Cum de a face față tulburării dismorfice corporale

Tulburarea dismorfică a corpului (BDD) este o boală psihologică care cauzează suferință milioane, dar a primit puțină atenție din partea publicului larg. BDD este o boală psihică cronică legată de tulburarea compulsivă obsesivă (OCD) în care un defect fizic, minor sau imaginat, provoacă suficientă rușine și disconfort pentru a afecta sever la funcționarea zilnică a suferințelor. S-ar putea să vă întrebați de ce nu vă puteți opri obsedația despre modul în care arătați, de ce nu vă puteți opri să vă uitați în oglindă sau de ce nu vă puteți opri să vă luați pielea. Dacă vă simțiți ca interesul dvs. neîncetat în aspectul dvs., vă controlați viața și provocând o mare parte de mizerie, ați putea avea BDD. Iată un ghid de bază pentru a vă ajuta să învățați cum să faceți față tulburării.

Pași

Partea 1 din 3:
Câștigând noi percepții
  1. Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 1
1. Luați o privire la frig, dur la credințele voastre legate de aspectul dvs. Este aproape imposibil să facă față BDD dacă nu sunteți conștienți de conținutul precis al gândurilor obsesive. Acest lucru se datorează faptului că dacă aceste gânduri nu sunt examinate și schimbate, vor continua, în ciuda schimbărilor comportamentale pe care le puteți face.
  • Unele ipoteze legate de aspectul comun că suferinzi BDD includ:
  • "Dacă oamenii văd adevăratul meu, atunci vor fi respinși."
  • "Dacă văd problema, atunci toți ceilalți trebuie să-l observe și."
  • "Dacă îmi relaxez standardele, atunci mă voi lăsa să plec."
  • "Dacă nu arăt perfect, atunci nimeni nu mă va iubi vreodată."
  • "Dacă arăt atractiv, atunci voi avea succes în viață."
  • "Dacă sunt urât, atunci nu am valoare."
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfe corporale Pasul 2
    2. Antrenează-ți mintea pentru a face evaluări pozitive în situații sociale. Mulți oameni care se confruntă cu BDD au tendința de a supraestima probabilitatea ca alții să răspundă la apariția lor în mod negativ, să-și subestimeze capacitatea de a face față dacă acest lucru a apărut și de a reduce orice informație care sugerează că lucrurile nu vor fi la fel de rele cum au prezis. Aceste prejudecăți pot fi corectate doar prin cunoașterea faptului că sunt greșeli comune făcute.
  • De exemplu, dacă vă aflați la o adunare socială, petreceți timp concentrându-vă pe cât de puțini oameni au făcut observații negative despre aspectul dvs. și cât de pozitiv au răspuns la prezența dvs. la eveniment sau de câte ori ați fost complimented.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 3
    3. Brainstorm alte modalități de înțelegere a aspectului dvs. Chiar dacă poate fi dificil, îndrăznește să joace avocatul diavolului și să-ți provoace propriile convingeri. Re-luați în considerare modul în care evaluați propriul dvs. privi, gândindu-vă în mod realist despre opinia altora despre dvs. și despre cât de important este aspectul este mai general.
  • Dacă țineți convingerile că aspectul dvs. vă dictează valoarea dvs. ca persoană, amintiți-vă de multe calități care tu valoare în altele. Observați că aceste alte calități nu sunt afectate de aspect și că voi aveți capacitatea de a aprecia oamenii deoparte de modul în care arată.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfe corporale Pasul 4
    4. Concentrați-vă pe ceea ce aduceți la masă. Gândirea comparativă (i.E. "Sunt mai mult sau mai puțin frumos decât __?") este una dintre principalele moduri în care dezvoltăm așteptări nerealiste pentru noi înșine. Prin explorarea completă a calităților și scântei care sunt unice "tu", Va fi mult mai greu să vă concentrați asupra a ceea ce nu aveți.
  • Acest lucru poate fi deosebit de dificil, având în vedere faptul că mulți suferinzi BDD primesc o reasigurare frecventă cu privire la aspectul lor, care pare să nu aibă niciun impact.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea comportamentelor BDD
    1. Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 5
    1. Faceți o listă a ritualurilor și comportamentelor dvs. care vă înconjoară aspectul. Fără claritate vii Ce faci ca răspuns la gânduri intruzive despre modul în care arăți Va fi foarte dificil să intervină. Înainte de a face modificări comportamentale, care pot fi adesea un proces dureros, scrieți comportamentele zilnice trasate la tulburare și frecvența cu care le faceți. Numai listați comportamentele care apar atât de des că viața dvs. de zi cu zi (socială, de lucru, școală, întreținere personală) este afectată.
    • Cele mai frecvente obiceiuri care însoțesc BDD sunt:
    • Verificarea aspectului dvs. pe suprafețele reflectorizante.
    • Verificați-vă că vă simțiți pielea cu degetele.
    • Tăierea sau fitura cu părul, întotdeauna în încercarea de ao perfecționa.
    • Alegerea pielii pentru a face mai mult.
    • Comparându-vă împotriva modelelor din reviste sau persoane din stradă.
    • Frecvent vorbind despre aspectul dvs. cu alții.
    • Camuflarea sau ascunderea în alt mod a aspectului.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 6
    2. Familiarizați-vă cu declanșatoarele personale. Triggerii dvs. personale sunt situații, oameni, obiecte și amintiri care determină gândurile și comportamentele obsesionale care însoțesc BDD. Prin acordarea atenției la momente când vă preluați de gânduri și comportamente intruzive, puteți obține un sentiment mai clar de (1) experiențele pe care doriți să le evitați cu totul și (2) emoționalul "in" care vă va ajuta să ajungeți la rădăcinile temerilor și credințelor asociate cu BDD.
  • Fiți sfătuiți, poate doriți să evaluați modul în care utilizați cunoștințele declanșatorilor pe baza nivelului de intensitate al tulburării. Dacă vă aflați în bomboanele BDD, fie în mod obișnuit, fie în modul de obsesie 24/7, este posibil să fiți prea sensibili pentru a începe explorarea rădăcinilor problemei. Va fi mai ușor să obțineți o anumită distanță, evitând declanșatoare dureroase inainte de intrarea în adâncime.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 7
    3. Expuneți-vă la situațiile din lumea reală care vă bucură de credințele. Există o serie de moduri pe care le puteți oferi controale de realitate, majoritatea implică a face ceva înfricoșător și inconfortabil, legat de gândurile sau comportamentul dvs. BDD. Acest moment vă va ajuta apoi să vă dați seama că comportamentul temut nu este la fel de rău cum ați crezut că a fost. Mai mult, veți vedea natura discutabilă a defectelor percepute.
  • De exemplu, o fată care este preocupată de o ușoară bulgăre în stomacul ei poate fi rugată să meargă în public purtând un tricou de fixare strâns, apoi observați câte persoane se uită de fapt la stomacul ei. Vizualizând direct disparitatea dintre ceea ce tu Vezi și ce alții fac acest lucru poate fi un motivator puternic pentru schimbarea credințelor.
  • Vă rugăm să rețineți că Scopul acestui exercițiu este de a vă vad adânc. Acestea fiind spuse, nu vă așteptați să vă expuneți în acest fel fără niveluri semnificative de primejdie. Potrivit majorității psihoterapeutilor, acest grad și tipul de primejdie este o parte necesară, deși inconfortabilă a procesului de vindecare.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfe corporale Pasul 8
    4. Păstrați o rutină zilnică stabilă. Având o rutină de încredere a lucrurilor pe care le faceți, mai ales în dimineața pe măsură ce vă începeți ziua, vă veți cruța anxietatea de a face alegeri mici despre ceea ce trebuie făcut. Amintiți-vă că există confort care să fie obținut să se îngrijească de lucrurile mici, cum ar fi udarea plantelor imediat după ce vă bucurați de ceașcă de cafea de dimineață.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 9
    5. Rampă de îngrijirea de sine. Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți relația cu dvs. în timpul copingului. Următoarele sunt toate lucrurile care vă vor ajuta să vă arătați că vă pasă și luați un interes activ în propria dvs. bunăstare:
  • Mănâncă alimente hrănitoare.
  • Obțineți o mulțime de odihnă.
  • Ia un nou hobby, cum ar fi grădinărit sau gătit.
  • Alăturați-vă unui club de lectură sau altor activități orientate spre grup.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 10
    6. Introduceți mai multă activitate în viața voastră. Activitatea fizică și exercițiile fizice pot ajuta la gestionarea multor simptome BDD, cum ar fi depresia, stresul și anxietatea. Luați în considerare mersul pe jos, jogging, înot, grădinărit, sau luarea unei alte forme de activitate fizică pe care o bucurați.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 11
    7. Tine un jurnal. Un jurnal poate fi o modalitate fiabilă de a exprima frica, furia și alte emoții. Păstrarea eBBB-urilor și a fluxurilor de sentimente, învățați mai multe despre dvs. și modelele pe care doriți să le depășiți.
  • Partea 3 din 3:
    Căutarea sprijinului comunitar și profesional
    1. Imagine intitulată face față tulburării dismorfe corporale Pasul 12
    1. Distribuiți-vă povestea cu o comunitate de alți suferinzi și prieteni apropiați și familii. Deoarece rușinea, dezgustul și anxietatea sunt componentele emoționale comune cu BDD, izolarea poate fi una dintre cele mai mari bariere pentru a face față.
    • Dacă vă deschideți la oameni din viața voastră, puteți găsi că prietenii corecți-meteo nu sunt sisteme de asistență adecvate, dar cei care vă acceptă necondiționat vă vor ajuta să învățați să vă tratați într-o manieră similară. Gândiți-vă profund despre cine vă simțiți cel mai mult pe voi înșivă, nu doar pe oameni ai căror laudă pe care o găsiți satisfăcuți, înainte de a împărtăși.
    • Fiți conștienți de faptul că scopul de a găsi o comunitate de persoane cu probleme comune nu va fi de ajutor dacă este folosit ca o platformă pentru a deduce nesiguranța membrilor și a afirma nemulțumirea față de aspect. Ideea este de a împărtăși similare sentimente, nu evaluări, judecăți sau alte gânduri. Dacă observați că oamenii împărtășesc accidental căile lor preferate de a se judeca, mai degrabă decât de a face față abilităților, poate doriți să vă reconsiderați aderarea la acea comunitate.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 13
    2. Aflați despre problemele sociale profunde care stau la baza BDD. Sigur, Bdd este suferit de oameni individuali, dar de ce aici? De ce acum? Accentul mare pe forma corpului, dimensiunea și caracteristicile nu se culcă fără un context social pentru aceste accente. Câștigând o perspectivă asupra motivului pentru care aceste standarde dezvoltate pot oferi un grad mare de confort, îndepărtarea în continuare la auto-vina, îndoiala și rușinea care provine din internalizarea acestor probleme ca obsesii personale. Literatura pe BDD poate fi găsită aici: [1].
  • Aceasta este o abilitate avansată de coping care este bine potrivită celor care sunt deja curioși în legătură cu funcționarea lumii sociale. Fiți conștienți de faptul că, în unele cazuri, recunoașterea existenței problemei în societate și peste existența sa în sine poate duce la negarea ulterioară a propriilor simptome.
  • Imagine intitulată face față tulburării dismorfice a corpului Pasul 14
    3. Căutați un specialist de ajutor mental. Un terapeut care este familiarizat cu BDD sau tratează tulburările care sunt similare (TOC, tulburări de alimentație etc.) vă poate ajuta să depășiți simptomele BDD, amplificând foarte mult abilitățile de coping pe care le încurajați pe cont propriu. Puteți găsi liste de clinici și terapeuți la site-uri precum [2].
  • Este foarte probabil ca terapeutul dvs. să prescrie o combinație de terapie cognitiv-comportamentală și medicamente. SSRI sunt cel mai frecvent prescris medicament farmaceutic pentru BDD. SSRI sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata depresia, anxietatea și tulburarea obesivă-compulsivă.
  • sfaturi

    Încercați să vă împotriviți nevoii de a avea o intervenție chirurgicală plastică. Deoarece toate planurile de tratament BDD sugerează, problema nu este cu Cum te uiți, dar în schimb Ce crezi despre cum arăți. Prin urmare, chirurgia plastica este foarte puțin probabil pentru a pune simptomele BDD să se odihnească o dată pentru totdeauna.
  • Nu toți suferinzi bdd sunt aceiași. Folosind unelte de coping care sunt generice (instrumente care nu au fost facilitat pentru dvs. de către dvs. de către un terapeut instruit), fiți conștienți de faptul că unele idei pot fi foarte utile, în timp ce altele vor provoca mai multă presiune decât pot fi gestionate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar