Cum se calculează daunele pentru încălcarea contractului

Un contract este încălcat atunci când o parte nu se referă la promisiunile pe care le-a făcut în acord. Încălcarea poate apărea atunci când el nu reușește să furnizeze bunuri, fie să efectueze un serviciu sau să facă ceva care vă dăunează dvs. sau afacerii dvs. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să puteți calcula cât de mult ați pierdut în timp, bani și reputație înainte de a putea recupera daunele de bani într-o negociere sau în instanță.

Pași

Partea 1 din 2:
Definirea încălcării contractului
  1. Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 1
1. Descrieți domeniul de aplicare al contractului. Multe dispute contractuale nu se ridică la nivelul unei încălcări. Există mai mulți factori că instanța va lua în considerare la determinarea dacă aveți sau nu dreptul să recupereze daunele.
  • Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 2
    2. Examinați contractul și definiți rolul fiecărei părți. Trebuie să existe un contract valabil care precizează în mod clar rolul fiecărei părți. Poate fi la fel de simplu ca "Compania B va livra 500 de widget-uri albastre la compania A pentru 10 USD fiecare. Livrare în 30 de zile," sau un acord de operare complicat care amestecă bunuri și servicii.
  • În acest caz, compania B a fost responsabilă pentru livrarea mărfurilor la fel de comandate și la timp. Compania A a fost responsabilă pentru plata bunurilor.
  • Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 3
    3. Definiți încălcarea și determinați materialitatea încălcării. Trebuie să puteți identifica unde cealaltă parte nu a reușit să onoreze contractul. Widget-urile ar fi putut ajunge în culoarea greșită sau în 45 de zile în loc de 30. Furnizorul ar fi putut să vă trimită o factură pentru 11 dolari fiecare în loc de 10 USD. Aceste condiții pot fi considerate încălcări semnificative ale contractului.
  • O încălcare minoră sau non-materială ar fi ceva care vă poate deranja, cum ar fi părțile care au fost o nuanță diferită de albastru decât v-ați așteptat sau ați ajuns într-o zi târziu, dar nu v-ați făcut să pierdeți afacerea sau trebuie să cheltuiți mai mult compensa problema.
  • Toate aceste condiții sunt litigii de contract. Pentru culoarea greșită, întârzierea sau diferența de preț pentru a fi a material, Sau semnificativ, încălcarea contractului, trebuie să arătați că ați suferit o pierdere din cauza acestuia.
  • Imagine intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 4
    4. Determinați factorii de atenuare. De exemplu, dacă încă mai puteți vinde widget-uri de culoare greșite pentru același preț, ați atenuat sau ați diminuat pierderea. Dimpotrivă, dacă întârzierea ți-a determinat să pierzi o dată de livrare sau să plătești mai mult pentru piesele de schimb pentru a finaliza proiectul dvs., atunci acesta este o deteriorare materială sau un rău, pe care le puteți pune pe o valoare dolarului. Discrepanța de preț poate fi considerată daune dacă vânzătorul nu emite imediat o rambursare sau vă oferă un credit în contul dvs.
  • Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 5
    5. Anticipați apărarea celeilalte părți. Există câteva apărare comună la o încălcare a contractului. Trebuie să le anticipați și să vă pregătiți propriul argument împotriva apărării.
  • Prima apărare este că contractul poate include clauze specifice care se ocupă de non-performanță. Dacă limbajul limitează daunele, considerați că consultarea cu un avocat pentru a vedea dacă clauzele sunt executorii.
  • O altă apărare comună este că circumstanțele dincolo de controlul companiei B a făcut imposibilă contractul. De exemplu, singura companie care face widget-uri albastre arde și widget-urile roșii au fost singurele disponibile. Dacă compania B credea în mod rezonabil că ar fi suficientă widget-urile roșii, ei pot pretinde imposibilitatea ca o apărare.
  • Non-performanță din cauza vremii este o apărare comună și valabilă pentru întârzieri în expediere și livrare. De obicei, vremea așteptată, cum ar fi ploaia și zăpada normală, nu va fi o scuză valabilă. Se poate presupune că compania B ar trebui să aibă vremea normală în programul de livrare. Cu toate acestea, vremea extraordinară, cum ar fi viscole, inundații și tornade, poate fi văzută ca o apărare valabilă pentru încălcarea contractului.
  • Acceptarea poate fi, de asemenea, utilizată ca apărare a pretenției dvs. de încălcare a contractului. Dacă ați despachetat widget-urile incorecte și le-a oferit clienților dvs. înainte de a plânge de încălcare, atunci compania B poate să pretindă că ați acceptat ordinul și le-ați eliberat de răspundere.
  • Partea 2 din 2:
    Calcularea daunelor dumneavoastră
    1. Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 6
    1. Strângeți documentația. Pentru a vă calcula daunele, trebuie să puteți documenta termenii contractului, ceea ce a mers prost în contract și cum ați pierdut timpul sau banii din cauza problemei.
    • Documentele ar putea include facturi pentru alte materiale pe care trebuia să le achiziționați pentru a compensa deficitul sau dovada că trebuie să plătiți ore suplimentare sau un alt antreprenor pentru a stabili situația.
  • Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 7
    2. Separați daunele în tangibile și intangibile. Daunele tangibile sunt bunuri sau servicii A trebuit să plătiți bani pentru a compensa încălcarea contractului. Acestea sunt cele mai importante daune și cele mai grele pentru cealaltă parte pentru a respinge. Le puteți dovedi cu facturi și chitanțe pentru a arăta suma de bani pe care trebuia să o cheltuiți pentru a face lucrurile corecte.
  • Exemple de daune tangibile includ, dacă un mecanic nu a reușit să-ți repare mașina și a trebuit să plătești un alt magazin pentru a face reparații, costul celei de-a doua reparații este daunele tale. Dacă a trebuit să cumpărați widget-uri la un preț mai mare de la un alt furnizor, deoarece expedierea dvs. a întârziat, diferența de preț ar putea fi daune tangibile. Dacă o livrare târzie a cerut să plătiți orelor suplimentare angajaților dvs. pentru a îndeplini ordinele, salariile în exces pot fi revendicate ca daune tangibile.
  • Daunele intangibile sunt mai greu de clasificat, dar pot fi revendicate dacă le puteți dovedi. Aceasta include pierderea reputației sau a pierderilor de oportunități de afaceri. Cel mai simplu tip de daune intangibile pentru a dovedi este pierderea unui client sau a unui contract. Totuși, aceste daune sunt speculative și pot fi mult mai greu de dovedit. Luați în considerare consultanța cu un contabil de afaceri sau avocat de afaceri pentru a discuta despre cum să cuantificați daunele necorporale sau nu puteți primi despăgubiri.
  • Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 8
    3. Clasificați-vă daunele în categoriile legale. Legea recunoaște trei mari categorii de daune. În cauza acțiunii de încălcare a contractului, veți pretinde fie așteptările, încrederea, fie restituirea.
  • Când ați intrat în contract, ați așteptat un anumit rezultat. Ați așteptat ca compania B să livreze bunurile pe care le-ați comandat în timpul promis de furnizor. Dacă ați cumpărat 500 de widget-uri la 10 $ fiecare și așteptați să le vindeți la fiecare câte 20 de dolari, ați așteptat să faceți 5.000 de dolari. Documentele dvs. vor susține cererea dvs. pentru vânzările și profiturile pierdute.
  • S-ar putea să fi luat anumite acțiuni în dependența de contract. Dacă ați suportat costurile bazate pe promisiunea că compania B va livra bunurile dvs., cum ar fi afișajele sau publicitatea, este posibil să puteți solicita costul acțiunilor dvs. ca daune împotriva companiei B.
  • Restituirea este o returnare a banilor pe care i-ați plătit companiei B sau altora din cauza eșecului companiei B de a efectua. Restituirea directă ar include returnarea depozitelor sau a diferențelor de preț care nu au fost aprobate. Restituirea indirectă este costul bunurilor de schimb, salariile excesive sau angajarea unui alt contractor.
  • Imaginea intitulată calculează daunele pentru încălcarea contractului Pasul 9
    4. Trimiteți pierderile. Odată ce calculele dvs. sunt complete, vă puteți trimite pierderile la un avocat pentru asistență pentru un proces sau direct la cealaltă parte. Rezumatul pe care l-ai scris mai devreme, să fie note, un memo sau o foaie de calcul, va fi baza negocierilor tale.
  • Dacă încălcarea contractului a fost ușor de definit și cuantifică, puteți încerca să o soluționați printr-o scrisoare de cerere sau să utilizați cercetarea dvs. ca bază a unui proces în instanța de reclamații mici. Dacă disputa dvs. este pentru mai mult de limita de revendicări mici pentru statul dvs., de obicei de 3.000 de dolari la 10.000 $, ar trebui să luați în considerare cu tărie consultarea cu un avocat pentru a vă urmări cererea în instanța districtuală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar