Cum de a elabora un acord de agenție de publicitate

Ori de câte ori obțineți un nou client, trebuie să elaborați un acord de agenție de publicitate. Acest acord va explica îndatoririle pe care le veți efectua, precum și modul în care sunt calculate taxele dvs. Este standard să se elaboreze acordul agenției sub forma unei scrisori adresate clientului. Cereți clientului să semneze și să păstreze scrisoarea completă pentru înregistrările dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Pornirea acordului
  1. Imagine intitulată proiectul Agenției de publicitate Pasul 1
1. Titlul documentului. Dacă doriți, puteți include titlul "Agenția de publicitate / Acordul de client" în partea de sus, în toate capace, astfel încât să se evidențieze. De asemenea, ați putea să-l puneți într-un font ușor mai mare decât restul textului.
  • Imagine intitulată proiectul Agenției de publicitate Pasul 2
    2. Formatați documentul ca o scrisoare de afaceri. Ar trebui să abordăm scrisoarea adresată angajatului corespunzător, cum ar fi președintele sau CEO-ul clientului. Ar fi trebuit să vorbiți înainte de termenii angajamentului dvs., astfel încât scrisoarea să vă poate memorale acordul.
  • Introduceți data și apoi numele și adresa clientului într-un bloc de semnătură.
  • Deschideți scrisoarea cu o salutare, cum ar fi "Dragi [Prenume]:".
  • Imagine denumită proiectul Agenției de publicitate Pasul 3
    3. Introduceți o introducere. Deschideți scrisoarea cu plăceri de bază, afirmând cât de fericit trebuie să fi fost ales la agenția de publicitate a clientului. Explicați, de asemenea, că scrisoarea de acord se bazează pe discuțiile pe care le-ați avut.
  • Limba eșantionului ar putea citi: "Suntem încântați că ne-ați ales ca agenție de publicitate pe proiectul dvs. Suntem încântați să începem și să trimitem această scrisoare de acord pentru proiect."
  • Partea 2 din 3:
    Descrierea acordului
    1. Imagine denumită proiectul Agenției de publicitate Pasul 4
    1. Descrieți domeniul de aplicare al muncii dvs. În cât mai multe detalii posibil, ar trebui să enumerați ce sarcini veți efectua pentru client. Puteți să le listați într-un format numerotat. S-ar putea să fiți de acord să faceți următoarele:
    • Formulați și trimiteți campaniile publicitare pentru aprobarea clientului
    • Planificați angajamentele mass-media în concordanță cu bugetele stabilite de client
    • Achiziționați toate materialele și serviciile necesare pentru producerea de anunțuri și reclame
    • Comandați spațiul publicitar și timpul
    • Verificați pentru a vă asigura că publicitatea apare corect
    • să plătească toate taxele suportate și asumate de Agenția de publicitate din numele clientului
    • să se străduiască să facă lucrarea în cea mai rentabilă mod posibil
  • Imagine denumită proiectul Agenției de publicitate Pasul 5
    2. Sunt de acord să nu gestioneze produsele concurente. Clientul ar putea dori să promiți că nu veți crea publicitate pentru produsele care concurează direct cu produsul clientului. În plus, clientul ar putea dori să evitați crearea de anunțuri pentru produse din aceeași categorie, cum ar fi cosmetice sau automobile. În această situație, veți include o prevedere de acord să nu creeze anunțuri pentru bunuri sau companii concurente.
  • Imagine denumită proiectul Agenției de publicitate Pasul 6
    3. Explicați modul în care vor fi calculate taxele dvs. Aveți mai multe opțiuni pentru calcularea comisioanelor, pe care ar fi trebuit să le discutați cu clientul înainte de timp. De exemplu, puteți decide să le facturați folosind următoarele metode:
  • Taxă lunară. Clientul va fi de acord să vă plătească o taxă lunară. Ar trebui să menționați când trebuie plătită taxa, cum ar fi prima din luna pentru serviciile prestate luna respectivă.
  • O taxă fixă. S-ar putea să estimați înainte de timp cât de mult de taxat și apoi să încărcați numai acea sumă în taxe. Dacă ajungeți să petreceți mai mult timp, atunci trebuie să mâncați pierderea.
  • Imagine intitulată Proiectul Agenției de publicitate Pasul 7
    4. Nu uitați să menționați costurile. Pe măsură ce creați anunțurile, va trebui să cumpărați materiale sau consumabile. De exemplu, va trebui să rezervați timp publicitar la televizor, ceea ce va necesita plata taxelor. Ați putea avea nevoie, de asemenea, să cumpărați furnizări de artă sau să plătiți modele pentru a pune în aplicare pentru reclame. Ar trebui să menționați în acordul dvs. că taxa dvs. nu acoperă aceste cheltuieli "din buzunar".
  • Ați putea scrie, "taxele noastre acoperă doar timpul agenției. Vom factura toate costurile în afara buzunarului pentru dvs. la cost."
  • Imagine intitulată proiectul Agenției de publicitate Pasul 8
    5. Starea atunci când taxele trebuie plătite. S-ar putea să doriți ca clientul să vă plătească taxele în avans, înainte de a începe să lucrați. De asemenea, ar trebui să stați la plata costurilor în afara buzunarului.
  • De exemplu, ați putea scrie: "Trebuie să plătiți toate taxele în avans înainte de începerea lucrărilor. În plus, orice costuri în afara buzunarului trebuie plătite în condițiile vânzătorului. Vom depune costuri în afara buzunarului pentru aprobare înainte de începerea lucrului.
  • Imagine intitulată proiectul Agenției de publicitate Pasul 9
    6. Gândiți-vă la includerea unei clauze de despăgubire. Clientul ar putea dori să-l apărați în eveniment publicitatea pe care o creați subiecți la un proces. De exemplu, ați putea include în mod neautorizat o aprobare de celebritate neautorizată într-un anunț sau încalcă drepturile de autor ale cuiva, pe măsură ce creați vizuale pentru o campanie de anunțuri. O clauză de indemnizație este acordul dvs. de apărare a clientului în cazul unui proces.
  • O clauză de probă ar putea citi: "Suntem de acord să ne asumăm răspunderea pentru publicitatea noastră și orice revendicare care rezultă din această publicație, inclusiv creanțe de invazie a vieții private, calomnie, încălcare a drepturilor de autor, încălcare a mărcii comerciale a numelui sau asemănărilor comerciale, comerciale defăimare, publicitate falsă sau orice altă revendicare cu sediul în contract sau delict. În plus, vă vom apăra și vă vom ține inofensiv din toate reclamațiile, judecățile, procesele, daunele, pierderile, datoriile, costurile și cheltuielile (inclusiv comisioanele avocaților rezonabile) care rezultă din sau cauzate de publicitate."
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea acordului
    1. Imagine intitulată proiectul Agenției de publicitate Pasul 10
    1. Spuneți clientului să vă contacteze cu întrebări. Încheiați scrisoarea într-un mod prietenos. Afirmă că sunteți încântați să începeți să lucrați la proiect și să cereți clientului să vă contacteze cu orice întrebări.
    • Ai putea scrie: "Suntem încântați să lucrăm cu dvs. și sperăm că sunteți de acord cu acești termeni și taxe. Dacă da, atunci vă rugăm să semnați acest acord de mai jos și să returnați originalul la noi. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mă sunați la confortul dvs."
  • Imagine denumită proiectul unui acord al agenției de publicitate Pasul 11
    2. Includeți semnătura dvs. Scrieți "cele mai bune respect" sau "cele mai calde respect" și apoi includeți semnătura dvs. Adăugați, de asemenea, numele și titlul dvs. sub semnătura dvs.
  • Imagine intitulată Proiectul Agenției de publicitate Pasul 12
    3. Adăugați o linie de semnătură pentru client. Chiar deasupra liniei de semnătură a clientului, tastați: "Termeni acceptați."Apoi puneți numele, titlul și numele companiei sub linia de semnătură.
  • Imagine denumită proiectul Agenției de publicitate Pasul 13
    4. Trimiteți acordul. Trimiteți acordul poștal certificat, primirea de returnare solicitată. Dacă nu auziți înapoi într-o perioadă rezonabilă de timp, atunci ar trebui să apelați clientul să urmeze. Odată ce obțineți acordul semnat înapoi, faceți o copie și trimiteți-o clientului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar