Cum se face compensat pentru o întârziere de zbor

Indiferent dacă călătoriți pentru afaceri sau plăcere, întârzierile de zbor pot pune un kink serios în planurile dvs., provocând totul de la conexiunile ratate la dificultăți după ce ați ajuns la destinație. Dacă zburați în Statele Unite sau într-un zbor internațional în multe părți ale lumii, sunteți la mila politicii companiilor aeriene dacă doriți să obțineți compensat pentru o întârziere de zbor. Cu toate acestea, dacă zburați în cadrul UE, utilizând o companie aeriană cu sediul în UE, puteți fi eligibil pentru anumite tipuri de compensații sau concesiuni, în funcție de motivul și durata întârzierii.

Pași

Partea 1 din 3:
Depunerea unei cereri de despăgubire
  1. Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 1
1. Discutați cu personalul companiei aeriene. Deoarece compensarea pentru întârzieri de zbor depinde cel mai adesea de politica companiei aeriene pe care o utilizați, personalul de la aeroport va fi capabil să explice această politică și să vă informeze opțiunile.
  • Rețineți că, mai ales dacă au existat mai multe întârzieri, sau sunteți într-un zbor mare cu mulți pasageri, personalul companiei aeriene poate fi copleșit. Acest lucru este valabil în special în timpul orelor de călătorie de vârf, cum ar fi în jurul sărbătorilor.
  • Atunci când există sute de pasageri care sunt amânați, compania aeriană poate să nu poată găzdui pe toți. Dacă există un motiv legitim, compania aeriană ar trebui să facă o excepție pentru dvs., să fiți pregătiți să explicați situația. De exemplu, puteți călători pentru un motiv personal serios, cum ar fi o înmormântare. Într-un caz de genul acesta, personalul companiei aeriene poate fi mai simpatic pentru situația dvs.
  • Păstrați-vă emoțiile în verificare. Deși s-ar putea să fii supărat, nu vă va face bine să luați această furie pe personalul companiei aeriene care își fac doar slujba. Veți obține mult mai departe dacă sunteți politicos și politicos pentru toată lumea cu care vorbiți.
  • Asigurați-vă că obțineți nume complete ale oricui cu care vorbiți. Dacă ajungeți să depuneți o cerere de despăgubire, va trebui să furnizați aceste informații.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 2
    2. Încercați să obțineți un zbor pe o altă companie aeriană. Cu excepția cazului în care vremea a întemeiat toate zborurile către destinația dvs., este posibil să găsiți un avion care zboară într-un timp similar, care este condus de un alt transportator. Dacă găsiți un zbor adecvat, solicitați personalului companiei aeriene pentru o aprobare.
  • Dacă prima companie aeriană susține biletul, suma pe care ați plătit-o va merge spre prețul unui loc pe noul zbor. Cu toate acestea, veți mai trebui să plătiți diferența dacă noul dvs. bilet este mai scump.
  • Asigurați-vă că prima companie aeriană nu vă va percepe o taxă de anulare dacă comutați și confirmați prețul noului bilet.
  • În mod obișnuit, veți avea mai mult noroc acest lucru prin apelarea numerelor de servicii de client gratuit ale companiilor aeriene decât veți încerca să lucrați cu personalul companiei aeriene la contorul de bilete.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 3
    3. Inițiați o compensare cu compania dvs. de carduri de credit. Dacă ați achiziționat biletele de avion utilizând un card de credit, este posibil să puteți utiliza procesul de încărcare pentru a obține banii înapoi pentru costul zborului.
  • Procesul de încărcare este disponibil oricând achiziționați ceva cu un card de credit, iar elementul sau serviciul este defect sau nu așa cum ați promis. Întârzieri semnificative de zbor se pot califica pentru despăgubiri, mai ales dacă întârzierea a fost cauzată de un eșec mecanic sau altceva în cadrul controlului companiei aeriene.
  • Rețineți că există termene limită pentru inițierea unei retrageri, deci trebuie să începeți procesul cât mai curând posibil. Termenul limită variază de la 60 la 120 de zile după ce ați observat problema.
  • Pentru a fi procesul de descărcare, sunați la numărul serviciului pentru clienți al companiei care a emis cardul de credit pe care l-ați folosit pentru a achiziționa biletele. Unele companii de cărți de credit vă permit, de asemenea, să inițieți o compensare de pe site-ul lor.
  • Va fi de așteptat să furnizați numărul cardului dvs., data tranzacției și motivul pentru întreruperea dvs. Pentru a vă proteja informațiile private, evitați să faceți acest lucru în timp ce sunteți la aeroport. Așteptați până când sunteți singuri.
  • O compensare nu vă va ajuta în acest moment, deoarece procesul de încărcare poate dura săptămâni sau chiar luni, dar ați putea fi compensate în cele din urmă sub forma unei rambursări. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că compania aeriană va accepta reclamația și se pot întoarce și susțin că încălcați contractul - mai ales dacă ați zburat în cele din urmă cu ei, în ciuda întârzierii.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 4
    4
    Scrieți o scrisoare de cerere. Dacă zburați în cadrul UE pe o aeronavă operată de un transportator cu sediul în UE, compensarea întârzierilor de zbor este reglementată de reglementările UE care solicită transportatorilor să compenseze pasagerii pentru unele întârzieri. Scrisoarea dvs. de cerere trebuie să includă următoarele informații:
  • Numele dvs., adresa stradală, numărul de telefon și adresa de e-mail
  • Numele oricăror alți pasageri pentru care ați achiziționat bilete, cum ar fi membrii familiei care călătoresc cu dvs
  • Orice numere de referință asociate cu rezervarea sau itinerarul dvs
  • Datele călătoriei dvs
  • Numărul de zbor și aeroporturile asociate cu plecarea și sosirea dvs
  • Detalii despre întârziere, inclusiv durata întârzierii și motivele care vă sunt date pentru întârziere
  • Numele întregului personal cu care ați vorbit cu privire la întârziere și un rezumat al declarațiilor lor
  • Copii ale oricăror chitanțe, confirmări, treceri plictisitoare sau alte dovezi ale rezervării dvs
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 5
    5. Trimiteți scrisoarea dvs. de solicitare companiei aeriene. Verificați site-ul companiei aeriene sau apelați numărul serviciului clienți pentru a afla unde trebuie trimisă scrisoarea dvs. de cerere. Înainte de a trimite scrisoarea dvs., faceți cel puțin o copie a acesteia pentru propriile dvs. înregistrări.
  • Există diverse site-uri web și aplicații mobile care afirmă că vor trimite cererea dvs. pentru dvs. Unii dintre ei pot percepe o taxă pentru serviciile lor. Utilizați-le pe propriul risc, ținând cont de faptul că nu are nevoie de eforturi extraordinare din partea dvs. pentru a trimite afirmația.
  • Trimiteți scrisoarea de revendicare utilizând un serviciu care vă va permite să urmăriți progresul scrisorii și să confirmați când este primită. Păstrați această informație de urmărire cu copia scrisorii.
  • Dacă nu auziți de la compania aeriană într-o săptămână sau două, apelați din nou linia de servicii pentru clienți pentru a urmări în revendicarea dvs.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 6
    6. Fișier o plângere la agenția de reglementare a Guvernului. În plus față de depunerea unei cereri de despăgubire cu compania aeriană, este posibil să doriți să contactați agenția guvernamentală responsabilă de reglementarea călătoriei aeriene în țara dvs. și descrieți situația.
  • De asemenea, puteți dori să depuneți o plângere dacă compania aeriană refuză cererea dvs. și credeți că aveți o revendicare validă și sunteți eligibili pentru despăgubiri.
  • Pentru a afla care țară își reglează zborul, va trebui să ia în considerare țara din care a fost programată zborul dvs. să plece, iar țara în care compania aeriană a fost cu sediul central. Oricare dintre aceste țări poate fi responsabilă pentru reglementarea zborului dvs., fie a companiei aeriene, în funcție de locațiile dvs. de plecare și de destinație.
  • Dacă ați plecat din UE și căutați despăgubiri pentru o întârziere de zbor de la o companie aeriană cu sediul în UE, puteți, de asemenea, să aveți opțiunea de a depune un proces în instanța de reclamații mici dacă compania aeriană a refuzat reclamația.
  • Partea 2 din 3:
    Știind drepturile tale
    1. Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 7
    1. Examinați politica companiei aeriene. Examinați politica companiei aeriene atunci când rezervați biletele, astfel încât să aveți o idee bună despre procedurile lor dacă zborul dvs. este întârziat. Imprimați sau salvați un link către politica companiei aeriene pentru întârzieri și anulări de zbor înainte de a ajunge la aeroport, astfel încât să puteți accesa cu ușurință.
    • Marcați sau evidențiați informații despre întârzierile de zbor, precum și numărul serviciului clienți al companiei aeriene, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință. Poate doriți să puneți numărul de servicii pentru clienți în telefonul dvs. mobil.
    • De asemenea, pot fi informații limitate privind compensarea întârzierilor sau anularelor de zbor pe biletul dvs. sau la îmbarcare.
    • Rețineți că companiile aeriene nu oferă nicio garanție cu privire la momentul în care zborul va pleca. Există multe motive pentru întârzieri, inclusiv congestionarea traficului aerian și vremea rea, peste care compania aeriană nu are control.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 8
    2. Consultați cu Agenția Națională de Transport. Zborul dvs. de obicei va fi reglementat de țara de la care zborul pleacă. De asemenea, puteți dori să vă uitați la reglementările din țara în care compania aeriană are sediul central, dacă este diferită de țara dvs. de plecare.
  • Identificați care țară este responsabilă pentru reglementarea zborului înainte de a pleca. Căutați site-ul web al agenției naționale de transport pentru a găsi mai multe informații despre drepturile călătorului.
  • Dacă există garanții de compensare a întârzierilor de zbor cerute de lege, veți putea afla mai multe despre aceste reglementări pe site-ul Agenției de Transport.
  • Imprimați copii ale oricăror informații referitoare la compensarea întârzierilor de zbor, astfel încât să puteți păstra cu dvs. în timp ce începeți călătoriile dvs.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 9
    3. Determinați motivul întârzierii. Cât mai curând posibil după întârzierea zborului, vorbiți cu personalul companiei aeriene și aflați de ce zborul dvs. este întârziat și cât timp se așteaptă la întârzierea ultimului. Motivul oficial al întârzierii poate influența dacă aveți dreptul la despăgubiri.
  • Dacă sunteți la mila politicii companiilor aeriene, țineți cont de faptul că chiar cele mai generoase dintre cele care de obicei nu oferă compensații pentru întârzieri de zbor cauzate de vreme.
  • În cadrul UE, în general, puteți avea dreptul la despăgubiri, cu excepția cazului în care compania aeriană poate dovedi că întârzierea a fost cauzată de "Circumstanțe extraordinare." Această frază este un termen legal care include, în general, circumstanțe grave în afara controlului companiei aeriene, cum ar fi vremea severă, riscurile de securitate sau instabilitatea politică fie la destinația dvs., fie pe drumul care face ca zborurile periculoase.
  • Rețineți că, uneori, companiile aeriene vor solicita circumstanțe extraordinare în ciuda faptului că nici unul nu există. În aceste cazuri, sunteți liber să contestați decizia companiei aeriene. De obicei, trebuie să prezentați dovezi pentru a vă susține argumentul. De exemplu, dacă compania aeriană pretinde că vremea severă a fost motivul întârzierii, puteți îndrepta faptul că zborurile operate de alte companii aeriene făceau aceeași călătorie fără întârziere ca o dovadă că vremea severă nu a fost adevăratul motiv pentru întârziere.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 10
    4. Aflați unde compania aeriană are sediul central. Este posibil să aveți dreptul la despăgubiri pentru o întârziere în cadrul regulamentului internat refuzat dacă zburați în cadrul UE pe un transportator comunitar care are sediul central și locul principal de activitate în UE.
  • De asemenea, aveți dreptul la despăgubiri dacă zburați dintr-un aeroport din UE, indiferent de locul în care compania aeriană are sediul central.
  • Dacă zborul dvs. a plecat de la un aeroport în afara UE, aveți doar dreptul la despăgubiri în conformitate cu reglementările UE dacă zburați pe o companie aeriană cu sediul sau are un loc principal de activitate în UE.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 11
    5. Calculați compensația la care aveți dreptul. Dacă întârzierea dvs. de zbor intră sub incidența UE, aveți dreptul la diferite cantități de compensare în funcție de durata întârzierii și de distanța zborului dvs.
  • Pentru zborurile întârziate cu mai mult de trei ore, aveți dreptul la 250 de euro dacă zborul dvs. a fost mai mic de 1500 km (932 mile).
  • Dacă zborul dvs. a fost mai mare de 1500 km (932 de mile) și a fost în întregime în UE, aveți dreptul la o compensare de 400 de euro dacă zborul dvs. a fost întârziat cu mai mult de trei ore.
  • Când zboară de la un aeroport din UE la un aeroport din afara UE, aveți dreptul la o compensație de 400 de euro dacă zborul dvs. a fost între 1500 km (932 km) și 3500 km (2175 mile) și este întârziată cu mai mult de trei ore.
  • În cazul în care zborul dvs. a fost între 1500 km (932 km) și 3500 km (2175 de mile) și în întregime în afara UE, dar pe o companie aeriană din UE, aveți dreptul la 400 de euro dacă zborul este întârziat cu mai mult de trei ore.
  • Pentru zboruri mai mari de 3500 km (2175 mile), care sunt între trei și patru ore întârziate, aveți dreptul la 300 de euro.
  • Puteți obține o compensație de 600 de euro pentru o întârziere mai mare de patru ore dacă zborul dvs. este mai mare de 3500 km (2175 mile).
  • Aveți dreptul la mese gratuite și băuturi răcoritoare adecvate, având în vedere timpul zilei și durata întârzierii, două apeluri telefonice sau faxuri gratuite și cazare gratuită la hotel în cazul în care întârzierea vă cere să rămâneți peste noapte.
  • Partea 3 din 3:
    Planificarea defensivă
    1. Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 12
    1. Verificați vremea. Așa cum vă planificați călătoria, examinați vremea medie atât la destinația dvs. cât și de-a lungul căii de zbor pentru a determina probabilitatea unor întârzieri meteorologice severe. În timp ce vremea este imprevizibilă, există anumite momente ale anului atunci când probabilitatea de vreme severă este mai mare decât altele.
    • De exemplu, vă puteți confrunta cu o probabilitate mai mare de întârzieri meteorologice severe dacă zburați în zone predispuse la uragane, cum ar fi Caraibe în timpul sezonului uraganului.
    • De asemenea, puteți intra în întârzieri semnificative de vreme dacă zburați într-o locație nordică în lunile de iarnă.
    • În plus față de vreme, doriți, de asemenea, să fiți conștienți de evenimentele politice, de răsturnare și riscuri de securitate la destinație și de-a lungul căii de zbor. Aceste tipuri de situații pot provoca, de asemenea, întârzieri sau chiar anularea zborurilor comerciale.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 13
    2. Alegeți un zbor bine înainte de a avea nevoie să ajungeți la destinație. Deoarece companiile aeriene nu garantează programele de zbor, iar timpul plecării dvs. se poate schimba, faceți tot ce puteți pentru a evita rezervarea unui zbor care este programat să aterizeze în ultimul moment.
  • De exemplu, dacă zburați pentru o întâlnire de afaceri care începe la ora 2:00 p.M., Ar fi riscant să rezervați un zbor care este programat să aterizeze la ora 1:00 P.M. Chiar și o întârziere mai mică de o oră ar putea determina să vă pierdeți întâlnirea. Dacă vi se permite să cheltuiți o noapte suplimentară într-un hotel, luați în considerare sosirea cu o noapte înainte. Dacă nu, alegeți un zbor cât mai devreme dimineața posibil.
  • Cu cât mai devreme, zborul pleacă, cu atât mai puțin probabil va fi întârziată. Țineți cont de acest lucru în special dacă aveți una sau mai multe zboruri de conectare.
  • Dacă călătoriți pentru plăcere și aveți rezervări de hotel sau de croazieră, încercați să rezervați un zbor pentru o zi înainte sau peste noapte, astfel încât întârzierile nu se vor ruina sau nu vor complica prea mult planurile dvs.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 14
    3. Rezervați zborul pe o companie aeriană bazată pe UE. Chiar dacă nu zburați sau ieșiți dintr-un aeroport din UE, puteți profita în continuare de reglementările UE care vă permit despăgubiri pentru întârzieri de zbor dacă zburați pe o aeronavă operată de o companie aeriană cu sediul în UE.
  • Companiile aeriene care sunt cu sediul în cadrul UE în cadrul UE sunt acoperite de regulamentul UE care necesită despăgubiri pentru întârzieri de zbor.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă o companie aeriană este considerată o companie aeriană bazată pe UE, verificați site-ul web al companiei aeriene. În Marea Britanie, puteți verifica, de asemenea, autoritatea aviației civile pentru a vedea dacă compania aeriană este reglementată de UE.
  • Imaginea denumită este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 15
    4. Achiziționați asigurarea de călătorie. Mai ales dacă planificați o călătorie internațională îndelungată și extinsă, asigurarea de călătorie vă poate oferi o compensație dacă oricare dintre zborurile dvs. sunt întârziate mai mult de câteva ore.
  • Asigurarea de călătorie are o acoperire mai largă pentru întârzieri, astfel încât să doriți să luați în considerare asigurarea de călătorie, chiar dacă călătoriți în cadrul UE și îndreptățită la despăgubiri în conformitate cu reglementările UE.
  • În mod obișnuit, puteți obține despăgubiri pentru întârzieri pentru aproape orice motiv, inclusiv vremea severă, tulburări civile sau probleme mecanice. Asigurarea de călătorie acoperă, de asemenea, întârzieri cauzate de ceva la capăt, cum ar fi un pașaport sau portofel pierdut sau furat.
  • Cu toate acestea, zborul dvs. de obicei trebuie amânat cu cel puțin cinci sau șase ore înainte de loviturile de asigurare de călătorie în. În acel moment, aveți dreptul la rambursare pentru costurile pe care le suportați ca urmare a întârzierii, cum ar fi mesele și cazările. Asigurați-vă că păstrați toate încasările pentru a trimite când depuneți cererea dvs.
  • Imaginea intitulată este compensată pentru o întârziere de zbor Pasul 16
    5. Utilizați un card de credit de călătorie preferat. Dacă aveți posibilitatea de a alege în metoda de plată pe care o utilizați pentru a vă rezerva zborul, căutați un card de credit care oferă compensații pentru zborurile întârziate și să o folosească pentru a achiziționa biletele.
  • Cele mai preferate carduri de călătorie vor rambursa până la 500 USD în cheltuieli. Cum ar fi asigurarea de călătorie, obțineți doar rambursare pentru cheltuieli pe care le suporți - nu orice plată sau compensație suplimentară - și trebuie să păstrați chitanțe pentru orice cheltuieli pe care le așteptați ca compania de carduri de credit să ramburseze (chiar dacă percep cheltuielile pe aceeași carte).
  • Această acoperire este de obicei doar lovituri în cazul în care zborul dvs. este întârziat pentru mai mult de 12 ore. În acel moment, chiar și 500 de dolari nu pot merge prea departe în funcție de locul în care vă aflați, timpul anului, motivul întârzierii și câți călători sunt afectați.
  • Un alt lucru de a ține minte este că multe dintre aceste carduri au taxe medii de câteva sute de dolari, care pot neglija valoarea de acoperire a întârzierii. De exemplu, există cel puțin trei carduri de credit preferate care rambursează până la 500 de dolari, dacă zborul dvs. este întârziat cu trei ore. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste carduri are o taxă anuală de 500 USD.
  • În cele din urmă, folosind o cartelă de călătorie preferată poate fi mai benefică pentru dvs. dacă călătoriți frecvent, în special dacă faceți excursii internaționale regulate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar