Cum de a alege tartar control dog tratează

O dietă nutritivă și un exercițiu adecvat sunt importante pentru sănătatea și bunăstarea generală a câinelui, dar este, de asemenea, vitală să vă susțineți sănătatea și igiena câinelui dvs. Tartar se formează atunci când acumularea plăcii de pe dinții câinelui se combină cu minerale în saliva. Tartar se agăță puternic la dinții câinelui dvs. și poate duce în cele din urmă la gingivită, boală parodontală, pierderea dinților și infecțiile. Bacteriile din aceste infecții pot intra în fluxul sanguin și pot infecta organele interne ale câinelui sau pot provoca moartea. Practicarea unei igiene orale bune și furnizarea de Tartar Control trated și jucării vă poate ajuta pe placa dvs. de combatere a câinelui și acumularea tartarului.

Pași

Partea 1 din 2:
Selectarea unei jucări a câinelui de control tartar sau a tratamentului dentar
  1. Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 1
1. Furnizați câinele dvs. cu jucării masticabile. Oferind câinelui dvs. o jucărie durabilă de mestecat poate elimina mecanic acumularea plăcii pe dinții câinelui dvs. și masați gingiile câinelui. Pe măsură ce câinele mestecă, fricțiunea dintre dinți și jucărie poate elimina placa și stimulează producția de saliva și va ajuta să îndepărtați orice acumulator de plăci. Aceste jucării vă vor ajuta, de asemenea, să vă mențină câinele distrați și să-și exercite maxilarul câinelui. Nylon sau jucăriile de mestecare din cauciuc greu sunt opțiuni de siguranță și sunt recomandate pentru durabilitatea acestora. Vizitați magazinul local de animale de companie și întrebați un expert ce jucărie ar fi potrivit pentru câinele dvs.
  • Asigurați-vă că selectați o jucărie de mestecat pentru câinele dvs. Evitați să vă dați câinelui un jucărie de mestecat, care este suficient de mic pentru cainele dvs. să înghită. Dacă câinele dvs. începe să distrugă jucăria, aruncați-o astfel încât câinele dvs. să nu înghită nici o piesă mică pe care ar fi putut să le mestece.
  • Un os texturat, nailon sau cauciuc este o jucărie populară care poate ajuta la îndepărtarea și prevenirea acumulării plăcii. Nuburile moi de pe suprafața jucăriei ajută la curățarea dinților câinelui în timp ce mestecă.
  • Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 2
    2. Dați câinii dvs. un os crud sau mestecați pentru a ajuta la eliminarea acumulării plăcii. Când câinele dvs. mestecă pe o crudă, frecarea dintre tratat și dinții câinelui vă ajută să ridicați placa și să minimalizați acumularea tartrului. Acest lucru creează o suprafață netedă, lustruită pe dinte, care împiedică placa să se agațe de dinții câinelui.
  • Nu dați câinele dvs. oase de animale adevărate sau coarne. Acestea pot depune în jos sau pot rupe dinții câinelui și pot provoca vătămări.
  • Dacă câinele dvs. mestecă agresiv, nu-i dați chips-uri mici sau bastoane mici. Câinele dvs. poate sufoca pe aceste mici tratamente. Dați agresivului chewers un os mai mare al lui Rawdide și monitorizați câinele în timp ce mestecați tratamentul.
  • Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 3
    3. Dă-ți câine un mestecat de mestecat. Un mestecator dentar vă poate ajuta să păstrați dinții câinelui curat și poate fi un tratament gustos pentru câinele dvs. Aceste tratamente vin într-o varietate de forme, cum ar fi cruci și forme de periuțe de dinți, care ajută la îndepărtarea plăcii din dinții câinelui. Ele vin adesea într-o gamă de arome gustoase, cum ar fi bacon, carne de vită și pui. De asemenea, sunt disponibile arome de menta pentru a ajuta la răspândirea respirației câinelui. Fiți în căutarea sigiliului consiliului de sănătate orală veterinară atunci când caută un tratament dentar pentru a asigura calitatea și eficacitatea tratatului.
  • Unele tratamente dentare conțin acizi grași, antioxidanți sau alte vitamine și nutrienți care susțin sănătatea generală a câinelui.
  • Tratamentele dentare pot conține zaharuri adăugate. Asigurați-vă că ați citit eticheta și discutați conținutul de zahăr cu medicul veterinar. Acest lucru este deosebit de important dacă câinele suferă de obezitate sau de diabet.
  • Partea 2 din 2:
    Oferind câine cu o rutină de igienă orală
    1. Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 4
    1. Exam gura și dinții câinelui. Căutați semne de boală gumă sau alte probleme dentare este importantă pentru sănătatea dentară a câinelui dvs. O verificare de rutină, la domiciliu vă poate ajuta să urmăriți orice probleme de dezvoltare. Împărtășiți-vă constatările cu medicul veterinar pentru a preveni dezvoltarea unor probleme mai grave de sănătate.
    • Asigurați-vă că câinele este confortabil în timp ce examinați gura. Fii blând, vorbește câinelui tău într-o voce calmantă și dă-i laudă sau un tratament după aceea. Cu timpul și răbdarea, câinele dvs. se va obișnui cu această rutină de examinare.
    • Verificați simetria feței câinelui. Observați dacă există umflături, descărcări sau creșteri.
    • Trageți ușor buzele câinelui și verificați ambele părți ale dinților și gingiilor.
    • Dacă gingiile câinelui dvs. sunt roșii, umflate, sângerare, sau sunt sensibile la atingere, câinele dvs. poate avea gingivită.
    • O decolorare galbenă sau maro în jurul gingiei poate fi acumularea tartrului.
    • Să notați dinții tăiate sau de orice umflături sau mase în gura câinelui dvs. și să le discutați cu medicul veterinar.
  • Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 5
    2. Periați dinții câinelui. Periajul săptămânal este un pas important în păstrarea gurii câinelui fără placă și acumularea tartarului. Dacă vă simțiți ambițioși, periajul zilnic este chiar mai bun! Utilizați pasta de dinți și o periuță de dinți care sunt proiectate special pentru câini. Așezați peria în gura câinelui la un unghi de 45 de grade la gingia sa și mutați ușor peria peste suprafața exterioară a dinților câinelui.
  • Limba adesea păstrează suprafața interioară a dinților câinelui fără placă, deci nu este nevoie să periați această secțiune.
  • Dați-vă laudă de câine sau un tratament când ați terminat de spălat dinții.
  • Dacă câinele dvs. nu poate suporta o perie în gura lui, încercați să utilizați o perie de vârf sau o peice de tifon înfășurată în jurul degetului.
  • Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 6
    3. Aveți veterinarul dvs. examen de rutină dinții câinelui. O examinare de rutină a dinților câinelui dvs. poate ajuta la oprirea plăcii și a acumulării tartrului. Veterinarul dvs. va examina dinții câinelui, gingiile, limba și amigdalele, precum și glandele salivare și ganglionii limfatici. O examinare de rutină poate ajuta la identitatea semnelor timpurii ale plăcii sau a acumulării tartrului, a bolii parodontale, a tumorilor gurii și a altor probleme ale gurii.
  • Discutați cu medicul veterinar cu privire la orice probleme specifice pe care le-ați observat cu sănătatea dentară a câinelui. "Am observat că gingia câinelui meu sângerează adesea când îmi examen gura. Ce putem face pentru a aborda acest lucru?"
  • Adresați-vă medicului veterinar dacă câinele dvs. poate fi predispus la anumite probleme dentare și întreabă "Cum ar trebui să monitorizez asta?"El sau ea va putea să vizeze problema și să ofere îndrumări pentru îmbunătățirea îngrijirii dentare a câinelui.
  • Imagine intitulată Alegeți câinele de control tartar tratează pasul 7
    4. Luați câinele dvs. pentru a-și curăța dinții profesional. Dacă câinele dvs. are acumularea tartrului, periajul zilnic la domiciliu nu o va îndepărta, deoarece aderă puternic la dinți. Deși este o procedură costisitoare, medicul veterinar va trebui să elimine tătarul și să lucică dinții câinelui pentru a vă asigura sănătatea generală a câinelui.
  • Un test de sânge va determina dacă câinele dvs. este suficient de sănătos pentru această procedură. Sub anestezie, medicul veterinar va oferi o curățare completă sub gingia câinelui, va elimina acumularea tartrului și va termina prin lustruirea dinților câinelui tău. Polonia finală va ajuta la prevenirea viitoarelor acumulări de plăci și tartare.
  • sfaturi

    Hrăniți câinele uscat Kibble. Mâncarea de câine uscată sa dovedit a fi mai eficientă la îndepărtarea plăcii și controlul acumulării tartrului decât alimentele conservate.

    Avertizări

    Dacă câinele dvs. este un chewer agresiv și îi place să muște pe o anumită jucărie, ar trebui să luați acea jucărie. Dacă un câine mușcă în jos și fisură jucăria, câinele poate provoca rănirea gurii și dinților.
  • Vorbiți cu medicul veterinar dacă câinele are respirație urâtă, drooling excesiv sau răni sau chisturi în gură. Acestea pot fi semne de boală gura sau o problemă gastro-intestinală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar