Cum să fii un băiat bun

Fiind un băiat bun nu este întotdeauna ușor, mai ales dacă aveți probleme să fiți bine atât la domiciliu, cât și la școală. Cel mai important lucru este că tratați membrii familiei, profesorii și oamenii din jurul vostru cu bunătate și respect. Fiind un băiat bun nu înseamnă că trebuie să fii perfect, dar înseamnă că ar trebui să arăți compasiune și înțelegere față de ceilalți.

Pași

Partea 1 din 3:
Fiind un băiat bun acasăSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 1
1. Ascultați-vă părinții. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a fi un băiat bun la domiciliu este să ascultați ce vă spun părinții dvs. să faceți. Dacă vă cer să vă ajutați, să vă dezactivați muzica sau să vă alăturați la cină cu mătușa și unchiul, atunci ar trebui să faceți așa cum se spune cât mai mult posibil. Bineînțeles, dacă cerințele lor sunt complet nerezonabile, atunci ar trebui să aveți o conversație frumoasă, deschisă cu ei, dar ca o regulă degetul mare, puteți fi un băiat bun și faceți părinții voștri fericiți ascultând ceea ce vă spun să faceți.
  • Dacă bunicii sau alți adulți locuiesc în casa dvs., atunci ar trebui să le ascultați, de asemenea.
  • Când părinții tăi vorbesc cu tine, asigurați-vă că le arăți în ochi și că ți-ai pus telefonul. Fă-i să vadă că îți pasă cu adevărat.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 2
    2. Ajutați în jurul casei. Dacă doriți să fiți un băiat bun, atunci ar trebui să vă ajutați să curățați mesele în loc să le creați. Să lucreze pentru a curăța după tine, faceți propriile spălătorie și ajutați-vă părinții cu sarcini zilnice, cum ar fi aruncarea gunoiului, luând câinele pentru o plimbare, ștergând masa de bucătărie sau orice altceva pe care îl puteți face pentru a ușura sarcina. Dacă ați solicitat treburi, atunci ar trebui să le faceți fără să vă încurcați și chiar să mergeți deasupra și dincolo când vine vorba de gospodărie.
  • Nu trebuie să întrebați dacă aveți nevoie pentru a vă ajuta sau ce puteți face. În schimb, fii observator și privi în jur pentru a vedea ce trebuie să fie cu adevărat curățate sau fixe, de la o chiuvetă de feluri de mâncare deversare la un împiedicat de spălătorie curată care trebuie să fie pliată.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 3
    3. Respectați-vă frații. O altă modalitate de a fi un băiat bun este să fii drăguț cu frații tăi, indiferent dacă sunt mai în vârstă sau mai tineri. Dacă sunteți fratele mai mare, ar trebui să serviți un model de rol pentru frații dvs. și ar trebui să îi ajutați să crească mai matur și mai rezonabili pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă sunteți un frate mai tânăr, atunci ar trebui să fiți drăguți și să evitați tauntarea sau tachinarea celor mai mari frați prea mult și lăsați-i să aibă propriul spațiu. Fiind un frate bun este o parte importantă de a fi un băiat bun și ar trebui să încercați să vă întâlniți cu frații dvs. cât de mult puteți.
  • De asemenea, ar trebui să vă ajutați părinții dvs., petrecând timp cu frații dvs., astfel încât ei nu trebuie întotdeauna să se uite peste ele. Dacă frații dvs. sunt supărați, ajutați-i să-și sorteze problemele atunci când puteți astfel încât părinții dvs. să aibă ceva timp pentru ei înșiși.
  • Evitarea luptelor cu frații voștri vă va ajuta să fiți un băiat bun, deoarece veți ajuta să faceți lucrurile mai ușor în jurul casei.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 4
    4. Supune-te regulilor. Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a fi un băiat bun este de a respecta regulile pe care părinții voștri le-au prezentat. Acest lucru poate însemna lipirea la curfew-ul dvs., trezindu-se la un moment dat, făcând treburile pe care v-ați dorit să le faceți, curățând-vă după tine, petrecând doar o anumită perioadă de timp pe telefon sau pe computer și așa mai departe. Dacă vrei să fii un băiat bun, atunci ar trebui să asculți regulile pe care le-ai dat și să le întrebi dacă crezi că trebuie să vorbești cu părinții tăi despre asta.
  • Ignorarea regulilor părinților dvs. le arată că nu respectați sau le îngrijiți cât de mult ați putut. Trebuie să le arătați cât de mult apreciați părinții, ascultându-le.
  • Dacă aveți frați, este important să urmați regulile părinților dvs., astfel încât să stabiliți un bun exemplu pentru fratele sau sora voastră.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 5
    5. Ne cerem scuze când ați făcut o greșeală. Fiind un băiat bun nu înseamnă să fii perfect tot timpul. Cu toate acestea, înseamnă că trebuie să vă cereți scuze când simțiți că ați făcut o greșeală. Dacă vrei să fii un băiat bun, atunci trebuie să înveți când ai făcut ceva greșit și fii gata să o recunoști. Să-ți ceri scuze, să privești părinții și frații tăi în ochi și să le dai o scuză sinceră și cinstită pentru a arăta că ați pus o mulțime de gândire în ceea ce ați făcut și că nu veți mai face din nou.
  • Nu spuneți că vă pare rău în timp ce faceți altceva sau îndreptați ușa. Luați timp să vă așezați cu părinții dvs. și să vă luați timp să vă informați că ați încurcat cu adevărat.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 6
    6. Faceți viața părinților dvs. mai ușoară. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face ca un băiat bun este să faceți viața părinților dvs. mai ușor. Acest lucru poate însemna să facă treburi suplimentare atunci când nu vi se cere, fiind mai puțin ascultător în zile când puteți vedea că părinții dvs. sunt extrași obosiți, petrecând timp cu frații dvs. pentru a vă oferi părinților mai mult timp liber sau chiar să vă dați părinților dvs. atunci când ei "Sunt obosiți și doriți să vă culcați. Majoritatea părinților sunt copleșiți de îndatoririle lor de părinți și dacă încercați să vă ușurați viața în loc să creați probleme, atunci ei vă vor fi recunoscători pentru el.
  • Pe măsură ce îmbătrâniți, le puteți ajuta să ruleze mai multe comisioane, cum ar fi luarea câtorva alimente, spălând mașina la domiciliu, zăpadă, cosit gazonul, sau ajutați-i pe frații mai tineri pregătiți pentru școală.Dacă sunteți buni la împingerea zăpezii, puteți chiar să faceți bani legitimi făcându-l pentru vecinii voștri.
  • Dacă vedeți că părinții dvs. vin acasă supărați, încercați să vă bucurați de cină sau să întrebați dacă puteți lua niște pizza pentru a face lucrurile mai ușoare.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 7
    7. Aflați mai multe abilități pentru a vă ajuta în jurul casei. S-ar putea să credeți că există doar atât de mult pe care le puteți face pentru că sunteți prea tânăr ca să vă ajutați cu adevărat, dar puteți afla întotdeauna mai multe modalități de a vă ajuta. Dacă părinții tăi fac rufe sau spălați felurile de mâncare pentru dvs., învățați să o faceți singur. Dacă părinții dvs. au întotdeauna grijă de câine sau de pisică, ar trebui să învățați când trebuie să fie hrăniți și când să scoateți câinele. Puteți chiar să învățați să gătiți lucruri simple sau să vă faceți sandwich-uri pentru prânz, astfel încât părinții dvs. nu trebuie să o facă.
  • Nu credeți că nu vă puteți ajuta cu adevărat pentru că sunteți prea tânăr - în schimb, fiți un băiat bun și căutați întotdeauna noi modalități de a vă ajuta.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 8
    8. Găsiți hobby-uri care vă ajută să vă îmbunătățiți. Un alt mod de a fi un băiat bun este de a lucra la a deveni o persoană mai inteligentă și mai interesantă. Acest lucru poate însemna să cheltuiți mai mult timp de citire și scriere, învățându-vă o limbă străină, învățând o abilitate, cum ar fi fotbal sau chitară și în general îngrijirea de auto-îmbunătățire. Deși vizionarea TV sau a jocului online poate face pentru o pauză distractivă, ar trebui să încercați să creșteți ca o persoană cât de mult puteți, dacă doriți să fiți un băiat bun.
  • O parte din a fi un băiat bun înseamnă a deveni mai matur și în creștere ca persoană. Învățarea noilor abilități și educarea dvs. vă poate ajuta să deveniți o persoană mai atentă, bine rotunjită.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 9
    9. Nu vă respectați părinții în public. O altă modalitate de a fi un băiat bun este să vă asigurați că vă ascultați părinții în public. Evitați să contraziceți-le, ignorându-le, ignorând în mod deschis regulile, aruncând tantrumuri sau făcând tot ce le-ar face să se simtă jenat și dezamăgit de tine. Dacă nu sunteți de acord cu ei despre ceva, aduceți-l mai târziu, când sunteți singuri acasă, puteți avea o conversație productivă cu ei în loc să aruncați o potrivire.
  • Chiar dacă într-adevăr, vrei cu adevărat ceva ce părinții tăi nu te vor da dreptate atunci, ar trebui să eviți jenant sau să le facă să se simtă rău. Acest lucru îi va face supărat și vă poate răni relația cu ei. În schimb, faceți chestia matură și evitați aruncarea unui tantrum și întrebați dacă puteți vorbi mai târziu.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind un băiat bun la școalăSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 10
    1. Ascultați profesorii dvs. Una dintre cele mai bune modalități de a fi un băiat bun este să vă ascultați profesorii. Ar trebui să le respectați și să recunoașteți că sunt doar oameni și că este nepoliticos și nemaipomenit să-i ignore, să fie rău pentru ei, sau să-și întrebe autoritatea. Faceți un efort de a face ca profesorii dvs. să vă spun și să nu provocați probleme în sala de clasă. Nu numai că vă va asculta profesorii să-i facă mai fericiți, dar va face și părinții dvs. mai fericiți.
    • Dacă vă luptați cu adevărat cu ascultarea profesorilor dvs. sau credeți că sunt complet nerezonabile, atunci ar trebui să fiți la fel de frumos cum puteți și să discutați cu părinții dvs. pentru a discuta pașii următori.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 11
    2. Așa cum puteți afla la școală. Nu aveți nevoie să obțineți grade perfecte pentru a face bine în școală. Cu toate acestea, ar trebui să faceți un efort de a face cât puteți, să studiați pentru examenele dvs., să faceți temele și, în general, să fie un student dedicat. Când aveți nevoie de ajutor, veniți la profesori sau părinții dvs. pentru ajutor și faceți un efort pentru a vă îmbunătăți întotdeauna. Băieții buni tind să facă bine în școală, pentru că știu că succesul în clasă este important.
  • Faceți un efort de a studia pentru examenele dvs. în avans, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate.
  • Ceea ce este cel mai important este faptul că respectați ideea educației și veniți la școală la timp și sunteți fericiți să fiți acolo.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 12
    3. Fii bun cu colegii de clasă. Dacă vrei să fii un băiat bun, atunci trebuie să fii drăguț cu colegii tăi, indiferent dacă sunteți cu partenerul dvs. de laborator sau discutați cu unii copii din autobuz la școală. Tratarea altor persoane cu bunătate și respect este un mod major de a fi un băiat bun. Nu puneți elevii care nu fac atât de bine în școală ca și să se distreze de oameni pentru hainele lor sau pentru apariția lor generală. Să lucreze cu adevărat pe alții așa cum doriți să fiți tratați și veți fi pe calea dvs. de a fi un băiat bun.
  • S-ar putea să credeți că punerea în jos a altor oameni vă va face să arătați mai bine, dar într-adevăr, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să fiți prietenos cu toată lumea și cel mai ales cei care sunt agitați de alți studenți.În plus față de sentimentul mare despre tine, oamenii ca tine și se simt confortabil în jurul tău.
  • Dacă cineva din clasă nu știe ceva, nu te distra de acea persoană și să-l ajuți să înțeleagă în schimb materialul.
  • De asemenea, puteți fi prietenos și oferiți o voce pozitivă în situații non-academice, cum ar fi atunci când mănâncă prânzul în cantină sau peeing în baia băieților.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 13
    4. Participați la clasa. O altă modalitate de a fi un băiat bun este de a participa la clasă. Acest lucru vă arată profesorii pe care îl ascultați și că vă pasă. Când profesorul dvs. pune întrebări, ar trebui să faceți un efort să le răspundeți în timp ce dați altor persoane o șansă de a răspunde, de asemenea. Dacă sunteți interesat sau confundat de ceva, atunci ar trebui să întrebați întrebările profesorilor când este potrivit. Dacă sunteți angajat în clasă și participați adesea, atunci veți face să învățați mai multă distracție pentru dvs. în timp ce sunteți un băiat bun în acest proces.
  • Dacă profesorul dvs. solicită un voluntar, ajutați-o să participe la orice activitate pe care a planificat-o.
  • Asigurați-vă că participați și la lucrările de grup. Ar trebui să fiți întotdeauna activi și angajați cu materialul.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 14
    5. Urmeaza regulile. Pentru a fi un băiat bun în școală, ar trebui să evitați conflicte cu profesorii dvs. și administratorii dvs. Urmați toate regulile de la școala dvs., din regulile de cod de îmbrăcăminte pe care trebuie să le urmați pentru a veni la școală la timp și acționând respectuos în cantina școlii. Dacă ați încălcat o regulă, fiți cinstiți despre el și vă cereți scuze și arătați că nu veți mai face acest lucru. Dacă doriți să fiți un băiat bun, atunci ascultarea regulilor este importantă.
  • Dacă doriți să fiți un student bun, atunci este important să urmați regulile din școala dvs. Nu vrei să dezvolți o reputație proastă cu profesorii tăi ... dacă faci asta, atunci va fi greu pentru ei să te ia în serios.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 15
    6. Nu fi arogant. Băieții buni nu încearcă să acționeze ca cea mai inteligentă persoană din cameră sau să intre în discuție autoritatea profesorilor lor de dragul unor probleme. Indiferent dacă vă petreceți cu prietenii în timpul nopții sau ascultați-vă profesorul dvs. vorbind despre George Washington, ar trebui să evitați să acționați ca o cunoaștere a tuturor, fie că este posibil să deranjați oamenii din jurul vostru. Deși este important să fii curios și să întrebați lucrurile pentru a ajunge la propriile concluzii, nu ar trebui să arătați sau să vă loviți sau să acționați ca și cum știți mai mult decât alți oameni dacă doriți să fiți un băiat bun.
  • Încercarea de a depăși profesorii dvs. este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face dacă doriți ca ei să vă placă. Dacă încercați aceste anticuri, vor face un apel telefonic rapid părinților dvs.
  • Desigur, dacă aveți o preocupare legitimă, puteți să-l aduceți în continuare profesorului dvs. Asigurați-vă că faceți acest lucru într-o manieră respectuoasă.
  • Arătați în fața prietenilor dvs. nu este o idee bună, fie. Se vor plictisi repede de actul tău.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 16
    7. Fi cinstit. Este important să fii cinstit dacă vrei să fii cu adevărat bun în școală și în afara ei. Dacă aveți probleme pentru a rupe regulile, atunci fiți cinstiți cu privire la ceea ce ați făcut în loc să vă culcați și să încercați să o acoperiți. Când vine vorba de teste, ar trebui să evitați înșelăciunea sau angajarea în alt comportament necinstit și de a lucra la obținerea unor note bune sincer, prin studierea și munca grea. Dacă sunteți necinstit în școală, atunci vă va face să vă dezonectați în alte părți ale vieții dvs. și vă va duce să nu fiți un băiat bun.
  • Deși este bine să spuneți o minciună albă ocazională pentru a salva sentimentele unei persoane (cum ar fi spuneți prietenului dvs. vă place tunsorul său rău), este important să aveți integritate atunci când vine vorba de lucrurile importante. Asigurați-vă că vă spuneți profesorilor și părinților adevărului sau veți face un obicei rău de-a lungul vieții.
  • Nu este întotdeauna ușor să fii cinstit. Dacă sunteți sincer despre ceva dificil de împărțit, atunci ar trebui să fii mândru de tine pentru deschiderea.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 17
    8. Să fie organizată. Băieții buni tind să fie organizați în școală, astfel încât să se poată concentra asupra studiilor lor fără a face o mizerie. Au un rucsac organizat, școală și birou de acasă, notebook și orice altceva pe care îl folosiți pentru școală. Lucrați la separarea subiecților școlari prin dosar și știind întotdeauna unde este totul. Dacă doriți să reușiți la școală și să fiți un băiat bun, atunci este important să fiți în partea de sus a abilităților dvs. organizaționale.
  • Fiind organizat merge mână în mână cu ființa. Asigurați-vă că biroul dvs. acasă, biroul dvs. la școală și dulapul sau rucsacul sunt îngrijite și organizate. Luând doar 10-15 minute pe zi pentru a vă curăța lucrurile vă poate ajuta să rămâneți în topul studiilor dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Fiind un băiat bun cu alțiiSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 18
    1. Fii respectuos. Dacă vrei să fii un băiat bun, atunci este important să tratezi alți oameni cu respect. Indiferent dacă sunt prietenii părinților sau dentistul dvs., este important să fii frumos și de respect față de oamenii din jurul tău și să-i tratezi cu bunătate de bază. Respectați-i spațiul, întrebați-i cum fac și evitați să întrebați întrebări personale. Fiind respectuos este o calitate importantă a unui băiat bun, precum și un om bun.
    • Băieții buni sunt respectuoși, mai ales în bătrânii lor. Asigurați-vă că tratați oamenii care sunt mai în vârstă decât dvs. cu cel mai mare respect, chiar dacă nu sunteți de acord cu ele uneori.
    • Când sunteți în public, asigurați-vă că nu sunteți prea tare și nu vă puteți curăța mizeria. Un restaurant sau un cinematograf nu este dormitorul tău și trebuie să fii conștient de oamenii din jurul tău.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 19
    2. Fii drăguț cu vecinii tăi. O altă modalitate de a fi un băiat bun este să fii drăguț cu vecinii tăi. Evitați să faceți prea multă zgomot, obtinerea accidentală asupra proprietății lor, ignorându-le, sau, în general, nu le tratați cu amabilitate. Părinții dvs. vor dori să fiți drăguți cu ei pentru a vă ajuta să faceți o impresie bună pentru familia dvs. și să fiți drăguți cu ei să vă ușurați mult mai ușor situația voastră de viață. Chiar dacă simțiți că nu aveți multe în comun cu ei, este întotdeauna important să fii frumos.
  • Doar făcând o discuție mică politicoasă poate face o mare diferență. Când vă vedeți vecinii, spuneți: "Bună, cum sunteți?"Nu trebuie să vă înfășurați într-o conversație lungă cu ei, dar luați timp să le recunoașteți.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 20
    3. Fii bun cu fetele. Una dintre cele mai importante părți de a fi un băiat bun tratează fetele cu bunătatea și respectul pe care îl merită. Fii drăguț cu ei, face un efort să-i cunoști și să le tachinezi dacă amândoi sunteți jucăuși. Nu faceți vreodată comentarii de pe o fată sau să o facă să se simtă rău despre aspectul ei sau despre cine este. Chiar dacă ceilalți băieți din jurul dvs. nu sunteți suficient de maturi pentru a fi frumos cu fetele încă, este important să rupeți această mucegai și să faceți un efort pentru a le trata cu grijă și bunătate.
  • Când vedeți o fată, fiți prietenoasă și întrebați cum face ea. Puteți chiar să-i complimentați noua ei tunsoare sau o bucată de bijuterii pe care o purta.
  • Dacă ești timbă să vorbești cu fetele, nu trebuie să-l forțezi. Cu cât vorbești mai mult cu fetele puțin câte puțin, cu atât mai confortabil veți simți că vă deschideți la ei.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 21
    4. Fi politicos. Fiind politicos este o parte importantă de a fi un băiat bun. Fiind politicos înseamnă tratarea altora cu bunătate și respect, evitând să fiți vulgari și arătând un interes bun pentru oameni. De asemenea, înseamnă evitarea oricăror subiecte ofensive sau a fi nepoliticos pentru persoanele pe care nu le place. În timp ce nu trebuie să fii cel mai bun prieten cu toată lumea, nu se face nici un efort de a fi politicos și vă poate ajuta să vă ușurați situațiile sociale.
  • Fiind politicos înseamnă, de asemenea, să ai maniere bune. Evitați să vă ardeți în public și să vă scuzați dacă faceți acest lucru. Nu mesteca cu gura plina. Cereți oamenilor cum fac când le vedeți. Dacă sunteți introdus unei persoane noi, stați la salut. Lăsați oamenii să treacă în fața dvs. în loc de a fi în fața lor în fața lor.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 22
    5. Ajutați-vă în comunitatea dvs. Dacă vrei să fii un băiat bun, atunci ar trebui să lucrezi la voluntariat în comunitatea ta pentru a ajuta lumea un loc mai bun. Vă puteți oferi voluntar cu părinții dvs. sau puteți sări pe bicicletă pentru a merge singur cu dvs. sau cu niște prieteni dacă sunteți suficient de bătrâni pentru a face acest lucru. Puteți ajuta la curățarea unui parc local, ajutați oamenii să învețe să citească la bibliotecă sau pe voluntar într-o bucătărie de supă pentru a ajuta oamenii să aibă acces la alimente. Pentru a fi un băiat bun, trebuie să știi că este vorba mai mult decât să fii bun la școală acasă, dar în lume în general.
  • Faceți un efort pentru a da cel puțin câteva ore din timpul dvs. altora pe o lună, indiferent dacă sunteți voluntar prin școala, biserica sau o altă organizație comunitară.
  • Dacă vă ajutați cu părinții dvs., aceasta va fi, de asemenea, o mare activitate de legare.
  • Imaginea intitulată Fii un băiat bun Pasul 23
    6. Răspândiți energia pozitivă. Pentru a fi un băiat bun în lume, este important să vă răspândiți energia pozitivă și să faceți oamenii din jurul vostru să vă simțiți mai fericiți și mai buni despre lume. Ar trebui să evitați să vă plângeți sau să fiți prea negativi și să lucrați la vorbirea despre toate lucrurile bune din viața voastră, zâmbind și complimentează oamenii în loc să fie negativi sau doar să se concentreze asupra lucrurilor rele din viață. Dacă vrei să fii un băiat bun, atunci vrei să lucrezi la răspândirea bunului în lume.
  • Lucrați la complimentarea oamenilor în loc să le criticați. Este un popor mai bun pentru a face ca oamenii să se simtă bine despre ei înșiși decât să-i pună jos.
  • Lucrează la zâmbind și mai des. Te va face și oamenii din jurul tău se simt mai fericiți.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu recurgeți la violența fizică împotriva unui bully, cu excepția cazului în care este singurul lucru pe care îl puteți face pentru al împiedica să vă rănească fizic sau altcineva.Evitați să luați acest lucru mai departe decât este necesar.
  • Adevărul va câștiga tot timpul. Nu spuneți niciodată minciuni.
  • Dacă sunteți prinși într-o minciună, consecința va fi mai rea decât dacă ați fi spus adevărul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar