Cum să se ocupe de o dependență de jocuri de noroc

Jocurile de noroc patologice implică o incapacitate de a controla jocurile de noroc, ceea ce poate duce la probleme psihologice, precum și la consecințe financiare, profesionale și juridice. Jocurile de noroc pot activa sistemul de recompensare a creierului, la fel ca alte dependențe, ceea ce poate face foarte greu să renunțe. Cu toate acestea, puteți să vă ocupați în mod corespunzător cu problema dvs. de joc prin recunoașterea problemei dvs., coping-o, gestionarea declanșatorilor la jocuri de noroc și obținerea de ajutor și sprijin.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoscând problema dvs. de jocuri de noroc
  1. Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 1
1. Recunoașteți comportamentul dvs. pentru ceea ce este. Admiterea problemei este primul pas major în a face acest lucru. Dacă recunoști mai întâi semnele problemei dvs., puteți învăța să vă modificați comportamentul.
  • Semnele și simptomele unei probleme de jocuri de noroc includ: obținerea unei emoții de la a lua riscuri de jocuri de noroc, luând în timp ce riscuri de jocuri din ce în ce mai mari, o preocupare cu jocurile de noroc, reluând experiențele de jocuri de noroc din trecut (prin imaginație sau povestiri), folosind jocurile de noroc ca o modalitate de a scăpa de problemele sau sentimente negative, senzație de vinovăție sau remușcare după jocurile de noroc și eforturile repetate de a relua jocurile de noroc.
  • Problemele sociale suplimentare asociate cu jocurile de noroc includ: luarea timpului de la locul de muncă sau de viața de familie pentru a paria, ascunde sau minciuna despre jocuri de noroc și de a împrumuta bani sau fură pentru a juca.
Sfat de experți
Tiffany Douglass, Ma

Tiffany Douglass, Ma

Fondator, Wellness Retreat Recovery Centertiffany Douglass este fondatorul Centrului de Recuperare a Retreat Wellness, JCAHO (comisie mixtă privind acreditarea organizațiilor de asistență medicală) Programul acreditat de tratament cu droguri și alcool bazat în San Jose, California. Ea are peste zece ani de experiență în tratamentul abuzului de substanțe și a fost numit un ambasador global de bunăvoință în 2019 pentru eforturile sale în tratamentul dependenței rezidențiale. Tiffany a câștigat un BA în psihologie de la Universitatea Emory din 2004 și un MA în Psihologie cu accent pe comportamentul organizației și evaluarea programului de la Universitatea Graduate Claremont din 2006.
Tiffany Douglass, Ma
Tiffany Douglass, Ma
Fondator, Centrul de recuperare a retreatului wellness

Expertul nostru este de acord: Dacă asculți, există o voce sub toate raționalizările și distorsiunile pe care le folosiți pentru a vă justifica comportamentul și acea voce vă va spune adevărul. Dacă vocea voastră interioară vă spune că aveți o problemă de jocuri de noroc, merită să căutați o evaluare de la un profesionist, astfel încât să puteți începe să abordați problema.

  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 2
    2. Acceptați consecințele jocurilor de noroc. Jocurile de noroc pot provoca multe probleme, inclusiv: probleme de relații, probleme financiare, probleme juridice, preocupări profesionale (pierderea locului de muncă), utilizarea substanțelor, sănătatea săracă și problemele de sănătate mintală (cum ar fi depresia).
  • Pierzi timpul de la locul de muncă la pariuri? Vă extindeți dincolo de mijloacele dvs. prin jucând banii pe care ați pus-o deoparte să vă plătiți chiria, ipoteca sau alte facturi? Utilizați carduri de credit pentru a paria? Ești secret în cazul în care banii au plecat după ce ai jucat?
  • Faceți o listă cu toate consecințele pe care le-ați întâlnit din cauza jocurilor de noroc. De asemenea, identificați persoanele pe care le-ați rănit ca urmare a jocurilor de noroc, cum ar fi familia și prietenii.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 3
    3. Să înțeleagă riscurile jocurilor de noroc. Cunoașterea riscurilor de jocuri de noroc poate ajuta la încurajarea oamenilor care joacă să ia în considerare consecințele înainte de a decide să joace.
  • Jocurile de noroc excesive pot duce la depresie, anxietate, agresiune, risc crescut de sinucidere, probleme de relații și boli legate de stres.
  • Jocurile de noroc mărește, de asemenea, nivelele de stres (prin cortizolul hormonului de stres) și ritmul cardiac, care poate duce la riscuri de sănătate.
  • Jocurile de noroc patologice și dependente pot duce la scăderea abilităților de luare a deciziilor și la reducerea capacității dvs. de a evalua consecințele acțiunilor dvs.
  • Imagine intitulată de o dependență de jocuri de noroc Pasul 4
    4. Fii sincer despre jocurile dvs. de noroc. Nu fi secret despre finanțele voastre sau jocurile dvs. de noroc. Fii cinstit cu tine și cu alții despre bani petrecuți jocuri de noroc.
  • Plătiți imediat facturile, când aveți fonduri rezervate pentru a le plăti.
  • Adăugați pierderi și păstrați o alergare. Când ați adăugat pierderi dintr-o sesiune de jocuri de noroc, enumerați lucrurile pe care le-ați cumpărat cu acei bani sau cu alte datorii pe care le-ați fi putut plăti.
  • Admite-o la tine și la alții când ai jucat.
  • Metoda 2 din 3:
    Gestionarea declanșatorilor la jocuri de noroc
    1. Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 5
    1. Identificați declanșatoarele și faceți față lor. Știind ce declanșatoarele dvs. la jocuri de noroc vă pot ajuta să deveniți mai bine să vă ocupați de impulsul dvs. de a juca. Declanșatoarele sunt gânduri, sentimente, situații și comportamente care vă fac să vă jucați. De exemplu, fiind în jurul valorii de prieteni care pariază este un declanșator puternic pentru mulți jucători.
    • Identificați declanșatoarele dvs. păstrând un jurnal de gândire. Când aveți dorința de a juca, opriți-vă la acel moment și scrieți-vă gândurile (un declanșator posibil, cum ar fi gândirea la jocurile de noroc), sentimentele (probabil plictiseala, care este un declanșator pentru jocuri de noroc), și modalități de a face față declanșatorului tău.
    • Face emoții negative, cum ar fi stresul sau tristețea conduc la jocurile de noroc? Dacă da, este posibil să trebuiască să învățați modalități mai bune de a face față acestor emoții.
    • De multe ori jucați atunci când căutați entuziasm? Dacă da, plictiseala ar putea fi un declanșator mare pentru tine. Este posibil să aveți nevoie să vă ocupați sau să vă angajați în alte activități interesante (și sigure) pentru a vă satisface nevoia de emoție.
    • Încercați să ascultați muzică. Muzica vă poate ajuta să vă liniștiți și să vă relaxați pentru a reduce impulsivitatea și pentru a face față declanșatorilor pentru a paria.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 6
    2. Nu vă puneți în poziția de a paria. Un individ cu o problemă de joc nu poate fi pariat în mod sensibil, deoarece dependentul poate fi cuplat pe graba adrenalină asociată cu "urmărirea." Este dificil de a fi în control dacă sunteți preocupat de sentimentul pe care îl obțineți dintr-o activitate.
  • Dacă prietenii sugerează o excursie la cazinou, fiți cinstiți cu voi și cu alții despre faptul că, pentru dvs., jocurile de noroc au depășit recreația. Sugerează o altă activitate sau renunță la acest lucru particular.
  • La etapele anterioare de recuperare, evitați să conduceți chiar și să treceți de o sală de jocuri de noroc.
  • Evitați să mergeți în locuri care încurajează jocurile de noroc precum Las Vegas, Nevada. Dacă vă înconjurați cu jocurile de noroc, acesta poate face foarte dificil să reziste nevoii de a face un pariu.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 7
    3. Schimbați-vă gândirea despre jocuri de noroc. Obiceiurile de gândire negative, cum ar fi credințele iraționale, iluzia controlului și eroarea jucătorilor, pot duce la creșteri ale comportamentelor de jocuri de noroc. Reduceți aceste gânduri negative prin identificarea acestora și modificarea acestora.
  • Iluzia controlului este frecventă la oamenii care pariază. Este convingerea că puteți controla cumva rezultatul jocului. Pentru a contracara acest gând, amintiți-vă că nici o strategie sau truc nu poate controla rezultatul - este imposibil să controlați jocul (fie că este vorba de carduri, poker online, pariuri pe un joc sportiv sau o cursă de cai sau folosind slot machines). Fiecare aruncare a zarurilor este independentă și aleatorie.
  • Fallația jucătorilor este atunci când cineva crede că un eveniment aleatoriu este mai puțin probabil să se întâmple din cauza unui eveniment anterior. De exemplu, o persoană poate crede că șansele sale de a pierde un joc de cărți este mai puțin probabil pentru că tocmai a pierdut - prin urmare, el crede că este mai probabil ca el să câștige acest timp în jur. Cu toate acestea, din punct de vedere statistic, șansele sunt exact la fel ca înainte.
  • Gândirea superstițioasă este, de asemenea, un obicei comun de gândire asociat cu jocurile de noroc. Este posibil să credeți că incidentele aleatorii au înțeles. De exemplu, dacă pariați la pista de curse de cai, poate că alegeți mereu un anumit cal cu un anumit nume, deoarece credeți că este norocos. Amintiți-vă că gândirea superstițioasă apare din cauza evenimentelor aleatorii care apar împreună - nu înseamnă că ceva este norocos.
  • Reducerea comportamentelor de risc prin gândirea logică cu privire la consecințele și rezultatul situației. Când doriți să jucați, gândiți-vă cât de mulți bani ați pierdut și probabil că veți pierde dacă faceți un pariu.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 8
    4. Pregătiți cuvintele pentru a vă spune când doriți să jucați. Planificați ce să vă spuneți atunci când simțiți nevoia de a juca, vă poate ajuta să vă asigurați că aveți o strategie când vine timpul - această strategie vă poate ajuta să vă limitați sau să vă eradicați jocurile de noroc.
  • Puteți începe să vă spuneți: "Este prea riscant să jucați. Știu că dacă încep, nu voi mai putea opri. Trebuie să evit-o cu totul."
  • Explorați diferite idei despre lucruri de spus și alegeți cele care funcționează cel mai bine pentru dvs. Le puteți scrie pe carduri de indexare dacă este posibil să le uitați. Apoi le puteți scoate și le puteți citi cu voce tare când aveți nevoia de a paria.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 9
    5. Limită utilizarea substanței. Utilizarea substanțelor, inclusiv alcoolul și alte medicamente, au fost legate de creșterea comportamentelor de jocuri de noroc. Când beți alcool și utilizați alte substanțe, acest lucru scade inhibarea dvs. și scade capacitatea dvs. de a lua decizii logice.
  • Evitați să beți prea mult alcool. Câteva băuturi pot fi bine în funcție de toleranța și greutatea dvs., dar fiind în stare de ebrietate este un mare factor de risc pentru jocurile de noroc problematice. Resursele dvs. de coping și capacitatea de a rezista la îndemânare vor fi semnificativ scăzute dacă sunteți în stare de ebrietate.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 10
    6. Creșteți controlul impulsului. Unii jucători pot avea o problemă distinctă cu controlul impulsului. Impulsurile sunt ca poftele, sunt urări automate să facă ceva, cum ar fi jocurile de noroc.
  • Când aveți un impuls de a juca, opriți și faceți o respirație în loc să acționați imediat.
  • Faceți un pas înapoi o privire la gândurile și sentimentele. Ce gânduri aveți? Ce sentimente aveți?
  • Identificați modalitățile de a face față sau activități alternative de a se angaja. Practicați ce funcționează pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 11
    7. Gestionați-vă starea de spirit. Starea de spirit, în special depresia și anxietatea, pot fi o legătură directă cu comportamentele de jocuri de noroc în unii jucători. Aflați mai multe modalități de a face față emoțiilor dvs. negative.
  • Încercați să gestionați emoțiile prin scrierea lor în jos, exprimându-i prin artă sau dans sau vorbind cu cineva despre ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea de ajutor și sprijin
    1. Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 12
    1. Obțineți asistență socială. Suportul social este o componentă integrală a recuperării de la jocuri de noroc.
    • Spuneți-vă familiei despre problema dvs. dacă nu știu deja despre asta. Ai putea spune ceva, "Vreau să știi că am avut o problemă rezistentă la jocurile de noroc. Știu că a provocat probleme pentru mine în viața mea și vreau să mă opresc. Aș aprecia sprijinul dvs."
    • Discutați cu prietenii despre această problemă și păstrați-i informați. Ele vă pot ajuta să evitați declanșatoarele la jocuri de noroc. Ai putea spune ceva, "Hei, vreau doar să vă spun că am avut o problemă cu jocurile de noroc prea mult și vreau să reduc. Dacă mă poți susține în asta care ar fi de ajutor pentru mine." În acest fel, prietenii tăi vor înțelege dacă nu vrei să mergi la această excursie la un cazinou sau la Las Vegas.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 13
    2. Alăturați-vă unui grup de asistență. Grupurile de asistență vă pot oferi un mediu sigur pentru a discuta problema dvs. cu jocurile de noroc. De asemenea, vă poate ajuta să vă bucurați de o congregație a indivizilor cu lupte similare, care pot fi foarte reconfortante și vă fac să vă simțiți mai puțin în procesul de recuperare.
  • De exemplu, jucătorii anonimi este un program cu 12 pași care se întâlnește pe plan internațional și a ajutat mulți oameni cu problema lor de joc.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 14
    3. Vorbiți cu un terapeut. Jocurile dvs. de noroc pot fi în afara controlului dacă: vă afectează relațiile, finanțele sau viața sau viața școlară, dedicați tot mai mult timp și energie pentru jocuri de noroc, ați încercat fără succes să vă opriți sau să vă reuciți înapoi pe jocurile de noroc, pe dvs. Încercați să vă ascundeți jocurile de noroc din familie sau de la alții, veți recurge la furt sau fraudă pentru a obține bani de jocuri de noroc sau dacă îi cereți pe alții să vă salveze din probleme financiare pentru că ați jucat banii departe. Aceste tipuri de probleme pot fi adăugate, iar ajutorul profesional este acolo dacă sunteți deschis la acesta.
  • Contactați asigurarea de sănătate pentru o listă de terapeuți aprobați. Dacă nu aveți asigurări de sănătate, puteți efectua o căutare pentru scară de alunecare redusă, sau clinici de sănătate mintală gratuită în cartierul dvs.
  • Puneți întrebări ale terapeutului dvs., cum ar fi: Care este cea mai bună abordare a problemei mele de joc? Ar trebui să văd un psihiatru, psiholog, consilier de dependență sau alt furnizor de sănătate mintală?
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 15
    4. Explorați diferite tipuri de tratament. Știind ce tipuri de tratamente sunt disponibile vă poate ajuta să luați o decizie cu privire la tipul de care puteți fi cel mai bine pentru dvs. și pentru nevoile dvs.
  • Terapia comportamentală este o formă comună de tratament pentru problemele de jocuri de noroc. Acest tip de tratament utilizează expunerea sistematică la comportamentul pe care doriți să-l dezlănțuiți (jocurile de noroc) și vă învață abilitățile pentru a vă reduce nevoia de a paria.
  • Terapia comportamentală cognitivă (CBT) este o altă formă eficientă de terapie care se concentrează pe identificarea credințelor nesănătoase, iraționale și negative și înlocuindu-le cu cele sănătoase, pozitive.
  • Imagine intitulată Deal cu o dependență de jocuri de noroc Pasul 16
    5. Ia în considerare medicația. Luarea medicamentelor prescrise este o opțiune dacă constatați că eforturile dvs. de a vă controla jocurile de noroc nu au funcționat. Antidepresivele și stabilizatorii de dispoziție pot ajuta la tratarea condițiilor care adesea coincid cu o dependență de jocuri de noroc, dar nu pot trata direct jocurile de noroc în sine.
  • Discutați opțiunile pentru medicamente cu medicul dumneavoastră (practicianul general) sau psihiatrul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar