Cum se analizează raportul datoriilor la capitaluri proprii

Raportul datoriei la capitaluri proprii este un calcul utilizat pentru evaluarea structurii de capital a unei afaceri. În termeni simpli, este o modalitate de a examina modul în care o companie utilizează diferite surse de finanțare pentru a plăti pentru operațiunile sale. Raportul măsoară proporția de active care sunt finanțate prin datorii către cele finanțate de capitaluri proprii. Raportul datoriei la capitalurile proprii se numește și raportul de risc sau rata de levier. Este un instrument rapid pentru a determina cantitatea de pârghie financiară pe care o companie o utilizează o companie. Cu alte cuvinte, vă oferă o idee despre cât de mult o companie utilizează datorii pentru a plăti pentru operațiuni. De asemenea, vă poate ajuta să înțelegeți expunerea unei companii la creșterea ratei dobânzii sau la insolvență.

Pași

Partea 1 din 2:
Făcând calculele și analiza de bază
  1. Imagine intitulată Analiza raportului datoriei la capitalul propriu Pasul 1
1. Determinați datoriile și echitatea societății. Puteți găsi informațiile de care aveți nevoie pentru a face acest calcul asupra bilanțului companiei. Va trebui să luați câteva decizii despre care dintre conturile bilanțului să includă în calculul datoriei.
  • Echitatea se referă la fondurile care au contribuit acționarilor, plus câștigurile companiei. Bilanțul trebuie să includă o cifră etichetată ca capital total.
  • La determinarea datoriei, includeți datoria cu dobândă, pe termen lung, cum ar fi notele plătibile și obligațiuni. Asigurați-vă că includeți cantitatea actuală de datorie pe termen lung. Veți găsi acest lucru în secțiunea de datorii curente din bilanț.
  • Analiștii lasă adesea datoriile curente, cum ar fi conturi plătibile și datoriile acumulate. Aceste elemente oferă puține informații despre modul în care o companie este influențată. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu reflectă angajamentele pe termen lung, ci doar operațiunile de zi cu zi ale afacerii.
  • Imagine intitulată Analiza raportului datoriei la capitalul propriu Pasul 2
    2. Aveți grijă la cheltuielile care nu sunt enumerate în bilanț. Companiile vor păstra uneori anumite cheltuieli de pe bilanțurile lor. Acest lucru este de a face ca ratele lor de capital propriu să arate mai bine.
  • Ar trebui să includeți anumite datorii în afara bilanțului la calcularea datoriei. Leasingul operațional și pensiile nefinanțate sunt două datorii comune în afara bilanțului. Aceste cheltuieli sunt adesea suficient de mari pentru a include în raportul datoriei la capitalul propriu.
  • Alte datorie de a privi pot proveni din asociații mixte sau parteneriate de cercetare și dezvoltare. Scanați prin notele la situațiile financiare și căutați obligații din afara bilanțului. Includ cele mai mari de 10% din totalul datoriei cu dobândă.
  • Imagine intitulată Analiza raportului datoriei la capitalul propriu Pasul 3
    3. Calculați raportul datoriilor la capitalul propriu. Găsiți acest raport prin împărțirea datoriei totale prin capital total. Începeți cu părțile pe care le-ați identificat la pasul 1 și conectați-le în această formulă: Raportul datoriei la capitaluri proprii = datoria totală ÷ capitalul total. Rezultatul este raportul datoriei la capitalul propriu.
  • De exemplu, să presupunem că o companie are 300.000 de dolari de datorie de dobândă pe termen lung. Compania are, de asemenea, 1.000.000 de dolari de capital total. Această companie ar avea un raport datorios față de capitalul propriu de 0.3 (300.000 / 1.000.000), ceea ce înseamnă că datoria totală este de 30% din totalul echității.
  • Imagine intitulată Analiza raportului datoriei la capitalul propriu Pasul 4
    4. Face o evaluare de bază a structurii capitalului firmei. Odată ce ați calculat raportul datoriilor unei companii, puteți începe să dezvoltați o idee despre structura sa de capital. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte:
  • Un raport de 0.3 sau mai mică este considerată sănătoasă de mulți analiști. În ultimii ani, alții au ajuns la concluzia că prea puțină pârghie este la fel de rău ca și prea multă pârghie. Puținerea prea mică poate sugera un management conservator să nu aibă riscul.
  • Un raport de 1.0 înseamnă că compania își finanțează proiectele cu un amestec chiar de datorii și echitate.
  • Un raport mai mare de 2.0 înseamnă că compania împrumută o mulțime de a finanța operațiunile. Aceasta înseamnă că creditorii au de două ori mai mulți bani în companie ca deținători de capitaluri proprii.
  • Raporturile mai mici înseamnă că compania are mai puține datorii, iar acest lucru reduce riscul. O companie cu datorie mai mică va avea, de asemenea, mai puțină expunere la creșterea ratei dobânzii și schimbările în condițiile de credit.
  • Unele companii vor alege finanțarea datoriilor în ciuda riscului crescut. Finanțarea datoriilor permite unei companii să aibă acces la capital fără să dilueze proprietatea. Uneori poate duce, de asemenea, la câștiguri mai mari. Dacă o companie cu o mulțime de datorii devine profitabilă, un număr mic de proprietari pot face o mulțime de bani.
  • Partea 2 din 2:
    Analizând în profunzime
    1. Imagine intitulată Analiza raportului datoriei la capitalul propriu Pasul 5
    1. Luați în considerare nevoile de finanțare ale industriei, firma operează în interiorul. După cum sa menționat mai sus, un raport ridicat de datorie față de capitalul propriu (peste 2.00) este îngrijorător. Un astfel de raport poate sugera o cantitate periculoasă de pârghie. Pentru unele industrii, totuși, ratele ridicate ale datoriei sunt adecvate.
    • De exemplu, firmele de construcții utilizează împrumuturi de construcție pentru a finanța majoritatea proiectelor lor. Deși acest lucru conduce la un raport ridicat al datoriei la capitalul propriu, firma nu este expusă riscului de insolvabilitate. Proprietarii fiecărui proiect de construcție plătesc, în esență, pentru a servi datoria în sine.
    • Companiile de finanțare pot avea, de asemenea, o datorie ridicată la rapoartele de capital, deoarece împrumută bani la rate scăzute și împrumută la rate mai mari. Un alt exemplu ar fi industriile mari de capital cum ar fi fabricarea. Aceste companii împrumută adesea bani pentru a cumpăra materii prime pentru fabricație.
    • Industrii care nu sunt intensive de capital pot avea o rată mai mică a datoriei la capitaluri proprii. Exemplele ar include furnizorii de software și firmele de servicii profesionale.
    • Pentru a evalua dacă raportul datoriei la capitalul unei societăți este într-o gamă adecvată, este o idee bună să o comparați cu alte companii din aceeași industrie și / sau să comparăm rata actuală a datoriei la cea a perioadelor anterioare.
  • Imagine intitulată Analizați raportul datoriilor la capitalul propriu Pasul 6
    2. Luați în considerare efectul stocului de trezorerie asupra raportului datoriei la capitaluri proprii. Trezoreria de răscumpărări stocuri reduc soldul capitalului propriu al acționarilor. Acest lucru poate duce la o creștere masivă a raportului datoriei la capitaluri proprii.
  • Achizițiile de acțiuni de trezorerie reduc echitatea acționarilor și, în consecință, creșterea raportului datoriei la capitalul propriu. Dar impactul general asupra acționarilor poate fi benefică. Acest lucru se datorează faptului că acționarii rămași primesc o porțiune mai mare din venitul net și dividendele fără o creștere a sarcinii datoriei.
  • Leverage financiară este mărită de achizițiile de acțiuni de trezorerie. În același timp, pârghia de funcționare (raportul dintre costurile fixe la variabile) rămâne neschimbat. Cu alte cuvinte, costul producției, al prețurilor și marjelor de profit nu sunt afectate.
  • Imagine intitulată Analiza raportului datoriei la capitalul propriu Pasul 7
    3. Luați în considerare calcularea raportului de acoperire a serviciului datoriilor. Atunci când o companie are un raport ridicat de datorii la capitalul propriu, mulți analiști financiari financiari se îndreaptă către raportul de acoperire a serviciului datoriilor. Acest lucru adaugă o perspectivă suplimentară asupra capacității Companiei de a-și rambursa obligațiile.
  • Raportul de acoperire a serviciului datoriilor împarte veniturile operaționale ale companiei prin plățile sale de servicii de datorii. Cu cât rezultatul este mai mare, cu atât este mai probabil ca societatea să aibă suficiente venituri disponibile pentru a-și servi datoria.
  • Un raport de 1.5 sau mai mare este minimul gol în majoritatea industriilor. Un raport redus de acoperire a datoriilor, combinat cu un raport ridicat de datorie la capitaluri proprii ar trebui să se refere la orice investitor.
  • Un venit ridicat de exploatare poate permite chiar și unei societăți împovărate de datorii să își îndeplinească obligațiile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Atunci când utilizați raportul datoriei la capitalul de capital enumerate pe un site financiar, este o idee bună să vă uitați la formele de datorii pe care le includ. Aceste site-uri au adesea exclud cheltuielile din bilanț. Ele uneori includ datorii pe termen scurt care sunt mai puțin importante.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar