Cum să cereți o indemnizație

Doar pentru că nu aveți un loc de muncă plătit, nu înseamnă că nu aveți nevoie de niște bani de cheltuieli. Ca un copil, există multe lucruri pe care le puteți imagina cumpărați dacă ați avea doar bani. Mulți părinți își dau copiilor o indemnizație. O indemnizație este o modalitate ideală pentru a avea o mică independență financiară. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a demonstra părinților dvs. că sunteți suficient de responsabil pentru a face față banilor. Există mai mulți pași pe care îi puteți lua atunci când vă cereți părinților dvs. pentru o indemnizație.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți-vă cazul
  1. Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 1
1. Faceți o cercetare. Dacă citiți acest lucru, atunci sunteți suficient de bătrâni pentru a primi o indemnizație. Vești bune! Experții raportează că este util să începeți să predați copiii despre responsabilitatea financiară cât mai curând ca grădinița. Studiile arată că copiii care câștigă o alocație mai bine înțeleg valoarea muncii grele.
  • O indemnizație predă și independența. Când un copil are banii proprii, ei se simt mai mult în controlul alegerilor, cum ar fi ceea ce să-și petreacă banii. De exemplu, explicați părinților dvs. că veți putea achiziționa propriile dvs. jocuri video, cu permisiunea lor, desigur.
  • Strângeți câteva informații, cum ar fi sumele medii de alocații și cât de des majoritatea părinților își dau copiilor o alocație stabilită. Majoritatea copiilor primesc o indemnizație în fiecare săptămână. Încercați să vă întrebați părinții pentru un dolar pentru fiecare an în care ați fost în viață. De exemplu, dacă aveți 10 ani, ați obține 10 dolari pe săptămână.
  • Adresați-vă prietenilor și colegilor de clasă dacă primesc o indemnizație și, dacă da, cât de mult. Puteți utiliza aceste informații când faceți cazul dvs. părinților dvs.
  • Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 2
    2. Pregătiți un buget. Părinții dvs. vor avea mai multe șanse să asculte dacă puteți explica în mod clar de ce aveți nevoie de o indemnizație. Faceți o listă a lucrurilor pe care probabil veți cheltui bani. Aflați cât costă aceste elemente. Acest lucru vă va oferi o idee bună despre o anumită sumă de bani pentru a cere părinților dvs.
  • Dacă sunteți nou pentru a face un buget, există instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta. Căutați aplicații gratuite pe care le puteți pune pe telefonul dvs. sau programele online pe care le puteți utiliza. După ce ați primit cu succes alocația dvs., aceste instrumente vă pot ajuta, de asemenea, să urmăriți cheltuielile dvs.
  • Când menționați elementele bugetare, asigurați-vă că ați lăsat deoparte niște bani pentru economii. Indiferent dacă intenționați să utilizați economiile pentru o nouă bicicletă sau pentru colegiu, părinții dvs. vor aprecia că vă gândiți.
  • Imagine intitulată cere o alocație Pasul 3
    3. Listează beneficiile. Oferind copiilor o indemnizație este o modalitate excelentă de a preda responsabilitatea financiară a copiilor. Acesta este unul dintre punctele cheie pe care ar trebui să le faceți atunci când vă cereți părinților dvs. pentru o indemnizație. Există, de asemenea, multe alte puncte pozitive pe care le puteți adăuga la solicitarea dvs. Faceți o listă a acestora în timp ce vă pregătiți astfel încât să nu uitați.
  • Subliniază faptul că responsabilitatea financiară duce la responsabilitatea globală. Când învățați să vă ocupați de o zonă a vieții dvs. (cum ar fi cumpărarea propriilor dvs. jocuri video), este vorba numai de faptul că veți începe să luați responsabilități suplimentare.
  • Indemnizațiile pot fi folosite pentru a preda responsabilitatea socială. Luați în considerare să-i spuneți părinților că doriți să renunțați la o mică parte a indemnizației dvs. de a da caritate. De exemplu, dacă vă iubești câinii, ați putea face donații mici la adăpostul local de animale.
  • Dacă aveți o indemnizație, nu va trebui să întrebați părinții dvs. de fiecare dată când doriți ceva. Acest lucru ar putea fi văzut ca un beneficiu major atât pentru tine, cât și pentru oamenii tăi!
  • Metoda 2 din 3:
    Demonstrând responsabilitatea dvs
    1. Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 4
    1. Faceți treburile. Dacă sunteți suficient de vechi pentru a primi o indemnizație, probabil că aveți un rol în a ajuta în jurul casei. Indiferent dacă aveți o listă de treburi de conectare sau vă așteptați să vă aflați când ați întrebat, asigurați-vă că vă completați toate sarcinile dvs. Când vă pregătiți să cereți o indemnizație, doriți să arătați părinților dvs. că știți cum să acționați în mod responsabil.
    • Merge în plus. De exemplu, dacă lucrarea dvs. este să vă îndepărtați rufele curate, oferiți-vă să vă îndepărtați hainele fratelui mic. Părinții dvs. vor observa cu siguranță și vor aprecia efortul suplimentar.
  • Imagine intitulată cere o alocație Pasul 5
    2. Ascultați regulile casei. Fiecare copil are anumite reguli pe care se așteaptă să le urmeze. Dacă vă urmați de bună voie, regulile părinților dvs., acest lucru le arată că sunteți responsabili și demn de încredere. Asigurați-vă că îndeplinesc în mod constant așteptările părinților dvs. Dacă au încredere în tine să-și urmezi regulile, vor avea mai multe șanse să aibă încredere în tine cu bani.
  • Asigurați-vă că nu numai că urmați regulile, ci că o faceți fără plângere. De exemplu, dacă vi se spune să vă completați temele înainte de a vă petrece cu prietenii, faceți-o fără să vă încurcați.
  • Imagine intitulată cere o alocație Pasul 6
    3. Voluntar. Găsirea unei modalități de a volunta este o modalitate excelentă de a arăta părinților dvs. că vă dați înapoi. Acest lucru va demonstra că meritați o indemnizație. Există o mulțime de oportunități de voluntariat pentru copii, indiferent de vârsta dvs. Ați putea ajuta la o bancă alimentară sau să vă alăturați animalelor la adăpostul local. Dacă alegeți o activitate care să vă contezi, veți începe să vă distrați.
  • De asemenea, puteți oferi voluntar în propria familie. De exemplu, oferta de a petrece ceva timp cu bunica ta. Ajuta-o în jurul casei. Acest lucru vă va arăta părinților că sunteți o persoană îngrijită.
  • Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 7
    4. Arată maturitate. Fiind matur înseamnă că acționați într-un mod rezonabil și responsabil. Dacă vă arătați părinților că cresc, vor fi mai probabil să vă vadă ca pe cineva care merită o indemnizație. Există multe modalități prin care puteți demonstra maturitatea.
  • Fi cinstit. Spuneți întotdeauna părinților dvs. adevărul. Acest lucru îi va arăta că pot avea încredere în tine.
  • Stai calm. Evitați aruncarea se potrivește sau plânge dacă nu vă veți face calea. În schimb, rămâneți calm și discutați cu părinții dvs. despre frustrările voastre.
  • Metoda 3 din 3:
    Comunicarea eficientă
    1. Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 8
    1. Fi pregatit. Asigurați-vă că planificați conversația pe care doriți să o aveți cu părinții dvs. Pregătirea vă va ajuta să rămâneți organizați și să demonstrați că luați această discuție serios. Acum este momentul să vă adunați cercetarea, bugetul și lista de beneficii. Asigurați-vă că le aveți cu dvs. când vorbiți cu părinții dvs.
    • Încercați să faceți o schiță a punctelor pe care doriți să le aduceți. Nu vă fie frică să vă bazați pe notele dvs. ca voi vorbiți. Din nou, acest lucru va arăta doar părinților că sunteți amănunțiți.
  • Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 9
    2. Acordați atenție sincronizării. Asigurați-vă că vă prindeți mama sau tata la un moment bun. Nu întrerupeți dacă sunt ocupați cu altceva. Este, de asemenea, o idee bună de a evita încercarea de a avea această conversație pe măsură ce pleacă pentru muncă sau doar sosind acasă.
  • Încercați să începeți conversația întrebându-vă, "Este un moment bun pentru a vorbi?". Dacă răspunsul este nu, întrebați când puteți avea o conversație importantă.
  • Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 10
    3. Alegeți cuvintele cu atenție. Asigurați-vă că sunteți clar și direct. Vrei ca părinții tăi să știe ce cereți și de ce. Să fie specifice și să includeți detalii. Dați-vă timp să vă faceți cazul și să vă dați părinților timp să vă gândiți la solicitarea dvs.
  • Evitați cererile. De exemplu, nu spuneți părinților dvs. că ei "avea" pentru a vă oferi o indemnizație.
  • Incearca sa folosesti "I" declarații. Această metodă de comunicare va transmite că sunteți responsabil și matur. De exemplu, spuneți "Mi-am făcut treburile și simt că câștig o indemnizație." Acest lucru este mai eficient decât "Trebuie să-mi dai o indemnizație."
  • Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 11
    4. Fii respectuos. Toată lumea vrea să fie tratată cu respect, inclusiv părinții dvs. Vorbiți-le într-un ton prietenos și rezonabil al vocii. Amintiți-vă, sunt și oamenii! Recunoașteți că apreciați timpul lor. Mulțumesc că ați făcut timp să vă ascultați.
  • Imaginea intitulată cere o alocație Pasul 12
    5. Ascultați-vă părinții. Fiind un ascultător activ este o parte importantă a comunicării. Oferi părinților o șansă să pună întrebări și să ia în considerare cu atenție ceea ce spun ei. Când vă dau un răspuns la întrebările dvs., ascultați ceea ce spun ei și încercați să înțelegeți raționamentul lor.
  • sfaturi

    Nu plângeți, cajole sau plângeți. Un astfel de comportament negativ vă va deranja părinții și va duce la refuzul lor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar