Cum se calculează capitalul propriu

Echitatea proprietarului este una dintre cele mai simple concepte de contabilitate, dar cele mai utile. Unii ar putea presupune incorect că capitalul proprietarului vă spune cât de mult va vinde afacerea dvs. Este de fapt un concept care vă permite să vedeți modul în care partea dvs. de afaceri este evaluată din punct de vedere contabil. Va trebui să cunoașteți activele, datoriile și acțiunile proprietarilor dvs. pentru a calcula capitalul propriu al proprietarului individual.

Pași

Partea 1 din 2:
Calculul valorii activului net
  1. Imaginea intitulată Calculați capitalul propriu al proprietarului 1
1. Adăugați valoarea activelor dvs. de afaceri. Acestea includ bunuri corporale deținute de afacere.De exemplu, mobilier de birou, mașini de afaceri, inventar și imobiliare sunt toate active corporale. În plus, rezervele naturale de resurse și creanțele de cont reprezintă conturi de active.
  • Nu vă faceți griji cu privire la calcularea activelor necorporale, cum ar fi drepturile de autor și mărcile comerciale, locația favorabilă, conștientizarea comunității, contractele pe termen lung și persoanele. Cu excepția cazului în care a existat capitalul investit (neputincios), acestea nu ar apărea niciodată în evidențele contabile ca active.
  • Imaginea intitulată Calculați capitalul propriu al proprietarului Pasul 2
    2. Calculați conturile contravenționale asupra activelor întreprinderilor. Acestea includ epuizarea, datoriile rele și deprecierea activelor companiei.
  • De exemplu, dacă mașinile unei companii au avut o anumită valoare când a fost achiziționată în 2010, să spunem 100.000 de dolari, va fi depreciat în valoare până în 2015. Va trebui să vă dați seama cât de mult a scăzut valoarea în timp.
  • Acest lucru nu are nimic de-a face cu valoarea de piață. De exemplu, dacă mașinile au fost vândute, acesta poate sau nu poate vinde pentru valoarea amortizată.
  • Imaginea intitulată Calculați capitalul propriu Pasul 3
    3. Calculați valoarea activului net. Valoarea activului net este calculată prin scăderea cuantumului conturilor dvs. din suma activelor dvs. de afaceri.
  • De exemplu, dacă aveți 300.000 de dolari în active, dar conturile dvs. contra acele active sunt egale cu 100.000 de dolari, atunci veți scădea 100.000 de dolari de la 300.000 de dolari, lăsându-vă cu 200.000 de dolari în valoare netă de active.
  • Partea 2 din 2:
    Calcularea răspunderii și a capitalului propriu
    1. Imagine intitulată Calculați capitalul propriu Pasul 4
    1. Calculați totalul datoriilor dvs. de afaceri. Pasivele sunt obligații financiare ale companiei. Ar trebui să le aduceți la curent în ziua bilanțului. Asigurați-vă că includeți orice interes sau taxe datorate, dar care nu sunt încă facturate sau plătite (acestea ar fi cheltuieli). Exemple de pasive includ: salariile plătibile, impozitul pe dobândă plătibilă, depozitele clienților sau conturile plătibile.
    • De asemenea, va trebui să includeți orice conturi contra în calculele dvs. pentru răspundere. Ei ar putea include, de exemplu, datorii proaste. Cu toate acestea, acestea sunt rare.
    • Bilanțul reprezintă un moment specific în timp, astfel încât activele și pasivele trebuie să fie aduse curent la data indicării bilanțului.
  • Imaginea intitulată Calculați capitalul propriu al proprietarului Pasul 5
    2. Scaderea obligațiilor de la valoarea activului net pentru a obține cantitatea de capitaluri proprii. În mod specific, scăderea totalului pasivelor dvs. de afaceri din activitățile dvs. de afaceri. Dacă mai rămâne ceva, această sumă este capitalul propriu al afacerii sau al capitalului proprietarului.
  • De exemplu, să utilizați exemplul anterior, dacă aveți 200.000 de dolari în valoare netă a activului, dar afacerea datorează împrumuturi de 50.000 $, capitalul propriu în afaceri este de 200.000 de dolari minus $ 50.000, sau 150.000 de dolari.
  • Rețineți că datoria nu "trece la." Există fie răspunderea din partea proprietarilor, fie că nu există. O corporație ar putea avea datorii în nume propriu fără nicio răspundere proprietarului.
  • Imaginea intitulată Calculați capitalul propriu al proprietarului Pasul 6
    3. Calculați capitalul propriu al proprietarilor individuali. Împărțiți capitalul total de afaceri al procentului pe care fiecare proprietar îl deține. Cifrele rezultate vor reflecta fiecare din capitalul propriu al proprietarului în afaceri.
  • Dacă există doi proprietari egali în afaceri, capitalul proprietarului fiecăruia ar fi jumătate din capitalul de afaceri total.Imagine intitulată Calculați pasul de capital al proprietarului 6bullet1
  • Dacă există doi proprietari, dar unul deține 60% din companie, în timp ce ceilalți deține 40%, primul capital al proprietarului ar reprezenta 60% din capitalul propriu. Cel de-al doilea capital al proprietarului ar fi restul de 40%. Pentru a utiliza exemplul anterior, primul proprietar ar avea 60% din capitaluri proprii de 150.000 $, sau 90.000 de dolari, iar al doilea proprietar ar avea 40% din 150.000 de dolari, sau 60.000 de dolari.Imaginea intitulată calculează pasul de capital al proprietarului 6bullet2
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aranjamentele specifice pentru împărțirea capitalurilor proprii între proprietari pot varia de la afaceri la afaceri și vor fi elaborate între proprietari în timpul etapei inițiale de investiții.
  • Capitalurile proprii nu este cât de mult merită compania, dar un concept contabil de valoare. De exemplu, companiile publice vinde de obicei la multiplii de valori de carte. Valoarea de piață nu este valoarea contabilă.
  • Echitatea proprietarului nu este neapărat prețul la care ar trebui să-ți vinzi afacerea. Un preț de vânzare va lua în considerare și alți factori, inclusiv cea a fondului comercial sau valoarea unei afaceri care depășește capitalul propriu al proprietarului. Acest lucru este valabil în mod obișnuit în ceea ce privește activele necorporale, cum ar fi conștientizarea mărcii și locația bună a afacerilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar