Cum să învingeți o dependență de facebook

Probabil cea mai folosită și cunoscută site-ul de rețea socială, aproape jumătate din utilizatorii Facebook o vizitează în fiecare zi.Iar unii dintre utilizatorii săi petrec o perioadă de timp inordinară pe Facebook, permițând orelor de a pleca neobservate, treburile să meargă necompletate și chiar mergând atât de departe încât să ignore familia și prietenii din lumea reală.

In timp ce "Dependența Facebook" sau "Tulburarea dependenței Facebook" nu sunt termeni aprobați din punct de vedere medical, realitatea comportamentelor dependente pe Facebook reprezintă o problemă tot mai mare pentru mulți utilizatori Facebook și una pe care terapeuții le văd mai frecvent la pacienții lor.

Dacă ați găsit că conectarea, partajarea și învățarea prin Facebook a preluat toate căile de comunicare și învățare în viața voastră, este posibil să suferiți de dependența de Facebook. Și Relaxați-vă! Acest articol nu este vorba despre oprirea plăcerii dvs. de Facebook - mai degrabă, obiectivul aici este de a vă ajuta să identificați dacă utilizați Facebook într-un mod captivant și să vă ajutați să găsiți mai multe modalități constructive de conectare socială prin Facebook.

Pași

  1. Imagine intitulată înfrângerea o dependență Facebook Pasul 1
1. Recunoașteți semnele unei dependențe de Facebook. În timp ce în prezent nu există un astfel de lucru ca un diagnosticat medical binecuvântat "Dependența Facebook" sau "Tulburarea dependenței Facebook" că o sănătate sau un profesionist medical ar putea spune categoric că suferiți, comportamentele dependente au fire comune care pot duce la comportamente discontinue și obsesive disfuncționale. Următoarele semne indică o necesitate nesănătoasă pentru Facebook:
  • Te trezești și primul lucru pe care îl faci este "Verificați Facebook". Și este ultimul lucru pe care îl faci noaptea.
  • Nimic altceva vă emoționează sau vă simțiți "gol" fără Facebook. Tot ce doriți să faceți este să vă petreceți timp pe Facebook, chiar și la excluderea muncii efectuate, care trebuie făcută sau îndeplinirea obligațiilor familiei. Când nu este pe Facebook, provoacă dureri fizice, transpirații, boală și că vă bateți la lesa pentru a vă întoarce, obsesia dvs. a devenit una nesănătoasă.
  • Nu puteți merge mai mult de o zi fără a utiliza Facebook. Dacă este forțat să faceți acest lucru, vă aflați pe Facebook "retragere" Simptomele, cum ar fi găsirea altceva interesant, încercând să găsiți modalități de a reveni la Facebook, chiar dacă înseamnă utilizarea unui computer care este din limite (de exemplu, nu al tău), sau greu de ajuns, sau te găsești intens îngrijorat de lipsa pe actualizări Facebook. Acestea sunt semne foarte nesănătoase.
  • Chiar dacă nu sunteți pe Facebook în mod constant, verificarea de multe ori în timpul zilei este un semn al comportamentului compulsiv. Cheltuielile mai mult de o oră pe Facebook o zi vor reduce cu ușurință toate celelalte obligații pe care le aveți în viață și pot provoca probleme de disfuncție socială.
  • Viața ta reală nu merge atât de bine, iar Facebook prezintă o viață de evadare de evadare în cazul în care totul pare neîntrerupt, îngrijit, fericit și ușor - toate lucrurile care sunt opusul vieții tale de zi cu zi.
  • Un somn adecvat încetează să fii important pentru tine. În schimb, sunteți pregătit să rămâneți prea târziu doar pentru a putea găzdui nevoia dvs. de Facebook. La urma urmei, te scuzați, prietenii tăi ar putea crede că este că nu va fi în jur!
  • Nostalgia te are în aderență. Când Facebook începe să devină o cale prin care locuiți în trecut, este un semn de a fi nevoie să se rupă de la ea. Rehashing vechi iubește și Prietenii Cu speranța că puteți să identificați momentul exact în cazul în care viața voastră ar fi trebuit să facă o schimbare diferită și să încerce să-l patching prin fantezizarea pe Facebook se uită la spate și să vă băteau peste ceea ce nu a funcționat. Realizați importanța vieții în aici și acum. Acest tip de nostalgie este chiar mai dăunător dacă aveți o limbă liberă despre relațiile pe care le-ați citit, deoarece alte persoane vor citi cuvintele voastre, iar unii îi pot percepe ca o trădare sau ca semne de aventură emoțională.
  • Aveți tone de prieteni pe Facebook, dar încă mai simțiți foarte mult singuratic.
  • Imagine intitulată înfrângerea o dependență Facebook Pasul 2
    2. Începeți să întrebați ce faceți pe Facebook. Mai degrabă decât să meargă pur și simplu pe Facebook și "care se încadrează în vraja sa", Începeți să determinați în mod conștient ceea ce faceți cu adevărat din Facebook. Solicitarea întrebărilor despre valoarea sa în contextul propriului dvs. de viață este sănătoasă, mai ales atunci când simțiți că ați fi fost supradotați puțin. În jos până la lucrurile care aduc valoare reală, într-o limitare a timpului definit. Înregistrați ceea ce faceți pe Facebook timp de o săptămână. Să fie diligent în legătură cu această sarcină de verificare a realității și nu vă cruțați - cumpărați un mic notebook și dedicați timp la actualizarea acestuia. Lucrurile în special pentru a păstra un ochi pentru a include:
  • Dacă verificați doar pentru a răspunde la Pokes, pentru a vedea prieteni actualizând profilurile lor, pentru a scrie o notă nouă sau pentru a vedea ce melodii se adaugă prietenii dvs., sunteți dependent de Trivia. Și a lăsa trivia să conducă ziua dvs. nu conduce la o viață satisfăcătoare pe termen lung!
  • Vă rătăciți despre Facebook fără scop? Tocmai ați confirmat un nou prieten și sunteți curios cu privire la prietenii acelui prieten și dacă sunteți prietenii dvs. sau ați putea fi prietenii dvs. și ce fac acești prieteni? Dacă sună acest lucru prea familiar, timpul dvs. pe Facebook sa transformat fără țintă. Și sunteți lăsați în acest sens prin ușurința de conectivitate a Facebook fără a fi atenți la lipsa de productivitate care rezultă.
  • Ești scuze din cauza muncii? Chiar și pe cineva care folosește Facebook în scopuri de afaceri poate începe să permită socializarea afacerii să sângereze în general socializarea sub rubrica din "muncă". Este important să observați când intrați în această fază de tranziție și de a demarca munca și socializarea, pentru a pune o limită de timp atât pe ambele. În caz contrar, vă dați o justificare prea mare pentru a continua păstrarea pe Facebook.
  • Este prietenul acela într-adevăr a Prieten? Cât de benefică menține o prietenie cu cineva pe care nu l-ai întâlnit niciodată, dar legat doar pentru că erau un prieten al unui prieten de prieten adevărat al tau? S-ar putea să fie uimitoare, dar dacă abia se conectează cu tine, ar putea face parte din distragerile periferice care vă determină să vă scufundați în Facebook, mai degrabă decât să interacționați pe Facebook în moduri care au o valoare reală.
  • Este oricare dintre ceea ce faci constructiv fie din punct de vedere personal sau profesional? Fi onest cu tine insuti!
  • Imagine intitulată înfrângerea o dependență Facebook Pasul 3
    3. Decideți ce este de valoare pe Facebook. Indiferent de motivul pentru a fi o parte a Facebook, limitele Marea și cunoașterea a ceea ce este de valoare și ce nu vă va ajuta să vă reintroduceți în obiceiurile slabe online. Chiar și un motiv de a vă asigura că familia dvs. este păstrată la curent cu evenimentele dvs. interstatale sau de peste mări poate să se deplaseze în afara controlului dacă conceptul dvs. de "familie" extinde. Dacă utilizați Facebook pentru muncă și motive personale, valoarea va fi probabil mai largă, dar este încă important să se definească limitele de valoare pentru muncă și timp personal. Când decideți la ce valoare pierdeți din Facebook, luați în considerare următoarele:
  • Te bucuri de? Este această plăcere echilibrată cu o întreagă gamă de alte activități plăcute în viața ta?
  • Te simti obligat Pentru a răspunde unor oameni de pe Facebook, chiar dacă preferați să nu?
  • Ce părți ale Facebook vă îmbunătățesc într-adevăr viața personală și profesională? Poate fi util să le enumerați pentru claritate și să eliminați o parte din negativitate și trivia.
  • Imagine intitulată înfrângerea unei dependență Facebook Pasul 4
    4. Încercați să renunțați la Facebook pentru un eveniment specific pentru a vedea cum vă tarif. Acest articol nu pledează să părăsească Facebook în întregime dacă aceasta este alegerea pe care o simțiți că doriți să o luați. Cu toate acestea, poate fi foarte avantajos să alegeți un eveniment special și să decideți că, pe durata evenimentului, că nu veți folosi Facebook deloc. Puteți chiar să vă avertizați pe ceilalți prieteni de pe Facebook că acest eveniment vine, dar orice faceți, lipiți-l. De exemplu, unii utilizatori Facebook iau pauze de vacanță de vară, unii iau o pauză pentru o respectare religioasă, cum ar fi Lent, și unii oameni iau pauze atunci când evenimente speciale de familie, cum ar fi a nuntă sau o zi de naștere vine în sus și trebuie să se pregătească, să călătorească, să fie disponibili pentru aceasta etc., fără a vrea să fie distras.
  • Orice eveniment bine definit poartă semnificație pentru ruperea unui obicei, deoarece acestea reprezintă ocazii în care trebuie să vă concentrați asupra altor persoane, fie că este vorba de credință, familie sau o altă problemă externă importantă. Acest lucru vă poate ajuta să vă duceți în afara oricărui funk intern care v-ați lipit pe Facebook, precum și să oferiți o perioadă stabilită în care v-ați promis că nu veți folosi Facebook. În timpul acestei pauze, reflectați-vă asupra nevoilor dvs. de Facebook și gândiți-vă prin modul de a restabili o abordare mai uniformă a utilizării Facebook.
  • Cel mai bun lucru despre a vă spune prietenilor dvs. de pe Facebook că nu veți fi mai puțin este că tocmai ați ars un pod care vă va face "pierde fața" Dacă te furișezi. Fii puternic și să le dați reasigurarea că sunteți unul pentru a vă păstra cuvântul.
  • Imagine intitulată înfrângerea unei dependență Facebook Pasul 5
    5. Soluții țintă pentru a permite o utilizare mai inteligentă și mai strălucitoare a Facebook în viitor. În timp ce ați putea Quit Facebook, Este probabil mult mai productiv, constructiv și mai util pentru ao gestiona și a pune pe Facebook în locul tău în viața ta. Unele dintre soluțiile pozitive pentru utilizarea sănătoasă Facebook includ (și vă veți gândi la alții):
  • Evitați să vă plimbați cu periferie. Luați o privire bună la profilul dvs. Funcționează pentru dvs. sau vă deranjează? Schimbarea unei imagini de profil peste și peste este un semn de îngrijorare prea mult despre imaginea dvs. Facebook. Dacă imaginea curentă funcționează, lăsați-o să fie. Dacă te deranjează, fixați-o chiar acum, Fotografia inclusă. De ce? Pentru că odată ce o rezolvi, fiți pregătiți să lăsați-o singură pentru o lungă perioadă de timp. Păstrarea profilului dvs. stabilă va construi încredere în mediul online - nu încercați în mod constant să vă actualizați că vă va elibera o viță de vie inutilă pe Facebook.
  • Opriți modificarea frecvenței statutului. Gândi "și ce dacă?" Înainte de a încerca să faceți acest lucru. De fiecare dată când o schimbi, se blochează feedurile de știri ale prietenilor dvs. De ce vă simțiți obligați să vă anunțați fiecare mișcare sau starea de spirit pe care o experimentați temporar? Încetează să fie de interes pentru ceilalți și este mai inutil pentru tine!
  • Gândiți-vă cât de des utilizați Aplicații Facebook. Pentru a utiliza o aplicație, trebuie să o instalați în contul dvs. Și apoi utilizați-o - și multe aplicații sunt suficient de convingătoare pentru a desena utilizatorii timp de ore la un moment dat. Înainte de a adăuga orice aplicație întrebați-vă "Cât de productiv este acest lucru?" Dacă este lipsită de valoare, gândiți-vă la ceea ce face pentru prietenii dvs. care ajung la sfârșitul primului dvs. invitații pentru a câștiga puncte, a primi cadouri sau pentru a vedea rezultatele... De fiecare dată când o persoană primește o invitație, trebuie să accepte sau să o ignore. Nu fi cauza faptului că un alt popor. Și să facă aplicațiile să lucreze pentru dvs., nu în cealaltă cale în jurul valorii de - să scape de cele care sunt mai mari de timp sau inutil.
  • Imagine intitulată înfrângerea o dependență Facebook Pasul 6
    6. Aveți grijă de cursa pentru a avea cât mai mulți prieteni posibil. Dacă sunteți condus pentru a avea mai mulți prieteni pe Facebook decât vă puteți angaja vreodată în mod realist în mod regulat, este important să opriți ceea ce este, în mod eficient, a "Dependența de prietenie". Având mai mulți prieteni decât vă puteți conecta în mod realist, poate fi o sursă de anxietate, mai degrabă decât plăcere. Bucurați-vă de prietenii pe care îl aveți deja pe Facebook, dar ați împrăștiat pe cei care nu adaugă nimic la experiența dvs. Facebook.
  • Având în vedere că Facebook aproape vă obligă să adăugați prieteni, dacă sunteți vulnerabili la definirea auto-valoare prin Cantitate de prietenii mai degrabă decât calitate dintre ele, atunci Facebook poate fi periculos pentru tine în timp ce vă recuperați de la orice alt fel de dependență sau treceți prin momente dificile din punct de vedere emoțional. Rezistați nevoii de a adăuga persoane pe care nu le cunoașteți sau doriți să vă angajați, și să cadeți pe cei care înseamnă foarte puțin pentru dvs. de la lista de prieteni.
  • Feriți-vă de potențialul Facebook pentru a crește un sentiment de singurătate mai degrabă decât să-l asigure. Petrecerea timpului pe Facebook, mai degrabă decât cu prietenii față-în-față, va spori orice sentimente de singurătate, puteți avea deja și ironic, cu atât mai mulți oameni încearcă să țineți pasul, singuraticul se pare că vei ajunge cu cantitate mai degrabă decât de calitate. Treceți de la utilizarea Facebook ca înlocuitor pentru prietenie pentru ao folosi ca o modalitate de a energiza și de a sinergiza prieteniile pe care le aveți deja.
  • Imagine intitulată înfrângerea o dependență Facebook Pasul 7
    7. Evitați să fiți un automat al Facebook. Dacă sunteți prins spunând, "Te voi face pe Facebook mai târziu" sau "O să fac niște fațete", Atunci ești bine întârziat pentru a lua o pauză de la site la ieși cu prietenii în lumea reală (sau în viața deconectată). De fiecare dată când vă simțiți să spuneți "Te voi face pe Facebook", Verificați-vă și reformulați cu asta "Ne vedem", sau "O să te sun". Și înseamnă - deconectați imediat timpul de capturare...
  • Imagine intitulată înfrângerea o dependență Facebook Pasul 8
    8. Face greu să mergi pe Facebook. Cereți pe cineva să vă schimbe parola pe Facebook, atunci să nu vă spuneți că nu puteți merge pe Facebook. Într-un caz extrem, Ștergeți contul dvs. Facebook. Știind înainte că nu vă veți întoarce niciodată la ea, veți găsi o modalitate de a vă bucura de alte lucruri pe care le faceți în prezent, în loc să fiți nerăbdători și gândiți "Cât mai mult va fi până când voi verifica Facebook încă o dată?"
  • Imagine intitulată înfrângerea unei dependență Facebook Pasul 9
    9. Decideți că nu aveți nevoie să vedeți toate feedurile de știri care au apărut de când ați fost ultima dată. Indiferent cât de mult vă hrăniți știrile, ar fi putut fi și mai mult că nu există. Nu există nici o diferență între lipsa unui post și postul nu a existat niciodată pe care nu l-ați fi avut nici o problemă. Punctul este de a vedea cel puțin un post super-interesant, nu pentru a le vedea pe toate. Uneori cineva se gândește la un subiect și dorințe au existat un videoclip YouTube pe acest subiect, dar asta e mult mai rar decât un lanț nesfârșit de a decide că de când ați văzut o sugestie, pare interesant, așa că decideți că trebuie să-l vedeți.
  • Imagine intitulată înfrângerea unei dependență Facebook Pasul 10
    10. Face mai puțin atrăgătoare! Când utilizați Facebook, puteți alege ceea ce apare pe cronologia dvs., prin lipirea paginilor, îmbinarea grupurilor și ascunderea oamenilor enervanți pe care îi creați un personalizat "Safe-Web-spațiu" umplut cu informații care vă apelează fără negative. Deblocați pe cei care postează în mod constant autores și partajați primele postări din Marea Britanie și pur și simplu vizitați site-urile de pagini pe care le bucurați (sau găsiți alternative), mai degrabă decât să le vizualizați prin Facebook. Nimic scurt de bibliotecă va vindeca dependența dvs. de informații.
  • sfaturi

    Pentru a ascunde o dependență de aplicații Facebook de la prietenii dvs., faceți clic pe "Editați | ×" lângă aplicația din partea stângă. Faceți clic pe "Editeaza setarile" a fiecărei aplicații și a verifica "Mini Feed". Aceasta va dezactiva activitatea aplicației specifice înregistrate în feedul de știri ale prietenilor dvs. și mini-hrana dvs. în profilul dvs. Această metodă este foarte utilă dacă luați o mulțime de chestionare de film. Desigur, ascunderea dependenței dvs. nu este sănătoasă, deci este mult mai bună dacă puteți reuși să o reintroduceți.
  • Pentru a vă ajuta să deconectați, păstrați-l jurnal, fie online, fie, de preferință, într-o carte pe care o puteți utiliza departe de computer. Dacă simțiți o dorință irezistibilă de a posta o nouă actualizare de stare, scrieți-o în jurnalul dvs. în schimb, apoi continuați să scrieți toate asociațiile și sentimentele personale pe care o actualizare de stare nu ar avea loc (sau care vă va face probleme cu prietenii si familia). Veți ajunge să vă cunoașteți mai bine și cu mult mai profundă - nu doar sinele superficial pe care l-ați prezentat pe social media.
  • În mod coincidență, chiar și unii dintre profesioniștii din domeniul sănătății mintale care ar trebui să fie capabili să-i ajute pe restul nostru la fața locului, activitățile noastre de dependență sunt entuziașetate de ei!
  • Avertizări

    Dacă nu sunteți în stare să obțineți controlul asupra dependenței dvs., consultați imediat un psihiatru sau terapeut.
  • Nu decideți automat dependența este un lucru rău și luptați-l. În unele cazuri, cineva a fost plictisit de nu suficient pentru a face totul de-a lungul apoi ei au găsit ceva care sunt foarte dependenți de care a scăpat de această problemă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ceas cu alarmă cu sunetul temporizator pentru a limita timpul dvs. de Facebook
    • Alte distrageri
    • Calendar cu întâlniri de întâlniri pentru a petrece timp cu alții
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar