Cum se percepe taxe pentru serviciile de copywriting

Ca copywriter, știi cum să scrii un text bun, curat, care atrage oameni și vinde cu adevărat un produs sau serviciu pentru clienții dvs. Dar știi cum să-ți vinzi propriile servicii? Creați valoare pentru clienții dvs. și rata pe care o taxați ar trebui să reflecte acest lucru. Fiți în avans cu clienții cu privire la taxele totale pentru proiectele lor bazate pe timp și efort, va trebui să le puneți în ele. Înainte de a vă săturați într-un nou proiect, aveți clientul să semneze un contract, așa că sunteți amândoi pe aceeași pagină despre când și cât de mult vă vor plăti.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unei structuri de plată
  1. Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 1
1. Încărcarea de o oră dacă există o mulțime de cercetări și alte lucrări implicate. Copia pe care o scrieți poate fi doar câteva sute de cuvinte, dar ar putea să vă ducă o mulțime de lucruri pentru a ajunge la aceste cuvinte. Încărcarea de către oră vă ajută să vă compensați pentru acel moment.
  • Ratele orare ar putea fi, de asemenea, mai bune pentru clienții pe termen lung pe care lucrați în mod regulat. În acest fel, puteți conveni asupra unui număr stabilit de ore în fiecare săptămână pentru a lucra pentru ei și a prioritiza timpul lor.
  • Scriitorii și jurnaliștii independenți încărcați de obicei o rată pe cuvânt. Cu toate acestea, acest lucru nu este adecvat pentru copywriting, deoarece numărul de cuvinte al unui proiect nu are nicio indicație a valorii sale pentru afaceri.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 2
    2. Oferiți o rată de setare pe pagină dacă creați conținut pentru un nou site web. Un nou site web are nevoie de multe pagini de copiere, inclusiv pagina de pornire, paginile de destinație și paginile de produse. Mulți copywriteri percep o rată forfetară pentru fiecare pagină de copiere, care vă simplifică facturarea.
  • De exemplu, să presupunem că aveți un potențial client care dorește să-și comercializeze serviciile persoanelor în mai multe zone geografice specifice. Ei au nevoie de o pagină separată de aterizare pentru fiecare zonă. Deși fiecare dintre aceste pagini ar avea un conținut similar, ar trebui să le adaptați individual în fiecare zonă geografică. S-ar putea să încărcați apoi o pagină de 500 $ pe baza abilităților și experienței dvs.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 3
    3. Citat o rată generală a proiectului în cazul în care domeniul proiectului este sigur. Când un client vine la dvs. cu un singur proiect finit, utilizați o rată globală de proiect pentru a menține lucrurile simple. Ratele globale ale proiectelor sunt ideale dacă proiectul este relativ mic și nu vă va lua mult timp pentru a finaliza.
  • Ratele generale ale proiectelor nu funcționează, de asemenea, pentru proiecte vagi sau deschise. Dacă clientul nu este sigur exact ceea ce doresc, domeniul de aplicare al proiectului este probabil să crească după ce începeți să lucrați - și ați putea să pierdeți bani.
  • Chiar dacă citați o rată globală pentru un proiect, acea rată trebuie încă să se bazeze pe ceva. Fiți capabili să desființați rata în bucăți, astfel încât clientul să înțeleagă exact ceea ce primesc pentru acest preț.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 4
    4. Oferiți un acord de reținere clienților obișnuiți. Cu un acord de reținere, un client vă plătește o sumă stabilită în fiecare lună pentru a vă menține la îndemână - chiar dacă nu vă folosesc abilitățile! De obicei, totuși, vor avea nevoie de tine să facă cel puțin o anumită muncă în fiecare lună sau nu ar fi de acord să vă plătească un dispozitiv de reținere. Din acest motiv, acordul de reținere include o cantitate specifică de muncă pe care o veți face înainte de a le încărca mai mult.
  • Căutați online pentru șabloane dacă redactați acordul dvs. de reținere pe cont propriu. Există multe disponibile gratuit că vă puteți adapta pentru a vă satisface nevoile. Cu toate acestea, este încă o idee bună să aveți un avocat cel puțin să îl priviți înainte de ao folosi.
  • Metoda 2 din 3:
    Setarea tarifelor dvs
    1. Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 5
    1. Uită-te la bugetul dvs. pentru a determina cât de mult trebuie să faci. Adăugați orice alte venituri pe care le-ați intrat și dați seama cât de mult venit aveți nevoie de copywriting. Acest lucru vă va ajuta să decideți ce rata dvs. minimă ar trebui să fie.
    • De exemplu, să presupunem că aveți o slujbă cu normă întreagă și faceți copywriting pe lateral timp de aproximativ 20 de ore pe săptămână. Dacă ați dat seama că aveți nevoie să faceți cel puțin 200 de dolari pe săptămână de la copywriting, care vine la 10 dolari pe oră (deși probabil că ați încărcat mai mult decât atât).
    • Experiența dvs. vine, de asemenea, aici. Dacă începeți și faceți doar niște copywriting pe partea dvs., obiectivele dvs. de venit vor fi diferite de cineva care a fost copywriting de mai mulți ani și îl folosește ca singura sursă de venit.
    • În timp ce nu doriți să vă bazați ratele numai pe obiectivele dvs. de venit, este încă un loc bun pentru a începe.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 6
    2. Rețea cu alți copywriteri și aflați ce se percepe. Social Media este o modalitate bună de a găsi alte copywriteri. De asemenea, puteți să vă alăturați grupurilor și asociațiilor online care vă pot pune în contact cu alți copywriteri. Întrebați ce vă percep și comparați abilitățile și experiența dvs.
  • De exemplu, să presupunem că aveți o experiență de 2 ani și veți vorbi cu alți copywriteri cu experiență de 3-4 ani care percepe o medie de 100 de ore pe oră. În timp ce aceasta ar putea să vă spună că este puțin probabil să obțineți 100 de ore pe oră, probabil că ați putea scăpa cu încărcarea de 50-75 de dolari pe oră.
  • Blogurile și asociațiile de copywriting au, de asemenea, resurse pe care le puteți utiliza pentru a obține un sentiment de ceilalți copywriteri se încarcă. Multe sondaje care adună date pentru un număr mare de copywriteri despre practicile lor de lucru și de facturare.
  • Nu există cu adevărat "Standardele din industrie" Pentru taxele de copywriting-companiile vor cheltui oriunde de la câteva sute la câteva mii pentru aceeași cantitate de lucru în funcție de abilitățile și reputația copywriterului.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 7
    3. Setați tarifele cu piața pe care încercați să o întrebi. Dacă doriți să lucrați pentru întreprinderile mici, de mamă și pop, nu vor putea plăti la fel de mult ca corporații mari. În același timp, dacă vă stabiliți ratele prea scăzute, vă subevaluați pe dvs. și pe serviciile dvs. Căutați fața dulce!
  • De asemenea, ați putea juca cu diferite rate în funcție de dimensiunea companiei. Copia dvs. potențial atinge o audiență mai mare dacă compania este mai mare - care oferă produsului dvs. mai multă valoare.
  • Când vorbești cu alți copywriteri, comparați și clienții. Dacă un coleg face copywriting exclusiv pentru companiile Fortune 500, nu veți putea încărca aceleași rate dacă copywriting pentru magazinele locale de mame și pop - chiar dacă amândoi aveți abilități și experiență similare.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 8
    4. Adăugați o primă dacă clientul dorește o întoarcere rapidă. Uneori veți obține un potențial client care are nevoie de serviciile dvs. într-o perioadă relativ scurtă de timp. Decideți când puteți obține în mod rezonabil proiectul făcut și să vă împovărați de 25% dacă doresc să fie mai rapid.
  • De exemplu, poate că un potențial client are nevoie doar de unele exemplare de vânzări actualizate, care ar necesita o lucrare în valoare de câteva ore din partea dvs. Ați putea cu siguranță că ați făcut-o în decurs de o săptămână, dar dacă vor să se facă înainte de sfârșitul zilei, ați fi justificat să le încărcați mai mult.
  • Încărcarea în plus pentru locurile de muncă Rush asigură că obțineți întreaga valoare a timpului dvs. De asemenea, vă ajută să vă acoperiți dacă trebuie să renunțați la alte proiecte între timp.
  • Ești justificat în încărcarea a până la 50% mai mult sau chiar dublând ratele dvs., dacă proiectul făcut de termenul limită al clientului ar însemna să lucrați substanțial în timp sau prin weekend.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 9
    5. Creați un card de rată pe care îl puteți transmite potențialilor clienți. Mulți copywriteri nu creează carduri de rată (sau foi de evaluare) pentru potențialii clienți, dar ar trebui! O cartelă de rată face ca interacțiunea cu potențialii clienți să se simtă. Când cineva ajunge la dvs. despre un proiect, trimiteți-le pur și simplu cartea dvs. de rată și pot să-și dea seama ce doresc.
  • S-ar putea să includeți diferite niveluri de servicii în cartea dvs. de rată. Acest lucru permite clienților potențiali să aleagă pe baza nevoilor lor și a bugetului acestora. De exemplu, ați putea avea a "de bază" Rata și A "Premium" Rata care include caracteristici suplimentare sau conținut.
  • Dacă aveți un site web pentru afacerea dvs. copywriting, puneți și cardul de rată acolo. În acest fel, potențialii clienți au o idee generală despre ceea ce va costa serviciile dvs. înainte de a vă contacta.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 10
    6. Actualizați-vă ratele cel puțin o dată pe an pentru a reflecta creșterea profesională. Pe măsură ce experiența dvs. crește, deci, dacă ratele dvs! Câțiva ani, s-ar putea să nu câștigați doar experiență, ci și acreditări pe care le puteți adăuga la CVSumé. Aceste acreditări cresc rata pe care o puteți percepe și ea.
  • De exemplu, dacă ați vorbit la o convenție de copywriting sau publicitate ca expert, ridicați tarifele pentru a reflecta faptul că grupul care a deținut Convenția a promovat ca expert.
  • În timp ce ați putea avea un motiv bun de afaceri pentru a păstra clienții obișnuiți la aceeași rată, merită să le informați când ratele dvs. se ridică. De exemplu, ați putea să le trimiteți un e-mail și să le informați că, deși ați crescut rata cu 10%, ei vor continua să plătească aceeași sumă pentru munca pe care o faceți pentru ei.
  • Nu uitați să vă actualizați cardul de rată și site-ul dvs. pentru a reflecta noile dvs. rate.
  • Metoda 3 din 3:
    Colectarea plăților
    1. Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 11
    1. Elaborarea unui contract cu specificul proiectului și al plăților. Scrieți exact ceea ce clientul va plăti și ce veți face pentru plata respectivă. Să fie specific cu privire la numărul de pagini, lungimea copiei, numărul de revizuiri și orice alte detalii care intră în munca dvs. Obțineți semnătura clientului dvs. pe contract înainte de a începe să lucrați.
    • Includeți clauze care vă permit să căutați o plată suplimentară pentru orice solicitări care depășesc scopul de a lucra și clientul au fost de acord inițial. De exemplu, dacă contractul include 2 runde de revizuiri, clauza vă va permite să solicitați bani suplimentari de la client dacă v-au cerut să completați oa treia rundă de revizuiri.
    • De asemenea, includeți timp pentru sarcinile administrative legate de proiect, cum ar fi e-mailurile înainte și înapoi cu clientul, negocierea contractului și contabilitatea.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 12
    2. Solicitați o parte din plata în avans pentru proiectele non-reținute. Cu excepția cazului în care clientul vă are pe reținător, faceți parte din banii dvs. înainte de a începe să vă asigurați că veți obține cel puțin plătit ceva pentru munca ta. Oriunde de la 25-50% din plata în avans este tipică, în funcție de durata proiectului și de cantitatea de muncă implicată. Nu comite orice din timpul dvs. la proiect până când ați primit suma în avans și clientul dvs. sunteți de acord.
  • Din păcate, există oameni care vor face să lucreze cu dvs. și apoi să vă plătească niciodată dacă au ocazia să scape cu ea. Dacă solicitați plata parțială în avans, puteți evita acești oameni fără scrupule.
  • Nu lăsați garda dvs., chiar dacă ați făcut mai multe proiecte pentru același client și știți că sunt "Bun pentru el." Amintiți-vă: aceasta este o afacere. Nu este nimic personal. Dacă vă respectă dvs. și munca dvs., nu vor avea nici o problemă să vă plătească în avans.
  • Dacă un client dorește să lucrați în mod continuu, vă recomandăm un aranjament de reținere.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 13
    3. Trimiteți o factură cu cel puțin o săptămână înainte de fiecare plată. Utilizați orice aplicație de calcul pentru a crea propriile facturi sau pentru a utiliza șabloanele furnizate de majoritatea serviciilor de procesare a plăților. La fiecare factură, includeți valoarea plății datorată împreună cu o declarație de plăți deja primită și suma rămasă pe contract.
  • În funcție de tipul de proiect, puteți include și informații despre progresele pe care le-ați făcut până acum. De exemplu, dacă ați scris 50 de pagini de vânzări pentru un client și factură Când sunteți la jumătatea drumului, este posibil să rețineți că plata este pentru 25 de pagini de vânzări.
  • Păstrați regulat ciclul de facturare. Lăsați clienții dvs. să cunoască în avans (și să precizeze în contract) atunci când vor fi trimise facturi și plățile vor fi datorate.
  • Imagine intitulată Taxă pentru serviciile de copywriting Pasul 14
    4. Urmăriți o scrisoare dacă plata nu este primită până la data scadenței. Oferiți clienților dvs. la cel puțin o săptămână după data scadenței înainte de a cere din nou plata - mai ales dacă trimiteți plata. După aceea, trimiteți o scrisoare specificând plata și data scadenței. Lăsați-i să știe că plata nu a fost primită și solicită să o plătească.
  • Includeți o copie a facturii originale cu scrisoarea dvs. Dacă contractul dvs. include o prevedere pentru taxe de întârziere suplimentare dacă plățile sunt întârziate, scrieți o nouă factură care include aceste taxe.
  • Dacă trece mai mult de 30 de zile și un client încă nu ți-a plătit pentru munca ta, să vorbești cu un avocat despre a le da pentru încălcarea contractului. Adesea, o scrisoare din partea unui avocat va fi suficientă pentru a le face să plătească.
  • sfaturi

    Uită-te la rata de acceptare și respingere pentru a evalua suma pe care o încărcați. Dacă toate citatele dvs. sunt acceptate rapid, probabil că încărcați prea puțin!
  • Utilizați software-ul de urmărire a timpului pentru a urmări modul în care vă petreceți timpul, astfel încât să știți cât timp vă duce cu adevărat pentru a face un proiect. Puteți utiliza aceste informații pentru a face citatele mai precise.
  • Avertizări

    Clienții de cercetare înainte de a fi de acord să lucreze pentru ei. Evitați clienții care nu par a fi bine finanțați sau au o reputație pentru antreprenorii rigizi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar