Cum să se ocupe de un soț alcoolic

Este dificil să se ocupe de alcoolism într-o căsătorie. S-ar putea să vă simțiți că ați pierdut persoana pe care ați căsătorit-o și doriți să o faceți înapoi, când persoana din fața dvs. este un străin furios pe care abia recunoști. Soțul tău poate fi un alcoolic dacă are probleme la domiciliu, la locul de muncă sau la școală ca rezultat din cauza consumului de alcool în situații riscante (cum ar fi conducerea) - a rănit sau a rănit pe altcineva în timp ce folosește alcool - a încercat să renunțe, dar nu a putut încheind eficient consumul de alcool - sau face scuze sau minciuni despre utilizarea de alcool. În timp ce poate fi greu de căsătorit cu un alcoolic, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă sprijiniți soțul și să îl încurajați să caute tratament.

Pași

Partea 1 din 4:
Situații de manipulare când e beat
  1. Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 1
1. Raportați orice abuz. Uneori alcoolicii pot deveni violenți, deoarece alcoolul este adesea legat de violență. Dacă soțul dvs. vă lovește, vă amenință sau vă dăunează în vreun fel, găsiți siguranța și raportați abuzul. Nu vă protejați soțul păstrând abuzul unui secret. Spune-i mamei sau tatălui, sorei, vecinului, prietenului sau mentorului spiritual. Asigurați-vă că prioritizați siguranța dvs. Puteți obține ajutor apelând la linia telefonică de abuz.
  • Statele Unite ale Americii: Apelați linia telefonică națională de violență în familie la 1-800-799-7233 (seif).
  • Marea Britanie: Apelați ajutorul pentru femei la 0808 2000 247.
  • Australia: Call 1800Respect la 1800 737 732.
  • La nivel mondial: vizita http: // Hotpeachpages.net/ Pentru o listă globală de asistență și centre de criză.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 2
    2. Abordați-l într-un mod care nu amenință.Folosește un ton calm de voce și să-i vorbești fără să folosească cuvinte dure sau derogatorii. De exemplu, evitați să-i chemi "beat" sau un alcoolic în acest moment. Evitați să vă argumentați cu el și în schimb deflectați declarațiile într-un mod calm și asertiv.
  • Dacă începe să se înfurie sau să vrea să lupte, răspundeți calm că acum nu este un moment bun și că puteți vorbi despre asta mai târziu.
  • Evitați argumentarea cu el cu orice preț. El poate deveni fizic. Nu răspundeți înapoi în mânie, indiferent cât de greu este.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 3
    3. Oferiți-i băuturi nealcoolice și alimente. În loc să-l descurajeze de alcool, să-l îndrepte spre băuturi alimentare și nealcoolice. Încurajați-l să mănânce sau să se hidrateze cu apă. Distrage atenția cu aceste lucruri, astfel încât el este mai puțin concentrat asupra alcoolului.
  • Când cere consumul de alcool, deflectați prin oferirea de sodiu.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 4
    4. Găsiți compromis. Dacă insistă să aibă ceva sau să meargă undeva, găsiți un compromis. Nu merită să se certe cu el pentru că nu se gândește clar, dar nu doriți să escaladați agitația. Găsiți ceva ce îl va face fericiți fără a vă face nefericit.
  • Dacă vrea cu adevărat să mănânce înghețată, dar nu aveți niciunul, oferiți-i bomboane sau un alt trata dulce.
  • Dacă vrea să meargă afară în ploaia de turnare, spune-i ferm că plouă și poate că poate aduce o umbrelă sau stau sub o copertină.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 5
    5. Stabiliți limite. Dacă alcoolismul vă afectează negativ, setați limite cu soțul dvs. Fii clar că nici o discuție despre tine ca un cuplu nu se poate întâmpla atunci când bea și refuzi să încerci să rezolvi problemele în timp ce el este sub influența.
  • Spune-i că nu poate bea în casă sau în jurul copiilor. Puteți alege să nu vă petreceți timp cu el când el bea sau că refuzi să argumentați când a băut.
  • Setați limitele bazate pe nevoile dvs. Când stați limite, comunicați-le cu soțul dvs. și asigurați-vă că le înțelege.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 6
    6. Au un plan de evadare. Dacă soțul dvs. este beat, acționând agresiv și vă temeți de siguranța dvs., aveți un plan de evadare. Aveți pe cineva pe care îl puteți numi noaptea târziu, care vă poate oferi un loc sigur pentru a rămâne. Dacă sunteți speriat să plecați cu mașina, adresați-vă prietenului sau membrii familiei să vă aducă la domiciliu. Calm, lăsați soțul dvs. să știe că căutați un loc sigur pentru noapte și veți reveni la a doua zi.
  • Dacă soțul dvs. se supără, spuneți că puteți discuta mai târziu discuția. Chiar acum, vă prioritizați siguranța.
  • Partea 2 din 4:
    Discutarea alcoolismului cu soțul dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 7
    1. Fi bine cu sentimentul inconfortabil. Șansele sunt, vă veți simți neliniștit că aduceți acest subiect și vorbiți-vă cu soțul dvs. Nu lăsați teama de disconfort să nu se descurajeze să-ți exprimi ceea ce trebuie să spui. Amintiți-vă că situația dvs. actuală vă face, de asemenea, incomodă.
    • Accepta ca discutarea alcoolismului soțului vostru se va simti inconfortabil, indiferent de ce. Să fie curajos și să ia pasul.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 8
    2. Alegeți un timp pentru a vorbi. Nu încercați să aveți această conversație când bea sau pe cale să bea. În schimb, alegeți un moment în care amândoi sunteți sobru. Faceți timp să aveți această discuție și să nu aveți lucruri de a vă grăbi după aceea.
  • Nu încercați să vorbiți despre alcoolism atunci când sunteți supărat sau supărat. Dacă v-ați frustrat când deschide o cutie de bere, acum nu este momentul să aveți această discuție.
  • Așteptați până când ambii sunteți într-o stare liniștită și neutră înainte de a deschide discuția. Este posibil să aveți nevoie să programați timp pentru a vorbi.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 9
    3. Abordați-l în compasiune, nu judecata. În timp ce ar putea fi mult mai ușor să veniți dintr-un loc de judecată, furie și dezamăgire, să fie compasiune. Nu vă pedepsiți soțul, îl cereți să vă ajute, pentru îmbunătățirea lui și a familiei sale. Comunicați-vă dragostea, îngrijorarea și sprijinul față de soțul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 10
    4. Spune-i cum te afectează băutura. S-ar putea să vă simțiți cel mai bine la alcool atunci când soțul dvs. se întoarce la băut înainte de a vă întoarce la dvs. S-ar putea chiar să simți că nu puteți concura cu relația pe care soțul dvs. are alcool. În timp ce soțul dvs. vă poate susține familia din punct de vedere financiar, spuneți-i dacă vă simțiți că vă simțiți sub-sprijinit emoțional sau cu familia. Dacă simțiți dificultăți în legătură emoțional, spuneți-i și acest lucru.
  • Fii sincer cu sentimentele și dezamăgirile tale.
  • Spuneți modul în care băutura nu numai că vă afectează, ci și alții, ca și copiii, prietenii sau familia.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 11
    5. Evitați amplasarea vină. În loc să vă învinovățească pe soțul tău pentru băutura lui, spune-ți sentimentele. Păstrați declarațiile axate pe tine și pe sentimentele tale, nu pe el. În loc să spună: "Băutura te face îndepărtată și detașată" spune ", mă doare pe faptul că te simți atât de departe de mine și mi-e dor de legătură pe care am împărtășit-o."
  • În loc să spună: "Nu petreceți niciodată cu copiii" spun ", mă lupt să-i dau copiilor toată atenția de care au nevoie pe cont propriu și aș vrea ajutorul tău."
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 12
    6. Adresați-vă soțului dvs. să obțineți tratament. Lăsați soțul dvs. să știe că îl iubești și îl sprijini și vrei să-l vezi sănătos și fericit. Cere-i să caute tratament pentru alcoolismul său. Puteți spune că alcoolismul este dificil de tratat singur și că căutarea unui tratament îi va ajuta atât de alcoolismul. Beneficiile tratamentului includ abordarea problemelor psihologice și a comportamentelor de dependență care interferează cu viața fericită și îndeplinită.
  • Poate doriți să faceți unele cercetări înainte de timp pentru a discuta diferite opțiuni de tratament. Apelați-vă asigurarea și vedeți ce programe de tratament sunt disponibile. Consultați un terapeut individual sau de familie, internat și programe de ambulatoriu, astfel încât să puteți discuta toate opțiunile cu soțul dvs.
  • Puteți să stați o intervenție formală, inclusiv prieteni, familie și alți oameni care îi pasă de soțul dvs. Puteți căuta sprijinul unui intervenționist dacă este necesar. Aveți grijă, totuși, deoarece intervențiile pot trimite soțul dvs. în mânie sau defensivitate.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 13
    7. Evitați să creați imediat un plan de acțiune. Poate doriți să auziți cum va înceta să bea, că acțiunea lui dăunătoare nu se va mai întâmpla niciodată și că vrea să se schimbe. Acest lucru poate fi adevărat, dar poate fi și o modalitate de a scăpa de o conversație incomodă. Creați un plan după ce ați avut timp să digerați discuția și să reflectați.
  • După conversația dvs. inițială, planificați un timp pentru a discuta mai mult lucrurile, odată ce am avut amândoi să reflectați asupra primei discuții. Vă puteți întâlni înapoi și discutați pașii de acțiune pentru a lua ca un cuplu, cum ar fi eliminarea casei de alcool.
  • Partea 3 din 4:
    Care se ocupă de un soț în negare
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 14
    1. Nu vă așteptați la schimbări peste noapte. Dacă sunteți supărat după ce ați încercat să discutați cu soțul dvs. doar pentru a ajunge nicăieri, luați inima. Vedeți cuvintele, acțiunile și sprijinul dvs. ca pietre pasive la soțul dvs., recunoscând dependența de dependența și căutării de recuperare. Cu toate acestea, rețineți că nu vă puteți controla acțiunile și este în cele din urmă responsabil pentru deciziile sale.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 15
    2. Se ridică împotriva negării. Este comună pentru alcoolici (în special alcoolici de înaltă funcționare) să aibă o mulțime de scuze pentru comportamentul lor, sugerând că nu există nici o problemă cu alcoolul. În loc să încerce să lupte împotriva negării cu raționalitate, abordați-vă soțul prin deschiderea compasiune a unui dialog al preocupărilor dvs.
  • Dacă el neagă să aibă o problemă, spuneți-i cu ușurință cum îi perturbă pe tine (sau copiii) de somn noaptea, este agresiv sau rău sau orice alt mod în care alcoolismul său vă afectează.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 16
    3. Exprimă că băutura este crearea de distanță. Dacă soțul dvs. continuă să bea și atunci când știe că vă provoacă rău, spuneți-i că beți este interferează cu relația dvs. Relația lui cu alcoolul afectează capacitatea dvs. de a avea o relație cu el. Dacă îi spui în mod clar soțului tău că băutura creează distanța în relație, îl poate afecta pe el și pe tine.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 17
    4. Aveți propria rețea de asistență. Asigurați-vă că aveți grijă de dvs. Aveți oameni în viața voastră cu care puteți vorbi și care vă sprijină. Nu țineți alcoolismul soțului dvs. un secret - asigurați-vă că aveți cel puțin o persoană cu care puteți vorbi despre luptele voastre. Având sprijin emoțional este important atunci când se ocupă de dificultățile vieții.
  • Vorbește cu părinții, frații, prietenii sau in-legi. Nu vă concentrați doar pe alcoolism, dar asigurați-vă că aveți oameni să vorbiți despre ce ar trebui să vorbiți.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 18
    5. Luați în considerare dacă căsătoria este în interesul dvs. Dacă soțul dvs. refuză să vă ajute și aveți îndoieli serioase că lucrurile vor fi mai bune, poate doriți să vă gândiți relația dvs. și să vă întrebați dacă rămâneți cu el este în interesul dvs. Dacă simțiți că sunteți căsătoriți mai mult la alcool decât unui bărbat, este timpul să vă gândiți la opțiunile dvs. Poate doriți să vă gândiți calitatea vieții, siguranța și siguranța copiilor dvs. atunci când faceți această decizie și întrebați-vă "Care este cea mai bună opțiune în care mă respect și familia mea?"
  • Dacă soțul dvs. este abuziv, prioritizați siguranța dvs. Meritați să fiți tratați cu respect în orice moment, iar abuzatorii rareori opresc abuzul, deoarece abuzul poate deveni ciclic.
  • Partea 4 din 4:
    Explorarea recuperării
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 19
    1. Evitați să beți în jurul soțului dvs. Când bei în jurul soțului tău, o poate face mult mai dificil pentru el să renunțe. Evitați consumarea alcoolului în prezența soțului dvs. cu orice preț. În schimb, participă la evenimente sociale nealcoolice. Solicitați familia sau prietenul întâlnirii pentru a fi ocazii sobre.
    • Este posibil să trebuiască să schimbați puțin planurile sociale sau grupurile sociale. În loc să mergeți la baruri sau să sorbați pe vin cu prietenii, aveți mai multe nopți de joc sau nopți de film. Să se angajeze în activități care nu servesc de obicei alcool.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 20
    2. Cereți-i să verifice grupurile de sprijin locale. Grupuri precum alcoolicii anonimi (AA) există pentru a ajuta oamenii să se lupte cu alcoolismul. Membrii subliniază importanța membrilor superiori care susțin oamenii mai noi la Grup prin oferirea de sprijin și de mentorat. Verifică http: // aa.Org Pentru a vedea dacă există un capitol în apropierea dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 21
    3. Du-te la un grup de sprijin familial pentru tine. Mai mult decât oricine altcineva știu cât de greu este să trăiești cu un soț alcoolic. Poate fi greu de simțit ca și cum trebuie să păstrați casa și familia împreună pe cont propriu cu puțin sau deloc ajutor soțului tău. Poate fi o ușurare pentru a împărtăși frustrările cu alți oameni care știu exact ce se simte. De asemenea, vă pot sprijini și vă dau sfaturi despre cum să faceți față și cum au trecut prin vremurile grele.
  • Al-anon (http: // al-anon.Org /) este un grup de sprijin recunoscut la nivel național care oferă sprijin familial celor care au un membru al familiei care este alcoolic.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 22
    4. Luați în considerare terapia împreună. Dacă soțul dvs. ezită să-și obțină propria terapie, menționați că obținerea de terapie împreună ar fi utile pentru amândoi, fie că doriți ca terapia familială. Un terapeut poate ajuta la tratament și recuperare și vă poate oferi sprijin atât pe dvs. cât și la soțul dvs. pe tot parcursul procesului. Puteți obține o trimitere prin medicul dvs. de îngrijire primară sau prin intermediul furnizorului de asigurări.
  • Poate doriți să căutați un terapeut care este specializat în dependență sau alcoolism. Terapia poate include abordarea cauzelor de dependență, care lucrează prin stresori într-un mod mai pozitiv și pot include și medicamente.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 23
    5. Cereți-i să verifice un centru de tratament. Un centru de tratament este benefic pentru alcoolism mai intens sau când alcoolismul este cuplat cu un diagnostic psihiatric (cum ar fi depresia sau anxietatea) sau un diagnostic medical. Programele există prin intermediul tratamentului în spitale și ambulatoriu, care pot varia în funcție de acoperirea asigurărilor.
  • Alegeți nivelul de îngrijire cel mai potrivit pentru familia dvs. și soțul dvs. Dacă soțul dvs. a experimentat stres sau traume grave sau are o boală psihiatrică, un centru de tratament poate fi mai potrivit decât terapia săptămânală în ambulatoriu.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 24
    6. Pregătiți-vă pentru el să recidivă. Adoptați un plan de gestionare a oricăror recidive potențiale. Este comună pentru cineva care se luptă cu alcoolismul să se simtă tentat sau să recide în timpul recuperării. Sunt de acord cu un plan cu soțul dvs. și / echipa noastră de tratament pentru a avea un plan gata să meargă dacă soțul dvs. recită.
  • Acest lucru poate include îndepărtarea de la situație sau de a-și numi terapeutul sau mentorul.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț alcoolic Pasul 25
    7. Să vă susțineți soțul dvs. Când soțul dvs. se angajează în tratament și face o creștere, recunoașteți fiecare pas care este luat. Dacă îl vezi că a făcut un efort, laudă-l. Găsiți toate lucrurile bune pe care le face și asigurați-vă că știe că recunoașteți lucrarea bună pe care o face.
  • Sărbători chiar și cei mai mici pași înainte. Fii majoreta soțului tău și l-ai spus că ești în spatele lui tot drumul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar