Cum să fii diplomatic

Poate că sunteți un manager care caută să creeze un mediu de lucru mai pozitiv sau poate că doriți doar să învățați mai bine abilități de rezolvare a conflictelor.Diplomația implică evaluarea unei situații înainte de a vorbi sau a acționa și a lua cel mai bun mod de acțiune. În timp ce diplomația poate fi dificilă în anumite situații, puteți rămâne gata să fiți tactici, să dezvăluiți situații dificile și să construiți relații cu ceilalți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Comunicarea eficientă
  1. Imaginea intitulată Fii pasul diplomatic 1
1. Alegeți cuvintele cu atenție.Amintiți-vă că, deși intențiile dvs. pot fi bune, uneori cuvintele voastre ar putea afecta pe alții.Înainte de a vorbi despre un subiect sensibil, întrebați-vă dacă ceea ce sunteți vorba de a spune este adevărat, util și amabil.Utilizați declarațiile "i" pentru a descrie propriile gânduri în loc să ghicească la ceea ce gândesc sau simt alții.
  • De exemplu, puteți spune că "mă simt inconfortabil cu decizia făcută în întâlnirea de astăzi" în loc de ", ar trebui să fii supărat de această decizie astăzi."
  • Faceți întotdeauna declarații din punct de vedere propriu și din perspectivă.
  • Evitați să fiți defensivi sau să vă învinuiți pe alții.
  • Dacă aveți nevoie să discutați ceva serios cu cineva, practicați-vă cuvintele în prealabil.
  • Imaginea intitulată Be Diplomatic Pasul 2
    2. Adaptați stilul dvs. de comunicare pe baza situației.Întotdeauna cunoașteți publicul înainte de a livra un mesaj.Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că este bine primit și înțeles.Determinați dacă comunicarea de e-mail sau de comunicare în persoană funcționează cel mai bine sau dacă știrile sunt livrate cel mai bine în grupuri sau în setările unice.
  • De exemplu, poate că trebuie să-i spui personalului dvs. că vor fi reduceri bugetare.În trecut, ați folosit e-mailuri pentru a oferi informații sensibile, dar au descoperit că a cauzat confuzie.Apelați în schimb o întâlnire a personalului și livrați faptele în timp ce oferă timp pentru întrebări.
  • Programați întâlnirile individuale după cum este necesar sau solicitat.
  • Imagine denumită etapa diplomatică 3
    3. Fii deschis la idei noi.În loc să luați întotdeauna decizii pe cont propriu, ascultați perspectivele altora.Mulțumesc că vă spun cum simt astfel încât întotdeauna să se simtă confortabil să facă acest lucru.Să ia timp pentru a lua în considerare opiniile altora, dar stați ferm prin deciziile proprii atunci când simțiți că ați făcut cea mai bună alegere.
  • Spune "Mulțumesc pentru onestitatea ta, Jason.Voi lua ceea ce ați spus despre asistența medicală universală și voi face mai multe cercetări."
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 4
    4. Să fie asertiv cu cuvintele și limbajul corpului.Când vorbim cu ceilalți, nu fiți agresivi, dar nu sunteți încrezători.Vorbiți încet și în mod deliberat.Stați cu picioarele și brațele despicate și arătați oameni în ochi când vorbesc.
  • Ar trebui să recunoști când nu știi ceva. De exemplu, spuneți, "Nu sunt sigur de acest subiect și nu știu răspunsul chiar acum, dar voi fi sigur că mă uit mai departe."
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 5
    5. Utilizați limba indirectă.În loc să fie prea direcționați cu privire la gândurile și sentimentele voastre, adăugați un pic de puf.Face sugestii în loc să spună oamenilor ce să facă.O persoană diplomatică nu elimină ordinele, ci găsește modalități de a inspira alții la acțiune în schimb. Scopul dvs. ar trebui să fie să colaborați cu echipa dvs. și să le încurajați să facă tot posibilul.
  • De exemplu, dacă gestionați un conflict între copiii dvs., ați putea spune că voi doi doriți să luați în considerare o modalitate mai bună de a împărți spațiul din camera dvs., astfel încât să vă luptați mai puțin."
  • Puteți spune unui angajat care adesea târziu "ați considerat că luați interstatalul la locul de muncă?Este un pic mai rapid în experiența mea."Dacă alegeți să spuneți acest lucru, spuneți-le cuiva cu care aveți o relație bună.Ar putea fi percepută ca fiind agresivă pasivă în unele contexte.
  • Image denumită etapa diplomatică 6
    6. Minte manierele tale.Având maniere bune este cheia diplomației.Așteptați rândul tău să vorbească și să nu întrerupă niciodată pe alții.Să încurajeze și să evite aruncarea insultelor.Păstrați vocea la un nivel natural și neutru și evitați blestemarea sau strigătul.
  • Imagine denumită etapa diplomatică 7
    7. Controlați emoțiile. Poate că trebuie să lucrați cu oameni care nu vă plac cu adevărat sau ale căror acțiuni pe care le considerați ofensive. Cu toate acestea, fiind diplomatică nu este doar pentru cei pe care îi înțelegeți. Practicați tehnicile de respirație profundă pentru a vă calma când alții vă stresează. Dacă simțiți că veți plânge sau să vă strigați, plecați pentru o clipă pentru a folosi toaleta.
  • Luați în considerare încercarea unei aplicații de meditație, cum ar fi Timerul Insight pentru a vă ajuta să vă gestionați emoțiile.
  • Alternativ, ați putea încerca să vă împătățești în acest moment. Concentrați-vă atenția asupra modului în care picioarele dvs. se simt pe podea sau cum se simte fesele dvs. împotriva scaunului.
  • Metoda 2 din 3:
    Abordând situații dificile
    1. Imagine denumită etapa diplomatică 8
    1. Alegeți un timp non-stresant pentru a vorbi.Dacă trebuie să aveți o conversație cu cineva peste ceva serios, faceți acest lucru când sunteți amândoi calm.Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că aveți o conversație rezonabilă.
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 9
    2. Începeți cu un comentariu pozitiv atunci când oferiți știri proaste.Înainte de a oferi informații supărătoare, ușurați starea de spirit cu un feedback sau știri pozitive.Acest lucru va păstra cealaltă persoană calmă și va stabili încredere.
  • Poate că declin o invitație de nuntă.În loc să răspundă doar "nu", trimiteți un card care spune "Felicitări pentru nunta dvs. viitoare!Știu că va fi o zi frumoasă.Din păcate, am un eveniment de lucru, dar nu vă doresc nimic altceva decât cel mai bun și îmi va trimite darul pentru dvs."
  • Asigurați-vă că faceți acest lucru atunci când oferiți critici constructive, de asemenea.
  • Imaginea denumită Fii Diplomatic Pasul 10
    3. Se concentrează asupra faptelor situației.Înainte de o discuție majoră, luați în considerare faptele.Nu vrei să intri în conversație bazându-se prea mult pe emoție sau opinie, dar în schimbul și logica. În timpul discuțiilor, evitați vina pe alții sau deveniți defensiv. Nu trebuie să luați lucrurile personal.
  • Poate că biroul dvs. este în curs de restructurare.Mai degrabă decât să mergeți la șeful dvs. și să spuneți "Nu-mi plac aceste schimbări" spun "cu departamentul nostru care a crescut vânzările de dublu în ultimul trimestru, făcând reduceri aici va afecta grav capacitatea noastră de a face un profit."
  • Image denumită etapa diplomatică 11
    4. Găsiți modalități de compromis cu alții.Determină atât scopul, cât și obiectivele altora.Gândiți-vă la ceea ce doriți să câștigați, precum și ceea ce dorește și căutați modalități în care aceste interese se suprapun.
  • De exemplu, poate că soțul dvs. vrea să se miște, astfel încât copiii pot merge la o școală mai bună.S-ar putea să vrei să rămâi pentru că este aproape de biroul tău.Luați în considerare școli private sau în mișcare doar un oraș peste.
  • Image denumită etapa diplomatică 12
    5. Exprimați-vă plăcerile și nu vă place să creați situații benefice pentru toată lumea.Odată ce ați vorbit despre fiecare dintre obiectivele dvs., găsiți modalități de negociere.Diplomația presupune adesea renunțarea la unele lucruri, astfel încât să puteți avea alte lucruri pe care le doriți.Fiți dispuși să faceți acest lucru din motive de compromis și de progres.
  • Poate că creați o listă de chore pentru dvs. și colegul dvs. de cameră.S-ar putea să nu vă deranjează să facă felurile de mâncare, ci urăsc în aer liber.Poate că colegul tău de cameră are sentimentul opus.Oferiți-vă să luați datoria de mâncare în locul muncii în curte.
  • Imagine denumită etapa diplomatică 13
    6. Reacționați calm când ați dat o veste proastă.Poate că șeful tău îți spune că ești concediat sau soțul tău spune că te părăsesc.În loc de a striga, aruncând insulte sau având o criză, arată maturitatea prin calmul rămas.Luați mai multe respirații adânci în și în afara.Răspundeți pozitiv și ieșiți, după cum este necesar pentru a vă colecta.
  • De exemplu, la șeful dvs. s-ar putea spune "Îmi pare foarte rău să aud asta.Există un anumit motiv și este o decizie finală?"
  • Nu vă amortizați emoțiile sau scăpați de ele cu lucruri cum ar fi medicamente sau alcool. În schimb, discutați cu un prieten, angajați într-o activitate distractivă sau obțineți un exercițiu. Dacă într-adevăr se luptă, vezi un terapeut sau un consilier.
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 14
    7. Vorbi bine de ceilalți.Când alții sunt bârfe, nu adăugați combustibil la foc.S-ar putea să lucrați într-un mediu toxic în care zvonurile sunt adesea răspândite, dar nu faceți parte din asta.Eliberarea de la bârfe arată altora că aveți caracter și integritate.
  • Image denumită etapa diplomatică 15
    8. Fii cinstit și arată oameni adevăratul tău sine.Un element major de a fi diplomatic este real.Când aveți aceste conversații dure, este vital să fiți adevărați cu alții.Dacă nu, nu veți putea obține ceea ce doriți și oamenii nu vor putea să formeze relații autentice cu dvs.
  • Poate ați făcut o eroare la un proiect care a afectat echipa dvs.În loc să se schimbe vina, spuneți "am făcut o eroare la raport și de aceea am primit atât de multe apeluri astăzi.Îmi cer scuze și lucrez pentru a rezolva asta.Dați-mi voie să știu dacă aveți toate întrebări sau aveți nevoie de ajutor."
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 16
    9. Faceți un pas înapoi de la conversație. Evitați deciziile dificile la fața locului.În loc să luați decizii pe care le veți regreta, plecați pentru o clipă pentru a gândi.
  • De exemplu, ați putea fi un supraveghetor care lucrează cu un angajat care solicită să lucreze de la domiciliu o zi pe săptămână.Înainte de a spune "nu" imediat, ia în considerare nevoile și raționamentul acestora.Găsiți o modalitate de a compromite dacă este posibil și să oferiți această flexibilitate și altui personal.
  • Metoda 3 din 3:
    Raportul clădirii cu alții
    1. Image denumită etapa diplomatică 17
    1. Faceți discuții mici pentru a crea confort.O mare parte a diplomației îi ajută pe alții să se simtă confortabil cu dvs.În loc să săriți chiar într-o discuție serioasă, stabiliți un nivel de prietenie cu alții.Vorbește despre weekend-ul celorlalți, soții, copiii sau hobby-urile.Discutați despre cele mai recente știri sau emisiuni de televiziune pe care o vizionați.Ajutați-i să se simtă în largul său, arătând interesul față de viața lor.
    • Injectați umorul unde puteți.
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 18
    2. Oglindă limbajul corpului lor.Arată empatia pentru ei prin imitarea gesturilor și a posturii.Dacă ei stau cu mâna lor care se odihnesc sub bărbie, fă-o la fel.Aceasta arată că sunteți angajat în conversație.
  • Zâmbiți la ei când le vedeți la început, de asemenea.
  • Image denumită etapa diplomatică 19
    3. Utilizați numele lor în conversație.Oamenii răspund adesea pozitiv la utilizarea propriului nume.De multe ori, folosiți numele lor în timp ce vorbiți.
  • Poate fi ceva simplu ca "Unde doriți să luați prânzul, Kyle?"Sau ceva mai serios ca" Andrea, îmi pare rău să aud despre mama ta."
  • Imaginea denumită etapa diplomatică 20
    4. Fi un ascultător atent.Când aveți o discuție cu cineva, evitați să utilizați telefonul sau visul de vis.În schimb, ascultați-le în mod activ, astfel încât să puteți înțelege perspectiva lor.Releu înapoi Ce ți-au spus să dovedești că le-ai auzit.
  • De exemplu, ați putea spune că "sună ca și cum ai avea grijă de mama ta și copilul tău mic face cu adevărat o taxă pe sănătatea ta."
  • Imagine denumită Fii Diplomatic Pasul 21
    5. Puneți-le întrebări.Arată că le ascultați prin învățarea mai multor despre ceea ce discută.Întrebați-le întrebări deschise care necesită gândire și mai mult decât un răspuns "da" sau "nu".
  • Întrebați ceva de genul "Wow, ați fost în Grecia?Ce te-a făcut să decidă să mergi acolo și ce ți-a plăcut cel mai bine?"
  • sfaturi

    Multe cărți mari oferă sfaturi despre diplomație. De exemplu, "Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii," Scris de Dale Carnegie, oferă o mulțime de sfaturi excelente cu privire la acest subiect.

    Avertizări

    Aveți grijă de utilizarea cuvântului "Nu." Ar trebui să încercați să ascultați bine la punctul de vedere al altora și de acord că înțelegeți punctul lor de vedere, deși nu este neapărat de acord cu ceea ce au spus ei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar