Cum să faci față emoțional cu dizabilități

Având un handicap poate fi cu adevărat greu, dar există multe modalități de a accepta circumstanța dvs. În acest articol, veți învăța cum să faceți față cu dizabilități.

Pași

  1. Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 1
1. Organizați-vă în mod corespunzător. Păstrarea dvs cameră, corpul și stilul de viață curat și organizat pot reduce cu adevărat nivelele de stres și vă pot ajuta Fii mai încrezător. Găsiți ajutor cu orice sarcini de uz casnic pe care nu le puteți face pentru dvs. Dacă nu sunteți capabil să curățați după dumneavoastră, faceți propriile spălătorie sau pregătiți-vă propriile mese, există încă mai multe opțiuni:
  • Cereți familiei pentru ajutor. Dacă aveți membri ai familiei care sunt dispuși, aceasta este de obicei cea mai bună alegere. Cu toate acestea, nu lăsați o dependență reală să atragă codependență- Uneori riscul de a obține ajutor din partea familiei este prins în relații de familie nesănătoase, în special în cazul în care se comportă în mod abuziv sau patronat. Înțelegeți relațiile de familie și dacă se pare că sunteți rănit de astfel de interacțiuni, căutați surse alternative de ajutor.
  • O a doua opțiune este de a pune prietenii pentru ajutor și reciproc cu lucruri pe care le puteți face. Dacă nu aveți mobilitate, dar sunteți bun la Scrierea paginii web sau listarea articolelor de licitație online, poate puteți tranzacționa astfel de lucrări pe site-ul unui prieten sau să vă listați articolele pentru a vinde, în schimbul ajutorului de menaj. Firește, nu continuați să vă ajutați atunci când nu este reciproc - timpul și efortul dvs. sunt la fel de valoroase ca cele ale oamenilor capabili.
  • O opțiune fiabilă, dacă o puteți obține, este de a căuta resurse locale pentru Viața independentă cu dizabilități. Unele orașe, județe, programe spitalicești și așa mai departe au fie organizații de caritate, fie programe guvernamentale care ajută persoanele cu dizabilități să închidă lacunele în nevoile lor de auto-îngrijire. S-ar putea să fiți capabil să obțineți un asistent personal care a plătit să vină, să-ți petreci timp cu dvs., să conducă comisioane sau să te conducă în jur dacă ești incapabil să faci aceste lucruri pe cont propriu. Căutați online și telefonați spitalele locale, clinicile, birourile guvernamentale care solicită numere de contact. Nu renunți la gândire Nu este nimic oferit - nu știți ce resurse aveți până când le-ați verificat.
  • Luați în considerare trecerea la un nou oraș sau o zonă cu resurse mai bune puse la dispoziție pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să trăiască independent. Aveți dreptul să trăiți într-un mediu curat și confortabil și să vă ajutați să păstrați un corp curat dacă nu puteți gestiona acest lucru pe cont propriu. Nu este vina ta Dacă nu poți să faci aceste lucruri pe cont propriu și nu este un defect de caractere.
  • Acceptați ajutorul să caute în mod grațios și activ alternative mai bune dacă oamenii care vă ajută să fie patronați, cruzi sau abuzive. Acest lucru este important pe termen lung - ceea ce este acceptabil în caz de urgență ar putea fi "Orice port într-o furtună" dar nu te lăsa să fii prins într-o situație proastă. Căutați linii de ajutor și asistență externă din partea agențiilor de stat, provinciale, regionale sau federale / naționale, dacă sunteți într-o situație proastă și aveți nevoie de ajutor să ieșiți din ea.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 2
    2. Exercițiu de multe ori. obține o mulțime de exerciții fizice în orice mod pe care îl puteți. Dacă sunteți într-o scaun cu rotile, Apoi, adresați-vă medicului dumneavoastră despre opțiunile de exerciții pentru dvs. - există multe dintre ele. Dacă nu puteți participa la exerciții fizice, atunci obțineți tot exercițiul mental pe care îl puteți.
  • Nu vă fie rușine dacă nu puteți exercita modul în care alții fac. Exercițiile sunt concepute pentru persoanele cu organisme standard și un set complet de abilități normale. Nu măsurați progresul dvs. împotriva altor persoane. Judecați progresul dvs. realist în legătură cu propriile eforturi și rezultate din trecut. Opriți-vă dacă doare, mai ales cu rănirea înapoi și handicapul, genunchii răi și orice altă afecțiune care poate provoca vătămări sportive.
  • Amintiți-vă că Jocurile Olimpice speciale are dreptate - toată lumea este un câștigător. Dacă gestionați orice exercițiu sau orice îmbunătățire a funcției fizice, ați câștigat ceva. Efortul se numără mult mai mult decât ar fi pentru cineva capabil. Nu vă așteptați ca rezultatele dvs. să fie aceleași ca și cineva care este capabil și decide să schimbe un stil de viață sedentar.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 3
    3. Fi politicos și rămâneți calm cu oameni neplăcuți. Chiar dacă cineva se distrează de tine, există modalități de a se întoarce în jurul situației. Când cineva se distrează de tine, ține-ți demnitatea. Fiți conștienți de faptul că Heckler tocmai și-a distrus reputația. A sarcastic Observația sau două poate ajuta - judecați calendarul dvs. și reacțiile persoanelor din jurul heckler-ului. Fii mai amuzant decât acestea, în special în situații publice cu o mulțime de martori. Dacă râzi de cineva care încearcă să te pună în jos, poate fi uneori un schimbător de joc. Joacă la audiență, nu la idiot - nu veți schimba mintea acelei persoane, dar le puteți face să arate la fel de nebuni cum se comportă cu adevărat.
  • Fiți conștienți de faptul că mulți oameni sunt nervoși despre cum să acționeze în jurul unei persoane cu handicap. Îi sunt frică de rușine și pot fi patronați fără să-și dea seama într-adevăr, în încercarea de a se vedea ca oameni drăguți. Să fie ferm atunci când refuză ajutorul inutil - aceasta este o altă mare capcană socială.
  • Fii generos cu nervozitate altor oameni. Educați-i politicos, odată ce sunt obișnuiți să vă cunoască ca pe o persoană. Mulți oameni par să dețină ideea că oamenii cu handicap ar trebui să fie rithic recunoscător pentru sfaturi nedorite și deloc atenția. Cu cât nu jucați mai mult aceste jocuri, cu atât este mai ușor să începeți să vă filtrați cunoștințele pentru persoanele care vă tratează respect.
  • Cererea de respect, și să rămâneți liniștiți când faceți acest lucru. Păstrarea capului în fața tuturor provocărilor sociale ale handicapului construim real curaj. În cele din urmă, toate stereotipurile proaste, reacțiile idiotice, jocurile mintale dependente și atitudinile patronate ale altora vor deveni familiare. Fiecare situație are propriile sale contoare eficiente. Învață să devii asertiv mai degrabă decât agresiv sau pasiv. Veți avea nevoie de mai multe abilități sociale decât cineva care nu iese diferit.
  • Există un stereotip pe care oamenii cu handicap trebuie să fie dulce, sfânt, frumos față de toată lumea și nu au niciodată o zi proastă. Fiind frumos cu toată lumea de la prima întâlnire și tăierea oamenilor, unele slabe pentru reacții rele inițiale pot ajuta, dar dacă nu ajută, caută modalități efective, asertive să se ocupe de oameni dificili. Aflați ce prieteni puteți avea încredere cu adevărat. Nu lasati "Fii drăguț cu toată lumea" deveni "Fii calea tuturor și nu exprimă niciodată nimic negativ." Nu trebuie să fii Tiny Tim pentru a cere respect uman.
  • Imagine denumită combinația emoțională cu dizabilități Pasul 4
    4. Lăsați-vă să vă întristați și să treceți prin toate cele cinci etape de durere despre dizabilitatea voastră. Căutați un sprijin real din partea terapeuților, a consilierilor și a prietenilor de încredere sau a membrilor familiei. Învață să judeci cine este cu adevărat susținător și cine este milă - milă este doar o altă aromă de umilință și, de obicei, acoperă teroarea celuilalt de lichidare în situația dvs. Fă cel mai bine să nu-ți scoți durerea asupra oamenilor din viața ta care încearcă cu adevărat să ajute, chiar dacă nu sunt bune la asta.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 5
    5. Nu te bate pentru asta dacă nu ești drăguț cu toată lumea. Cu siguranță nu vă bateți pentru asta dacă alți oameni vă tratează rău. Aceasta este problema lor. Aceasta este o măsură a modului în care sunt ignoranți sau cât de mic și crud.
  • Imagine denumită emoțional cu dizabilități Pasul 6
    6. Nu fi surprins dacă oamenii încep să se gândească la tine ca fiind curajos. Când ați făcut îndurerat și ați devenit obișnuit cu ceva de zi cu zi, se oprește să fie o criză sau o tragedie. În momentul în care dizabilitatea dvs. este așa cum sunt lucrurile și sunteți obișnuiți cu aceasta, acest tip de reacție se poate simți patronarea. Care este corect și normal, chiar și atunci când oamenii încearcă să fie amabili și de susținere. Când este posibil, încercați să acceptați complimente pe curajul tău grațios, dar nu vă fie frică să le explicați, frumos, de ce nu vă simțiți mai mult "curajos" decât oricine altcineva. Poți spune ceva, "Oh, toată lumea are provocări diferite în viață - nu este nevoie să vă concentrați asupra mea, când sunt sigur că aveți propria dvs. Fie amândoi suntem curajoși sau nici unul dintre noi nu sunt!"
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 7
    7. Acceptați dizabilitatea. Aceasta este partea cea mai dificilă, deoarece poate fi foarte descurajantă. Acceptați că nu puteți merge niciodată, să auziți sau să vedeți din nou și că vă puteți bucura de viață. Dacă dizabilitatea dvs. poate fi schimbată cu terapia fizică și tratamentul, se confruntă cu ziua și luptați în fiecare zi.
  • Acceptarea handicapului tău înseamnă a suferi pierderea unui statut normal, fără stigmă împotriva ta și o viață fără inconveniente enorme. Nu este corect, nu e corect, nu e bine. Nu există nici o parte în sus, dar pe cealaltă parte, nu este ceva în neregulă cu caracterul tău. Durerea durează timpul pe care îl face.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 8
    8. Profitați de ceea ce se poate face. Unele condiții ca orbirea sau pierderea unui membru necesită recalificare extinsă pentru a utiliza ce proteze și strategii de viață vă pot îmbogăți viața. Chiar dacă nu puteți schimba dizabilitatea în sine, vă puteți îmbunătăți viața utilizând fiecare asistență și strategie disponibilă. Nu vă faceți jenat să utilizați un trestie albă sau un câine de serviciu sau un scaun cu rotile. Veți fi surprins cât de mult este viața mai ușoară atunci când aveți aceste ajutoare decât nu.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 9
    9. Solicitați asistență din partea comunității altor persoane cu handicap, în special a celor care au aceleași condiții pe care le faceți. Ei înțeleg și au trecut prin tot ce treceți acum. Acestea pot avea liste de numere de contact și resurse pentru lucrurile pe care credeți că nu le puteți permite. Ei înțeleg și acceptă jale care vine cu dizabilități bruște și presiunile sociale.
  • Căutați grupuri de sprijin cu persoane care se confruntă cu aceleași provocări. Gândiți-vă la ele ca provocări, mai degrabă decât să vă gândiți ca o victimă, acesta este un mare pas în sus de la sine stătătoare. Amintiți-vă că provocările dvs. sociale sunt reale. Nu sunteți de acord cu oamenii care vă pun jos sau râzând la voi, este probabil cel mai greu lucru de învățat. Nu puteți ține la atitudini care denigrează persoanele cu dizabilități sau vă împușcați în picior.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 10
    10. Încercați să depășiți altele prejudecăți. O persoană dintr-o altă religie, rasă, cultură sau clasă socială poate avea mult mai multă experiență care se ocupă de prejudecățile cu care ați făcut-o decât pe care ați făcut-o cu dizabilități. Dacă tratați pe cei din jurul vostru cu demnitate, cele mai bune dintre ele se va reciproc și puteți afla cel puțin cine este ignorant cu încăpățânare.
  • Cunoștințele neplăcute nu merită agățate. Prietenii și familia necorespunzătoare pot avea o șansă mai lungă de a lucra la relație și mai mult efort din partea dvs., dar recunosc că uneori este un zid de cărămidă.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 11
    11. Obțineți un hobby. Găsiți ceva ce vă place să vă luați mintea de pe lucruri, cum ar fi coaserea, luarea de bijuterii, Prelucrarea lemnului, Scrapbooking, Pictura, desen, scris, Birdwatching, colectare. Explorați interesele dvs. Unii pot duce chiar la succesul de lucru pe cont propriu sau la noi abilități de locuri de muncă - multe hobby-uri sunt profesia altcuiva. Mai presus de toate, găsiți activitățile pe care le bucurați cel mai mult. Veți întâlni alți oameni care intră în ele și au ceva mai interesant de a vorbi decât dizabilitatea voastră.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 12
    12. Obțineți acces la internet bun și un computer decent dacă aveți resursele financiare pentru a face acest lucru. Mulți oameni găsesc că sunt online mai interesante și mai folositoare decât televiziunea, dar, evident, opiniile fiecăruia diferă. Activitățile pe Internet implică alți oameni și poate fi real. Participați la site-uri precum WikiHow și alte comunități online. Nu numai că vă veți întâlni cu prietenii și construiți o viață socială, contribuțiile dvs. sunt reale, iar viața dvs. socială va include zone pe care dizabilitatea dvs. nu are un impact.
  • După un timp, persoanele pe care le conectați cu regulat online sau offline se vor obișnui cu dizabilitatea dvs., puteți chiar să le spuneți că sunteți diferit capabil. Internetul are o mulțime de site-uri pentru a vorbi doar cu alte persoane despre tot felul de lucruri, astfel încât, dacă nu simțiți că sunteți în mod diferit capabil să facă orice diferență față de modul în care contribuiți, împărtășiți doar ceea ce doriți pentru dvs. Alte site-uri permit jocul în cazul în care cineva poate fi orice, sau o pisică sau un pinguin, știi felul de site. Deoarece nimeni despre site-urile de rol de rol este în sine, ați putea dori să încercați să jucați pe voi înșivă. Oamenii online foarte la fel ca în lumea reală, majoritatea vor înceta să vă trateze altfel sau nu vă pot trata niciodată diferit. Cel mai greu timp este la început când afli cine sunt prietenii tăi adevărați. Construirea unei rețele sociale solide, online sau în lumea reală, este esențială pentru a trăi bine, cu handicap sau nu. Acesta este ceva ce ar putea învăța corpul capabil să învețe de la tine.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 13
    13. Amintiți-vă că banii nu sunt singura măsură de succes în viață. Dacă timpul dvs. este util pentru alți oameni și lucrurile pe care le faceți sunt cu adevărat apreciate și folosite, care contează pentru stima de sine. Unele tipuri de prestații de invaliditate nu vă vor lăsa să câștigați bani fără a ieși din cecul dvs. și ați putea pierde beneficiile de îngrijire a sănătății dacă câștigați. Dacă sunteți în această situație, luați în considerare voluntariat timpul dvs. pentru a vă face să vă simțiți pasionați. Mai mult decât banii în sine, oamenii lucrează pentru că trebuie să se simtă necesari și utili. Puteți fi nevoie și util, indiferent de limitele fizice. Deci, nu te uita în jos pe tine sau cred că voluntariatul este într-un fel mai puțin important decât munca plătită. Este mai important și mulți oameni care nu au timp pentru că se luptă să facă o viață va fi recunoscător că ați dat ceea ce puteți - timpul și expertiza dvs.
  • Imagine intitulată face față emoțional cu dizabilități Pasul 14
    14. Fă tot ce poți. Nu ai avut de ales de a fi dezactivat, dar cât de bine trăiești cu ea este o alegere, în fiecare zi. Este mult mai important să vă bateți pe spate pentru succesele voastre decât să vă bateți eșecuri. Nu vă judecați de alți oameni, să aflați ce puteți face cu adevărat și să luați progresul ca ceva de construit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu comparați dizabilitatea față de ceilalți ", chiar dacă nu vedeți a ta reprezentată.
  • Recunoașteți și înțelegeți că singura persoană pe care o puteți baza în mod realist este singură.
  • Găsiți alții care au dizabilități fie online, fie în persoană. Când este confortabil, confidează în ele ceea ce treceți. Deveniți mai atenți cu privire la informațiile pe care le dați despre dvs. și despre care vă confruntați.
  • Oricare ar fi handicapul tău și oricât de rău ar părea, te vei obișnui cu asta. S-ar putea să vă simțiți singuri și greșit înțeleși la început. Dar prietenii adevărați vor fi acolo pentru tine, și nu ești niciodată singur!
  • Medicii pot fi greșite. Amintiți-vă că pot fi greșite în ambele direcții. Chiar și experții pot judeca greșit dacă starea dvs. se poate îmbunătăți deloc sau dacă nu puneți "efort suficient" în adaptare. Tu ești singurul care știe cât de mult efort vă puneți la adaptarea la starea dvs.
  • Achiziționați ajutor de la un consilier. Un consilier poate ajuta.
  • Avertizări

    Dacă sunteți într-o situație abuzivă, căutați ajutor. Faceți tot posibilul pentru a păstra comunicările deschise cu restul lumii. Există resurse pentru a ajuta oamenii să se ocupe de abuz și aveți dreptul să trăiți gratuit de abuz, chiar dacă acest drept este uneori greu de apărat.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Hobby-uri
    • Echipamente care vă ușurează lucrurile la domiciliu și ieșiți
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar