Cum să bateți dependența de droguri

Având o dependență de droguri vă poate face să vă simțiți ca și cum nu există speranță pentru a obține mai bine. Dar, indiferent cât de rău au ajuns lucrurile, puteți să vă bateți dependența cu perseverența și răbdarea. Începeți prin definirea motivelor de renunțare, deoarece aceasta vă va ajuta să rămâneți puternici pe tot parcursul procesului. Apoi faceți un plan bun și trageți pe ajutor din partea grupurilor de sprijin și a consilierilor în timp ce vă ocupați de retragere și începeți să creați o viață fără droguri.

Pași

Partea 1 din 6:
Hotărând să renunțe la
  1. Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 1
1. Stabilește un obiectiv de a renunța. Pentru a bate dependența de droguri, trebuie să stabiliți un obiectiv de a renunța. Este posibil să nu puteți face totul imediat, dar stabilirea obiectivului vă va ajuta să vă grabă pașii următori.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 2
    2. Faceți o listă cu efectele dăunătoare ale dependenței dvs. Scrierea unei anumite liste de moduri în care dependența dvs. are un impact negativ asupra vieții dvs. vă poate oferi un jumpstart spre schimbarea comportamentului dvs. Mai degrabă decât încadrarea efectului dependenței în termeni generali ("Îmi distruge viața" sau "Nu-mi ating potențialul"), scrieți căile care ta Viața individuală sa schimbat de când a început dependența. Văzând că totul scris pe hârtie ar putea fi jarring, dar având lista vă va ajuta prin pașii grei care urmează să vină.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 3
    3. Notați modul în care vă simțiți fizic. Știți că sunteți dependent dacă aveți simptome de retragere atunci când încercați să opriți utilizarea. Simptomele de retragere sunt opusul modului în care medicamentul vă face să vă simțiți atunci când vă aflați sub influența. Dacă vă simțiți energizați când sunteți mare, atunci vă simțiți extrem de obosiți și groggii când vă retrageți. Dacă vă simțiți relaxați și fericiți când sunteți mare, atunci veți avea anxietate intensă și agitație atunci când vă retrageți. S-ar putea să vă simțiți rău atunci când încercați să vă opriți și trebuie să continuați să vă simțiți să vă simțiți normali.
  • Păstrați un jurnal al modului în care vă simțiți și cum vă afectează dependența dvs. fizic. În funcție de medicamentul pe care îl utilizați, ar putea provoca daune pielii, daune de organe, probleme dentare și alte probleme fizice. Chiar dacă efectele fizice sunt subtile, cum ați pierdut o mulțime de greutate sau fața ta îmbătrânește mai repede decât ar trebui, să le scrieți jos.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 4
    4. Evaluați dacă neglijați responsabilitățile. Un dependent de droguri poate neglija responsabilitățile, cum ar fi participarea la școală, munca, familia și alte îndatoriri cum ar fi rufele, gospodăria, întreținerea mașinilor, plata facturilor etc. Atunci când o persoană este dependentă de un medicament, lumea lor se învârte în jurul utilizării, recuperarea de efectele utilizării și apoi obținerea mai multor medicamente. O dependență nu este o utilizare recreativă sau experimentală. Este o constrângere care necesită intervenție pentru ao aduce la sfârșit.
  • Notați cât de des ați fost la serviciu sau la școală în ultima vreme. Reflectați asupra modului în care sunteți atenți la responsabilitățile dvs.
  • Gândiți-vă dacă dependența a luat o taxă financiară. Notați cât de mulți bani cheltuiți pentru a vă hrăni în fiecare zi, săptămână, lună și an.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 5
    5. Gândiți-vă dacă ați văzut prieteni sau familii în ultima vreme. Retragerea de la membrii familiei și a prietenilor deoarece sunteți sub influența sau experiența de retragere și nu vă simțiți ca să fiți în jurul nimănui. Acest comportament poate defla prieteni și familia care se întreabă unde sunteți sau de ce acționați ciudat.
  • Pot fi chiar confruntări cu privire la frecvența consumului de băuturi sau de droguri. Acestea sunt toate semne de dependență.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 6
    6. Admite dacă fură sau minți altora. Furtul și minciuna altora, în special cei apropiați de dvs., cum ar fi familia și prietenii. Nu este neobișnuit ca persoana dependentă să fure obiecte de valoare sau bani pentru a plăti pentru mai multe droguri. O dependență afectează nu numai corpul, dar afectează gândirea că dependentul poate chiar să ia în considerare furtul de la alții.
  • Minciuna merge mână în mână cu natura secretă a dependenței de droguri, precum și rușinea, dependentul se simte pentru comportamentul lor.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 7
    7. Determinați ultima dată când ați angajat într-un hobby. Este posibil să fi renunțat la hobby-uri și alte interese, deoarece utilizarea medicamentelor a fost accentul dvs. principal. Imaginați-vă că încercați să oferiți timp egal la consumul de droguri, precum și hobby-urile și interesele personale (i.E., Alpinismul, dansul, colectarea de ștampile, fotografie, jucând un instrument, învățând o altă limbă și mai mult).
  • Oricine se poate concentra în continuare asupra hobby-urilor lor nu este în mânerul unei dependențe chimice cu totul consumatoare.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 8
    8. Fii cinstit cu privire la modul în care drogurile afectează viața ta. Continuând să folosească medicamente, chiar dacă creează probleme cu școala, munca, sistemul juridic, viața de familie și relațiile și sănătatea. Pentru majoritatea oamenilor, arestat ar fi atât de deranjat încât să vă obligați să vă reconsiderați cursul vieții voastre. Dar într-o persoană care depinde de droguri sau de alcool, aceste consecințe sunt uitate sau memoria se estompează de îndată ce poftele excesive de a folosi întoarcerea.
  • Este posibil să fi fost arestat pentru un DUI (conducere sub influență) sau pentru posesia unei substanțe controlate.
  • Relațiile dvs. pot fi în dificultate sau ar fi putut fi eșuate. Dacă aveți o dependență, prietenii și familia ar putea să nu vrea să fie în jurul tău.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 9
    9. Notați modificările pozitive pe care le veți vedea când ați renunțat. Acum că ați scris lucrurile negative, concentrați-vă cât de mult ar putea fi situația dvs. odată ce ați bătut acest lucru. Cum va schimba povestea dvs. de viață post-dependență? Veți minimiza sau elimina multe dintre aceste negative și veți putea să faceți schimbări pozitive.
  • Partea 2 din 6:
    Obținerea ajutorului profesional
    1. Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 10
    1. A se vedea un medic. Consultați un medic care este specializat în dependențe chimice. Acest profesionist vă poate oferi îndrumări cu privire la opțiunile de tratament pentru dependența dvs. specială de droguri.
    • Doctorul va recomanda probabil că verificați o instalație de detoxifiere pentru a începe procesul de retragere sub supraveghere medicală. Acest lucru este deosebit de important dacă vă retrageți din alcool, opiacee sau benzodiazepine. Retragerea de la aceste substanțe poate fi agonizantă și uneori simptome care amenință viața.,
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 11
    2
    Verificați într-o unitate de reabilitare. Barbituristicele, metamfetaminele, cocaina și fisura, benzodiazepinele și retragerea alcoolului pot fi amenințate la viață, provocând convulsii și în cazul cocainei și a crackului, a insuficienței respiratorii, a accidentului vascular cerebral și a convulsiilor. Este important să detoxim sub îngrijirea unei unități de reabilitare care să vă ajute să vă ocupați de efectele fizice ale retragerii.
  • Chiar dacă substanța nu are simptome de retragere care pune viața în pericol, există și alte efecte secundare care pot face retragerea foarte inconfortabilă, cum ar fi anxietatea și chiar halucinațiile.
  • Experimentarea simptomelor de retragere face parte din ceea ce vă ține în ciclul dependenței. Cel mai bun loc de recuperare este în mâinile profesioniștilor care vă pot ajuta să vă ocupați de toate efectele retragerii de la droguri.
  • Dacă ați fost arestat, ofițerul dvs. de probațiune vă poate permite să participați la tratament în loc de închisoare. Profitați de această oportunitate.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 12
    3. Începeți să vedeți un consilier. Ca și în multe programe de tratament care se concentrează pe dependența chimică, tratamentul cu succes include consilierea individuală și de grup. Terapia comportamentală cognitivă (CBT) vă poate ajuta să identificați modelele de gândire care vă păstrează blocați în ciclul de utilizare a drogurilor.
  • Mulți oameni cu o problemă de droguri au, de asemenea, o problemă de sănătate mintală coeficientă, cum ar fi anxietatea, PTSD sau depresia. Un consilier instruit în tulburări de cooperare poate adresa atât dependenței, cât și sănătății mintale.
  • Un consilier ar putea folosi, de asemenea, interviul motivațional pentru a vă ajuta să vedeți unde sunteți încă ambivalent cu privire la a face angajamentul de a schimba.
  • Pentru a găsi un consilier care este specializat în consilierea dependenței de droguri, obțineți o recomandare din partea medicului dumneavoastră sau a instalației de reabilitare.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 13
    4. Fii deschis pentru a obține ajutor pentru diferite aspecte ale vieții. Pentru a bate dependența de droguri, veți avea nevoie de ajutor în multe părți diferite ale vieții voastre. Acest lucru se datorează faptului că dependența de droguri afectează profund fiecare aspect al vieții voastre. Fiți gata să căutați ajutor pentru bunăstarea fizică, mentală, emoțională și spirituală și spirituală.
  • De asemenea, este posibil să doriți să vă gândiți serios să lucrați cu un terapeut de familie, un antrenor de viață, un antrenor de locuri de muncă, un antrenor de fitness, un consilier financiar sau orice alt tip de expert care vă ajută să navigați în acele zone de ajutor în ceea ce doriți să vă întoarceți în puncte forte.
  • Partea 3 din 6:
    Alăturați un grup de suport bazat pe colegii
    1. Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 14
    1
    Găsiți un grup local de suport peer. Dovezile arată că dependenții care au o rețea puternică de sprijin au un succes mult mai bun în recuperare. Programele cu 12 pași sunt cele mai populare tipuri de auto-ajutor, programe de sprijin de la egal la egal în lume.
    • Alcoolicii Anonim (AA) este un program foarte cunoscut. AA și alte programe din 12 pași conturează douăsprezece pași specifici ", care sunt orientări pentru nimic mai puțin decât o transformare totală de personalitate."Narcoticele anonime (NA) este orientată spre sprijinirea indivizilor care se recuperează de la dependența de droguri.
    • Există și alte grupuri bazate pe colegi care oferă un suport excelent, cum ar fi recuperarea inteligentă. Acest grup este un program cu 4 puncte care abordează toate tipurile de dependență și compulsii.
    • Nu vă fie frică să încercați mai multe opțiuni înainte de a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
    • Căutați Alcoolicii Anonim Narcotice Anonim Site-uri web pentru a găsi grupuri de asistență locală.
    • Recunoașteți că dependența dvs. este o boală. Dependența este o boală care modifică structura creierului și funcționarea. Când recunoașteți că suferiți de o boală, vă puteți adresa mai ușor dependenței dvs.
  • Imagine intitulată Beat Dependența de droguri Pasul 15
    2. Lucrați cu un sponsor. Multe grupuri de sprijin bazate pe egalități alocă sponsori membrilor noi. Sponsorul este un dependent de recuperare care vă va ajuta prin pașii programului de recuperare.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 16
    3. Acordați sprijin altora din grupul dvs. de sprijin. Grupurile de asistență vă vor ajuta să vă dați seama că există oameni care au fost prin experiențe similare ca tine. Se simt la fel de disperați și rușinați cum faceți. Oferind și primirea sprijinului poate fi o modalitate utilă de a vindeca și de a deveni responsabil.
  • Partea 4 din 6:
    Ruperea obiceiurilor vechi
    1. Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 17
    1. Planificați-vă ziua. Pentru a sparge obiceiurile vechi, este posibil să trebuiască să planificați în fiecare oră din ziua dvs. Acest lucru vă va ajuta să dezvoltați noi rutine care nu includ droguri. Stabiliți rutine care centrează în jurul obiectivelor pe care doriți să le realizați, cum ar fi școala de finisare, ridicând o familie sau de a lucra. În cele din urmă, veți dezvolta obiceiuri sănătoase care nu numai că vă distrageți de la utilizarea drogurilor, ci și vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele de viață.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 18
    2. Urmăriți sarcinile zilnice. Acest lucru vă va ajuta să vedeți exact ceea ce veți realiza pe tot parcursul zilei. Creați un simplu planificator zilnic. Urmăriți lucrurile zilnice pe care trebuie să le realizați și apoi să le verificați.
  • Dacă vă blocați, aveți un loc pentru note în care scrieți cine vă poate ajuta cu acest lucru. Nu vă dați niciodată un sfârșit mort.
  • Dacă nu aveți nici o familie sau prieteni care să vă ajute să completați lucrurile pe lista dvs., este perfect acceptabil să vă aduceți lista în sesiunea dvs. de consiliere și să vă evaluați dificultățile cu consilierul sau psihologul dvs.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 19
    3. Fi onest cu tine insuti. O altă parte a încălcării obiceiurilor vechi este de a practica onestitatea fără compromis cu dvs. despre locul în care mergeți și cu cine interacționați cu. Tragerea pentru a reconecta cu acei oameni și locurile care au implicat utilizarea drogurilor va fi puternică. Planificarea bună și onestitatea brutală este necesară pentru a vă menține pe calea spre succes.
  • De exemplu, nu încercați să vă vorbiți în locuri unde ați obișnuit să vă testați propria forță. De asemenea, nu credeți că este bine să vedeți o persoană cu care ați făcut droguri tot timpul. Acestea sunt doar raționalizări sau modalități de a vă convinge să vă întoarceți să utilizați din nou medicamentele. Nu cade victimă acestor raționalizări.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 20
    4. Fii răbdător. Recunoașteți că, dincolo de poftele fizice pentru medicament, ați putea avea conexiuni și legături emoționale. S-ar putea să vă gândiți pentru modul în care lucrurile obișnuiau să fie. Știți că este nevoie de timp pentru a vă ajusta și puteți și vă veți ajusta dacă respectați planul dvs. pentru recuperare.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 21
    5. Au oameni de susținere în jurul tău. Găsiți oameni care vă vor sprijini în eforturile dvs. de a bate dependența de droguri. Îngrijirea familiei și a prietenilor probabil vor să vă ajute să vă asigurați sănătoși.
  • De asemenea, puteți alege persoane care au fost printr-o situație similară. Ele vă pot ajuta să vă lipiți de obiectivele dvs.
  • Alegeți oameni care nu beau sau fac droguri, astfel încât nu va trebui să vă puneți în situații tentante.
  • Partea 5 din 6:
    Având un corp și o minte sănătoasă
    1. Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 22
    1. Obțineți exerciții fizice regulate. Obținerea exercițiilor regulate poate fi o modalitate excelentă de a manipula stresul de a bate dependența de droguri.
    • Poate fi o idee bună să vă alăturați unei sală de gimnastică sau să lucrați cu un antrenor personal. Acest lucru vă va ajuta să vă facem mai responsabili să vă îmbunătățiți sănătatea.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 23
    2. Vedeți un nutriționist. Găsiți un program de nutriție oferit prin comunitatea dvs. Unele programe sunt oferite prin județ și altele prin spitale locale. Obținerea corpului înapoi pe pistă poate însemna, de asemenea, mâncarea în mod corespunzător și îngrijirea nutriției dvs., care ar fi putut fi deteriorată de consumul dvs. de droguri.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 24
    3. Încerca Yoga. Yoga este o formă de exercițiu și meditație care vă poate aduce beneficii corpului și minții. Scoateți 15-30 minute de cel puțin câteva ori pe săptămână pentru a vă oferi timp pentru a gestiona stresul de a face față îndemnului de a utiliza alcool sau droguri.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 25
    4. Încerca meditaţie. Meditația poate fi o modalitate excelentă de a gestiona stresul și de a se concentra asupra respirației și conștientizării corpului. Meditați să vă liniștiți pe măsură ce vă confruntați îndemna să utilizați alcool sau droguri.
  • Găsiți un loc confortabil și liniștit pentru a sta la 10-15 minute.
  • Concentrați-vă pe respirația, inhalați adânc și constant.
  • Când gândurile trec prin mintea voastră, eliberați-i fără judecată. Întoarceți-vă atenția înapoi la respirație.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 26
    5. Obțineți acupunctură. Acupunctura este o metodă antică de vindecare chineză care pune ace în anumite puncte de presiune pe corpul tău. Această metodă vă va ajuta să vă adresați simptomelor și disconfortului de retragere pe termen lung.
  • Verificați cu furnizorul dvs. de asigurări de sănătate pentru a determina dacă tratamentul cu acupunctură este acoperit de politica dvs.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 27
    6. Vedeți consilierul. Continuați consilierea atâta timp cât aveți nevoie de sprijin. Poate doriți să aduceți, de asemenea, familia dvs. la sesiuni de consiliere pentru a rezolva probleme.
  • Partea 6 din 6:
    Manipularea vieții de zi cu zi fără droguri
    1. Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 28
    1. Creați un plan de viață fără droguri. Acest plan va implica cum să gestioneze ispitele și poftele atunci când apar, cum să se ocupe de plictiseala și descurajarea și să învețe cum să răspundă responsabilităților care au fost neglijate. A trăi fără droguri este un stil de viață. Face parte din fiecare aspect al vieții (cum ar fi relațiile, părinții, munca, socializarea, respectarea obligațiilor, interacționând cu ceilalți etc.).
    • Gândiți-vă cum veți aborda fiecare dintre aceste aspecte ale vieții pentru a elimina medicamentele de la ei.
    • Scrieți idei despre cum vă veți ocupa de situații, cum ar fi conversațiile stresante, adunările sociale și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 29
    2. Faceți o listă a obiectivelor dvs. Scrieți obiectivele pe care doriți să le realizați. Acestea pot fi mici lucruri, cum ar fi luarea unui duș în fiecare zi sau consumând o masă adecvată în fiecare zi. Ele pot fi, de asemenea, obiective mai mari, cum ar fi obținerea unui loc de muncă sau vizitarea dentistului.
  • Urmăriți progresul dvs. în aceste obiective în fiecare săptămână. Chiar și cele mici realizări merită remarcat. Veți începe să vedeți îmbunătățirea și progresul, ceea ce vă va motiva să continuați.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 30
    3. Utilizați surfingul de îndemânare pentru a combate recidiva. Dacă începeți să vă simțiți că veți începe să utilizați din nou, încercați să îndemnați surfing. Aceasta este o tehnică de prevenire a recidivelor de înțelegere. Când suprimați îndeamnă, aveți tendința de a face îndelungul. Recunoscând și acceptarea îndeamnă, veți putea să le plimbați sau să le "navigați".
  • Recunoașteți îndemnurile pe care le simțiți despre dependența dvs. Fiți conștienți de sentimentele și gândurile pe care le experimentați.
  • Evaluați îndemnul dvs. de la 1 la 10 (1 nu este greu de îndemânat la 10 ani de presare). Așteptați timp de 10 minute. Ocupați-vă cu o activitate, cum ar fi curățarea junk-ului din mașina dvs. sau scrierea unei liste sau lăsați rufele. Verificați din nou cu îndemnul dvs. pentru a măsura nivelul său. Dacă încă mai experimentați un nivel ridicat de îndemn, continuați cu o altă activitate.
  • Imagine intitulată Beat Dependența de droguri Pasul 31
    4. Evitați locurile și persoanele asociate cu droguri sau băuturi. Nu vizitați locurile unde ați obținut sau folosiți droguri. Nu asociați cu oamenii care au fost prietenii tăi de băut.
  • Partea flip aici este în locuri frecvente pe care nu le asociați cu droguri sau băuturi. Puteți dezvolta noi hobby-uri, cum ar fi alpinismul, tricotat, drumeții sau grădinărit.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 32
    5. Ia-ti o slujba. Păstrați-vă ocupați prin obținerea unui loc de muncă, chiar dacă este timpul cu jumătate. Acest lucru va începe, de asemenea, să vă construiți valoarea de sine în timp ce aduceți acasă un salariu.
  • Depuneți salariul dvs. în bancă și salvați banii.
  • De asemenea, s-ar putea să vă gândiți la voluntariat dacă nu doriți să obțineți un loc de muncă. Având angajamente față de alte persoane vă vor ajuta să rămâneți pe drumul cel bun.
  • Imagine intitulată Beat dependență de droguri Pasul 33
    6. Concentrați-vă pe construirea unei noi vieți. Odată ce cel mai rău a trecut, și corpul și mintea dvs. nu mai sunt consumați de retragere, vă petreceți timpul de construire a vieții pe care doriți să o trăiți. Hrăniți-vă relațiile cu oamenii pe care îi iubiți, lucrați din greu la locul de muncă și aruncați-vă în hobby-uri și timpii trecuți care vă sunt semnificativi.
  • În acest timp, ar trebui să continuați să mergeți la întâlniri cu grupul dvs. de asistență și să continuați să vă întâlniți cu terapeutul dvs. Procesul de a bate o dependență de droguri nu este unul rapid, deci nu vă declarați întăriți când lucrurile încep să meargă bine.
  • sfaturi

    Nu lăsați recidiva să fie sfârșitul drumului. Este foarte comun să alunecați când primiți mai întâi o dependență. Dacă ajungeți să luați medicamente după data de ieșire, adresați-vă imediat problema înainte de a fi în afara controlului. Dacă ajungeți să aveți o recidivă plină, nu fiți greu. Încă mai faci asta. Încercați să vă dați seama ce a mers prost și începeți din nou procesul. Nu contează cât durează să bată în cele din urmă acest lucru, este complet meritat lupta.

    Avertizări

    Depășirea unei dependențe puternice nu este doar o chestiune de voință. Abuzul de substanțe poate duce la modificări ale sănătății mentale și fizice a unui individ. Solicitați ajutor profesional pentru a vă ajuta în aceste etape.
  • Dacă vă vedeți medicul despre abuzul de droguri, detaliile pot apărea pe unele înregistrări medicale. Dezvăluiri, în timp ce ilegale, se pot întâmpla în cazuri rare. Acestea ar putea provoca probleme cu viitoarele locuri de muncă și asigurări. Desigur, utilizarea continuă a drogurilor ilicite vă va afecta și mai mult șansele. Dacă sunteți victima unei dezvăluiri ilegale, consultați un avocat.
  • Retragerea poate fi periculoasă și chiar moartă. Asigurați-vă că consultați un profesionist medical înainte de detoxifiere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar