Cum se creează o diagramă gantt

O diagramă Gantt este un tip de grafic de bare pentru managementul proiectelor. Această resursă organizațională este adesea sub forma unui instrument software, deși ideea unui grafic Gantt bazat pe hârtie nu este, de asemenea, nefamiliar pentru mulți manageri de proiect. Folosind o diagramă Gantt, vă poate ajuta la reglarea timpului cronologiei proiectului pentru orice dimensiune a proiectului și ajută la numeroase sarcini generale de planificare. Pentru cei care doresc să creeze o diagramă Gantt pentru a ajuta la gestionarea timpului, organizarea sau analiza aprofundată a unui proiect, aici sunt câteva dintre cele mai frecvente pași implicați în acest proces.

Pași

Exemplu graficul Gantt

Exemplu Ghart Gantt

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Proba Gantt Grafic pentru redare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 1:
Crearea propriului grafic Gantt
  1. Imaginea intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 1
1. Înțelegeți structura de defalcare a muncii.O diagramă Gantt este o diagramă care afișează o cronologie pentru un proiect împreună cu toate fazele, sarcini și locuri de muncă diferite care fac parte din proiect.O bară separată este utilizată pentru a ilustra atunci când fiecare fază, sarcină sau o activitate a unui proiect începe și se termină.
  • Imagine intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 2
    2. Adunați informații despre toate sarcinile și procesele din cadrul proiectului.Va trebui să cunoașteți fiecare dintre fazele diferite (elemente sumare) ale unui proiect și toate sarcinile (elemente terminale) care trebuie îndeplinite în fiecare fază.
  • Aflați despre elementele terminale și rezumat. Elementele terminale sunt sarcini mai mici care constituie o sarcină mai mare.Sarcina mai mare pe care elementele terminale alcătuiesc se numește elementul rezumat.De exemplu, dacă filmați un film, unul dintre elementele sumare poate include fiecare scenă care trebuie împușcată.Elementele terminale pot include planificarea, setarea designului, filmarea, editarea și animația pentru fiecare scenă.
  • Imagine intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 3
    3. Evaluați dependența și relațiile dintre diferite faze și sarcini. Unele sarcini și / sau faze ale unui proiect pot fi realizate independent de alte sarcini și fraze.Alte faze și sarcini pot depinde de alte procese finalizate.De exemplu, în producția de filme, turnarea trebuie să fie terminată înainte de a începe filmarea.
  • Imagine intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 4
    4. Creați o cronologie pe un grafic.Desenați o cronologie orizontală pentru diagrama Gantt din partea de sus a graficului.Timelina reprezintă întregul proiect cu data de începere din stânga și data de încheiere din partea dreaptă.Va trebui apoi să desființați cronologia în incremente care reprezintă zile sau săptămâni de cronologie.
  • Imagine intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 5
    5. Listează fiecare sarcină a proiectului din partea stângă a graficului.Fiecare sarcină ar trebui să aibă linia proprie în grafic.Pentru a face graficul Gantt să arate mai organizat, asigurați-vă că ați listat fiecare sarcină în ordinea în care acestea trebuie completate.De asemenea, trebuie să știți cât timp va dura pentru fiecare sarcină care urmează să fie finalizată.
  • Imagine intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 6
    6. Aranjați bare pentru fiecare fază și / sau sarcini din cadrul cronologiei.Utilizați un bare de marfă sau colorate pentru a evidenția atunci când fiecare sarcină începe și se termină în cadrul cronologiei.Când ați terminat, ar trebui să aveți o listă de bare de uimire pentru fiecare sarcină de sub cronologie.Unele bare pot avea date suprapuse, baruri care reprezintă sarcini care depind de alte sarcini vor trebui să înceapă după finalizarea sarcinii dependente.
  • Încercați să utilizați diferite bare de culori pentru fiecare sarcină sumară.
  • Imagine intitulată Creați o diagramă Gantt Pasul 7
    7. Implementați graficul Gantt în software. După ce ați creat un proiect dur al diagramei dvs. Gantt, utilizați software pentru a imprima o copie finală clară și profesională.Proiectul Microsoft este software special realizat pentru managementul de proiect care are capacitatea de a crea și imprima diagrame Gantt.De asemenea, puteți crea diagrame Gantt în Microsoft Excel, PowerPoint, Word, Photoshop sau Adobe Illustrator și multe alte programe.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar