Cum să faci bine în fizică

Pentru unii indivizi norocoși, fiind bun la fizică vine în mod natural. Pentru ceilalți, totuși, obținerea unui grad bun în fizică necesită o cantitate semnificativă de muncă grea. Din fericire, prin învățarea abilităților fundamentale importante și practicând adesea, aproape oricine își poate stăpâni materialul fizic. Cu toate acestea, chiar mai importantă decât obținerea unui grad bun este faptul că o mai bună înțelegere a fizicii poate arunca o lumină asupra unor forțe aparent misterioase care guvernează modul în care funcționează lumea.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea conceptelor de fizică de bază
  1. Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 1
1. Memora constantele de bază. În fizică, anumite forțe, cum ar fi forța de accelerare a gravitației pe pământ, sunt desemnați constante matematice. Acest lucru este pur și simplu un mod fantezist de a spune că aceste forțe sunt de obicei reprezentate ca același număr indiferent de locul în care sau cum sunt folosite. Este o idee inteligentă de a memora cele mai comune constante (și unitățile lor) - de multe ori, acestea nu vor fi furnizate pe teste. Mai jos sunt câteva dintre constantele cele mai frecvent utilizate în fizică:
  • Gravitate (pe Pământ): 9.81 de metri / secundă
  • Viteza luminii: 3 × 10 metri / secundă
  • Constanta de gaz molar: 8.32 Joules / (MOLE × Kelvin)
  • Numărul lui Avogadro: 6.02 × 10 per mol
  • Planck`s Constant: 6.63 × 10 joules × secunde
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 2
    2. Memorați ecuațiile de bază. În fizică, relațiile dintre numeroasele forțe diferite care acționează în univers sunt descrise cu ecuații. Unele dintre aceste ecuații sunt foarte simple, în timp ce unele sunt enorme complexe. Având cele mai simple ecuații memorate și știind cum să le folosiți este critică atunci când abordați atât problemele simple, cât și cele complexe. Chiar și problemele dificile și confuze sunt adesea rezolvate prin utilizarea mai multor ecuații simple sau modificând aceste ecuații simple, astfel încât acestea să se potrivească situațiilor noi. Aceste ecuații de bază sunt cea mai ușoară parte a fizicii de învățat și, dacă le cunoașteți bine, șansele sunt că veți ști cel puțin o parte din orice problemă complexă cu care vă confruntați. Doar câteva dintre cele mai importante ecuații sunt:
  • VELOCITY = Schimbare în poziția / schimbarea în timp (V = DX / DT)
  • Accelerația = Schimbarea vitezei / schimbărilor în timp (A = DV / DT)
  • VELOCITY CURENT = VELOCITY INITIALĂ + (Accelerare × Timp) (V = V0+a × t)
  • Force = Mass × Accelerarea (F = M × A)
  • Kinetic Energy = (1/2) Mass × Velocitate (K = (1/2) M × V)
  • Lucrul = deplasarea × Forța (W = D × F)
  • Power = Schimbare în muncă / Schimbare în timp (P = DW / DT)
  • Momentum = Mass × Velocitate (P = M × V)
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 3
    3. Studiați derivarea ecuațiilor de bază. Având ecuațiile dvs. simple memorate este un lucru - înțelegere De ce Aceste ecuații funcționează în întregime. Dacă puteți, faceți timp pentru a afla cum este derivată fiecare ecuație de fizică de bază. Acest lucru vă oferă o înțelegere mult mai clară a relației dintre ecuații și vă face o rezolvare mai versatilă. Din moment ce înțelegeți în mod esențial modul în care ecuația "lucrări", veți putea să o utilizați mult mai eficient decât dacă este pur și simplu un rote, șir de caractere memorate în mintea voastră.
  • De exemplu, să ne uităm la o ecuație foarte simplă: accelerația = schimbarea vitezei / schimbărilor în timp sau A = Delta (V) / Delta (t). Accelerarea este forța care determină schimbarea vitezei unui obiect. Dacă un obiect are o viteză inițială de V0 la momentul T0 și o viteză finală de v în timp, obiectul se poate spune că accelerează deoarece se schimbă de la v0 la V. Accelerarea nu poate fi instantanee - indiferent cât de repede apare, va exista o anumită diferență de timp între momentul în care obiectul călătorește la viteza sa inițială și când atinge viteza finală. Astfel, A = (v-v0/ t - t0) = Delta (V) / Delta (t).
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 4
    4. Aflați abilitățile matematice necesare pentru a face probleme de fizică. Math este adesea spus că este "Limba fizicii." A deveni un expert în fundamentele matematice este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți capacitatea de a stăpâni problemele fizicii. Unele ecuații complexe de fizică necesită chiar și abilități matematice specializate (cum ar fi luarea derivați și integrale) pentru a fi rezolvate. Mai jos sunt doar câteva subiecte matematice care vă pot ajuta să efectuați probleme de fizică, în ordinea complexității:
  • Pre-algebră și algebră (pentru ecuațiile de bază și "Găsiți necunoscutul" Probleme)
  • Trigonometrie (pentru diagrame de forță, probleme de rotație și sisteme înclinate)
  • Geometria (pentru problemele legate de zona, volumul etc.)
  • Precalculus și calcul (pentru luarea derivaților și integriile ecuațiilor de fizică - De obicei, subiecte avansate)
  • Algebra liniară (pentru calcule care implică vectori - de obicei subiecte avansate).
  • Partea 2 din 3:
    Utilizarea strategiilor de stimulare a scorului
    1. Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 5
    1. Concentrați-vă pe informațiile importante din fiecare problemă. Problemele fizice conțin adesea "heringii roșii" - informații care nu sunt necesare pentru a rezolva problema. Când citiți o problemă fizică, identificați informațiile despre care vi se oferă, apoi determinați ce încercați să rezolvați. Scrieți ecuația (ecuațiile) va trebui să rezolvați problema, apoi să atribuiți fiecare informație în problemă la variabilele corespunzătoare. Ignorați informațiile care nu sunt necesare, deoarece acest lucru vă poate încetini și faceți calea corectă pentru rezolvarea problemei mai dificil de găsit.
    • De exemplu, să spunem că trebuie să găsim accelerația că o mașină se simte ca viteza sa se schimbă în două secunde. Dacă mașina cântărește 1.000 de kilograme, începe să se deplaseze la 9 m / s și se termină la 22 m / s, putem spune că V0 = 9 m / s, v = 22 m / s, m = 1000 t = 2 s. După cum sa menționat mai sus, ecuația standard de accelerare este a = (v-v0/ t - t0). Rețineți că acest lucru nu ia în considerare masura obiectului, astfel încât să putem ignora faptul că mașina cântărește 1000 kg.
    • Astfel, am rezolva după cum urmează: a = (v-v0/ t - t0) = (22-9) / (2 - 0)) = (13/2) = 6.5 m / s
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 6
    2. Utilizați unitățile corecte pentru fiecare problemă. Uitarea de a eticheta răspunsul dvs. sau de a utiliza unitățile incorecte este o modalitate sigură de a pierde puncte ușoare. Pentru a vă asigura că obțineți credit complet pentru orice problemă pe care o faceți, asigurați-vă că ați etichetat răspunsul dvs. cu unitățile sale corecte pe baza tipului de informații exprimate. Unele dintre cele mai frecvent utilizate unități pentru măsurători comune în fizică sunt enumerate mai jos - rețineți că, ca regulă generală, problemele fizice utilizează aproape întotdeauna măsurători metrice / SI:
  • Masa: grame sau kilograme
  • Forță: Newtons
  • Velocitate: metri / secundă (uneori kilometri / oră)
  • Contoare de accelerare / secundă
  • Energie / Muncă: Jouli sau Kilojoules
  • Putere: Watts
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 7
    3. Nu uitați detalii mici (cum ar fi frecare, drag, etc.). Problemele fizice sunt de obicei Modele din situațiile din lumea reală - adică simplifică modul real pe care lucrurile funcționează pentru a face mai ușor situația. Uneori, aceasta înseamnă că forțele care pot schimba rezultatul unei probleme (cum ar fi, de exemplu, fricțiunea) sunt lăsate în mod deliberat din această problemă. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Dacă aceste detalii minore nu sunt lăsate în mod explicit din problemă și aveți suficiente informații pentru a le contabiliza în răspunsul dvs., asigurați-vă că le includeți pentru cel mai precis răspuns.
  • De exemplu, să spunem că o problemă vă cere să găsiți rata pe care o bloc de lemn de 5 kilograme accelerează de-a lungul unei podele netede, dacă este împinsă cu o forță de 50 de NEWTONS. Deoarece F = M × A, răspunsul poate părea a fi la fel de simplu ca și rezolvarea pentru o ecuație 50 = 5 × a. Cu toate acestea, în lumea reală, forța de frecare va acționa împotriva mișcării forward a obiectului, reducând efectiv forța cu care este împinsă. Lăsând acest lucru din această problemă va avea ca rezultat un răspuns care are blocul accelerat puțin mai rapid decât ar fi de fapt.
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 8
    4. Verificați-vă răspunsurile. O problemă de fizică medie-dificultate poate implica cu ușurință o duzină de calcule matematice. O eroare în oricare dintre acestea poate determina dacă răspunsul dvs. să fie oprit, așa că acordați o atenție deosebită matematicii pe măsură ce lucrați și, dacă aveți timp, verificați dublu-vă răspunsul la sfârșit pentru a vă asigura că matematica dvs "adaugă."
  • În timp ce re-realizați pur și simplu munca dvs. este o modalitate de a vă verifica matematica, puteți dori, de asemenea, să utilizați bunul simț pentru a vă relaționa problema în viața reală ca o modalitate de a vă verifica răspunsul dvs. De exemplu, dacă încercați să găsiți impulsul (masa × viteza) unui obiect care se mișcă în direcția înainte, nu v-ați aștepta un răspuns negativ, deoarece masa nu poate fi negativă și viteza este doar negativă dacă este în "negativ" Direcția (I.E., vizavi de "redirecţiona" Direcția în cadrul dvs. de referință). Astfel, dacă primiți un răspuns negativ, răspundeți, probabil ați făcut o eroare în calculele dvs. undeva de-a lungul liniei.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând cele mai bune în clasa fizică
    1. Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 9
    1. Citiți subiectul înainte de predare. În mod ideal, nu ar trebui să întâlniți noi concepte de fizică pentru prima dată în clasă. În schimb, încercați, citiți lecții viitoare în manualul dvs. cu o zi înainte ca acestea să fie acoperite în clasă. Nu fixați pe matematica precisă a subiectului - în această etapă, concentrați-vă asupra apucării conceptelor generale și încercarea de a înțelege ceea ce este discutat. Acest lucru vă va oferi o bază solidă a cunoștințelor pe care veți putea aplica abilitățile matematice pe care le veți învăța în clasă.
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 10
    2. Acordați atenție în timpul clasei. În timpul clasei, profesorul va explica conceptele pe care le-ați întâlnit în pre-citirea dvs. și să clarificați orice domeniu al materialului pe care nu îl înțelegeți bine. Ia notele și cereți o mulțime de întrebări. Profesorul dvs. va trece probabil prin matematica subiectului. Când el sau ea, încercați să aveți o idee generală "ce se întâmplă" Chiar dacă nu vă amintiți derivațiile exacte ale fiecărei ecuații - având acest tip de "simt" Pentru materialul este un avantaj uriaș.
  • Dacă aveți întrebări persistente după clasă, discutați cu profesorul dvs. Încercați să vă faceți întrebările cât mai specifice - acest lucru arată profesorul pe care l-ați ascultat. Dacă profesorul nu este ocupat, ea sau probabil că va putea să-și programeze o întâlnire pentru a trece peste materialul cu dvs. și vă va ajuta să o înțelegeți.
  • Ați putea chiar să vă întrebați profesorul sau profesorul dacă ar fi dispuși să vă lase să înregistreze prelegerile astfel încât să le puteți asculta mai târziu. Acest lucru vă va permite să solicitați clarificări asupra oricărui lucru care este încă neclar pentru dvs. după re-ascultarea prelegerii.
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 11
    3. Examinați notele la domiciliu. Pentru a termina sarcina de a studia și a vă lustrui cunoștințele fizice, luați câteva momente pentru a trece peste notele dvs. de îndată ce aveți o șansă acasă. Acest lucru vă va ajuta să păstrați cunoștințele pe care le-ați câștigat de la clasa zilei. Cu cât așteptați mai mult după ce vă luați notele pentru a le examina, cu atât mai greu de reținut că vor fi și mai mult "străin" Conceptele vor părea, astfel încât să fiți proactivi și să vă atrageți cunoștințele prin revizuirea notelor la domiciliu.
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 12
    4. Rezolvați întrebările practice. La fel ca matematica, scrierea sau programarea, rezolvarea problemelor fizicii este o abilitate mentală. Cu cât folosiți mai mult această abilitate, cu atât va deveni mai ușor. Dacă vă luptați cu fizica, asigurați-vă că faceți o mulțime de probleme de rezolvare a practicilor. Acest lucru nu numai că vă va pregăti pentru examene, dar vă va ajuta să faceți mai multe concepte mai clare pe măsură ce vă faceți prin materialul.
  • Dacă nu sunteți mulțumiți de gradul dvs. în fizică, nu vă mulțumiți să utilizați pur și simplu problemele atribuite în temele dvs. de practică. Faceți efortul suplimentar pentru a finaliza problemele pe care nu le-ați întâlni în mod normal - acestea pot fi probleme în manualul dvs. care nu vă sunt alocate, problemelor gratuite online sau chiar probleme în practica fizică (de obicei vândute la librării academice).
  • Imaginea intitulată face bine în Fizica Pasul 13
    5. Utilizați sursele de ajutor care vă sunt disponibile. Nu trebuie să încercați să îndure un curs de fizică dificil de către dvs. - în funcție de situația dvs. de școlarizare, poate fi literalmente zeci de modalități de a obține ajutor. Căutați și utilizați orice resurse de ajutor de care aveți nevoie pentru a obține o mai bună înțelegere a materialului dvs. de fizică. Deși unele resurse de ajutor pot costa bani, majoritatea studenților au cel puțin câteva opțiuni gratuite disponibile pentru ei. Mai jos sunt doar câteva idei despre cine și ce să caute dacă aveți nevoie de ajutor fizică:
  • Profesorul dvs. (prin numirea după școală)
  • Prietenii tăi (prin intermediul grupurilor de studiu și sesiuni de acasă)
  • Tutori (angajați privat sau ca parte a unui program școlar)
  • Resurse terță parte (cum ar fi cărțile problemei fizicii, site-urile educaționale precum Academia Khan și așa mai departe)
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Discutați despre notele și subiectele cu colegul dvs. de clasă sau cu prietenul dvs. Acest lucru vă va ajuta atât pe dvs. cât și colegul dvs. de clasă.
  • Aflați derivațiile.
  • Concentrați-vă asupra conceptelor. Întotdeauna ajută să formeze o mentală "imagine" din ceea ce se întâmplă.
  • Dezvoltați-vă abilitățile matematice. Fizica la un nivel avansat este în cea mai mare parte a matematicii aplicate, în special calculul. Asigurați-vă că știți cum să configurați un integral și să o rezolvați ulterior prin înlocuire sau prin părți.
  • La rezolvarea problemelor, acordați atenție detaliilor. Nu uitați să includeți frecare într-un calcul sau să luați momentul inerției despre axa dreaptă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar