Cum să acționăm în jurul persoanelor cu nevoi speciale

Familia dvs. vă poate oferi sfaturi cum ar fi spunând "Vă rog" și "mulțumesc," ridicându-ți mâna înainte să vorbească în clasă și să spui "scuzați-mă" Înainte de a părăsi masa de cină. Dar acest sfat se extinde rar la modul de a fi politicos atunci când sunteți cu o persoană cu dizabilități. Iată cum să le respectați și să le ajutați (și pe tine) să vă simțiți în largul lor.

Pași

  1. Imagine intitulată tip în scaunul rulant se gândește la lucrurile preferate.jpg
1. Înțelegeți că persoanele cu dizabilități nu sunt mai puțin umane decât persoanele nealimentate. Ei au nevoie, nevoile și oamenii care îi iubesc la fel ca alții. Ei pot avea un mod diferit de a trăi și pot învăța lucruri în mod diferit, dar sunt oameni inteligenți, minunați.
  • Imagine intitulată Femeie de râs cu paralizie cerebrală și man.jpg
    2. Tratați-le ca fiind egali. Mulți oameni vorbesc la oameni cu dizabilități, așa cum ar fi un copil. Cu toate acestea, o mulțime de persoane cu handicap poate ridica acest lucru și va fi rănit, supărat sau înfuriat de el. Răbdarea este cheia. Dacă o persoană cu dizabilități nu vă înțelege, încercați să le găzduiți în loc să renunțați.
  • Reformați ceea ce ați spus, pronunți lucrurile cu atenție și / sau spuneți-l puțin mai lent după cum este necesar.
  • Evitați utilizarea unor termeni complexi sau tehnici dacă au probleme cu înțelegerea acestora. Deci, în loc de Extindeți că vă rog încerca Scrie mai multe lucruri despre titlu, dacă puteți, vă rog.
  • Imagine intitulată Shutdown.jpg
    3. Rămâi calm dacă se întâmplă ceva. Nu panică dacă cad, experiență Suprasarcină senzorială, sau să vă răniți. Întreba politicos "Cu ce ​​vă pot ajuta?" și să-i spună ce au nevoie (dacă orice).
  • Uneori, ei se pot descurca singuri. Dacă spun că nu au nevoie de ajutor, nu încercați să vă forțați "Ajutor" pe ele.
  • În timpul supraîncărcării senzoriale, poate să nu fie capabilă să vorbească sau să se susțină pentru ei înșiși. A se vedea dacă pot scrie, semn sau tip. Dacă nu, luați-le undeva liniștită și relaxantă și încurajați-i pe alții să le lase în pace.
  • Imagine intitulată Cute Boy Transgender în Argyle Sweater.jpg
    4. Zâmbește și fii prietenos. Te face să pari frumos și abordabil. În plus, vă poate spori starea de spirit!
  • Imagine intitulată femeie cu sindromul Down și prietenul de mers pe jos.jpg
    5. Face mici discuții cu ei. Îi place să vorbească și să-și împărtășească sentimentele, la fel ca noi. Întrebați-i despre ziua, școala / munca, călătoriile pe care le-au luat, prieteni, hobby-uri, orice! Oamenii iubesc să vorbească despre ei înșiși și despre interesele lor.
  • Imagine intitulată ridică om vesel man.jpg
    6. Nu-l răstoarne! Din nou, oamenii cu dizabilități nu sunt diferiți de nimeni altcineva, astfel încât să le trateze ca o persoană obișnuită.
  • Imagine intitulată Femeie cu sindrom Down îmbrățișează prietenul.jpg
    7. Să se sprijine. Dacă par foarte mândri de ceva, spune-le când au făcut o treabă bună! Dacă le veți face mândri să știe că au făcut ceva pentru a fi fericit.
  • Imaginea intitulată Femeia vorbește frumos lui Man.jpg
    8. Să se abțină de la folosirea cuvintelor nedorite. Fiind considerat este important, iar limba respectuoasă face clar că vă pasă de ele și nu le vedeți la fel de mai mici decât dvs.
  • Nu întrebați niciodată ce este "gresit" cu ei. Nu numai că este îngrozitor de handicapul unei persoane nepoliticos, cuvântul "gresit" este dureros și insensibil. Discriminarea și comportamentul neglijent al altora pot determina o persoană mai multe probleme decât dizabilitatea lor, uneori. Fiți sensibili și, dacă doriți cu adevărat să cunoașteți detaliile, întrebați un prieten sau relativ despre el sau citiți-vă în starea lor, dacă este posibil. Este de obicei cel mai bine pentru a oferi oamenilor cu dizabilități beneficiul îndoielii atunci când fac ceva pe care îl găsiți ciudat sau nepoliticos.
  • Evitați în special utilizarea cuvântului R * TARD (ED), care este cunoscut sub numele de "R" cuvânt. Este considerat o insultă, iar mulți oameni în cadrul nevoilor speciale și a comunității cu handicap găsesc acest cuvânt profund dureros și ofensiv.
  • Imagine intitulată Omul autism și femeia fericită Stimming.jpg
    9. Implicați-le. Includeți-le în conversație, aruncați mingea în timpul unui joc și observați dacă sunt confuzi sau se pun în pericol, moment în care ar trebui să oferiți discret o mână.
  • Dacă se află într-un scaun cu rotile, stați în jos pe niște pași sau leagăne și indicați grupului să vă urmeze exemplul pentru a păstra pe toți la același nivel al ochilor.
  • Dacă sunt orbi, încercați să nu vă bazați pe expresii faciale pline sau mize. Dacă vorbești despre ceva care arată amuzant sau interesant, oferă o descriere rapidă, astfel încât nimeni nu este lăsat afară.. În loc de a spune spunând Wow, merge o mașină foarte rece. Cred că este un Ferrari. și în loc să râdăm, pe măsură ce prietenul tău face o impresie daft, spune ceva Sincer Darragh, arăți mai mult ca părintele Crăciun când tragi acea față decât un fel de stea pop!
  • Explicați glumele sau sarcasmul dacă se pare că cineva nu o primește.
  • Imagine intitulată Guys vesel și AAC App.jpg
    10. Nu presupuneți ce pot sau nu pot face. Fiecare persoană cu handicap este unică, iar două persoane cu aceeași dizabilitate pot avea nevoi și capabilități foarte diferite. Să le cunoașteți ca pe un individ. Utilizați aceste cunoștințe pentru a fi conștienți de orice situație potențial periculoasă sau ciudată sau pentru a ști dacă puteți face orice pentru a vă ajuta, cum ar fi îndreptat ușor un pas neașteptat.
  • Imagine intitulată Omul roșu și femeie în scaunul rotund.jpg
    11. Nu vă fie frică să întrebați. Dacă nu sunteți sigur de nevoile lor sau cum să le găzduiți, întrebați doar. Ei sunt experții în propriile nevoi și vă pot spune cum să fiți de ajutor și respectuos.
  • "Pari puțin distras și inconfortabil. Ar trebui să stăm undeva mai puțin ocupat?"
  • "De obicei, îmi întoarceți ajutorul atunci când vă ofer să vă ajutați cu borcane și cu ușile. Vrei să ții oferta sau ar trebui să aștept până când întrebați?"
  • "Această clădire este un fel de labirint. Aveți nevoie de ajutor pentru găsirea biroului profesorului?"
  • "Dacă aveți vreodată o oprire când sunt în jur, ce ar trebui să fac pentru a vă ajuta?"
  • Imagine intitulată oameni cu sindrom Down râde.jpg
    12. Înțelegeți că vor avea zile bune și rele. Nevoile și abilitățile lor pot varia zi de zi. Unele zile ar putea să facă ceva cu ușurință, iar următorii ar putea să fie dificil.
  • sfaturi

    Nu vă faceți griji dacă este puțin ciudat la început. Poate fi neutilizat să petreceți timp cu persoane cu dizabilități. Pe măsură ce deveniți mai familiarizați cu ei, vă veți obișnui cu ea și vă veți simți mai confortabil în jurul oamenilor diferiți de dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar