Cum să dezvolți o rutină în timpul focarului de coronavirus

Focul de coronavirus a dezrădăcinat numeroasele familii și gospodării, lăsând în mod evident nenumărați oameni care se simt nesigur în legătură cu viitorul. Este posibil să nu puteți schimba circumstanțele actuale, dar vă puteți oferi o anumită liniște prin dezvoltarea unei rutine consistente la domiciliu. Gândiți-vă la nevoile dvs. personale și la stilul de viață și încercați să creați un plan de acțiune care să vă satisfacă cel mai bine și de gospodăria dvs!

Pași

Metoda 1 din 3:
Menținerea unui program normal
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 1
1. Du-te la culcare și trezește-te într-un timp consecvent. Setați o perioadă de timp consistentă pentru dvs. și faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne cu ea în fiecare noapte. Dacă vă aflați aruncarea și întoarcerea, creați o rutină relaxantă pentru dvs., cum ar fi o baie caldă cu 90 de minute înainte de a vă planifica să dormiți. Încercați să obțineți cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte, astfel încât să vă simțiți atât de bine odihnit și refăcut cât mai mult posibil.
  • De exemplu, dacă lucrați dimineața, încercați să mergeți la culcare până la ora 11:00.
  • Nu folosiți electronică înainte de a merge la culcare, deoarece ei ar putea face mai greu pentru ca tu să adormi.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 2
    2. Chat cu prietenii și familia dvs. pentru a rămâne conectat. Alegeți cel puțin o zi pentru a apela un iubit pentru a verifica. Aplicații de chat video, cum ar fi FaceTime, Skype și Zoom, pot adăuga o atingere mai personală la conversație și o face să se simtă ca și cum ai fi în cameră cu cineva. Dacă nu aveți timp pentru un apel, încercați să trimiteți textul prietenilor și familiei, astfel încât să puteți rămâne în contact frecvent.
  • Chat-urile de grup reprezintă o modalitate excelentă de a rămâne în legătură cu cei dragi.
  • De exemplu, puteți apela un prieten apropiat sau membru de familie în fiecare vineri la ora 4:30, sau oricând funcționează pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 3
    3. Faceți niște treburi de uz casnic în fiecare zi. Gândiți-vă la cele mai presante lucruri pe care trebuie să le faceți, cum ar fi spălarea mâncărurilor sau aspirarea podelei. A lăsat deoparte 30 de minute sau pentru a vă ordona în jurul casei, chiar dacă lucrați doar la sarcini mici. Dacă doriți să rămâneți extra organizați, atribuiți diferite treburi în diferite zile ale săptămânii.
  • De exemplu, puteți aspira luni, curățați-vă ferestrele marți și curățați-vă chiuveta de baie miercuri.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 4
    4. Pregătiți mese și gustări gustoase. Dă-ți ceva timp dimineața, după-amiază sau seara pentru a obține ingredientele pentru masă împreună. Gătiți orice fel de carne brută înainte de timp și pregătiți-vă mâncărurile laterale înainte de a vă planifica o masă. Acest tip de planificare vă oferă mult timp pentru a vă pregăti și puteți face o mulțime de stres din programul dvs.
  • Mâncați alimentele proaspete înainte de a deschide alimente conservate, deoarece va fi rău mult mai repede.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 5
    5
    Face o rutină de antrenament de 30 de minute pentru a rămâne activ. Ia-ți sângele pompând cu niște burpei, push-up-uri, squats și alte exerciții. Faceți-le toți la rând, ca un circuit sau spațiu pe o antrenament mai lung. Începeți cu 10 repetări ale fiecărui exercițiu, sau oricât de multe sunteți confortabil. În mod ideal, încercați să renunțați la 30 de minute în fiecare zi pentru a obține un antrenament bun.
  • De exemplu, puteți renunța la ora 12:00 la 12:30 pentru a exercita în timpul săptămânii.
  • Încercați să obțineți 75 de minute de exerciții intense, cum ar fi alergarea sau saltul de roping, fiecare slab.
  • Jumping Jacks sunt o altă modalitate excelentă de a rămâne în formă.
  • Utilizați echipamentul de exerciții la domiciliu dacă îl aveți, cum ar fi benzi de rezistență sau o coardă de salt.
  • Variație: Dezvoltați un plan de exerciții simple dacă nu sunteți la fel de mobil. Utilizați un scaun, un tabel sau un blat pentru a efectua unele exerciții de bază. Stați în scaun și ridicați-vă pentru a efectua un scaun Squat. În plus, puteți ajunge într-o poziție push-up de-a lungul laterală a blaturii dvs. și faceți faux push-up-uri acolo.

  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 6
    6. A renunțat la timp pentru hobby-uri și activități de relaxare. Dați-vă cel puțin 30 de minute pentru a vă relaxa și faceți ceva distractiv, cum ar fi citirea, jucând jocuri video, completarea unei ambarcațiuni sau a face o altă activitate pe care o bucurați. Dacă vă simțiți mai ales pe margine, dați-vă ceva timp să meditați și să vă relaxați.
  • De exemplu, puteți face ceva relaxant de la 7:00 la 7:30, sau oricât doriți.
  • Puzzle-uri și cărți de colorat sunt modalități liniștitoare de a vă relaxa.
  • Încercați să utilizați o aplicație de meditație pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra respirației și gândurilor. Insight Timer este o resursă excelentă pentru acest lucru.
  • Bacsis: Luați timp în fiecare zi pentru a gândi la un lucru despre care sunteți recunoscător, chiar dacă nu este semnificativ. Practicarea recunoștinței vă poate ajuta cu adevărat să vă schimbați perspectiva și vă puteți îmbunătăți mentalitatea!

  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 7
    7. Alocați-vă o anumită perioadă de timp pentru a urmări știrile. Nu lăsați știrile în toată ziua - cu toate rapoartele și actualizările constante, știrile pot fi copleșitoare pentru a asculta constant. În schimb, dați-vă 20 sau 30 de minute pentru a viziona un raport de știri înainte de a opri televizorul complet.
  • De exemplu, puteți viziona știrile de la ora 9:00 la 9:30, apoi vă dați o pauză pentru restul zilei.
  • Dacă vă place să aveți televizorul, lăsați un spectacol de televiziune distractiv sau un program care rulează în fundal.
  • Metoda 2 din 3:
    Gestionarea programului familiei dvs
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 8
    1. Țineți întâlniri de familie o dată pe săptămână, astfel încât toată lumea să fie pe aceeași pagină. Alegeți un moment în care întreaga gospodărie este disponibilă, apoi întâlniți undeva în casa dvs. Utilizați acest timp pentru a afla ce pare a fi programul tuturor, astfel încât să puteți crea un plan de acțiune. Examinați angajamentele de muncă și școli, astfel încât să puteți avea o idee mai bună despre cum va arăta rutina dvs.
    • Întâlnirile săptămânale reprezintă o modalitate excelentă de a verifica și de a vedea cum face toată lumea.
    • De exemplu, puteți găzdui o întâlnire de familie la ora 19:00 sau altă dată când toată lumea este disponibilă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 9
    2. Scrieți programul de uz casnic pe o tablă albă. Împărțiți-vă ziua în bucăți mici, ușor de gestionat, care pot oferi o anumită claritate și organizație. Jot în jos orice note importante privind programul dvs. de lucru sau includeți un calendar specific pentru învățarea copiilor dvs. Completați tabla pe o bază zilnică sau săptămânală, astfel încât să puteți urmări ceea ce vine în sus. În plus, setați o curfew dur pentru toată lumea, astfel încât să puteți rămâne în revistă.
  • De exemplu, puteți dedica 8:00 la 8:30 pentru a mânca micul dejun, 8:30 până la 10:30 am să lucrez sau să-l ajut pe copiii dvs. cu școală și apoi să vă dați o pauză de la 10:30 la 11:00 inainte de pranz.
  • Bacsis: Dacă nu sunteți un fan al programelor scrise, încercați să lipiți la un calendar dur în schimb. Dacă locuiți cu rudele, explicați ce vreți să faceți și când doriți să faceți acest lucru. De exemplu, gospodăria dvs. poate fi de acord cu consumul de cină la ora 18:00, fără a fi scris undeva.

  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 10
    3
    Dezvoltați un plan de învățare pentru copiii dvs. Contactați școala copiilor dvs. și vedeți dacă există un plan de învățare online în vigoare. Utilizați resursele școlii dvs., precum și instrumentele gratuite de învățare online pentru a crea un program dur de domiciliu pentru copiii dvs. să urmeze. Dați copiilor dvs. o mulțime de pauze, astfel încât ei nu se simt copleșiți de tranziția spre Homeschooling.
  • Uită-te pe YouTube pentru webinarii distractivi care vă distra și educați copilul în același timp.
  • Scholastic oferă o mulțime de resurse gratuite pe site-ul lor pentru a vă ajuta în timpul focarului.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 11
    4. Creați un program echilibrat de masă pentru gospodăria dvs. Jot în jos un plan de masă dur pentru săptămâna viitoare. Planul dvs. nu trebuie să fie fantezist - doar să se concentreze doar pe mese simple și ușoare, care vă vor ține pe tine și pe gospodăria completă și sănătoasă în timpul focarului. Alegeți alimente pe care le veți bucura și sunt ușor de venit la magazinele de produse alimentare.
  • Vizitați site-ul local al magazinului de produse alimentare pentru a vedea dacă au un serviciu de preluare. În mod săptămânal, puteți să vă opriți de magazin fără a vă îngrijora să vă bucurați de alți cumpărători!
  • Alimente simple cum ar fi supa sau sandwich-urile pot face o masă excelentă.
  • Încercați să mâncați mese la momente consecvente. De exemplu, puteți lua micul dejun la ora 8:30, prânz la ora 13:00 și cină la ora 17:30.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 12
    5. Dați-vă copiii cu jocuri și timp liber. Oferiți copiilor tineri o mulțime de pauze în timpul zilei școlare. Dați-le timp să vizionați un televizor sau să jucați un joc de bord cu ei. După ce vă puneți copiii în pat, le puteți păstra, de asemenea, să se distreze cu o poveste de culcare.
  • Copiii diferiți vor dori să facă lucruri diferite. Dacă copilul dvs. este mai detaliat, ar putea prefera o jumătate de oră de televiziune sau jocuri video, în timp ce un copil mai activ ar putea dori să joace etichetă.
  • Metoda 3 din 3:
    Lucrand de acasa
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 13
    1. Configurați un spațiu de lucru dedicat. Încercați să nu lucrați din pat sau pe canapea, găsiți un colț liniștit al casei dvs. unde puteți lucra și concentra. Petreceți doar timp în această zonă când lucrați, astfel încât să vă puteți relaxa și să vă relaxați în alte părți ale casei dvs. Dacă locuiți cu alți oameni, reamintiți-i să nu vă deranjeze în timp ce lucrați.
    • De exemplu, puteți rămâne în zona dvs. de lucru între orele 8:00 și 12:00, apoi luați o pauză de prânz lungă la o altă parte a casei dvs. După aceea, vă puteți termina ziua de lucru între orele 13:00 și 17:00.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 14
    2
    Creați un program de lucru pentru tine. Adresați-vă angajatorului ce este planul de la locul de muncă. În funcție de locul de muncă, angajatorul dvs. poate recomanda să lucrați la birou sau să treceți la un stil de lucru la distanță. Dezvoltați un program dur pentru dvs. pentru a vă putea concentra pe sarcini specifice pentru a realiza pe parcursul săptămânii.
  • Dacă nu sunteți sigur ce să vă concentrați, nu ezitați să vă întrebați superiorul pentru ajutor! Transformarea la un spațiu de lucru nou poate fi dificilă, iar șeful dvs. ar trebui să fie dispus să lucreze cu dvs.
  • Slack și Zoom sunt modalități excelente de a păstra la distanță de la distanță.
  • De exemplu, puteți seta un program dur la locul de muncă între orele 8:00 și 12:00 și 1:00 și 17:00.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus pasul 15
    3. Te îmbraci pentru ziua când te trezești. Schimbați pijamalele în ceva confortabil pe care îl veți lucra în mod normal. Probabil că vă veți simți mai productivi dacă sunteți îmbrăcați și gata să mergeți în loc să purtați un halat de baie sau PJS.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 16
    4. Luați pauze de 10 minute pe tot parcursul zilei. Dă-ți puțin timp să stai, să-ți întinzi și să te plimbi dacă ai stat foarte mult. Dacă locuiți cu un coleg de cameră sau membri ai familiei, luați ceva timp să vă salut și să aveți o scurtă conversație. Simțiți-vă liber să luați o gustare sau un pahar de apă în timp ce sunteți pe pauza dvs.
  • De exemplu, dacă lucrați de la ora 8:00 la 12:00, luați o pauză de la 10:00 la 10:10 AM.
  • Imaginea intitulată dezvoltă o rutină în timpul focarului de coronavirus Pasul 17
    5. Ajustați programul dvs. dacă aveți copii mici acasă. Discutați cu șeful sau supraveghetorul dvs. despre începerea lucrului cu câteva ore mai devreme decât de obicei, mai ales dacă aveți sugari sau copii mici. Începeți-vă ziua de lucru la începutul dimineții înaintea copiilor dvs. să vă trezească, astfel încât să vă puteți echilibra timpul în calitate de îngrijitor și angajat.
  • De exemplu, puteți începe să lucrați la ora 6:00 în loc de orele 8:00.
  • sfaturi

    Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă puteți avea întâlniri prin telefon. Este posibil să trebuiască să completați câteva formulare de confidențialitate înainte de a putea începe.
  • Dospeți o listă de contacte de urgență în cazul în care vă îmbolnăviți.
  • Desemnează o zonă a casei dvs. pentru orice persoană bolnavi.
  • Spălați-vă mâinile timp de 20 de secunde de mai multe ori pe zi. Aceasta este o modalitate sigură de a rămâne sănătos și sanitar în timp ce sunteți blocat acasă.
  • Faceți tot ce este mai bun pentru a tusea și a străâte în cot. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii germenilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar