Cum să acționați atunci când alte semnificative vă află în sine

Autoagresiune este o problemă serioasă care poate lua forma uneia sau mai multor moduri de a-ți da rău asupra ta, cum ar fi făcând zgârieturi de suprafață pe piele, tăind profund în piele, ardându-te cu țigări, mușcându-te sau în orice fel în care te rănești tu. Poate face o taxă pe viața personală, socială și profesională, precum și relațiile dvs. Dacă ceilalți dvs. semnificativ vă aflați în sine, vă puteți îngrijora de modul în care vor reacționa. S-ar putea, de asemenea, nu fiți sigur cum se poate deplasa relația dvs. odată ce alte constatări semnificative. Încercați să discutați cu alte semnificative și să lucrați împreună cu problema. Dacă vă luptați să vă mențineți relația cu partenerul dvs. Din cauza obiceiurilor de auto-vătămare, puteți ajunge la alții pentru ajutor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vorbind cu altele semnificative
  1. Imaginea intitulată face pe cineva să se îndrăgostească de tine Pasul 8
1. Găsiți un loc liniștit, privat pentru a vorbi. Ar trebui să încercați să vorbiți cu alte obiceiuri despre obiceiurile dvs. de auto-vătămare față în față, de preferință într-un loc liniștit, privat. Acest lucru poate fi la domiciliu sau la casa pe care o împărțiți împreună într-un loc neutru, cum ar fi bucătăria sau camera de zi. De asemenea, puteți vorbi cu ceilalți dvs. semnificativi într-un loc pe care amândoi vă place să meargă împreună, cum ar fi un parc lângă casa dvs. sau un loc liniștit în aer liber. Alegeți un loc în care atât dvs., cât și partenerul dvs. se vor simți confortabil și sigur.
  • S-ar putea să vă spuneți altora semnificativ: "Putem vorbi despre vătămarea mea de sine? Să mergem la un loc privat și să vorbim."
  • Imaginea intitulată vorbește pe cineva din suicid Pasul 15
    2. Explicați de ce vă faceți rău. Începeți conversația, spunându-vă altcineva altceva de ce vă faceți rău, cât mai bine puteți. Este posibil să nu știți exact de ce sau înțelegeți cauza principală a comportamentului dvs. Gândiți-vă la modul în care vătămarea de sine vă face să vă simțiți și orice declanșator posibil pentru comportamentul dvs. Utilizați declarațiile "I" atunci când vă explicați de ce vă faceți rău partenerului dvs. și încercați să fiți la fel de cinstiți cum puteți.
  • Oamenii auto-vătămați din mai multe motive, cum ar fi trauma, cum ar fi abuzul fizic sau sexual sau moartea unui iubit. Problemele sociale cum ar fi hărțuirea și problemele psihologice, cum ar fi o tulburare de alimentație, pot duce, de asemenea, la auto-vătămare. Puteți sau nu să identificați cu aceste motive ca cineva care se autohor.
  • De exemplu, vă puteți spune altora semnificativ, "eu rău de sine pentru că mă face să-mi uit trauma mea" sau "poate părea ciudat pentru tine, dar rău rău ma face să mă simt mai bine, chiar dacă e doar pentru o clipă."
  • Imaginea intitulată știe când să obțină consilierea de sănătate mintală Pasul 9
    3. Răspundeți la orice întrebare pe care o vor avea altele semnificative. Altele dvs. semnificative vor avea probabil întrebări cu privire la tendința dvs. de auto-vătămare. Încercați să răspundeți la întrebările lor cât mai bine puteți. Fiind cinstit cu partenerul tău, îi va ajuta să înțeleagă mai bine unde vine comportamentul tău. De asemenea, le va permite să simtă că amândoi puteți vorbi despre problema împreună.
  • Ei pot avea întrebări cum ar fi: "De ce vă faceți rău? De cât timp ați făcut-o? Cum ajută? Cum pot ajuta? De ce nu te oprești?"
  • Folosiți declarațiile "I" și fiți la fel de cinstiți cum puteți răspunde la întrebările dvs. semnificative ale celorlalte. Conversația poate fi dificilă pentru amândoi să vă luați timpul și să fiți răbdători unul cu celălalt.
  • Dacă ceilalți dvs. semnificativi vă întreabă o întrebare pe care nu o puteți răspunde, este bine să răspundeți, "Nu știu." Nimeni nu are toate răspunsurile, așa că nu încercați să vă forțați să vă dați unul. Este, de asemenea, ok dacă nu vă simțiți confortabil să răspundeți la toate întrebările lor
  • Imagine intitulată Vorbește pe cineva din suicid Pasul 5
    4. Răspundeți calm dacă partenerul dvs. se înfurie sau înfricoșătoare. Altele dvs. semnificative pot fi supărați atunci când vă aflați în sine. Ei pot reacționa cu mânie sau frică, chiar și după ce răspundeți la întrebările lor despre motivul pentru care vă faceți rău. Fii calm și pacient cu partenerul tău. Asigurați-le că sunteți conștienți de această problemă și că apreciați îngrijorarea acestora. Spuneți-le că sunteți cinstiți cu ei despre tendința voastră de a vă face rău pentru că ați dori sprijinul și înțelegerea lor.
  • De exemplu, puteți spune partenerului dvs, "Știu că această veste vă poate supăra sau vă poate supăra, dar am nevoie de tine să încercați să înțelegeți de unde vin de la" sau "Te rog, nu te scoate de la mine, am nevoie de sprijinul tău mai mult ca niciodată."
  • Imagine intitulată arată empatia Pasul 5
    5. Rămâneți deschis și cinstit cu alte semnificative în avans înainte. La sfârșitul conversației, tu și partenerul tău ar trebui să te simți mai încrezător și cinstit unul cu celălalt. Faceți o promisiune unii cu alții să rămână deschisi și să păstrați comunicarea între voi. S-ar putea să ajungeți la mai multe dintre aceste conversații care să avanseze, mai ales dacă veți continua să vă răniți în sine. Încercați să lucrați ca o echipă în această ediție.
  • De exemplu, vă puteți spune altora semnificativ, "în avans, să promităm să fim cinstiți și să ne deschidem unul cu celălalt. Vreau să putem vorbi despre tendința mea de a vă face rău și cum ar afecta relația noastră."
  • Metoda 2 din 3:
    Lucrând prin problema cu altele semnificative
    1. Imaginea intitulată știe dacă un tip nu are
    1. Lăsați-vă alte lucruri să știți cum faceți zi în zi. Un alt mod pe care îl puteți acționa atunci când partenerul dvs. vă află că vă propuneți rău este să le verificați cu ei într-o bază de zi cu zi. Încercați să aveți o conversație semnificativă cu partenerul dvs. cel puțin o dată pe zi și să le spuneți cum faceți. Dacă aveți o zi proastă, fiți cinstiți în legătură cu acest lucru și lăsați-vă alte lucruri semnificative. Dacă aveți o zi bună, spuneți partenerului dvs. și sărbătoriți acest lucru împreună.
    • De exemplu, puteți spune altcineva dvs. semnificativă: "Am avut o zi proastă astăzi și am nevoie de un sprijin" sau "mă simt bine astăzi și apreciez sprijinul dvs."
  • Imaginea intitulată Răspundeți la o persoană nepoliticoasă Pasul 9
    2. Încercați să nu vă ascundeți rău de la ei. Deși vă puteți lupta cu tendința dvs. de a vă face rău pe o bază zilnică, încercați să nu vă păstrați obiceiul de la altele semnificative. Adesea, simțiți un sentiment de rușine când vă răniți în sine. Dar ascunzându-l de la partenerul dvs. va face ca relația dvs. să fie mai dificilă și să vă împingeți partenerul. Fiind cinstit despre răul dvs. de sine și vorbind despre asta, vă va arăta partenerului că nu păstrați niciun fel de secrete de la ei.
  • De exemplu, puteți spune altcineva voastră semnificativă: "Eu amânat astăzi, pentru că nu mă simțeam bine" sau "eu amânat astăzi pentru că m-am simțit declanșat."
  • Nu fi surprins dacă vă cer să vă scoateți mâneca sau piciorul de pantaloni pentru a vedea dacă ați făcut mai mult rău. Amintiți-vă că le pasă de tine, deci este normal ca ei să fie îngrijorați de siguranța dvs.
  • Imagine intitulată Salvați o relație Pasul 14
    3. Acceptați încurajarea și sprijinul altora semnificativ. O parte din lucrul prin problema cu partenerul dvs. acceptă încurajarea și sprijinul acestora. Partenerul dvs. vă poate sugera să discutați cu un profesionist de sănătate mintală sau cu medicul dumneavoastră dacă tendința dvs. de a vă face rău se înrăutățește sau devine mai frecventă. Ei vă pot încuraja să vă construiți stima de sine și încrederea, astfel încât să vă puteți opri rănirea de sine. Încercați să fiți deschisi sugestiilor lor și să nu luați defensive sau supărați de ele.
  • De exemplu, puteți spune altcineva dvs. semnificativă, "vă mulțumesc că ați încurajat întotdeauna și susținându-mă. Apreciez că "sau" Apreciez sprijinul și încurajarea. Vă mulțumim că ați ascultat și pentru a fi acolo pentru mine."
  • Dacă partenerul dvs. sugerează că vă opriți rău de rău și nu sunteți gata, spuneți-le că aveți nevoie de mai mult timp. Fiți cinstiți despre locul în care vă aflați și lăsați-i să știe că punerea presiunii asupra dvs. de a opri nu va ajuta situația.
  • Puteți spune: "Am nevoie de mai mult timp. Respectați decizia mea "sau" Punerea presiunii asupra mea nu va face acest lucru mai bun. Respectați alegerea mea."
  • Dacă doriți să opriți rău de sine, dar nu credeți că puteți, fiți cinstit cu partenerul dvs. despre el. Ai putea spune, "Chiar vreau să schimb această parte din mine, dar nu știu cum să mă opresc." Fiți gata să acceptați ajutorul profesional după ce discutați cu partenerul dvs. despre Ajutor dorit.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajungând la alții
    1. Imagine intitulată Ajutați pe cineva să încheie o dependență de pornografie Pasul 8
    1. Alăturați-vă unui grup de asistență pentru cei care vă ajută. Dacă sunteți în căutarea unui sprijin de la altcineva decât alte semnificative, luați în considerare aderarea la un grup de asistență auto-vătămare. Puteți să vă alăturați unui grup de sprijin în zona dvs. care se concentrează pe cei care vă ajută. Sau vă puteți alătura unui grup de asistență online pe care îl discutați cu zilnic.
    • Vorbind cu alții într-un grup de asistență vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin singuri și vă puteți conecta la alții care se pot referi la ceea ce experimentați. Ei ar putea, de asemenea, să vă dea sfaturi despre cum să mențineți o relație romantică atunci când vă răniți în sine.
    • Puteți căuta grupuri de asistență online. De asemenea, puteți căuta grupuri de asistență în zona dvs. online, printr-o clinică de sănătate mintală sau prin medicul dvs. de îngrijire primară.
  • Imaginea intitulată reacționează atunci când soțul / soția dvs. poartă scutece Pasul 10
    2. Discutați cu un consilier sau cu un terapeut. De asemenea, puteți ajunge la un profesionist de sănătate mintală pentru îndrumare, cum ar fi un consilier sau un terapeut. Vorbind cu un consilier sau de un terapeut vă poate ajuta să lucrați prin sentimentele dvs. despre celălalt și tendința dvs. semnificativă și de auto-vătămare.
  • Puteți căuta un consilier sau un terapeut în zona dvs. online. Căutați un consilier sau un terapeut care a lucrat cu cei care vă fac rău înainte sau are experiență care lucrează cu cei care vă ajută.
  • Imaginea intitulată reacționează atunci când soțul dvs. poartă scutece Pasul 4
    3. Vorbește medicului dumneavoastră. Doctorul dvs. de îngrijire primară poate fi, de asemenea, o resursă bună pentru a vă întoarce pentru a discuta despre tendința dvs. de auto-vătășire și cum vă va afecta relația. Medicul dumneavoastră vă poate trimite, de asemenea, la alți profesioniști din domeniul sănătății mintale sau unui grup de asistență care vă poate ajuta să faceți față problemei dvs.
  • Medicul dumneavoastră poate fi, de asemenea, capabil să sugereze diferite comportamente sau ajustări ale stilului dvs. de viață pe care le puteți încerca să vă ajutați dorința de a vă face rău.
  • Imaginea intitulată Obțineți un loc de muncă ca o bancă Teller Pasul 16
    4. Solicitați asistență imediată pentru problema dvs., dacă este necesar. Dacă vă simțiți deprimați, anxioși sau suicidari ca urmare a tendinței dvs. de a vă face rău, nu vă fie frică să căutați asistență imediată. Căutați resurse locale în apropierea dvs., cum ar fi linia telefonică de auto-vătămătoare, o plimbare în instalația de tratament sau un apel de urgență la terapeutul dvs.
  • Puteți găsi resurse în mod specific pentru oamenii care vă fac rău de sine Twilh.COM.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar