Cum de a elabora o clauză de contract care se ocupă de întârzierea performanței

Clauzele care se ocupă de întârzieri în performanță vin cel mai adesea în contractele de construcție. Un proiect de construcție, indiferent dacă construim o casă de o singură familie sau un stadion sportiv masiv, implică mai multe etape care trebuie finalizate la timp. O întârziere în orice moment poate avea o ciupercă în probleme semnificativ mai mari și mai costisitoare mai târziu, ceea ce îl face esențial ca părțile să fie de acord cu privire la consecințele întârzierilor înainte de începerea lucrului.

Pași

Metoda 1 din 4:
Specificarea datelor și a programelor pentru finalizare
  1. Image denumită proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 1
1. Specificați termenele limită pentru îndeplinirea tuturor etapelor acordului. Multe instanțe nu vor acorda daune pentru întârziere dacă contractul dvs. nu are o dată de încheiere specificată sau termenele specifice pentru fiecare fază a proiectului.
  • În absența unor date specifice de finalizare, legea contractului solicită ca munca să fie finalizată într-o perioadă rezonabilă de timp. Cu toate acestea, ceea ce este considerat "rezonabil" ar putea varia foarte mult de la o persoană la persoană.
  • Pentru fiecare termen limită, ar trebui să detaliați exact ceea ce vă așteptați să fiți terminat de acea dată. De exemplu, presupuneți că vă construiți casa de vis și ați angajat un antreprenor. Primul său termen limită este de a șterge și de a clarifica lotul și de a turna fundația. El trebuie să fie terminat până la 30 mai, deoarece materialele pentru încadrarea casei sunt livrate la 1 iunie.
  • Uneori nu este necesar ca o fază să fie complet finalizată înainte ca alta să înceapă, dar trebuie să fie mai mult finalizată. Dacă este cazul, asigurați-vă că definiți exact ceea ce constituie o finalizare substanțială în scopul contractului dvs.
  • De exemplu, contractantul dvs. trebuie să aibă instalațiile sanitare și electricitate înainte de a fi instalate ușile interioare și ornamentele. Cu toate acestea, el nu trebuie să fie 100% finalizat pentru că își poate termina lucrarea la primul etaj în timp ce ușile și ornamentele sunt instalate la etajul al doilea.
  • Când aveți un proiect cu mai multe faze, cel mai important lucru este să vă asigurați că fazele ulterioare nu sunt împinse înapoi, deoarece o fază timpurie este prea lungă pentru a fi completă.
  • S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, inclusiv o propoziție care necesită contractantul să utilizeze metode specifice de programare pentru a-și urmări progresul și pentru a asigura respectarea termenelor tuturor fazelor sau pentru a furniza rapoarte de stare săptămânală sau lunară.
  • Imagine denumită proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 2
    2. Afirmă că întârzierile în orice moment constituie o încălcare semnificativă a contractului. O încălcare a materialului merge la punctul de bază al contractului, adică dacă programul nu este îndeplinit, contractul ar putea chiar să nu existe. Acest tip de clauză este numit în mod obișnuit a "Timpul este esențial" clauză.
  • Spunând timpul este de esența, spuneți că termenele și programele incluse în contract sunt de o importanță absolută pentru existența sa.
  • Absența oricărei alte clauze privind o întârziere a performanței, dacă includeți o prevedere că timpul este esențial, contractantul va fi răspunzător pentru toate daunele care rezultă dintr-o întârziere, chiar dacă întârzierea nu a fost vina lui.
  • Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârziere în Pasul 3
    3. Definiți ce fel de întârzieri sunt incluse în clauză. În general, nu doriți să includeți întârzieri cauzate de terțe părți, de evenimente în afara controlului fie a proprietarului, fie a contractantului, fie întârzieri care se întâmplă deoarece proprietarul își schimbă mintea cu privire la ceva de genul evenimentelor sau a Tipul de material.
  • Un "timp este de esențial" prevede în mod obișnuit că toate întârzierile sunt incluse dacă nu sunt excluse în altă parte a contractului. În acest fel puteți proiecta alte clauze pentru a face față mai precis cu diferite tipuri de întârzieri care pot apărea pe parcursul contractului.
  • "Timpul este esențial" clauzele nu trebuie complexe. De exemplu, clauza dvs. ar putea spune pur și simplu: "Timpul este esențial în ceea ce privește toate dispozițiile din cadrul prezentului acord. Orice întârziere a performanței de către oricare dintre părți constituie o încălcare semnificativă a prezentului acord."
  • Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 4
    4. Decideți a căror performanță cade sub clauză. Clauza "Timpul este din esență" se poate aplica exclusiv contractantului sau se poate aplica responsabilității proprietarului de a furniza contractantului plăți și materiale în timp util, de asemenea.
  • Image denumită proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 5
    5. Necesită cât mai mult o notificare în avans în cazul unei întârzieri. Toate părțile ar trebui să fie obligate să se anunțe reciproc dacă se produce o întârziere exagerată.
  • Cât de mult ar trebui să se furnizeze o notificare poate depinde de motivul întârzierii sau de durata întârzierii. De exemplu, dacă contractantul învață materialele de construcție cheie au fost comandate înapoi și nu vor fi livrate timp de trei săptămâni, el ar trebui să-l avertizeze pe proprietar de îndată ce găsește asta mai degrabă decât să aștepte să vadă ce se întâmplă. Proprietarul poate dori să tragă comanda sau să găsească un furnizor diferit și are nevoie de cât mai mult timp posibil pentru a urmări alternative.
  • Pe de altă parte, dacă furtuni severe înseamnă că contractantul trebuie să suspende lucrarea pentru o după-amiază, dar intenționează să se întoarcă în dimineața următoare, un apel telefonic către proprietar în timp ce trimite lucrătorii acasă este probabil suficient.
  • Contractorii pot pierde orice daune sau dreptul de a solicita o prelungire a timpului în temeiul contractului, dacă nu reușesc să ofere proprietarului o notificare corectă.
  • Dacă acțiunile proprietarului au cauzat întârzierea, o instanță poate refuza să acorde daune contractorului, cu excepția cazului în care contractantul a acordat proprietarului notificarea corectă. Fără notificare, este posibil ca proprietarul să nu-și dea seama că provoca o întârziere și, în orice caz, nu a primit ocazia de a corecta problema.
  • Contractorii ar trebui să păstreze un jurnal zilnic al condițiilor și evenimentelor de proiect, astfel încât să poată notifica proprietarul oricărui potențial de întârziere cât mai curând posibil.
  • Metoda 2 din 4:
    Contabilitate pentru forțele majore și întârzieri scuzabile
    1. Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 6
    1. Listează tipurile de evenimente incluse într-o clauză "Force majoră". Această clauză scuză performanța dacă apare un eveniment major care transformă complet circumstanțele acordului într-un mod nici o singură parte nu ar fi putut anticipa.
    • Evenimentele de forță majoră includ de obicei dezastre naturale, cum ar fi uraganele, cutremurele sau tornadele și evenimentele politice, cum ar fi războaie, revolte, ordine guvernamentale sau embargouri comerciale. Grevele și lipsa de muncă pot, de asemenea, să cadă într-o clauză de forță majoră.
    • În mod tipic, evenimentele enumerate au consecințe catastrofale și inevitabile care ar face imposibilă performanța contractului.
    • În unele state, cum ar fi Virginia, clauzele de forță majoră sunt necesare în toate contractele de construcție.
    • De exemplu, clauza dvs. de forță majoră ar putea spune "O parte nu va fi răspunzătoare pentru niciun eșec al prezentului acord pentru perioada în care acest eșec sau întârziere se datorează cauzelor dincolo de controlul său rezonabil, inclusiv, dar fără a se limita la actele lui Dumnezeu, război, greve sau litigiile de muncă , embargoes, ordine guvernamentale sau orice alt eveniment de forță majoră."
  • Image denumită proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 7
    2. Decideți ce se va întâmpla dacă apare unul dintre aceste evenimente. În mod obișnuit, contractantul nu va trebui să plătească proprietarului orice daune pentru întârziere și poate avea dreptul la o prelungire rezonabilă a timpului pentru a finaliza proiectul.
  • Fără o clauză de forță majoră, părțile sunt lăsate la mila legii comune, care doar scuză performanța rareori sub un set restrâns de circumstanțe.
  • Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 8
    3. Luați în considerare includerea altor întârzieri scuzabile. În timp ce acestea nu se pot ridica la nivelul "Force majoră", ați putea dori să includeți prevederi pentru întârzieri care să apară fără nici o defecțiune a contractantului.
  • În cazul în care contractul menționează nimic în mod specific, instanțele judecătorești vor lua în considerare doar o întârziere acuzabilă dacă au fost cauzate de circumstanțe dincolo de controlul oricui și au fost imprevizibile de către părți la momentul încheierii contractului.
  • Exemple de întârzieri scuzabile includ evenimente meteorologice neprevăzute care nu se ridică la nivelul unei catastrofe, greve, erori de proiectare sau lipsuri de materiale.
  • În cazul în care întârzierea rezultă din ceva în controlul proprietarului, cum ar fi o eroare în planurile de proiectare sau arhitecturale, poate fi adecvat ca proprietarul să compenseze contractantul pentru orice costuri pe care le-a suportat ca rezultat.
  • Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 9
    4. Prevăd anularea contractului fără penalizare dacă evenimentul continuă dincolo de o anumită perioadă de timp. De exemplu, un uragan care influențează doar o mică zonă de coastă în apropierea site-ului dvs. de construcție poate provoca o scurtă întârziere în construcții. Cu toate acestea, un uragan masiv care rezultă în zona inundată de luni de zile ar face imposibilă performanța.
  • Dacă un eveniment de forță majoră face imposibilă performanța, clauza ar trebui să permită părților în esență să plece de la contract ca și cum nu sa întâmplat niciodată.
  • Metoda 3 din 4:
    Penalizând întârzieri inexplicabile
    1. Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 10
    1. Includeți o clauză care permite ca performanța să fie accelerată pentru a satisface programul în ciuda întârzierilor. Dacă vina sau neglijarea contractantului determină întârzierea, această clauză vă va permite să solicitați contractantului să funcționeze mai multe ore pentru a finaliza proiectul la timp.
    • Dacă un proprietar forțează un antreprenor să completeze un proiect, în ciuda întârzierilor scuzabile pentru care contractantul a avut dreptul la o extindere a timpului, contractantul poate să fie în stare să judece proprietarul pentru daune daune dacă accelerația a cauzat costuri suplimentare. De exemplu, contractantul ar fi trebuit să angajeze încă doi muncitori pentru a ajuta la finalizarea ultimei faze a proiectului într-o perioadă de timp mai scurtă.
  • Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 11
    2. Asigurarea daunelor lichidate în performanța evenimentului este întârziată și termenele limită nu sunt îndeplinite. Deoarece este dificil să se anticipăm la elaborarea unui contract, ce despăgubiri ar putea fi cauzate de întârzieri în timpul proiectului, multe contracte de construcție includ o clauză care furnizează daune lichidate sau prestabilite pentru întârzieri.
  • Daunele pentru întârziere, în special, sunt dificil de demonstrat, și din acest motiv o clauză de daune lichidate este adesea favorizată.
  • Unii contractori consideră că nu sunt răspunzători pentru daune pentru întârziere, cu excepția cazului în care există o clauză de daune lichidate. Cu toate acestea, ele pot fi încă răspunzătoare pentru daunele reale cauzate de o întârziere care a fost previzibilă în mod rezonabil atunci când sa făcut acordul.
  • De exemplu, dacă o clădire de apartamente trebuia să fie finalizată în 500 de zile, dar a luat contractantul de 600 de zile din cauza ploii, contractantul ar fi răspunzător față de proprietarul clădirii pentru daune reale cauzate de întârzierea sa. Nu ar fi rezonabil ca el să creadă că nu va ploua timp de 500 de zile.
  • Clauzele de daune lichidate sunt numai aplicabile dacă daunele reale ar fi dificil sau imposibil de estimat. Suma stabilită în clauză trebuie să fie o estimare rezonabilă a ceea ce ar putea fi daunele efective și nu pot fi intenționate să pedepsească cealaltă parte pentru întârzierea întârzierii.
  • De exemplu, un restaurator poate angaja un antreprenor pentru a construi un nou restaurant cu o anumită dată. Restauratorul și antreprenorul nu au nicio idee cât de multă afacere ar putea avea noul restaurant după el, daune lichidate pentru orice întârziere ar fi adecvate în acest caz.
  • Un proprietar nu poate recupera atât daunele efective, cât și daunele lichidate de la un antreprenor care își întârzie performanța.
  • Daune lichidate pot fi escaladate pentru a reflecta costurile tot mai mari ale unei întârzieri care durează o perioadă lungă de timp.
  • De exemplu, ar putea spune o clauză de daune lichidate: "În cazul în care contractorul nu reușește să finalizeze activitatea din timpul contractului, Contractantul este de acord să plătească proprietarului 300 de dolari pe zi ca daune lichidate pentru a acoperi pierderile, cheltuielile și daunele, să nu depășească 10.000 de dolari."
  • Image denumită proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 12
    3. Permiteți unei părți să rezilieze acordul dacă există întârzieri excesive. Elaborarea unui contract implică planificarea tuturor contingențelor, deci luați în considerare includerea unei clauze care permite proprietarului să scape de contract într-un scenariu cel mai rău caz în care contractantul este responsabil pentru întârzieri repetate și semnificative inexplicabile.
  • Metoda 4 din 4:
    Evitând răspunderea pentru întârziere
    1. Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 13
    1. Permiteți proprietarului să suspende sau să întârzie munca fără să plătească despăgubiri printr-o clauză "suspendare a muncii". Dacă întârzierile sunt anticipate pentru afaceri sau alte motive economice, o clauză de suspendare de lucru permite proprietarului să pauze temporar construcția.
    • În mod obișnuit, clauzele de suspensie prevede o plată către contractant în timpul scăderii timpului sau o anumită ajustare a prețului final al contractului, în funcție de durata desfășurării construcției.
    • De exemplu, ar putea spune o clauză de suspensie de lucru: "Proprietarul poate, fără cauză, să comande contractantul în scris să suspende, să întârzie sau să întrerupă lucrările integral sau parțial pentru o astfel de perioadă în care proprietarul poate determina." Această clauză ar fi urmată de orice ajustări aduse plății sau programului ca urmare a întârzierii.
  • Image denumită proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 14
    2. Verificați pentru a vă asigura că clauza "fără întârziere pentru întârziere" este executorie în statul dvs. Unele state, cum ar fi California și Virginia, au legile care limitează aplicarea acestor clauze, iar Ohio le-a interzis în întregime.
  • Chiar și în statele în care aceste clauze nu sunt interzise, ​​instanțele nu le displace și oferă puțină latitudine partidului care încearcă să le aplice. Instanțele declin în mod obișnuit pentru a le impune în cazul în care cauza întârzierii a fost imprevizibilă atunci când contractul a fost făcut sau dacă actele intenționate ale proprietarului au provocat întârzierea.
  • Curțile deseori aruncă o clauză "fără daune pentru întârziere", dacă contractul dvs. include și clauza "Timp al esenței". Dacă un proprietar cere unui antreprenor să completeze un proiect cât mai repede posibil, raționamentul este, de asemenea, nu ar trebui să refuze răspunderea pentru cheltuieli contractorului din cauza propriilor sale acțiuni.
  • Imagine intitulată Proiectul unei clauze de contract care se ocupă de întârzierea Pasului 15
    3. Includ o declarație conform căreia Contractantul nu poate depune o cerere de costuri suplimentare dacă acțiunile proprietarului determină întârzierea proiectului. În mod obișnuit, această afirmație va include o cerință ca Contractantul să o ofere proprietarului că progresul său este împiedicat și solicită mai mult timp pentru a finaliza locul de muncă.
  • Contractorii pot obține în continuare în jurul acestor clauze și pot da în judecată proprietarul pentru costurile suportate dacă proprietarul provoacă întârzieri prin acțiuni care sunt deosebit de rău intenționate sau făcute în credință rea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar