Cum de a elabora un acord de reseller pentru fotografii

Un reseller achiziționează fotografiile dvs. și apoi le vinde la terțe părți. Adesea, fotografii folosesc reselleri, deoarece distribuitorul are fotografii de marketing de expertiză. Ar trebui să elaborați un acord de reseller pentru a vă formaliza relația dvs. de afaceri. Un acord cuprinzător de reselleri ar trebui să explice durata relației, să identifice motivele pentru încetarea acordului și să vă protejeze drepturile ca fotograf în proprietatea dvs. intelectuală. După ce a redactat acordul de reseller, arătați-l unui avocat.

Pași

Partea 1 din 6:
Începând cu acordul de reseller
  1. Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 1
1. Formatați documentul de procesare a textului. Asigurați-vă că este citită. Utilizați o dimensiune și un stil de font care este lizibil pentru persoana obișnuită. Times New Roman 12 punct este destul de standard.
  • Dacă veți folosi mulți distribuitori diferiți pentru a vă vinde fotografiile, atunci ar trebui să vă gândiți la crearea unui șablon. Utilizați linii goale pentru informații care se vor schimba cu fiecare contract, cum ar fi data și numele resellerului.
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 2
    2. Titlul acordului. Puteți efectua acordul "Acordul de reseller independent" sau "Acordul Reseller."Introduceți titlul în partea de sus a paginii, centrat între marginea din stânga și dreapta.
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 3
    3. Identificați părțile. Ar trebui să identificați distribuitorul, dvs. și data acordului în primul paragraf. De asemenea, includeți adresa de afaceri pentru fiecare parte.
  • Exemplul de eșantion ar putea citi ", se efectuează acest acord de reseller (" acord ") acest lucru [introduceți linia goală pentru dată] (" data efectivă "), prin și între [Introduceți numele dvs.] Situat la [Insert adresa dvs.] și [Introduceți linia goală pentru numele reseller] ("Reseller"), cu birouri la [Inserați linia goală pentru adresa reseller]."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 4
    4. Includeți considerentele dvs. Considerentele sunt clauzele "în timp ce" care apar în contractele standard. Considerentele dvs. rezumă de ce dvs. și distribuitorul intră în acord. Aceste considerente pot fi fraze de fragment.
  • Recinitul de probă ar putea citi: "În timp ce distribuitorul dorește să vândă fotografii ale companiei, iar compania dorește reseller să-și vândă fotografiile. Acum, având în vedere legămintele reciproce conținute aici, părțile convin după cum urmează."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 5
    5. Includeți definiții. S-ar putea să doriți să includeți o secțiune care definește termenii pe care credeți că ar putea fi neclar fie la distribuitor, fie la un judecător. Puteți proiecta ultima secțiune. Odată ce ați terminat restul contractului, treceți și vedeți dacă există vreun termen care trebuie definiți.
  • Acordurile de reseller definesc în mod obișnuit termenul "teritoriu", deoarece este atât de central pentru acord. S-ar putea să doriți să limitați dreptul reseller-ului de a vă vinde fotografiile în anumite locații geografice. Dacă da, atunci definiți domeniul geografic al acordului de reseller atunci când definiți "teritoriul."
  • Partea 2 din 6:
    Definirea acordului de reseller
    1. Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 6
    1. Precizează durata acordului. Puteți crea un acord al reseller pentru orice perioadă de timp. Asigurați-vă că menționați și dacă acordul poate fi reînnoit la discreția dvs.
    • Limbajul eșantionului ar putea citi ", prezentul acord este pentru un termen inițial de un (1) an de la data intrării în vigoare a prezentului acord. Ulterior, termenul de acord poate fi reînnoit pentru o perioadă de un alt an."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 7
    2. Numiți distribuitorul. Trebuie să includeți o prevedere în cazul în care numiți distribuitorul și identificați ceea ce va face distribuitorul. De exemplu, distribuitorul dvs. ar putea să vă comercializeze și să vă vândă fotografiile. De asemenea, trebuie să menționați dacă numirea este exclusivă sau neexclusivă.
  • O prevedere de numire a eșantionului ar putea citi: "Compania autorizează și numește reseller, iar Reseller acceptă numirea, ca un reseller non-exclusiv pentru a achiziționa fotografii de la companie și de a le comercializa și de a le vinde pe teritoriu."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 8
    3. Plasați restricții asupra resellerului. S-ar putea să doriți să specificați aici că restricționați distribuitorul la vânzările pe teritoriul definit. De asemenea, puteți explica că trebuie să aprobați locații suplimentare de vânzări.
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 9
    4. Identificați distribuitorul ca contractor independent. Vrei să-i faci cristal clar că reseller-ul nu este agentul sau angajatul tău. Pentru a evita confuzia, adăugați o prevedere care să ateste că reseller-ul este un contractor independent.
  • Ați putea scrie, "nici o parte nu va fi considerată agenți sau angajați ai celuilalt. În schimb, se înțelege că ambele părți sunt contractori independenți în toate scopurile în orice moment."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 10
    5. Setați prețul pentru fotografiile dvs. Reseller-ul îți cumpără fotografiile și apoi le vinde. În consecință, ar trebui să identificați prețul pe care distribuitorul trebuie să-l plătească pentru fotografii. S-ar putea să doriți, de asemenea, să explicați cine stabilește prețul resellerului. De obicei, distribuitorul stabilește prețurile pe care le cere consumatorilor să plătească. Cu toate acestea, puteți oferi în continuare prețuri sugerate.
  • O prevedere de eșantion ar putea citi: "Reseller va plăti 50 USD pentru fiecare fotografie. Reseller-ul va determina propriile prețuri de revânzare pentru a termina cumpărătorii. Din când în când, compania poate sugera prețurile cu amănuntul la reseller. În nici un moment reseller va împărtăși public prețurile de revânzare cu orice terță parte, altele decât cumpărătorii finali."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 11
    6. Rezervați dreptul de a vă schimba prețurile. S-ar putea să doriți să ridicați sau să reduceți prețurile pe care reselajul dvs. vă plătește pentru fiecare fotografie în viitor. Din acest motiv, introduceți o dispoziție care vă acordă dreptul de a revizui prețurile.
  • Ați putea scrie ", compania poate schimba suma percepută pentru toate fotografiile după treizeci (30) zile de notificare scrisă în avans la reseller."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 12
    7. Includeți detalii despre comenzile de cumpărare și anulările. Dacă doriți, puteți intra în detaliu despre modul în care distribuitorul ar trebui să comande fotografiile. Puteți solicita să prezinte o comandă de achiziție. De asemenea, puteți include informații despre cât timp reseller-ul trebuie să anuleze orice comandă.
  • Partea 3 din 6:
    Explicarea încetării
    1. Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 13
    1. Identificați cum să reziliați acordul fără cauză. Uneori, oamenii vor să-și încheie contractele mai devreme. Puteți include o prevedere indicată atunci când sunteți sau distribuitorul poate rezilia contractul fără a fi nevoie să dați un motiv.
    • S-ar putea să scrieți ", compania sau distribuitorul poate rezilia acordul fără cauză după ce a oferit nouăzeci (90) zile de notificare scrisă prealabilă celeilalte părți."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 14
    2. Identificați ce acțiuni pot declanșa terminarea pentru cauză. Fie dvs., fie un reseller ar putea dori să termine "pentru cauză" atunci când cealaltă parte întrerupe acordul. Ar trebui să identificați evenimentele care pot declanșa o terminare pentru cauză. De exemplu, este posibil să doriți să includeți următoarele:
  • Cealaltă parte încalcă un mandat al acordului și nu reușește să remedieze încălcarea în termen de 30 de zile de la primirea unei notificări privind încălcarea.
  • Cealaltă parte încalcă un mandat al acordului și este imposibil să stabilească încălcarea.
  • Cealaltă parte se dizolvă sau se datorează falimentului.
  • Cealaltă parte nu este în măsură să-și plătească datoriile sau nu mai desfășoară activități de afaceri.
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 15
    3. Explicați efectele terminării. Odată ce acordul se încheie, doriți să vă asigurați că reseller-ul oprește vânzarea fotografiilor dvs. și nu mai revendică orice relație cu dvs. Ar trebui să includeți o prevedere care explică faptul că părțile vor face o pauză curată după o terminare. Trebuie să identificați în mod specific următoarele efecte:
  • Reseller-ul va înceta să fie un reseller autorizat al fotografiilor dvs.
  • Toate drepturile și licențele acordate de acord încetează.
  • Responler-ul va înceta imediat să folosească și să distribuie fotografiile.
  • Reseller-ul va înceta să vă promoveze munca și să nu mai luați comenzi de la clienți pentru fotografiile dvs.
  • Partea 4 din 6:
    Protejarea proprietății intelectuale
    1. Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 16
    1. Explicați-vă că păstrați drepturile de proprietate intelectuală. Reseller achiziționează fotografiile fizice sau digitale. Reseller-ul nu are o licență pentru a vă reproduce imaginile sau pentru a obține alte drepturi de autor în cadrul lucrării. Ar trebui să faceți acest lucru foarte clar în acordul dvs. de reseller.
    • De exemplu, ați putea clarifica prin includerea următoarelor: "Toate drepturile de proprietate intelectuală rămân în mod exclusiv în companie. Reseller nu are drepturi decât drepturile limitate stabilite în mod expres în prezentul acord."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 17
    2. Limitați utilizarea mărcilor dvs. S-ar putea să aveți o marcă comercială, cum ar fi numele companiei dvs. Puteți acorda reseller dreptul de a utiliza marca dvs. comercială în materialele sale de marketing. Cu toate acestea, ar trebui să clarificați faptul că distribuitorul nu câștigă niciun drept în marca dvs., utilizând acest lucru în acest mod.
  • De exemplu, ați putea scrie: "Reseller-ul poate utiliza marca comercială a companiei în toate materialele promoționale și de marketing, autorizate de companie în îndeplinirea sarcinilor reseller în temeiul prezentului acord. Reseller-ul nu are dreptul sau o revendicare în marcă comercială, iar reseller-ul poate să nu facă nicio revendicare sau să conteste utilizarea unei astfel de marcă comercială. Reseller-ul nu trebuie să încerce să înregistreze marca comercială sau nici o marcă comercială confuzivă similară."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 18
    3. Include o clauză de confidențialitate. De asemenea, doriți să protejați informațiile confidențiale pe care le distribuiți cu distribuitorul. De exemplu, ați putea împărtăși o listă tentativă de fotografii pe care intenționați să o faceți în viitor sau ați putea partaja o listă de clienți. Ar trebui să includeți o dispoziție în care dvs. și Reseller sunt de acord să vă protejați reciproc informațiile confidențiale. În secțiunea de definire, ar trebui să definiți "informații confidențiale."
  • O dispoziție de probă ar putea citi: "Reseller și Companie sunt de acord să-și protejeze informațiile confidențiale ale celuilalt din dezvăluirea neautorizată. Părțile sunt de altfel de acord să utilizeze același grad de îngrijire pe care fiecare ar folosi pentru a-și proteja propriile informații confidențiale. Niciuna dintre părți nu va dezvălui informațiile confidențiale către terți fără consimțământul scris prealabil al celeilalte părți. Niciuna dintre părți nu va folosi informațiile confidențiale ale celuilalt pentru orice alt scop decât cel necesar pentru a continua scopul prezentului acord. Fiecare agent sau angajator al resellerului execută un document care leagă angajat sau agent la același nivel de confidențialitate conținută aici."
  • Partea 5 din 6:
    Protejându-vă de un proces
    1. Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 19
    1. Adăugați o garanție "AS IS". O garanție este o promisiune legală de a sta în spatele produsului dvs. Puteți încerca să limitați garanțiile pe care le faceți la distribuitor. Adăugați o prevedere în care vă garantați fotografiile "așa cum este."Aceasta înseamnă că nu faceți alte promisiuni despre fotografiile dvs. și că distribuitorul le acceptă cu orice greșeli pe care le au.
    • O dispoziție de garanție a eșantionului ar putea citi: "Cu excepția cazului în care se oferă aici, fotografiile sunt furnizate pe o bază" ca este "fără garanție de orice fel. Compania declină în mod expres toate celelalte garanții, fie exprimate, implicite, statutare sau altfel, inclusiv, dar fără a se limita la garanții de titlu, vandabilitate, fitness pentru un anumit scop și ne-încălcare, precum și garanții care decurg dintr-un curs de tranzacționare sau de curs de performanță."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 20
    2. Include o clauză de indemnizație. Aceasta este o clauză importantă de a avea. Cu aceasta, resellrul este de acord să vă compenseze pentru orice prejudiciu care decurge din contract. Când distribuitorul analizează acordul dvs., el sau ea ar putea să se întoarcă la această clauză, dar ar trebui să o includeți în proiectul dvs.
  • O clauză de indemnizație ar putea citi: "Compania nu va fi răspunzătoare, iar resellrul se desfasoara și deține o companie inofensivă din toate pretențiile, acțiunile, pierderile, daunele și alte cheltuieli, inclusiv taxele de avocat rezonabile care pot apărea din: (i) Orice acțiune introdusă de un cumpărător final (ii) orice încălcare sau încălcare a resellerului prezentului acord, (iii) orice încălcare a unei reprezentări efectuate de reseller în acest acord, (iv) încălcarea reseller a legilor, regulilor și reglementărilor federale , stat sau guverne locale - sau (v) orice act sau omisiune de reseller în legătură cu utilizarea reseller a fotografiilor."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 21
    3. Adăugați o limitare a răspunderii. Dacă sunteți dat în judecată, atunci reseller-ul ar putea încerca să obțină cât mai mulți bani. De exemplu, fotografiile dvs. pot fi defecte. Reseller-ul vă poate da în judecată pentru a fi rambursat pentru suma pe care o plătesc. Cu toate acestea, reseller-ul ar putea susține că fotografiile dvs. defecte au cauzat alte daune afacerii lor, cum ar fi pierderea clienților, reputația deteriorată etc. Acestea sunt daune "consecinte" sau "speciale". Ar trebui să includeți o prevedere care vă limitează răspunderea pentru aceste daune.
  • O limitare a dispoziției de răspundere ar putea citi: "Compania nu va fi răspunzătoare pentru daune accidentale, indirecte, consecvente sau speciale, indiferent dacă societatea a primit o notificare prealabilă că aceste pierderi sunt posibile. Această excludere include orice răspundere care poate apărea dintr-o afirmație terță parte împotriva celeilalte părți. În plus, răspunderea totală a societății în temeiul prezentului acord nu trebuie să depășească suma reseller a plătit societate în cele douăzeci și patru (24) de luni care precedă evenimentul care dă naștere unei astfel de răspundere."
  • Partea 6 din 6:
    Finalizarea acordului
    1. Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 22
    1. Adăugați o dispoziție de notificări. Fie dvs., fie un reseller ar putea fi nevoie să trimiteți o notificare scrisă în temeiul acordului. Ar trebui să precizați adresa unde doriți anunțurile trimise și explicați, de asemenea, metode acceptabile de trimitere a anunțului.
    • Avizul dvs. ar putea citi: "Toate anunțurile cerute de prezentul acord vor fi acordate părții la adresa specificată pe prima pagină. Anunțul va fi eficient la primirea efectivă."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 23
    2. Adăugați o alegere a ofertei. Puteți decide care legea statului să utilizeze pentru a interpreta contractul. De obicei, ar trebui să alegeți starea în care faceți afaceri.
  • Alegerea dvs. de drept ar putea citi: "Prezentul acord este guvernat de și interpretat în conformitate cu legile statului Michigan."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 24
    3. Includeți o clauză de fuziune. Această clauză prevede că contractul conține întregul acord între dvs. și distribuitor. De asemenea, trebuie să menționați că orice modificare a contractului trebuie făcută într-un scris semnat de ambele părți.
  • O clauză de fuziune de probă ar citi: "Prezentul acord și atașamentele sale constituie întregul acord între părți cu privire la subiectul conținut aici. Aceasta poate fi modificată sau modificată numai cu un acord scris executat de ambele părți."
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 25
    4. Adăugați o clauză de separare. Dacă mergeți la tribunal într-o încălcare a procesului contractului, atunci judecătorul ar putea constata că o prevedere a contractului este nevalidă. Veți dori să explicați că restul contractului ar trebui să fie în continuare aplicat. Puteți clarifica acest lucru prin includerea unei clauze de separare.
  • O clauză de severitate a probelor ar putea citi: "Dacă orice dispoziție este organizată inaplicabilă sau nevalidă, atunci dispozițiile rămase nu sunt afectate, ci vor rămâne în vigoare și efect."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 26
    5. Adăugați o clauză de soluționare a litigiilor. Dacă apare o dispută, probabil că doriți să încercați să soluționați disputa în afara instanței. Puteți include o dispoziție în care fiecare parte este de acord să arbitreze disputa. Arbitrajul este ca un proces - cu toate acestea, vă prezentați cazul unui grup de arbitri în loc de un judecător. Arbitrajul este de obicei mai rapid și mai ieftin decât procesele. Este, de asemenea, privat.
  • Puteți include o dispoziție de arbitraj cum ar fi următoarele: "Orice cerere sau litigiu care decurge din prezentul acord sau încălcarea acestuia se soluționează prin arbitraj administrat de Asociația Americană de Arbitraj în conformitate cu normele sale de arbitraj comercial. Numărul arbitrilor este de trei ani. Locul arbitrajului va fi [introduceți orașul și statul]. Hotărârea oricărui premiu poate fi introdusă în orice instanță având jurisdicția acestuia."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 27
    6. Introduceți un bloc de semnături. Ar trebui să introduceți linii atât pentru semnătura dvs., cât și pentru semnătura resellerului. De asemenea, includeți o linie pentru data.
  • Chiar deasupra liniilor de semnătură, includeți această limbă: "În martor, părțile au semnat prezentul acord la data de mai sus."
  • Imagine intitulată de un acord de reseller pentru fotografii Pasul 28
    7. Arătați acordul dvs. unui avocat. Acest articol descrie un acord de reseller de bază. S-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea. În funcție de nevoile dvs., este posibil să fie necesar să adăugați sau să revizuiți acordul. Ar trebui să-l arătați unui avocat și întrebați dacă ar trebui să schimbați nimic.
  • Pentru a găsi un avocat calificat, puteți contacta Asociația locală sau a barelor de stat și puteți cere o trimitere.
  • De asemenea, cereți alți fotografi dacă au folosit un avocat. Dacă da, primiți numele avocatului și programați o consultare.
  • Imagine intitulată Proiectul unui acord de reseller pentru fotografii Pasul 29
    8. Afișați acordul resellerului. El sau ea va dori să o revizuiască înainte de semnare. Reseller-ul ar putea avea sugestii pentru schimbarea acordului. Ar trebui să fiți de acord cu totul din acord înainte de ao semna.
  • După ce acordul este semnat, dați resellerului o copie și păstrați originalul într-o locație sigură.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar