Cum să fii mai puțin naiv

Cineva vă poate spune "naiv" Dacă aveți încredere sau nu aveți experiență în lume. Oamenii naivi sunt adesea atât de încrezători ai altora în jurul lor că nevinovăția lor naturală are ca rezultat că sunt înșelați sau răniți. Naiveté nu este întotdeauna un lucru rău - vă poate ajuta să fiți mai optimist și antreprenorial. Cu toate acestea, dacă doriți să fiți mai puțin naivi, veți dori să vă deschideți mai mult pentru a experimenta, în loc să vă îndepărtați de ei. De asemenea, doriți să luați anumite măsuri de precauție în situații sociale.

Pași

Partea 1 din 2:
Deschiderea ochilor în lume
  1. Imaginea intitulată este mai puțin naivă Pasul 1
1. Întâlniți oameni din medii diferite. Uneori, oamenii sunt percepuți ca fiind naivi, deoarece viziunea lor asupra lumii este îngustă sau au doar o experiență limitată de viață. Ieșirea și interacțiunea cu oamenii care trăiesc o viață distinctă distinctă poate fi o experiență de învățare care vă ajută să înțelegeți lumea cu o nuanță mai mare.
  • S-ar putea să fii naiv pentru că ai crescut bine și sunt orbi față de cei mai puțin norocoși decât tine. Având prieteni din diferite medii socio-economice vă pot ajuta să apreciați cât de norocoși sunteți.
  • Persoanele care cresc în orașele mici sunt adesea naive pentru stilul de viață urban. Vizitarea unui oraș și conectarea cu oamenii care locuiesc, vă pot împuternici și vă pot aduce cunoștințe despre lumi diferite decât ale dvs.
  • Prieteniile dintre oamenii din diferite culturi vă ajută să dezvoltați empatie pentru toate ființele umane și să respectați credințele și practicile altor culturi.
  • Ați putea încerca să vă alăturați unui club cultural în comunitatea dvs. sau învățați o limbă străină. Dacă știți oameni din alte culturi și plimbări ale vieții, puneți-le întrebări (politicoși, desigur) despre obiceiurile, opiniile și experiențele lor. Puteți învăța doar la fel de mult cum sunteți dispus să ascultați.
  • Imaginea intitulată este mai puțin naivă Pasul 2
    2. Să se angajeze în experiențe noi. Unii oameni naivi sunt în acest fel, deoarece au fost ridicați în medii foarte protejate. Poate că părinții tăi nu ți-au permis să mergi la petreceri sau să stai cu alți copii vârsta, așa că ai pierdut anumite experiențe.
  • Compensați-vă timpul pierdut prin a face toate activitățile interesante pe care le puteți gândi să vă schimbați perspectiva lumii și a oamenilor din ea. Du-te la skydiving, excursie / tabără printr-un parc național, scrie un roman, sau să învețe o nouă limbă.
  • Experiențele noi stimulează o nouă creștere a celulelor creierului. Deci, nu numai că vă extindeți repertoriul comportamental și colectați povestiri pentru a spune, dar beneficiați de sănătate creierului.
  • Imaginea intitulată este mai puțin naivă Pasul 3
    3. Mergeți dincolo de zona dvs. de confort. Când ați făcut întotdeauna lucrurile într-un anumit mod, poate fi o provocare pentru a schimba brusc direcția velelor dvs. Cu toate acestea, nu veți ști niciodată exact cât de talentați sunteți sau ce sunteți capabili dacă nu vă rupeți din cutia pe care ați intrat.
  • Nu vă mulțumiți pentru o viață obișnuită doar pentru că sunteți confortabil. Se străduiesc pentru extraordinar în toate eforturile voastre. Veți deveni mai informați despre lume în acest proces.
  • Trecerea din zona dvs. de confort vă poate ajuta să vă revigorați viața și să luați legătura cu o parte din dvs., până acum, se află latente. Revendicarea unor oportunități mai noi și provocatoare are ca rezultat o productivitate mai mare, creativitate și satisfacție sporită.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 4
    4. Călătorie mai mult. Indiferent dacă este vorba despre următorul stat peste sau din întreaga lume, vizitarea locurilor noi face lumea mai mică. Te-ai vărsat instantaneu "verde" pielea și devin mai luminoase cu călătorii.
  • Indivizii naivi pot avea abilități sociale subdezvoltate, făcându-le mai puțin probabil să iasă acolo. Cu toate acestea, călătorind în lume, puteți dobândi abilități sociale și puteți transforma modul în care vizualizați și interacționați cu ceilalți la nivel local și la nivel global.
  • Călătoria solo, de exemplu, mărește instinctele dvs. naturale și vă provoacă astfel încât atunci când vă întoarceți acasă, făcând noi prieteni, mâncând singur într-un restaurant sau văzând un film pe cont propriu, sunt mult mai ușor. Flying Solo, de asemenea, vă îmbunătățește încrederea și elimină concentrarea unui însoțitor, sporind șansele de a întâlni oameni noi și de a participa la experiențe noi.
  • Doar asigurați-vă că vă angajați să fiți deschisi la experiențele noi. "Soc cultural" După întâlnirea unei culturi diferite de ceea ce sunteți obișnuit este foarte real și poate fi și mai semnificativ dacă sunteți o persoană destul de naivă. Acceptați că atunci când călătoriți, veți întâlni experiențe și oameni care sunt foarte diferiți și că aveți chiar și momente când experiențele dvs. vă fac inconfortabil. Asta e parte din învățarea vieții în alte locuri.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 5
    5. Voluntar. Așa cum conectarea cu alții din medii diferite vă oferă o nouă perspectivă asupra vieții, la fel și cei care au nevoie. În plus, pentru a vă ajuta să vă stompați în sine, eforturile dvs. vor rezolva și problemele și vor îmbunătăți comunitățile.
  • Credeți sau nu, voluntariatul este chiar bun pentru sănătatea voastră. Are efecte pozitive asupra sănătății fizice și mintale, inclusiv acordarea oamenilor un sentiment sporit de scop și împlinire.
  • Luați în considerare ceea ce aveți de oferit. Multe oportunități de voluntariat nu necesită abilități speciale, dar dacă sunteți minunat cu computerele sau a "Persoana Persoana," Puteți găsi oportunități care se potrivesc abilităților și personalității dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Fiind mai atent social
    1. Imaginea intitulată este mai puțin naivă Pasul 6
    1. Fii mai alertă. Odată ce ieșiți mai mult, veți realiza că, indiferent unde vă aflați, există atât oameni buni, cât și oameni răi. Fiți conștienți de genul de oameni din jurul vostru.
  • Imaginea intitulată este mai puțin naivă Pasul 7
    2. Determină dacă oamenii sunt de încredere. Dați oamenilor o șansă să vă arate cine sunt înainte de a vă pune încrederea în ele. Este bine să vă bucurați de compania oamenilor fără a le lăsa să se apropie prea repede.
  • Dacă aveți tendința de a vă apropia prea repede, aduceți pe cineva de-a lungul întâlnirilor inițiale cu noi cunoștințe, astfel încât să puteți obține oa doua opinie înainte de a începe noi prietenii sau relații.
  • Dacă cineva pe care l-ai cunoscut de mult timp face brusc ceva rău pentru tine, folosește-ți relația anterioară cu ei pentru a decide ce să facă. Dacă altfel au fost de încredere și credeți că sunt în mod cu adevărat rău, ar putea fi merită să le dați oa doua șansă - sau, puteți decide că relația nu mai este durabilă.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 8
    3. Identificați semnele de necinstit. Întâlnirea pe cineva nou poate fi proaspătă și interesantă, dar trebuie să urmăriți anumiți indicatori că o persoană nu poate avea interesele cele mai bune la inimă.
  • Nu toți mincinoși privesc în timp ce spun o minciună. Cei mai experimentați mincinoși pot ține contactul vizual chiar și atunci când sunt înșelători.
  • Fidgeting poate fi un semn de necinste, mai ales dacă se întâmplă numai în timpul unor incidente sau povestiri specifice, mai degrabă decât să fie un obicei general.
  • Alte limbi care indică limba necinstei include curățarea sau înghițirea frecventă a gâtului, o mână în apropierea bazei gâtului (cum ar fi jucării cu un colier), înclinându-se înapoi sau o lipsă de lipsă "gesturi evidente" cum ar fi înălțarea sau înclinarea capului. Nici un semn nu este dovada că persoana minte și multe dintre aceste comportamente ar putea fi doar un semn de nervozitate. Cu toate acestea, dacă vedeți mai multe dintre ele, poate fi un semn de necinstit.
  • Să fie atenți la noi oameni care sunt extrem de interesați de tine. Persoanele care încearcă să învețe prea mult despre tine prea repede sunt un steag roșu, mai ales dacă sunt preocupați de viața dvs. personală, locul de muncă sau de situația financiară. Acești oameni pot avea o motivație subiacentă să fie prieteni cu tine.
  • Imaginea intitulată este mai puțin naivă Pasul 9
    4. Ascultați mai mult, vorbiți mai puțin. Să se angajeze în conversații la nivel de suprafață până când vă simțiți mai confortabil cu noile cunoștințe. Ascultați mai mult ce spune cealaltă persoană, mai degrabă decât să împărtășească atât de mult despre dvs. În plus, acest tip de comportament cu noi prieteni poate fi un perk, deoarece majoritatea oamenilor se bucură de vorbă despre ei înșiși și sunt adesea încântați să aibă un ascultător dispus.
  • Păstrați secretele aproape de vesta voastră. Oamenii naivi au adesea încredere în străini prea repede. Nu lăsați pe nimeni să știe despre viața și afacerea dvs. personală, cu excepția familiei dvs. și a unui bun prieten sau partener de încredere. Evitați împărțirea excesivă.
  • Să nu vorbească impulsiv. Dacă sunteți o persoană care se gândește rar înainte de a vorbi, luați măsuri pentru a evita să spuneți lucruri pe care le-ați putea regreta. Întrerupeți și gândiți-vă cuvintele înainte de a vorbi.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 10
    5. Învață să citești oamenii. Ce spun oamenii și ceea ce se simt adânc în interior sunt de obicei două lucruri diferite. Cuvintele reprezintă doar 7% din comunicarea noastră. 55% este limba corpului și 30% este tonul vocii.
  • Cunoașterea voastră înclinată de dvs. față de tine? Acest lucru ar putea dezvălui că această persoană nu vă place.
  • Sunt mâinile cunoscutului tău ascuns sub picioare, în buzunare sau în spatele părții din spate? Acest lucru ar putea dezvălui că persoana nu este interesată de conversație sau de interacțiune.
  • Verificați limba discutabilă a corpului. O postură deschisă cu braț cu care vă îndreptați este indicatoare pentru cineva care se simte confortabil cu ceea ce se întâmplă.
  • Este cunoscută dinții tăi de șlefuire sau înclinare? Acestea sunt indicatori că persoana poate simți tensiune în situația actuală.
  • Dacă adânc în jos, credeți că cineva este pește sau necinstit, distanța de la această persoană imediat. Învață să ai încredere în instinctele tale.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 11
    6. Recunoașteți că nu puteți "fixați" oameni. Uneori, oamenii pot fi numiți naivi dacă cred că pot "fixați" alții, ajutându-i, iubiți-i, crezând în ele etc. Acest lucru este deosebit de obișnuit în relațiile romantice. Pentru a deveni mai puțin naiv, recunoașteți că fiecare persoană este responsabilă pentru propriul său comportament și acțiuni.
  • De exemplu, un semn comun al unei relații romantice nesănătoase este că o persoană crede că poate "dragoste" cealaltă persoană să renunțe la comportamente nesănătoase sau să devină o persoană mai bună. În timp ce vă puteți sprijini cu siguranță partenerul, nu puteți "fixați" cineva prin iubire.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 12
    7. Au încredere în tine. Chiar dacă sunteți naiv, aveți încă ceva unic pentru a oferi lumii. De fapt, oamenii naivi pot lua mai multe riscuri și pot fi mai productivi decât cei mai experimentați oameni care sunt întotdeauna la al doilea. Învățați să acceptați cum sunteți în mod natural.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin naivă Pasul 13
    8. Dă-ți timp. Nu vă veți schimba de la a fi naiv peste noapte. Permiteți-vă o perioadă de timp pentru a vă adapta la a fi mai atenți la cei din jurul vostru. Du-te pe un sabatic de la începerea unor noi relații pentru o vreme până când vă simțiți mai capabili să judecați intențiile altora.
  • Avertizări

    Când într-un mediu nou sau întâlnire cu o nouă cunoștință, faceți întotdeauna cineva conștient de locul în care vă oferiți o adresă sau o modalitate de a vă contacta în caz de urgență. Întotdeauna întâlniți oameni noi în locuri publice.
  • Dezavantajele de supraîncărcare depășesc conversațiile în persoană. Fiți atenți la faptul că nu împărtășiți detaliile personale și pe social media, de asemenea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar