Cum să se ocupe de diferite probleme în viață

Bani, relații, familie, sănătate, școală, carieră. Problemele pot și vor apărea în aproape fiecare domeniu de viață. Cu cât trăiți mai mult, cu atât mai multe obstacole trebuie să depășiți. Învățarea de a face față problemelor vieții este o abilitate esențială care poate avea un efect drastic asupra sănătății și fericirii dvs. Construirea strategiilor solide de rezolvare a problemelor și abilitățile de coping vă pot ajuta să gestionați când viața își aruncă loviturile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor
  1. Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 1
1. Defineste problema. Uneori, când ne confruntăm cu probleme în viață, devine dificil să separe problema din simptomele pe care le cauzează. Trebuie să identificați în mod clar și să definiți problema pentru a veni cu o soluție funcțională.
  • De exemplu, sunteți scurt pe bani pentru facturi. Aflați sursa problemei. De ce ești scurt în această lună? Ar putea fi necesar să găsiți un loc de muncă mai bun pentru a ține cont de creșterea cheltuielilor, pentru a ridica mai multe ore la locul de muncă sau pentru a opri cheltuielile inutil de divertisment.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 6
    2. Decideți asupra obiectivului dvs. Obiectivul dvs. este rezultatul pe care l-ați dori în mod ideal să se întâmple să rezolve problema.
  • De exemplu, dacă sunteți scurt pe bani, obiectivul dvs. ar fi să faceți bani în plus sau să vă măriți venitul într-un fel.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 3
    3. Îngustă-o jos. Dacă aveți o problemă foarte mare, care necesită un obiectiv foarte mare de rezolvare, reducerea acestui obiectiv în mai multe părți mai mici. Acest lucru face mai ușor și mai ușor de gestionat să planificați soluția și să luați pași spre atingerea acestuia.
  • De exemplu, dacă sperați să măriți venitul din gospodăria dvs., puteți să vă purtați acest obiectiv în jos pentru a salva în primul rând 100 $. Apoi, scopul tău ar putea să dubleze această sumă și așa mai departe. Acest lucru este mult mai fezabil decât stabilirea unui obiectiv de a salva doar 500 de dolari chiar de pe lilieci.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 3
    4. Examinați toate variabilele. Brainstormați variabilele potențiale disponibile pentru dvs. Identificați pașii pe care îi puteți lua pentru a îndeplini obiectivul ales. Efectuați cercetări privind fiecare opțiune pentru a obține o înțelegere completă a fiecăruia.
  • Variabilele pentru creșterea veniturilor dvs. ar putea fi de lucru mai multe ore, căutând un loc de muncă mai bun sau scăderea altor cheltuieli pentru a elibera mai multe venituri.
  • Imaginea intitulată Găsiți un avocat de apărare penală cu experiență Pasul 13
    5. Implementați soluția care îndeplinește cel mai bine obiectivul dvs. Cu informațiile despre care ați adunat despre fiecare opțiune, decideți care este cel mai fezabil pentru a vă ajuta să ajungeți la rezultatul dorit.
  • Poate că nu găsiți un nou loc de muncă sau nu creșteți orele de lucru chiar acum. Prin urmare, singura opțiune disponibilă pentru dvs. ar găsi modalități de reducere a altor cheltuieli.
  • Imagine intitulată Fișierul O marcă de marcă Pasul 11
    6. Verificați rezultatele. După ce ați implementat soluția, reevaluați-o după o perioadă de timp pentru a vedea dacă a îndeplinit obiectivul dvs. Dacă nu ați făcut-o, puteți să vă întoarceți la Piața Square și încercați să vedeți dacă o altă variabilă este acum disponibilă pentru dvs. care vă poate satisface mai bine obiectivele.
  • Metoda 2 din 4:
    Stocarea casetei de coping
    1. Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 7
    1. Înțelegeți dezavantajele stresului cronic. Confruntarea cu stresori pe termen lung fără mecanisme de coping sănătoase pot fi periculoase pentru sănătatea și bunăstarea dvs. Stresul poate provoca dificultăți în materie de sănătate, fie agravează condițiile medicale deja existente. Trebuie să vedeți un medic dacă suspectați că se întâmplă acest lucru. Iată câteva dintre semnele fizice pe care le-ați stres:
    • Dureri de cap
    • Creștere în greutate sau pierdere
    • Depresie
    • Anxietate
    • Insomnie
    • Respiratie dificila
    • Probleme de somn
    • Modificări ale apetitului
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 8
    2. Suna un prieten. Când vă simțiți stresați, angajarea sistemului dvs. de asistență socială poate fi o modalitate excelentă de a lupta. Rețeaua dvs. de asistență socială vă oferă un sentiment de apartenență, crescută de sine și de securitate. Apelați un prieten sau un membru al familiei pentru a vă evacua sau pur și simplu să vă luați mintea în afara problemelor vieții poate fi o modalitate excelentă de a face față.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 9
    3. Faceți ceva ce vă place, adesea. S-ar putea să presupunem că o distracție servesc doar pentru a trece timpul. În adevăr, hobby-urile ne ajută să reîncărcați, să ușurați stresul, să învățăm lucruri noi, să vă conectați cu ceilalți și să obțineți o nouă perspectivă.
  • Un hobby poate fi orice vă place să faceți. Încercați să citiți, scriere, sport, drumeții, canotaj, patinaj, pictura, grădinărit, etc. Există posibilități nesfârșite de a găsi ceva ce vă place să faceți și să o faceți în mod regulat.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață
    4. Relaxați-vă în fiecare noapte. Probabil ați auzit despre importanța obținerii de 7 până la 8 ore de somn (mai mult dacă sunteți adolescent sau copil). Dar, obținerea de bună calitate și somnul de durată se bazează la fel de mult pe cât de relaxat și calm înainte de a urca în pat. Când vă luptați cu problemele din viață, poate fi greu de dormit. Încercați o rutină pre-somn pentru a face mai ușor să se îndepărteze în Dreamland.
  • Faceți ceva relaxant ca întinderea, ascultarea muzicii liniștitoare, luând o baie lungă, fierbinte sau obținerea unui masaj.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 11
    5. Exercițiu. Tratarea problemelor vă poate oferi dorința de a se târa în pat și de a dormi timp de o săptămână. Nu ar trebui. Fiind activ fizic vă poate face să vă simțiți mult mai bine despre viața voastră. Exercițiul promovează eliberarea de neurotransmițători de sex feminin în creier numiți endorfine. Aceste substanțe chimice vă îmbunătățesc starea de spirit și vă dau acel sentiment euforic care se referă la fel "Runner`s High."
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 12
    6. Relaxați-vă cu scopul. Când viața te face jos, ai nevoie de câteva instrumente pentru a vă menține la îndemână, care vă ajută să luptați cu stresul și să vă dați pacea minții. Tehnicile de relaxare pot fi efectuate practic oriunde și în orice moment.
  • Practică respirație adâncă prin respirația profundă prin nas pentru 4 conturi. Țineți o respirație pentru o clipă și apoi eliberați aerul pentru alte 4 conturi. Ar trebui să vă vedeți burta inferioară în creștere cu inspirarea și deflația cu expirarea expirării.
  • Încercați mușchiul progresiv, așezat în liniște și confortabil într-un scaun sau pe o pernă. Mișcați încet prin fiecare grup muscular din corpul dvs., trasează și eliberarea diferitelor mușchi. Începeți cu degetele de la picioare. Tensionați-le timp de 5 secunde și luați notă de modul în care se simte acest lucru. Apoi, eliberați tensiunea și pur și simplu rămâneți în starea relaxată timp de aproximativ 30 de secunde înainte de a trece la un nou grup muscular.
  • Metoda 3 din 4:
    Coping cu probleme interpersonale
    1. Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 13
    1. Străduiți-vă pentru mai multă empatie. De multe ori, experimentăm conflicte cu ceilalți, deoarece nu luăm timpul să înțelegem cu atenție perspectivele lor. Dezvoltarea empatiei pentru toți oamenii vă poate ajuta să faceți acest lucru. Există multe modalități de a vă construi empatia. Iată câteva sugestii:
    • Scopul de a asculta înțelegerea mai degrabă decât să răspundă. Probabil vă petreceți cea mai mare parte a timpului de a asculta gândindu-vă la ceea ce veți spune în continuare. Luați timp pentru a auzi cu adevărat ceea ce spune cealaltă persoană în interacțiunile zilnice. Acest lucru lasă mai puțină cameră pentru neînțelegeri.
    • În mod intenționat, ieșiți din calea dvs. spre stereotipurile de strivit. Aveți o opinie neacceptată despre un anumit individ sau grup? Faceți un efort de a vă întâlni, vorbiți și cunoașteți acest individ (e) și vedeți dacă opinia dvs. se schimbă.
    • Aflați mai multe despre lume prin citirea, vizionarea filmelor sau a documentarelor și vizitarea muzeelor ​​care vă educă despre oameni din diferite valori ale vieții.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 14
    2. Utilizare "I" declarații. Unul dintre bobocurile majore ale comunicării sănătoase este utilizarea limbajului care determină ascultător să devină defensivă. Formarea cuvintelor dvs. într-o manieră care vă permite să vă exprimați sentimentele în timp ce nu vă învinuiți pe cealaltă persoană pentru ei poate minimiza conflictul interpersonal.
  • Un "I" declarația începe prin exprimarea unui sentiment, explicând motivul pentru care în spatele sentimentului și oferirea unei soluții practice. Un "I" Declarația ar putea include următoarele: "Mă simt neapreciat când renunți la mine în ultimul moment. Ar fi minunat dacă ați putea încerca să-mi dați o notificare avansată data viitoare."
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață
    3. Încetați să încercați să schimbați pe alții. Gândiți-vă la modul în care vă simțiți când cineva apropiat de tine încearcă să schimbe un aspect al naturii tale. Poate că mama ta vrea să redecorați sau pe altele semnificative nu-i place modul în care vă îmbrăcați. Care probabil se simte rău, huh? Acum, gândiți-vă la cineva care vă va accepta pentru cine sunteți. Care se simte mult mai bine, bine?
  • În mod constant, judecând, nagging sau înșelând pe alții pentru rănirea lor, subliniind că dreptul tău nu face nici unul bun. Tine minte, "Un bărbat convins împotriva voinței sale este încă de aceeași părere". Încercând să schimbe pe alții doar frustrează (și ei).
  • Concentrați-vă pe lucrul la propriile dvs. defecțiuni în loc să vă cheltuiți atât de multă energie asupra celorlalți.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață
    4. Aflați când și cum să vă cereți scuze. Dacă cuvintele sau acțiunile dvs. au provocat răniri sau dureri la altul, trebuie să faceți modificări pentru a împiedica întinderea sau ruperea în jos. Apologerea demonstrează dorința dvs. de a recunoaște o greșeală și de a repara relația.
  • Scuze remușcări expres, admit responsabilitatea, face modificări și se străduiește să împiedice aceeași greșeală să se întâmple în viitor.
  • Un exemplu de scuze ar putea fi "Îmi cer scuze că nu sunt respectuos de timpul liber. Voi face munca mea de data aceasta și data viitoare voi fi sigur că vă voi da un capete pentru a verifica dacă sunteți disponibil."
  • Metoda 4 din 4:
    Având o perspectivă sănătoasă
    1. Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață
    1. Începeți să vizualizați problemele ca oportunități. Schimbați limba dvs. despre problemele pe care le întâlniți în viață și puteți schimba drastic modul în care vă ocupați. Fiecare problemă deschide ușile pentru reevaluare, explorați noi opțiuni și îmbunătățirea metodelor existente. Prin urmare, în loc să le etichetați ca probleme, gândiți-vă la ele ca oportunități de îmbunătățire.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață 18
    2. Cantiți-vă punctele forte. Dacă ați simțit că ați avut capacitatea de a face față în mod eficient problemelor vieții, este posibil să nu fiți atât de copleșiți de ei. Odată ce identificați și începeți să utilizați punctele forte, puteți obține o încredere mai mare pentru manipularea problemelor vieții.
  • Luați o foaie de hârtie și enumerați toate realizările, valorile și calitățile pozitive despre dvs. vă puteți gândi. De asemenea, sunați la un prieten apropiat sau un membru al familiei care vă cunoaște bine. Cereți acestei persoane să vă ajute să vă identificați punctele forte.
  • Dacă aveți probleme cu evidențiarea punctelor forte, faceți o evaluare online gratuită, cum ar fi evaluarea punctelor forte ale caracterului.
  • După ce ați identificat punctele forte, învățați să le canalizați eficient în viața voastră. Examinați fiecare punctaje și aflați că ați utilizat deja această forță în viața voastră. Apoi, brainstormați moduri suplimentare puteți utiliza această forță în avantajul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu diferite probleme în viața de viață
    3. Cultivați recunoștința. Având recunoștință cu privire la lucrurile bune din viața ta sau problemele anterioare pe care ați reușit să le depășiți, vă pot ajuta să faceți față problemelor actuale cu care vă confruntați. Pentru a practica recunoștința:
  • Începeți un jurnal de recunoștință scriind câteva lucruri care au mers bine în fiecare zi.
  • Spune "mulțumesc" Mai mult.
  • Scrie scrisori de recunoștință familiei, prietenilor și cunoștințelor dvs. care ți-au fost ajutor într-un fel.
  • Transformați limba dvs. pentru a utiliza aceste cuvinte mai mult "Cadouri", "norocos", "Binecuvântări", și "abundenţă".
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar