Cum să se ocupe de obsesia ca persoană autistă

Mulți oameni din spectrul autismului au Obsesii, De la numere, jucării la chiar și numele. Dacă întâmpinați o obsesie puternică cu ceva minuscule sau chiar ceva semnificativ, cum ar fi un subiect favorit, poate fi greu de luat controlul și poate chiar să limiteze interesele, dar este încă posibilă.

Pași

Partea 1 din 2:
Identificarea obsesiei
  1. Imagine intitulată Deal cu obsesia ca persoană autistă Pasul 1
1. Recunoașteți-vă că aveți o obsesie și observați ce este obsesia. Acesta este primul pas pentru a face față ei.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 2
    2. Urmăriți calea spre locul în care a început obsesia. Încercați să vedeți dacă puteți identifica sursa inițială a obsesiei dvs. și de unde ați primit-o. De exemplu, să presupunem că sunteți obsedat de numărul 28 și doriți să mergeți în jurul repetării acesteia. S-ar putea să fi început să fii obsedat de 28 pentru că este numărul preferat al celui mai bun prieten și îți place sunetul. Asigurați-vă că ați observat acele lucruri.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 3
    3. Rețineți dacă vă gândiți la obsesia suficient pentru ao numi un "obsesie". Dacă vă gândiți doar la asta o dată pe săptămână, probabil că nu este o obsesie, ci dacă vă gândiți la asta cel puțin o dată pe oră, atunci ar fi considerată o obsesie. De exemplu, dacă mintea ta repetă numărul 28 mai mult de cincizeci de ori pe oră, aceasta este o obsesie puternică, dar dacă se spune "28" O dată pe săptămână, aceasta nu poate fi o obsesie intensă.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 4
    4. Știți că nu sunteți singuri. Așa cum am menționat mai devreme, mulți oameni autiști au obsesii și Interese speciale. Vă puteți baza pe alții ca tine pentru sprijin dacă aveți nevoie.
  • Partea 2 din 2:
    Care se ocupă de obsesia
    1. Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 5
    1. Luați în considerare cât de mult obsesia afectează viața dvs. de zi cu zi. Uneori, obsesiile sunt inofensive, dar alte momente vor prelua viata ta. Dacă vă gândiți la obsesie tot timpul și influențează concentrarea dvs., aceasta este o problemă și ar trebui să vorbiți cu cineva despre asta.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 6
    2. Întrebați-vă: Aveți un an obsesie, sau o pasiune intensă sau un hobby? Dacă este prima, ar trebui să vă reconsiderați cât de limitarea obsesiei dvs. ar putea fi. Nu trebuie să direcționați cu privire la obsesia dacă este plăcută, dar ar trebui să vă asigurați că vă gândiți la alte lucruri. Dacă aveți o pasiune intensă sau un hobby sau un interes deosebit, atunci urmați-l, dar asigurați-vă că nu este tot ce faceți în fiecare zi.
  • Îmbrățișarea intereselor speciale poate fi bună pentru sănătatea dvs. mintală. Nu există absolut nimic în neregulă cu a avea o pasiune intensă despre ceva și vă poate aduce o mulțime de bucurie.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 7
    3. Lucrați la gestionarea timpului. Dacă aveți un timp greu să vă îndepărtați de obsesie, lucrați la modul de stabilire a limitelor. Programați-vă un timp fără vinovăție pentru a vă concentra pe obsesia dvs. și pentru a seta un cronometru pentru o anumită perioadă de timp. Când ați terminat, concentrați-vă asupra altora pentru o vreme.
  • De exemplu, ați putea decide să desenezi caractere din povestea preferată timp de o jumătate de oră și apoi să studiezi o jumătate de oră.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 8
    4. Fiți examinați pentru tulburările de anxietate. S-ar putea să experimentezi semne de Ocd, PTSD sau un alt tip de problemă de anxietate. Obsesiunile pot fi legate de autism, dar pot fi, de asemenea, cauzate de altceva, deci este util să excludem alți factori.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 9
    5. Explicați persoanelor care nu înțeleg. Probabil veți întâlni oameni care nu înțeleg de ce sunteți atât de obsedat de acest lucru, așa că încercați să o vedeți din punctul lor de vedere și să vă puteți explica pe cineva care nu are nicio idee despre modul în care mintea voastră lucrează în acest sens.
  • Imagine intitulată Deal cu obsesia ca o persoană autistă Pasul 10
    6. Obțineți sprijin din partea prietenilor și a familiei, atât a oamenilor autism, cât și cei care nu au autism. Luați timp pentru a vorbi despre obsesia dvs. și despre cum vă afectează și îi invităm să facă alte lucruri cu dvs. Poate că ați putea picta, tabără sau face o excursie doar pentru a obține obsesia în mintea ta!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar