efort consistent și ați putea fi copleșit dacă încercați să faceți prea mult la o dată. Păstrați-vă îndatoririle în minte, dar nu uitați să vă distrați.
  • Unele responsabilități sunt mari oferte și nu le puteți angaja cu jumătate de inimă. Dacă nu sunteți pregătit să aveți grijă de un animal de companie, să vă angajați într-o echipă, sau așa mai departe, găsiți diferite alternative pentru a evita închirierea oamenilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar